Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ: Οδηγός φθηνών διακοπών

Δημοσιεύτηκε

στις

Καλοκαίρι, Ζέστη, Διακοπές!

Η οικονομική κατάσταση βέβαια δε μας αφήνει και πολλά περιθώρια για σχέδια πολυέξοδων διακοπών.

Όμως επειδή οι μικροαποδράσεις δεν αποτελούν ακόμα άπιαστο όνειρο οφείλουμε ως καταναλωτές να ενημερωθούμε για τα δικαιώματα που έχουμε ως πελάτες των τουριστικών επιχειρήσεων, ταξιδιωτικών γραφείων, ξενοδοχείων, μέσων μεταφοράς ώστε να απολαύσουμε τις διακοπές μας. Τι πρέπει λοιπόν να προσέχουμε;

 1. Οργανωμένα ταξίδια: Εάν πρόκειται να κάνετε τις διακοπές σας μέσω ενός ταξιδιωτικού γραφείου μην ξεχνάτε να υπογράψετε γραπτή σύμβαση όπου αναφέρονται όλες οι πληροφορίες που αφορούν την εκδρομή σας (μεταφορικό μέσο, κατηγορία ξενοδοχείων, ξεναγήσεις, το χρηματικό ποσό που θα πρέπει να καταβάλλετε). Θα ζητήσετε αντίγραφο της σύμβασης που έχετε υπογράψει διότι αποτελεί το αποδεικτικό στοιχείο για να στηρίξετε τις αποζημιώσεις αν δημιουργηθεί οποιοδήποτε πρόβλημα. Να θυμάστε ότι ο διοργανωτής ή ο πωλητής του ταξιδιωτικού πακέτου δε μπορεί να απαιτήσει την τελευταία στιγμή επιπλέον χρήματα ή να αλλάξει τους όρους του προσφερόμενου πακέτου διακοπών.
 2. Δικαιώματα επιβατών: Με όποιο μέσο ταξιδεύετε έχετε δικαιώματα α) με αεροπλάνο: έχετε δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση που με υπαιτιότητα της αεροπορικής εταιρείας αναβληθεί ή ακυρωθεί πτήση σας, χαθούν οι αποσκευές σας ή έχετε πρόβλημα λόγω υπεράριθμων κρατήσεων (overbooking), β) με πλοίο: οι τιμές των εισιτηρίων και το πρόγραμμα των δρομολογίων αποτελούν ένα σημαντικό πρόβλημα για τους ταξιδιώτες. Επίσης προσέξτε ιδιαίτερα τις κρατήσεις των εισιτηρίων με πλοίο ώστε να πάτε στον προορισμό που επιθυμείτε κι όχι κάπου αλλού. Έχετε το δικαίωμα ακύρωσης του εισιτηρίου σας ακόμα και προ του απόπλου και δικαιούστε σ’ αυτήν την περίπτωση επιστροφή του μισού από τον προκαταβληθέντα ναύλο.   Τέλος έχετε το δικαίωμα να είστε αποδέκτες σωστής συμπεριφοράς ακόμα και στους χώρους αναχώρησης των πλοίων σύμφωνα με το Χάρτη Υποχρεώσεων που έχουν καταρτίσει οι Οργανισμοί Λιμένα, γ) με λεωφορείο: έχετε το δικαίωμα της ασφαλούς και έγκαιρης μεταφοράς για εσάς και τις αποσκευές σας στον τόπο προορισμού σας.

Με όποιο μέσο κι αν ταξιδέψετε να γνωρίζετε ότι στα κυλικεία που λειτουργούν σ’ αυτούς τους χώρους οι καφέδες, τα τοστ και τα σάντουιτς είναι σε διατίμηση (1,60€).

