Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Επίθεση στα γραφεία της Πατριωτικής Ενώσεως στην Αλεξανδρούπολη

Τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, άγνωστοι επετέθησαν στα γραφεία της Πατριωτικής Ενώσεως στην Αλεξανδρούπολη, στη συμβολή των οδών Καραϊσκάκη και Ειρήνης, λίγα μέτρα από το κτίριο της Αστυνομικής Διευθύνσεως Αλεξανδρουπόλεως και απέναντι από τη Λέσχη Αξιωματικών.

Σύμφωνα με αξιωματικό της Ασφάλειας, οι δράστες ήταν τουλάχιστον τρεις τον αριθμό και δεν έχουν μέχρι στιγμής ταυτοποιηθεί. Προσέγγισαν το σημείο πεζή και εκτόξευσαν μεγάλες πέτρες, τρεις εκ των οποίων έσπασαν τον υαλοπίνακα του ισογείου γραφείου της Πατριωτικής Ενώσεως, προκαλώντας υλικές ζημιές στο εσωτερικό του.
Στόχος της επιθέσεως ήταν σαφώς η δολιοφθορά, καθώς κατά την αυτοψία των στελεχών της Πατριωτικής Ενώσεως δεν φαίνεται να έχει αφαιρεθεί τίποτε από τον εξοπλισμό των γραφείων.Πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση σε γραφείο της Πατριωτικής Ενώσεως, αφού τον περασμένο Μάιο αριστεριστές είχαν σπάσει με λοστούς και βαριοπούλες τα γραφεία της Θεσσαλονίκης.
Η Πατριωτική Ένωση εκφράζει την οργή της και την έντονη ανησυχία της για τις επιθέσεις που δέχεται. Καλεί το πολιτικό σύστημα να καταδικάσει απερίφραστα τη βία εις βάρος ενός νομίμου πολιτικού κόμματος. Καλεί επίσης την κυβέρνηση και ειδικά τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, να μεριμνήσει ώστε οι πραγματικοί εχθροί της δημοκρατίας να μην ενεργούν ανενόχλητοι κάτω από τη μύτη του, διότι κάποια στιγμή οι ζημιές μπορεί να μην είναι μόνον υλικές. Διαφορετικά, είναι σαν να τους κλείνει το μάτι. Η απαίτησή μας να βρεθούν οι δράστες και να τιμωρηθούν είναι αυτονόητη, όπως και η από τούδε προστασία των γραφείων και των στελεχών του κόμματός μας.

Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Olyra | Τα βιολογικά μπισκότα από την Αλεξανδρούπολη που κατακτούν τις ΗΠΑ

Από τη Whole Foods και τη Sprouts μέχρι την Publix και την αμερικανική Amazon, η Olyra, μια καινοτόμα start up από την Αλεξανδρούπολη, κατάφερε να βρει τη θέση της σε μια τεράστια αγορά, αυτή των ΗΠΑ, έχοντας μάλιστα κερδίσει ήδη μια σειρά διεθνών διακρίσεων.

Συνδύασε την αρχαιοελληνική διατροφική σοφία, την επιχειρηματική εμπειρία πέντε γενεών και μια καινοτόμα ματιά στο μέλλον και έφτασε να τοποθετήσει τα βιολογικά της μπισκότα πρωινού στα ράφια 5.000 καταστημάτων 45 αλυσίδων σούπερ μάρκετ των ΗΠΑ σε μόλις μία πενταετία.

Η Olyra, θυγατρική των Μύλων Θράκης, έχει στο τιμόνι της τον Γιάννη Βαρελά Ουζουνόπουλο, πέμπτη γενιά της επιχειρηματικής οικογένειας των αλεύρων, ο οποίος τόλμησε με συνεργάτη τον Γιώργο Μπένο ένα φιλόδοξο άνοιγμα στην αμερικανική αγορά με ένα διαφορετικό προϊόν και μάλιστα μέσω ενός δικού του δικτύου που στήθηκε στην κυριολεξία από το μηδέν.

Πολιορκητικός της κριός ήταν οι αρχαιοελληνικές ποικιλίες σιτηρών που αξιοποίησε για τη δημιουργία των βιολογικών της μπισκότων πρωινού και η βαθιά πίστη στην υψηλή διατροφική τους αξία. Η επιλογή του ονόματός της μάλιστα δεν ήταν τυχαία, αφού με τη λέξη όλυρα περιέγραφε ο Όμηρος μία από τις ποικιλίες σιτηρών που αξιοποιεί η βορειοελλαδική εταιρεία για τις πρώτες ύλες των μπισκότων της.

