Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Ενωση Κυριών Δράμας | 16.7 Τόνοι Τροφίμων και Ειδών Ατομικής Υγιεινής από την Τράπεζα Τροφίμων

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας, υπό την αιγίδα της Ένωσης Κυριών Δράμας – Σ.Α.Φ. διαχειρίστηκε 16.7 τόνους τροφίμων και ειδών ατομικής υγιεινής για το μήνα Σεπτέμβριο, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην κάλυψη των αναγκών των συνανθρώπων μας.

Τρόφιμα έλαβαν τα 1750 μέλη οικογενειών ευάλωτων κοινωνικά ομάδων τα οποία η Ε.Κ.Δ. – Σ.Α.Φ. υποστηρίζει μέσα από στοχευμένα επισιτιστικά προγράμματα, καθώς και έκτακτες διανομές οι οποίες πραγματοποιήθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα. Ενισχύθηκαν επίσης οι Δήμοι Προσοτσάνης, Παρανεστίου καθώς και το Παράρτημα Προστασίας Παιδιού Δράμας. Τα προϊόντα προήλθαν από όλο το φάσμα δωρητών της τοπικής κοινωνίας, της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού οι οποίοι αναγνωρίζουν και στηρίζουν διαρκώς το έργο του φορέα.

Η Τράπεζα Τροφίμων Δράμας ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 2019, από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας. Η Τράπεζα Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας- Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας έχει ως στόχο τη συλλογή προϊόντων με σύντομη ημερομηνία λήξης και προϊόντων χορηγίες επιχειρήσεων και τη διανομή στους ωφελούμενους του σωματείου και σε φορείς όλου του Νομού. Κατά το 2020 διανεμήθηκαν 101 τόνοι τροφίμων. Η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) στηρίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά την Τράπεζα Τροφίμων της Ένωσης Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας καλύπτοντας την οχτάωρη απασχόληση ενός στελέχους.

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Περιφερειακή Σύνθεση | «Χάος» και ασυνεννοησία για το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού

Σε ένα «καλά κρυμμένο» μυστικό έχει μετατρέψει την ενδεχόμενη λειτουργία του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας Γιώργος Παπαδόπουλος. Παρά το γεγονός ότι έφτασε ο Δεκέμβρης, ο Γιώργος Παπαδόπουλος δεν έχει καμία σαφή απάντηση για το αν τελικά θα λειτουργήσει φέτος το ΧΚΦ ή όχι. Στις 17/11 είχε δηλώσει ότι θα «αναλάβει την πολιτική ευθύνη» ώστε να μην λειτουργήσει το Κέντρο λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα.
Στις 30/11 ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να βρει υπηρεσιακό υπάλληλο για υπογράψει την εισήγηση για τη λειτουργία του ΧΚΦ, ώστε και αυτός ως πολιτικός προϊστάμενος να βάλει τη σχετική υπογραφή… Την ίδια ώρα, συνάδελφοι του από την παράταξη της Διοίκησης δηλώνουν στα ΜΜΕ ότι δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει με το ΧΚΦ καθώς είναι ένα θέμα «που το χειρίζεται προσωπικά ο κος Παπαδόπουλος», όπως λένε. Τελικά, τι ισχύει; Διαθέτει ο κος Παπαδόπουλος το πολιτικό σθένος να μιλήσει ανοιχτά για όσα έγιναν ή όσα δεν έγιναν σχετικά με το Χιονοδρομικό Κέντρο Φαλακρού και να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι στο αν αυτό θα λειτουργήσει για τη φετινή σεζόν;

Ή θα επιλέξει για άλλη μία φορά το δρόμο της σιωπής και της δημιουργίας ενός χάους, το οποίο επιδρά πολύ αρνητικά στην τοπική οικονομία της ΠΕ
Δράμας, αλλά και της Περιφέρειας ΑΜΘ; Το Φαλακρό είναι ο κυριότερος πόλος έλξης τουριστών για την περιοχή της Δράμας αλλά και ένας σημαντικός πυλώνας τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας μας, και στη λειτουργία του συναρτάται η λειτουργία μίας μεγάλης σειράς τοπικών επιχειρήσεων (που απασχολούν και το ανάλογο προσωπικό, κάνουν προμήθειες από την τοπική αγορά κλπ), αλλά η Διοίκηση της Περιφέρειας δεν φαίνεται να ενδιαφέρεται για τίποτα από όλα αυτά.