 1. Χώροι εστίασης: πρέπει να υπάρχει τιμοκατάλογος ο οποίος θα είναι σε ισχύ και ειδικότερα στα εστιατόρια ο κατάλογος να αναγράφει αν χρησιμοποιούνται κατεψυγμένα ή φρέσκα προϊόντα (π.χ. κιμάς κατεψυγμένος, καλαμαράκια κατεψυγμένα), αν χρησιμοποιούν ελαιόλαδο και αν οι τιμές αφορούν το κιλό ή τη μερίδα. Να αναζητάτε το ειδικό έντυπο παραπόνων που πρέπει να υπάρχει σε εμφανές σημείο του καταστήματος και να μη διστάζετε να το συμπληρώνετε όταν διαπιστώνετε κάποιο πρόβλημα. Να είστε προσεκτικοί όταν αγοράζετε ευπαθή προϊόντα διατροφής όπως γαλακτοκομικά προϊόντα. Πρέπει τα ψυγεία στα οποία διατηρούνται να είναι σε σκιερό μέρος και να λειτουργούν κανονικά.
 2. Οργανωμένες παραλίες: να ζητάμε ενημέρωση για τις παροχές που προσφέρονται με την έκδοση εισιτηρίου για την είσοδο σ’ αυτούς τους χώρους.
 3. Κάμπιγκ: ενημερωθείτε για τις παροχές που παρέχονται από την επιχείρηση και αντιστοιχούν στο τίμημα που καλείστε να καταβάλλετε. Θα πρέπει αυτές οι πληροφορίες να σας δοθούν γραπτά.
 4. Ξενοδοχεία: πριν κλείσετε δωμάτιο σε κάποιο ξενοδοχείο ζητείστε να σας στείλουν ενημερωτικά έντυπα με φωτογραφίες των χώρων και των δωματίων με πρωινό, ημιδιατροφή ή όχι κι ότι άλλο στοιχείο θεωρείται απαραίτητο για να κάνετε την επιλογή σας. Σε περίπτωση που κλείσετε δωμάτιο και στείλετε προκαταβολή να το κάνετε μέσω φαξ και να κρατήσετε την ενημέρωση του φαξ ως αποδεικτικό στοιχείο για τις ενέργειές σας. Επίσης να ζητήσετε απόδειξη από το ξενοδοχείο για την προκαταβολή που στείλατε. Προσοχή στις κρατήσεις μέσω ίντερνετ!!
 5. Ενοικιαζόμενα δωμάτια: οι τιμές ποικίλλουν γι’ αυτό κάνετε έρευνα αγοράς πριν καταλήξετε. Καλό θα είναι να επιλέξετε μια επιχείρηση που φέρει το ειδικό σήμα ότι το συγκεκριμένο κατάλυμα καλύπτει κάποιους βασικούς όρους για τη φιλοξενία τουριστών και ότι έχει άδεια για κάτι τέτοιο.
 6. Χρονομεριστική μίσθωση: είναι μια πρόταση διακοπών που προσφέρει δικαιώματα χρήσης ακινήτων με ένα μίσθωμα που έχει μακρά χρονική διάρκεια π.χ. 70 χρόνων. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υπογραφή σύμβασης με παρουσία συμβολαιογράφου. Επειδή η πρόταση αυτή μπορεί να κρύβει πολλές παγίδες καλό θα είναι αν σας ενδιαφέρει μια τέτοια πρόταση διακοπών να κάνετε μια πολύ καλή έρευνα για την εταιρία που σας προτείνει αυτό το μοντέλο και σε καμία περίπτωση να μην υπογράψετε οποιαδήποτε σύμβαση κάτω από συνθήκες πίεσης και χωρίς να μελετήσετε το συμβόλαιο με τη βοήθεια ίσως και ενός δικηγόρου.

 

Η Ένωση Καταναλωτών Καβάλας

 εύχεται σε όλους

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και

ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Ένωση Καταναλωτών Καβάλας , Ευγ. Ιορδάνου 32,

τηλ: 2510 223000, e-mail:enoikokav @yahoo.com,

ιστοσελίδα: www.fonikatanaloton.blogspot.com,

facebook: ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένα “πέτρινο διαμάντι” στην Καβάλα | Ξεχωρίζει η εταιρία Ακρόλιθος

Δημοσιεύτηκε

στις

Aποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην Ελλάδα στο χώρο της ανάδειξης και εμπορίας φυσικών πετρωμάτων και μια από τις κορυφαίες στην Ευρώπη, έχοντας ιδιόκτητα λατομεία αλλά και άλλα που διαχειρίζεται, ενώ έχει «ντύσει» σπίτια, παλάτια και 5στερα ξενοδοχεία σε 90 χώρες και στις πέντε ηπείρους. 

