Quantcast
Connect with us

ΕΒΡΟΣ

Εξαρθρώθηκε συμμορία που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης στην Αλεξανδρούπολη

Εγκληματική ομάδα που εξέδιδε πλαστές άδειες οδήγησης εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της τοπικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.Στο πλαίσιο επιχείρησης, συνελήφθησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αλεξανδρούπολη δύο άντρες ηλικίας 24 και 34 ετών και μία 24χρονη, κατηγορούμενοι -κατά περίπτωση- για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, πλαστογραφία, παραβάσεις των νόμων περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και φωτοβολίδων.

Στη δικογραφία περιλαμβάνεται και ένας αλλοδαπός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί πλήρως.
Οπως προέκυψε, οι τρεις δράστες αποτελούσαν μέλη εγκληματικής ομάδας, η οποία προέβαινε στην έκδοση πλαστών αδειών οδήγησης, έναντι ποσών από 3.000 έως 4.500 ευρώ.

Συγκεκριμένα, μετά από επικοινωνία που είχαν με τους ενδιαφερόμενους, οι συλληφθέντες τους υπόσχονταν την έκδοση γνήσιας άδειας ικανότητας οδήγησης. Στη συνέχεια, η 24χρονη, καθ’ υπόδειξη του 34χρονου, ερχόταν σε επαφή μαζί τους σε προκαθορισμένο ραντεβού και τους αποσπούσε το προσυμφωνημένο χρηματικό ποσό, τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες τους.

Τα παρέδιδε κατόπιν στον 24χρονο, ο οποίος με τη σειρά του ερχόταν σε επικοινωνία με τον αλλοδαπό δράστη, προκειμένου αυτός να εκδώσει την πλαστή άδεια ικανότητας οδήγησης.

Στη διάρκεια της επιχείρησης, αστυνομικός εμφανίστηκε ως ενδιαφερόμενος σε προκαθορισμένο ραντεβού, στο οποίο προσήλθε η 24χρονη και παρέλαβε 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, μαζί με τα στοιχεία ταυτότητας και τις φωτογραφίες του αστυνομικού, προκειμένου να του χορηγήσει μία γνήσια άδεια ικανότητας οδήγησης που είχαν συμφωνήσει.

Σε έρευνες στους συλληφθέντες και στα σπίτια τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

– Στην κατοχή της 24χρονης, 3.000 ευρώ σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα, 150 ευρώ, 4 φωτογραφίες του αστυνομικού, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και κινητό τηλέφωνο.

– Στην κατοχή του 24χρονου, κυνηγετικό όπλο, αυτοσχέδιος μηχανισμός πυροδότησης φωτοβολίδων με δύο τηλεχειριστήρια, 8 γεμιστήρες πολεμικού τυφεκίου, 161 κάλυκες φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων, ιδιόχειρο σημείωμα με πληροφορίες για πυροδότηση εκρηκτικών υλών, δύο κροτίδες και ένα κινητό τηλέφωνο.

-Στην κατοχή του 34χρονου, ένα κινητό τηλέφωνο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αλεξανδρούπολης. Η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται για να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην ομάδα.

Click to comment

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έβρος | Συνελήφθη διακινητής ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες

Συνελήφθη την Δευτέρα (20-5-2024) το πρωί στην Εθνική οδό Ορμενίου – Αρδανίου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον δράστη, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει παράνομα στο εσωτερικό της χώρας δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο. 

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Συνάντηση εργασίας της Υφυπουργού Χριστίνας Αλεξοπούλου με εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Συνάντηση εργασίας είχε, σήμερα (17/05), η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Επικοινωνιών και Καλών Πρακτικών κ. Ιρφάν Χατζηγκενέ, εκπροσώπους της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και τους Γενικούς Διευθυντές Μεταφορών και Επικοινωνιών Περιφερειών της χώρας (διά ζώσης και διαδικτυακά) για τους στρατηγικούς στόχους του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών.

Με ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ, το 2024 έχει ανακηρυχθεί σε έτος «Οδικής Κυκλοφορίας και Ασφάλειας στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης» και το γεγονός αυτό όρισε εν πολλοίς το πλαίσιο της συζήτησης, καθώς λόγω αυτής της ανακήρυξης προγραμματίζεται μία σειρά πολλών δράσεων σε ολόκληρη την ΠΑΜΘ με στόχο την προώθηση της οδικής ασφάλειας και της ασφάλειας των Μεταφορών εν γένει. Παράλληλα, συζητήθηκε και η δημιουργία άτυπου Δικτύου Περιφερειών Ελλάδας σε θέματα Επικοινωνιών και Μεταφορών με την υποστήριξη του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Η  Υφυπουργός αναφέρθηκε στις μεταφορές και τους στρατηγικούς στόχους του εθνικού σχεδίου Μεταφορών που αφορούν στην:

  • Οικονομική ανάπτυξη, αποδοτικότητα και λειτουργία του συστήματος μεταφορών, σε Περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο.
  • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας των μεταφορών, η οποία περιλαμβάνει τη συνδεσιμότητα με τα νησιά και μεταξύ συμπληρωματικών μέσων μεταφοράς, τη συνεργασία των συστημάτων, την εδαφική συνοχή και τη διασυνοριακή σύνδεση με χώρες εντός/εκτός ΕΕ.
  • Εξασφάλιση ενός περιβαλλοντικά βιώσιμου τομέα μεταφορών.
  • Παροχή προσβασιμότητας και κοινωνικής ένταξης σε σχέση με την απασχόληση, την εκπαίδευση και τις κοινωνικές υπηρεσίες για τον πληθυσμό

Μεγάλο μέρος της συζήτησης αφιερώθηκε και στην αδήριτη ανάγκη μείωσης των νεκρών από τροχαία δυστυχήματα, που αποτελεί στόχο του Υπουργείου Μεταφορών, αλλά ταυτόχρονα επί αυτού του σκοπού εργάζεται και η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Ως επιστέγασμα της συνάντησης συμφωνήθηκε η ενίσχυση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς αναφορικά με την προώθηση, βελτίωση και αναβάθμιση της ασφάλειας των μεταφορών και της κινητικότητας.

1715933842829

 

1715933842870

 

b511d3f4 f082 4b7a 8bb8 c6b0a2b542c6

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Νεκρό 4 μηνών βρέφος στο Διδυμότειχο – Το βρήκα με αφρούς στο στόμα, λέει η μητέρα

Νεκρό μεταφέρθηκε σήμερα Παρασκευή 17 Μαΐου ένα 4 μηνών βρέφος στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου από τους γονείς του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η μητέρα του αγοριού ισχυρίζεται ότι το είχε ταΐσει τελευταία φορά στις 23:00 και σήμερα το πρωί το βρήκε νεκρό με αφρούς στο στόμα.

Κατά τις πληροφορίες της δημόσιας τηλεόρασης η οικογένεια ανήκει στη μουσουλμανική μειονότητα της περιοχής.

Η αστυνομία ειδοποιήθηκε εγκαίρως και διεξάγει την έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες το βρέφος θα μεταφερθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή ώστε να διερευνηθούν τα αίτια του θανάτου.

Στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου έχει μαζευτεί πλήθος συγγενών της οικογένειας προς συμπαράστασή της.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
text about elections
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en