Τα ολικής άλεσης μπισκότα πρωινού της Olyra, μια αρμονική σύνθεση αρχαίων δημητριακών (όπως σπέλτα, βρώμη, κριθάρι και λούπινο), φρούτων και μπαχαρικών, χωρίς καμία τεχνητή προσθήκη διατίθενται σε έξι κωδικούς, απλά και γεμιστά.

Στόχος της Olyra είναι να τοποθετηθεί και με νέους κωδικούς στις αμερικανικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ όπου έχει ήδη παρουσία, αλλά και να επεκταθεί σε νέα δίκτυα διανομής, όπως αεροδρόμια, coffee shops, αυτόματους πωλητές, αλλά και convenience stores, τα λεγόμενα παντοπωλεία.

«Απαιτήθηκε πολύ σκληρή δουλειά, καθώς ξεκινήσαμε από το μηδέν και επιχειρήσαμε κάτι πολύ καινοτόμο σε όλα τα επίπεδα. Εντοπίσαμε μια νέα τάση και στήσαμε μόνοι μας το δίκτυό μας. Δεν κάναμε απλώς μια εξαγωγή. Κινηθήκαμε σαν να ήμασταν αμερικανική εταιρεία» λέει στη Voria o Γιώργος Μπένος, που είναι και ο υπεύθυνος ανάπτυξης και λειτουργιών της Olyra.

Η βαθιά γνώση των Μύλων Θράκης στον πρωτογενή τομέα και δη στα σιτηρά και τους σπόρους βρίσκεται στον πυρήνα της Olyra. Άλλωστε, αυτή η επαφή με τους παραγωγούς –μέσω του μεγαλύτερου προγράμματος συμβολαιακής γεωργίας στο μαλακό σιτάρι- αλλά και η ενασχόληση με ποικιλίες, όπως για παράδειγμα το σπέλτα, που έχει μια ιστορία χιλιάδων ετών, ήταν η σπίθα.

Μια επίσκεψη του Γιάννη Βαρελά Ουζουνόπουλου σε έκθεση τροφίμων στις ΗΠΑ έβαλε τη φωτιά, αφού εκεί διαπιστώθηκαν η αυξανόμενη καταναλωτική τάση γύρω από τα αρχαία σιτηρά, η μεγάλη ανάπτυξη του κλάδου των σνακς, αλλά και η ανάδειξη μιας νέας κατηγορίας, αυτής των breakfast biscuits (μπισκότα πρωινού) ως εναλλακτικής πρότασης στις μπάρες δημητριακών.

Έτσι, η ιδέα να δημιουργηθεί μια εταιρεία που θα φτιάχνει βιολογικά μπισκότα πρωινού με βάση αρχαίες ελληνικές ποικιλίες σιτηρών μπήκε στις ράγες. Επί μία διετία, από το 2015 έως το 2017, και μετά από πολλούς πειραματισμούς και δοκιμές, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, η Olyra ήταν έτοιμη να βγει στην αμερικανική αγορά στις αρχές του 2018.

Μάλιστα, για τις ανάγκες της νέας εταιρείας ο Γιάννης Βαρελάς Ουζουνόπουλος μετακόμισε στις ΗΠΑ. «Αυτό που κάνουμε είναι αυθεντικό και έχει μια ιστορία να πει που μετρά χιλιάδες χρόνια. Μάλιστα για την άλεση των δημητριακών χρησιμοποιούμε παραδοσιακό πετρόμυλο» εξηγεί ο Γιώργος Μπένος.

Πηγή: voria.gr

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Δήμος Αλεξανδρούπολης | Συνεχίζεται από την Περιφέρεια ο καθαρισμός ρεμάτων

Τα τεχνικά συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου συνεχίζουν την επιθεώρηση και τον καθαρισμό ρεμάτων για την αποφυγή πλημμυρικών
φαινομένων εν όψει του επερχόμενου χειμώνα στον Δήμο της Αλεξανδρούπολης. Στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου θα πραγματοποιηθεί η αποκατάσταση ρηγμάτων και φθορών των αναχωμάτων των ρεμάτων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, λόγω των πλημμυρικών φαινομένων του Ιανουαρίου του 2021, ο καθαρισμός της κοίτης των ρεμάτων από αυτοφυή βλάστηση και απορρίμματα, καθώς και η αποκατάσταση των λιθορριπών και των συρματοκιβωτίων.