Ο λόγος για την εταιρεία Ακρόλιθος, με έδρα τα Κηπιά Καβάλας, η οποία ιδρύθηκε το 1979 και μέσα σ’ αυτές τις τέσσερις δεκαετίες έχει κάνει σημαντικά άλματα, με εξειδικευμένα προϊόντα και σύγχρονες μορφές εξόρυξης.

Οι εγκαταστάσεις της εταιρεία βρίσκονται σε έκταση 120.000 τετραγωνικών μέτρων στις οποίες γίνεται η παραγωγή των προϊόντων, ενώ στον ίδιο χώρο στεγάζονται ο εκθεσιακός χώρος και τα γραφεία της εταιρείας. Μάλιστα, ο εκθεσιακός χώρος είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο οργανωμένα showrooms φυσικών πετρωμάτων παγκοσμίως.

Διαθέτει ολοκληρωμένη μονάδα με σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, ενώ ανταγωνίζεται ακόμη και τα ηχηρά ιταλικά ονόματα που παραδοσιακά ξεχωρίζουν στο συγκεκριμένο κλάδο. Ένα από τα κυρίαρχα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της Ακρόλιθος, είναι ο πλήρως καθετοποιημένος χαρακτήρας της, αλλά και η ποιότητα της πρώτης ύλης.

Η εταιρεία διαθέτει ένα μεγάλο εργοστάσιο επεξεργασίας με πολλά επιμέρους τμήματα για την παραγωγή πλακιδίων δαπέδου, πλακιδίων επένδυσης, πλακιδίων μαρμάρων, βοτσάλων rock face και καλλιτεχνικών αντικειμένων.

Καθοριστική για την εξέλιξη των εργασιών και τη διεθνοποίηση της επιχείρησης ήταν η πορεία από το 2010 και εντεύθεν.

Στα χρόνια της υπερδεκαετούς κρίσης της οικοδομικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, η εταιρεία Ακρόλιθος – όπως και πολλές άλλες εταιρείες – επέλεξε το δρόμο της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης, με παρουσία σε δεκάδες εκθέσεις στο εξωτερικό, κάτι που της άνοιξε νέους δρόμους, αλλά και σημαντικές εξαγωγές.

Η επιλογή της διεθνοποίησης άλλαξε κυριολεκτικά επίπεδο την εταιρεία, κάτι που μαρτυρούν τα νούμερα και οι αριθμοί, καθώς οι εξαγωγές της το 2010 ήταν μόνο το 16% του συνολικού κύκλου εργασιών της, τώρα ξεπερνούν το 70%. Παράλληλα, οι πωλήσεις της έχουν κάνει άλμα αυτή τη δεκαετία σε ποσοστό κοντά στο 300%.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, η εταιρεία είχε κύκλο εργασιών κοντά στα 12 εκατ. ευρώ το 2018, ενώ τα κέρδη προ φόρων έφτασαν στα 1,975 εκατ. ευρώ. Διατηρεί μηδενική έκθεση σε τραπεζικό δανεισμό, τα ταμιακά διαθέσιμα ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ, ενώ απασχολεί περί τους 80 εργαζόμενους.

Η Ακρόλιθος ιδρύθηκε από τον Γιώργο Χατζησάββα, ο οποίος ξεκίνησε αρχικά πολύ δειλά στην αρχή τη δραστηριότητα της εξόρυξης που με τα χρόνια εξελίχθηκε. Η πρώτη εξόρυξη σχιστόλιθου έγινε στην περιοχή του Πανγαίου.

Έκτοτε, όλα πήραν το δρόμο τους, καθώς η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα τις δεκαετίες ’80 και ’90 άνθιζε, ενώ και οι απαιτήσεις για ποιο ποιοτικές και όμορφα υπενδεδυμένες κατασκευές, βοήθησαν τις εργασίες της εταιρείας. Μέσω της Ακρόλιθος, ο περίφημος σχιστόλιθος Καβάλας έχει ταξιδέψει και επενδυθεί σε παλάτια της Μέσης Ανατολής, 5άστερα ξενοδοχεία στη Χαβάη αλλά και πολυτελείς βίλες στη δυτική Ευρώπη.

Η σύγχρονη μονάδα και το χαρτοφυλάκιο των προϊόντων της 

Η Ακρόλιθος διαθέτει σύγχρονες εγκαταστάσεις επεξεργασίας, εκθεσιακούς χώρους και γραφεία συνολικής έκτασης 60.000 τ.μ. Αυτή η παραγωγική της δυναμική και οι διαρκείς επενδύσεις την οδήγησαν στο να αναδειχτεί η μεγαλύτερη εταιρεία του τομέα στην Ελλάδα και μία ισχυρή δύναμη διεθνώς.

Η καβαλιώτικη επιχείρηση διαθέτει τρία ιδιόκτητα λατομεία στην περιοχή του Παγγαίου, έκτασης πάνω από 500.000 τ.μ. από τα οποία εξορύσσεται η πέτρα Καβάλας (Ακροβουνίου). Τα λατομεία αυτά κάνουν επίσης εξορύξεις σχιστόλιθου (Καβάλα) και ψαμμίτη (Σική). Παράλληλα, η Ακρόλιθος ΑΒΕΕ έχει την αποκλειστική διάθεση των προϊόντων ενός λατομείου και μίας μονάδας επεξεργασίας στη Μάνδρα Ξάνθης.

Σταδιακά, διεύρυνε το χαρτοφυλάκιό της και επεκτάθηκε στην επεξεργασία της πρώτης ύλης, ενώ μπήκε και σε άλλα λατομεία φυσικών πετρωμάτων σε διάφορες περιοχές της χώρας και του εξωτερικού.

Τα Λατομεία σχιστολίθου Καβάλας βρίσκονται στις παρυφές του όρους Παγγαίου Καβάλας μέσα στις καθορισμένες λατομικές ζώνες.

Από τα λατομεία αυτά εξορύσσεται η πρώτη ύλη για την παραγωγή μίας μεγάλης γκάμας υλικών από σχιστόλιθο Καβάλας όπως: ακανόνιστες πλάκες, πελεκητές, λίθοι για πετρόκτιστα, κυβόλιθοι, πλακάκια δαπέδου, πλακάκια επένδυσης, σκαπιτσαριστά, πάνελ πέτρινα, πέτρες κήπου, επενδύσεις κήπου, πρέκια, σκαλοπάτια πέτρινα, πέτρες για πετρόκτιστα τοιχία κ.α.

Από το 2009 η εταιρεία Ακρόλιθος επεκτάθηκε και στην παραγωγή βοτσάλων με την ίδρυση νέας σύγχρονης μονάδας, σε χώρο 13.000 τ.μ. εντός του εργοστασίου της. Πλέον, παράγει βότσαλα σε διάφορες διαστάσεις και πολλά χρώματα, με βασικά προϊόντα της μονάδας αυτής τα Βότσαλο Θάσου (το πιο δημοφιλές), Βότσαλο Ουρανός και Βότσαλο Dark.

Εξαγωγές σε 90 χώρες

Την τελευταία 5ετία η εταιρεία δίνει το παρόν σε όλες τις μεγάλες εκθέσεις κατασκευών και υποδομών ανά τον κόσμο, σε χώρες όπως Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Πολωνία, Τσεχία, Ουγγαρία, Λετονία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία, Κατάρ, Σαουηδική Αραβία, Ντουμπάι, ΗΠΑ.

Η εταιρεία Ακρόλιθος ΑΒΕΕ εξάγει σε 90 χώρες, διαθέτοντας τεράστιο πελατολόγιο. Ενδεικτικά διαθέτει παρουσία σε όλη την Ευρώπη και χώρες στη Μέση Ανατολή, όπως στο Κατάρ, στο Μπαχρέιν, στο Ντουμπάι, στο Κουβέιτ και τη Σαουδική Αραβία. Επίσης, έχει παρουσία σε χώρες όπως Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία, Χονγκ Κονγκ, ΗΠΑ και μία σειρά κρατών της Λατινικής, Κεντρικής και Βόρειας Αμερική, όπως Καναδάς, Μεξικό, Παναμάς, Μπαχάμες κ.α.


πηγή:Απόστολος Σκουμπούρης/Liberal.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού – Ματαιώνεται η «Kavala Expo 2020»

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα και στην Ανατολική Μακεδονία η απαγόρευση λειτουργίας των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα μέχρι τις 7 το πρωί, στο πλαίσιο των νέων μέτρων που έχουν ανακοινωθεί για την αποφυγή διασποράς του κορονοϊού στη χώρα.

Αντίθετος με την εφαρμογή του μέτρου στο σύνολο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δηλώνει ο Δήμος Θάσου. «Πιστεύουμε ότι στην Περιφερειακή Ενότητα Θάσου και στον Δήμο Θάσου, από τα μέχρι στιγμής στοιχεία και επιδημιολογικά δεδομένα, δεν δικαιολογείται η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου την παρούσα χρονική στιγμή, ενώ παράλληλα προκαλεί τεράστια ζημιά στον ήδη πληγέντα τουριστικό τομέα και την οικονομία της περιοχής», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση. Να σημειωθεί πως σε ολόκληρη τη χώρα έχει αποφασιστεί και η αναστολή κάθε δημόσιας εκδήλωσης στην οποία οι συμμετέχοντες είναι όρθιοι. Το μέτρο περιλαμβάνει συναυλίες και παραστάσεις.

Μετά τις αποφάσεις της κυβέρνησης για την μη πραγματοποίηση της ΔΕΘ, το Επιμελητήριο Καβάλας ανακοίνωσε τη ματαίωση της φετινής του έκθεσης «Kavala Expo 2020» που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί 18 με 21 Σεπτεμβρίου. «Με την πεποίθηση ότι θα βγούμε νικητές από την τρέχουσα κρίση ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη δυναμική διοργάνωση», δηλώνει ο πρόεδρος του φορέα, Μάρκος Δέμπας.

 πηγη:ert

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Ξεκίνησαν οι εργασίες για την υγρομόνωση του δώματος του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ξεκίνησε από την ανάδοχο εταιρία η εκτέλεση των εργασιών που αφορούν την υγρομόνωση του δώματος των κτηρίων του Διοικητηρίου της Π.Ε. Καβάλας, προϋπολογισμού εκατόν ενενήντα χιλιάδων (190.000) ευρώ.

Μετά την εποπτεία των εργασιών ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης δήλωσε «Εδώ και λίγες μέρες έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο που αφορά την συντήρηση των κτηριακών υποδομών της Π.Ε. Καβάλας και ειδικότερα η υγρομόνωση του δώματος του Διοικητηρίου, το οποίο έχρηζε άμεσης επέμβασης και αποκατάστασης, λόγω των έντονων φθορών που παρουσίαζε. Με τις παραπάνω εργασίες στοχεύουμε, αφενός μεν να παρέχουμε ασφάλεια και υγιεινή στους εργαζόμενους και στους πολίτες που συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες, αφετέρου δε σηματοδοτούμε την έναρξη μιας σειράς νέων σημαντικών έργων και παρεμβάσεων που θα γίνουν στο Διοικητήριο της Π.Ε. Καβάλας».   

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΕΑΤΡΟ

63ο Φεστιβάλ Φιλίππων | “Ματαίωση Παραστάσεων”

Δημοσιεύτηκε

στις

Το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, μετά από κοινή απόφαση με τον Δήμαρχο Καβάλας και δεδομένου των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν στην ευρύτερη περιοχή της Καβάλας λόγω του Κορονωϊού, ενημερώνει το θεατρόφιλο κοινό ότι θα πραγματοποιηθούν μόνο οι εκδηλώσεις – παραστάσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, συμπεριλαμβανομένων των παραστάσεων του 4ου Εργαστηρίου Αρχαίου Δράματος. 

Ματαιώνονται οι εκδηλώσεις που ήταν προγραμματισμένες να παρουσιαστούν σε μικρότερους χώρους μέσα στην πόλη της Καβάλας και

συγκεκριμένα οι: 

 1. «Ο Μότσαρτ στο βουνό των Κενταύρων»
 2. «Στα όνειρα των ποιητών»
 3. «Τα Παράσιτα του Παραδείσου»
 4. «Σπίτι μου σπιτάκι μου πες μου μια ιστορία»

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 22

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