Επιλέγουν να αφήνουν τους Δραμινούς επιχειρηματίες (που έχουν κάνει σημαντικές επενδύσεις σε πολλούς τομείς) στο σκοτάδι της αβεβαιότητας και
κρύβονται πίσω από αστείες δικαιολογίες. Όμως η ανεπάρκεια τους είναι πλέον προφανής και είναι όλοι τους υπόλογοι απέναντι στην τοπική κοινωνία. Πρωτίστως όμως, υπόλογος είναι ο Περιφερειάρχης Χρήστος Μέτιος που επιτρέπει στους κυρίους της Διοίκησης του να «παίζουν κρυφτούλι» στις πλάτες των πολιτών!

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δήμος Δράμας | Υποβολή αιτήσεων για Μείωση Δημοτικών Τελών

Ο Δήμος Δράμας πραγματοποιεί πρόγραμμα μείωσης δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, ύστερα από σχετικές αποφάσεις που έλαβε το
Δημοτικό Συμβούλιο. Όσοι ήδη έχουν καταθέσει αίτηση και καταβάλλουν μειωμένα τέλη, θα πρέπει να προσέλθουν στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων, προκειμένου να καταθέσουν εκ νέου δικαιολογητικά για την πραγματοποίηση της σχετικής επικαιροποίησης μέχρι και την Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2022. Δικαιούχοι σε ποσοστό μείωσης 50% του ενοποιημένου τέλους καθαριότητας – φωτισμού μέσω των τιμολογίων της ΔΕΗ, είναι: οι άποροι, τα ΑμεΑ ή οικογένειες ΑμεΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%, οι πολύτεκνοι και οι τρίτεκνοι.

Εξαιτίας της πανδημίας και στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού του συγχρωτισμού και κατ’ επέκταση της διασποράς του ιού από τον COVID- 19, παρακαλούμε να προσέρχεστε στο Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτικών Ισότητας των Φύλων του Δήμου μας, αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2521351131 (Ισόγειο Διοικητηρίου γραφείο 131) καθημερινά από 8.30 π.μ. έως 1.30 μ.μ. Με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης και αλληλοσεβασμού για την προστασία της υγείας όλων μας, τηρούμε κάθε φορά τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα, παίρνουμε τα μέτρα προφύλαξης και παραμένουμε ασφαλείς.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Συγκλονίζει ο θάνατος 43χρονης από Δράμα | Δεν κέρδισα που δεν έκανα το εμβόλιο, μόνο έχασα

Μόλις 43 ετών, μητέρα δύο μικρών παιδιών με όνειρα για το μέλλον. Η Θεανώ όμως δεν είναι πια εδώ.

«Έχει δύο αγγελάκια 8 και 5 ετών, είναι… ήταν… ήταν 43 χρονών. Κόλλησε, με αποτέλεσμα να χάσει την ζωή της μέσα σε τρεις εβδομάδες», είπε η νύφη της.

Μέσα από το νοσοκομείο, με όσο οξυγόνο και δύναμη της είχε αφήσει ο κορωνοϊός, έγραψε γράμματα για τα παιδιά, τον άντρα και τα αδέρφια της.

«Είμαι 43 χρονών, έχω δύο μικρά παιδάκια. Τη Θεοδώρα μου και τον Γιαννάκη μου. Είμαι στο νοσοκομείο, στην πτέρυγα Covid στην Καβάλα. Αν είχα κάνει το εμβόλιο αυτήν την στιγμή μπορεί να μην ήμουν σε αυτήν την κατάσταση».

Είναι οι σκέψεις της τις τελευταίες ώρες πριν υποκύψει στον κορωνοϊό. Μια κατάθεση ψυχής που λυγίζει και τον πιο δυνατό.

«Λίγο αυτά που άκουγα από τον έναν και τον άλλον, λίγο η αναβλητικότητά μου, δεν το έκανα. Τι κέρδισα; Δεν κέρδισα… Το αντίθετο. Έχασα τη ζωή μου, τα παιδιά μου, την οικογένεια μου. Μια φορά μπήκα στο σύστημα και έβαλα τα στοιχεία μου για να το κάνω. Βγήκε το ΑstraΖeneca. Άστο λέω άλλη φορά… Άλλη; Ποια άλλη; Δεν υπάρχει άλλη φορά».

«Είχε αφήσει μηνύματα για όλους, για τα αδέλφια της από ένα μήνυμα ξεχωριστό, για τον πατέρα της, για τα παιδιά της, για τους γιατρούς που διασωληνώνουν μπροστά στον κόσμο που έχει αυτή την ασθένεια και μπορεί να διασωληνωθούν και αυτοί μετά, αλλά είναι πολύ άσχημο όταν το βλέπει, αυτό εξέφρασε», πρόσθεσε η νύφη της.

Το συγκλονιστικό μήνυμα της Θεανούς το ανήρτησε στο Facebook ο αδελφός της με την ελπίδα να διαβαστεί και να γλιτώσει, όπως λέει, έστω κι ένα παιδί την ορφάνια.

megatv.com

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: