Connect with us

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Εντοπίστηκε κοίτασμα φυσικού αερίου στο τεμάχιο έξι της κυπριακής ΑΟΖ

Υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

εγάλο κοίτασμα φυσικού αερίου εντόπισε η κοινοπραξία Eni-Total , στο τεμάχιο έξι της κυπριακής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η εφημερίδα «Αλήθεια» και αναδημοσιεύει το ΡΙΚ.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, επίσημη ανακοίνωση αναμένεται μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες στη συγκεκριμένη γεώτρηση. Στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων της Διασποράς, την περασμένη εβδομάδα, η υπουργός Ενέργειας, Νατάσα Πηλείδου, είχε αναφέρει ότι εντός των επόμενων ημερών θα είχε διαφανεί η προοπτική για κοίτασμα φυσικού αερίου στο συγκεκριμένο τεμάχιο.

Η εφημερίδα Αλήθεια σημειώνει ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις και για δεύτερη στήλη φυσικού αερίου, κοντά στο νέο κοίτασμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Sigmalive.com δεν πρόκειται για τεράστιο κοίτασμα αλλά η τελική ποσότητα θα διαφανεί από τις ανακοινώσεις που θα κάνει η εταιρεία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέα αεροπορική σύνδεση με προορισμό το εξωτερικό διεκδικεί ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Στην ανάγκη αεροπορικής σύνδεσης της Αλεξανδρούπολης με κάποιο αεροδρόμιο της Γερμανίας, όπως του Μονάχου ή της Στουτγκάρδης όπου διαβιούν πολλοί Έλληνες, προς διευκόλυνση μεγάλου αριθμού κατοίκων του Νομού Έβρου αλλά και ολόκληρης της Θράκης που ανά τακτά χρονικά διαστήματα ταξιδεύουν σε πόλεις της Γερμανίας προκειμένου να επισκεφτούν συγγενείς και το αντίστροφο διεκδικεί ο δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

N. Ξανθόπουλος | Νυν απολύεις τον δούλο σου……

Στον απόηχο όσων αποκαλύφθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο της περασμένης Πέμπτης και αφορούν τον απολογισμό του 2021.

Επειδή παρατηρώ πέρα από την πρωτοφανή προσωπική επίθεση που μου επιφύλαξε το τρίο Μπελ κάδο στο δημοτικό συμβούλιο. Προσπάθεια από τον ίδιο και τον συνοδοιπόρο του στα οικονομικά γκουρού της οικονομικής επιστήμης κύριο Προμούσα, να εξακολουθεί να επιχειρηματολογεί πως για την αιτία της ανυπαρξίας τους ευθύνεται η αφεντιά μου.

Είναι ή όχι αλήθεια κύριοι Μουριάδη, Προμούσα και Χατζηκωνσταντίνου πως εισαγάγατε τον απολογισμό στην οικονομική επιτροπή με καθυστέρηση δύο μηνών; Είναι ή όχι αλήθεια πως το ίδιο θέμα ήρθε στο δημοτικό συμβούλιο τον Σεπτέμβριο, αντί για το τέλος Ιουλίου όπως και γράφατε στην
εισήγησή σας;

Είναι ή όχι κύριοι αλήθεια, πως στην εισήγησή που υπογράφατε ομοθυμαδόν, αναφερόσασταν σε «ειδική» συνεδρίαση; Είναι ή όχι αληθές πως και οι κύριοι Μαυρίδης και Καλανταρίδης συμφώνησαν με την τοποθέτησή μου, για όσα ψευδώς υποστηρίζατε κινδυνολογώντας για την εισήγησή μου σχετικά με τα ανταποδοτικά ;

Αναφέρθηκαν ή όχι αμφότεροι πως ο απολογισμός σας αποδείκνυε πέραν κάθε αμφιβολίας, πως όλο το προηγούμενο διάστημα λέγατε
συστηματικά ψέματα παραπλανώντας τους Καβαλιώτες;

Υπήρξε ή όχι υπόλοιπο χρήσης περίπου 11.000.000,00 ευρώ το οποίο μεταφέρατε στην επόμενη χρήση. Είναι απόδειξη της ανικανότητάς σας η ομολογία του κυρίου Χατζηκωνσταντίνου ότι το 2022 μεταφέρατε 500,000,00 ευρώ, από τα τακτικά έσοδα του δήμου για να καλύψετε μισθοδοσία της καθαριότη
τας, πράξη που χαρακτήρισε παράνομη;

Και πως αντιμετωπίσατε την πραγματικότητα που εσείς υπογράφατε και με την οποία είστε μαλωμένη;
Με ύβρεις, συκοφαντίες, λάσπη που άλλωστε σας χαρακτηρίζει, διότι σε αυτό το περιβάλλον κινείστε, αποφεύγοντας να δώσετε απαντήσεις.

Μήπως το ίδιο δεν κάνατε όταν σας ερώτησα αν συμβιβάζεται με την ηθική σας, εν ενεργεία αντιδήμαρχος σας να αντιδικεί στο εφετείο Κομοτηνής, κατά των συμφερόντων του δήμου Καβάλας; Φτάσατε κύριε Μουριάδη να αναφερθείτε και στην θητεία μου στην ΔΕΥΑΚ, αλλά και την κάθοδό μου στις δημοτικές εκλογές, κάτι άλλωστε που το κάνετε κάθε φορά, που σας πιάνω με την κατσίκα στον ώμο;

Και επειδή συνεχίζεται την εκστρατεία λάσπης με μονόλογους, στα προσφιλή σας μέσα, σας προκαλώ:

  1. Φέρτε το θέμα της ΔΕΥΑΚ στο δημοτικό συμβούλιο αν αντέχεται.
  2. Φέρτε τα πεπραγμένα της θητείας μου στα δημοτικά και νηπιαγω γεία και εξηγείστε που βρισκόσασταν όταν η κατάχρηση δημοτικού χρήματος εξελισσόταν, έναν ολόκληρο χρόνο επί δικής σας θητείας.

  3. Τέλος επειδή, η ντροπή σας συνάντησε και ντράπηκε, όταν εγώ και άλλοι επτά δημοτικοί σύμβουλοι, συρόμασταν στα κρατητήρια της αστυνομικής διεύθυνσης Καβάλας, επειδή υπακούσαμε σε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, εσείς που συναγελαζόσασταν;;

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Επιμελητήριο Καβάλας | Ατομικές επιχειρήσεις υπόχρεες εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ

Η υπηρεσία ΓΕΜΗ του Επιμελητηρίου Καβάλας έχει λάβει το τελευταίο διάστημα μεγάλο αριθμό αιτημάτων για διευκρίνηση των υπόχρεων εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, ατομικών επιχειρήσεων – φυσικών προσώπων.

Από τις διατάξεις του άρθρου 16 του Ν.4919/2022 και τις διατάξεις της Υπουργικής απόφασης με αριθμό 44070/28-04-2022 (ΦΕΚ Β2226/2022) του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στο Παράρτημα της οποίας υπάρχει αναλυτικός πίνακας με όλους τους ΚΑΔ που τεκμαίρεται ότι έχουν εμπορική δραστηριότητα, καθώς και από τη με αριθμό 52871/23.05.2022 εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης με θέμα «Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων μετά την ψήφιση του
Ν.4919/2022 αναφορικά με 1) τους υπόχρεους εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, 2) τις μεταβατικές διατάξεις και 3) τα νέα Μητρώα», προκύπτουν οι υπόχρεοι εγγραφής στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο.

Παρακαλούμε όλα τα μέλη μας, καθώς και όσους τυχόν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα ενδεχομένως να έχουν υποχρέωση εγγραφής στο Γ.Ε.ΜΗ, να εξετάσουν σχετική υποχρέωσή τους, μόνο σύμφωνα με τον ανωτέρω νόμο, την ανωτέρω υπουργική απόφαση καθώς και την ανωτέρω εγκύκλιο.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: