Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενισχύονται οι συνοριοφύλακες στον Έβρο| Αυτά είναι τα νέα θωρακισμένα οχήματα

Ονομάζονται «Δαβίδ» και είναι τα 10 θωρακισμένα αυτοκίνητα που τις τελευταίες ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι Έλληνες συνοριοφύλακες για να ενισχύσουν τις περιπολίες τους κατά μήκος του ποταμού Έβρου.

Ζυγίζουν σχεδόν τέσσερις τόνους και αντέχουν σε κάθε είδους πολεμικό τυφέκιο αλλά και χειροβομβίδες.

Τα θωρακισμένα αυτοκίνητα τύπου τζιπ τα έχει προμηθευτεί το τελευταίο διάστημα η ελληνική αστυνομία και αποτελούν ένα μεγάλο «όπλο» στα χέρια των ελληνικών αρχών για τη μάχη στα βόρεια σύνορά μας.

Αποτελούν βασικό κομμάτι στην εφαρμογή του επιχειρησιακού σκέλους για την πίεση των ροών.

Μπορούν να κυκλοφορούν σε σημεία που δεν μπορούν να κινηθούν αλλά οχήματα, όπως βάλτους και ρέματα ενώ έχουν τη δυνατότητα να παίρνουν μέρος σε καταδίωξη ενόπλων.

Ήδη περιπολούν κοντά στο φράχτη σε 24 ώρα βάση ενώ προβλέπετε η μετακίνηση τους σε οποιοδήποτε σημείο χρειαστεί ώστε να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Μέσα στις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ξεκινήσει προσπάθεια για την ηλεκτρονική θωράκιση του φράκτη του Έβρου, ενώ, με δεδομένο ότι έρχεται χειμώνας και τα νερά στο ποτάμι αναμένεται να ανέβουν αρκετά, ένα από τα βασικά μέτρα αποτροπής θα είναι οι περιπολίες με τις λέμβους μέσα στον ποταμό Έβρο.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, υπάρχει έρευνα των επιχειρησιακών αξιωματικών στη βόρεια Ελλάδα για το ενδεχόμενο αγοράς ακόμη και μη επανδρωμένων λεμβών.

Η εγκατάσταση του πλήρους αυτού συστήματος επιτήρησης προχωρά με γρήγορους ρυθμούς ενώ ο νέος φράχτης που θα χτιστεί σε όλο το μήκος των συνόρων μας θα περιλαμβάνει τα πιο εξελιγμένα συστήματα επιτήρησης.

Ο σχεδιασμός προβλέπει να «κουμπώνει» το σύστημα του φράχτη με τα ηλεκτρονικά συστήματα επιτήρησης που θα έχουν και οι λέμβοι στις περιπολίες τους.

cnn.gr

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Από 25 έως 29 Απριλίου οι εκδηλώσεις του “Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδία” στην Καβάλα

Άδοντες και Ψάλλοντες εν την καρδία, μια μεγάλη οργάνωση με την συμμετοχή πολλών φορέων έρχεται για ακόμη μια φορά στην πόλη της Καβάλας, τιμώντας τον Απόστολο Παύλο. Μουσικά σχολεία Ελλάδας και εξωτερικού, έρχονται να πλαισιώσουν μουσικά τις εκδηλώσεις που θα ξεκινήσουν από την Πέμπτη 25 Απριλίου και θα διαρκέσουν εως και τις 29 του μηνός.

Περισσότερες πληροφορίες δόθηκαν στην συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξεκίνησαν τα έργα καθαριότητας στο ανοιχτό κολυμβητήριο της Καβάλας

Ενεργή είναι η δράση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Καβάλας από τις προηγούμενες κιόλας ημέρες, με συνεργεία καθαρισμού να βρίσκονται σε διάφορα σημεία της πόλης με σκοπό την αποψίλωση των ξερών χόρτων και τον καλλοπισμό των σημείων.

Μια από αυτές τις δράσεις είναι και ο καλλοπισμος του χώρου του ανοιχτού κολυμβητηρίου που από νωρίς το πρωί της Πέμπτης 18 Απριλίου τα συνεργεία βρίσκονται στο σημείο διενεργώντας διάφορα έργα καθαρισμού.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στους επαγγελματίες για τα POS

Ο έντονος προβληματισμός για την διασύνδεσή των μηχανημάτων POS με τις ταμειακές μηχανές συνεχίζονται και στα μέσα του Απρίλη με τους επαγγελματίες πλεόν να έχουν λιγότερο απο δύο εβομάδες για να ολοκληρώσουν την εν λόγω διαδικασία καθώς, η τελευταία προθεσμία εκπνέει στις 30 Απριλίου.

Μάλιστα οι έλεγχοι έχουν ήδη αρχίσει στους επαγγελματίες για το εάν έχει εφαρμοστεί ο νέος νόμος και μέχρι τώρα έχουν προκύψει τα εν λόγω αποτελέσματα :

Ενω αξίζει να σημειωθεί οτι στην Καβάλα, όσον αφορά τον κλάδο των επαγγελματιών ταξί το 90% εξ αυτών έχει όλοκληρώσει την εν λόγω διαδικασία και οι υπόλληποι θα την ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό για να αποφευχθούν τα μεγάλα πρόστιμα.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en