Στα τμήματα όπου δεν υφίσταται πλέον το αρχικό ανάχωμα, θα αποκατασταθεί η συνέχειά του στο τμήμα αυτό. Η κατασκευή του θα ξεκινήσει
τουλάχιστον 1 μέτρο κάτω από τη βάση του υφιστάμενου αναχώματος και θα απλώνεται σε μήκος τουλάχιστον 10 μέτρων εκατέρωθεν του ρήγματος με
τριγωνική εκσκαφή του υφιστάμενου αναχώματος προκειμένου να επιτευχθεί η επιθυμητή συνάφεια μεταξύ παλαιού και νέου αναχώματος.

Στα τμήματα που υπάρχουν αλλοιώσεις της διατομής των αναχωμάτων, θα προηγηθεί η κατάλληλη εκσκαφή του υφιστάμενου αναχώματος σε κατάλληλες
αναβαθμίδες (πατάρια) στο ήμισυ της διατομής του υφιστάμενου αναχώματος και κατόπιν η ανακατασκευή του, με σκοπό να επιτευχθεί και εδώ η επιθυμητή συνάφεια μεταξύ του υφιστάμενου και του ανακατασκευασθέντος τμήματος του αναχώματος.

Πρόκειται για το έργο «ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΡΕΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ – ΦΑΣΗ Α΄», που έναντι του ποσού των 2.183.922,82 € (με ΦΠΑ) συμβασιοποιήθηκε και εκτελείται από την Κοινοπραξία ΕΝΙΠΕΑΣ Α.Ε. – ΚΑΙΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ.
Συνοπτικά για τις παρεμβάσεις:

Τα ρήγματα που θα αποκατασταθούν είναι : Μαΐστρος (ρέμα Ειρήνη) μήκους 200 μέτρων, Απαλός (ανατολικό ρέμα) 120 μέτρων, Άβαντας (δυτικά του οικισμού) 90 μέτρων, Αγνάντια δύο ρήγματα 76 και 82 μέτρων αντίστοιχα, Άνθεια (περιοχή Πανοράματος) πέντε ρήγματα συνολικού μήκους 825 μέτρων.

Στα τμήματα που υπάρχουν αλλοιώσεις της διατομής των αναχωμάτων, θα προηγηθεί η κατάλληλη εκσκαφή του υφιστάμενου αναχώματος σε κατάλληλες
αναβαθμίδες (πατάρια) στο ήμισυ της διατομής του υφιστάμενου αναχώματος και κατόπιν η ανακατασκευή του, με σκοπό να επιτευχθεί και εδώ η επιθυμητή συνάφεια μεταξύ του υφιστάμενου και του ανακατασκευασθέντος τμήματος του αναχώματος.

Αλλοιώσεις της διατομής των αναχωμάτων εμφανίζονται στα ρέματα: Αισύμης (5.500,00 μ), Άβαντα (3.500,00 μ), Αμφιτρίτης (2.500 μ), Μαΐστρου
(2.100,00 μ), Απαλού (3.000,00 μ) Κίρκης (1.200,00 μ), Συκορράχης (1.900,00 μ) Παλαγίας (900,00 μ), Χιλής (1.300,00 μ), Μάκρης (560,00 μ), Δικέλλων (720,00 μ),
Αγνάντιας (1.100,00 μ), Άνθειας (1.000,00 μ), Αρίστηνου (250,00μ).

Οι θέσεις και οι ενέργειες που προτείνονται για κάθε θέση αναφέρονται με λεπτομέρεια στην αναλυτική προμέτρηση της μελέτης. Όπου κριθεί ότι τα προϊόντα εκσκαφών είναι κατάλληλα, θα επαναχρησιμοποιηθούν και οι πλεονάζουσες ποσότητες θα προέρχονται από εγκεκριμένους δανειοθαλάμους στην ευρύτερη περιοχή του έργου. Μετά το πέρας των εργασιών συντήρησης και αποκατάστασης των αναχωμάτων, θα ακολουθήσει η επίστρωση της στέψης τους με κατάλληλα υλικά οδοστρωσίας. Όπου προϋπήρχε προστασία του αναχώματος με συρματοκιβώτια και λιθορριπή, θα αποκατασταθεί.

Επίσης, το φυσικό αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει τον καθαρισμό της κοίτης του ρέματος από αυτοφυή βλάστηση (καλάμια, χόρτα, μικρά δένδρα κ.λ.π.),
μπάζα και απορρίμματα, τον καθαρισμό κάτω και πέριξ των τεχνικών έργων του ρέματος από μπάζα Ανατολική πλευρά Δήμου Αλεξανδρούπολης

Καθαρίστηκε το ρέμα που διέρχεται μέσα από το Αρίστηνο μέχρι την σιδηροδρομική γραμμή. 3500,00 μέτρα. Τοποθετήθηκαν συρματοκιβώτια σε δυο
σημεία εντός του οικισμού για την προστασία κατοικιών, των πρανών και της στέψης.

Καθαρίστηκε το ρέμα στο Βόρειο άκρο στο Αρίστηνο μέχρι το σημείο που εισέρχεται σε οχετό 270,00 μέτρα. Καθαρίζεται το ρέμα Δυτικά της Άνθειας από τη σιδηροδρομική γραμμή μέχρι και τα όρια του οικισμού Αετοχωρίου 5800,00 μέτρα. Θα τοποθετηθούν συρματοκιβώτια για την προστασία κατοικιών, των πρανών και της γέφυρας στην Εθνική Οδό -Περιοχή Πανόραμα.

Άμεσα ξεκινούν εργασίες καθαρισμού τεσσάρων ρεμάτων στον Απαλό Ανατολικά από STATUS μέχρι Δυτικά στο PRAKTIKER. Δυτική πλευρά Δήμου Αλεξανδρούπολης Καθαρίστηκε το ρέμα πριν την Ανατολική είσοδο της Μάκρης (Κρύα Βρύση) από την Εγνατία Οδό μέχρι την εκβολή στη θάλασσα 1300,00 μέτρα.

Καθαρίζεται το ρέμα εντός του οικισμού Μάκρης από την πλατεία μέχρι και την εκβολή στη θάλασσα 760,00 μέτρα, Καθαρίζεται το ρέμα Δυτικά του Μοναστηριού 260,00 μέτρα Καθαρίζεται το ρέμα Ανατολικά των Δικελλών και Δυτικά από το Κακόρεμα από την εκβολή μέχρι και την Εγνατία Οδό. Καθαρίσθηκαν 400,00 μέτρα και θα καθαρισθούν συνολικά 2100,00 μέτρα Καθαρίζεται το Κακόρεμα από την εκβολή στη θάλασσα και σε μήκος
3500,00 μέτρα μέχρι την Εγνατία Οδό.

Άμεσα ξεκινούν εργασίες τοποθέτησης συρματοκιβωτίων για την προστασία κατοικιών, πρανών και της κοίτης στο Ρέμα Κρύα Βρύση. Άμεσα δε, ξεκινούν εργασίες καθαρισμού του ρέματος στο γήπεδο Μάκρης μέχρι και την εκβολή στη θάλασσα στην περιοχή Χαρούμενο Ακρογιάλι μήκους
850,00 μέτρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτριος Πέτροβιτς υπογράμμισε σχετικά: «Κυρίαρχος στόχος μας παραμένει η αποτελεσματική αποκατάσταση των
ζημιών στους οικισμούς και στις περιοχές που προκλήθηκαν από χειμάρρους και ρέματα. Οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς, έχοντας πάντα ως προτεραιότητα την ασφάλεια των πολιτών και των περιουσιών τους, καθώς και την ελαχιστοποίηση των κινδύνων πρόκλησης πλημμυρικών φαινομένων. Ταυτόχρονα σύντομα ξεκινούν παρεμβάσεις καθαρισμού ρεμάτων και τάφρων σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με ακόμη ένα έργο προϋπολογισμού 2,4 εκατομμυρίων ευρώ, που βρίσκεται για έλεγχο νομιμότητας στο Ελεγκτικό συνέδριο».

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

ENA Channel | Η τοπική αυτοδιοίκηση με τα μάτια τριών δημάρχων

Συζήτηση εφ΄όλης της ύλης με τους δημάρχους Σερρών, Αλεξανδρούπολης & Ξάνθης

Στο πάνελ της εκπομπής ENALIVE NEWS, βρέθηκαν την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2022, οι δήμαρχοι Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης, Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης & Ξάνθης Μανώλης Τσέπελης, για να συζητήσουν όλα τα θέματα που απασχολούν την τοπική αυτοδιοίκηση και ενδιαφέρουν τους πολίτες της χώρας μας.

Το EΝΑchannel για ακόμη μία φορά ανέλαβε την πρωτοβουλία να φιλοξενήσει μία εκπομπή η οποία αγγίξει τα ζητήματα που σχετίζονται με τους ΟΤΑ ‘A βαθμού. Την συζήτηση συντονίζουν οι δημοσιογράφοι Απόστολος Ατζεμιδάκης και Ιορδάνης Ξανθόπουλος.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: