Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Κολυμβητηρίου Καβάλας από τα συνεργεία της αναδόχου εταιρίας.
Μετά την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των φωτιστικών με νέου τύπου LED, ξεκίνησε η διαδικασία αποξήλωσης της παλαιάς μόνωσης και η τοποθέτηση νέας θερμομόνωσης στην οροφή του κτηρίου.
 Οι υπόλοιπες παρεμβάσεις που εκτελούνται αυτό το διάστημα, σύμφωνα με όσα προβλέπει η σύμβαση που υπεγράφη την προηγούμενη περίοδο από τον Δήμαρχο Καβάλας, Θόδωρο Μουριάδη, είναι οι εξής:
1. Εγκατάσταση Αερόψυκτων Αντλιών Θερμότητας για Θέρμανση-Ψύξη χώρων, παραγωγή Ζεστού Νερού Χρήσης και Θέρμανσης Υδάτινων Στοιχείων
2.Εγκατάσταση Θερμοκαλύμματος στα υδάτινα στοιχεία
3. Εγκατάσταση Ηλιακών Πεδίων
4. Εγκατάσταση Φωτοβολταϊκού Συστήματος υπό καθεστώς αυτοπαραγωγού:
Ισχύς: 40ΚWp,
Εκτιμώμενη ετήσια παραγωγή ενέργειας: 65.000ΚWh,
Ποσοστιαία συμβολή στην κατανάλωση ενέργειας του κτηρίου, μετά τις επεμβάσεις: 4,4%
1.Αναβάθμιση Κεντρικού Συστήματος Ελέγχου
2. Εγκατάσταση ρυθμιστών συχνότητας (inverter) σε ανεμιστήρες Κεντρικών Κλιματιστικών Μονάδων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Με ένα ασθενοφόρο τοκαλοκαίρι το νησί της Θασού

Στο  ίδιο έργο θεατές, οι  κάτοικοι του νησιού της Θάσου, με το καλοκαίρι να είναι μόλις μια ανάσα μακριά, όμως το νησί μένει με μόλις ένα ασθενοφόρο παρόλο που που το νησί κατα την διάρκεια του καλοκαιρίου γεμίζει απο επισκέπτες. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων του Σωματείου ΕΚΑΒ Καβάλας, κ. Κώστα Τσιτσιλικάκη, το προβλήμα αυτό υπάρχει χρόνια τόσο στο νησί τηε θάσου όσο και στην χερσαία ζώνη, με τους ίδιους να ζητούν αμέση στελεχωση του ΕΚΑΒ, με νέες προσλήψεις.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τέλη κυκλοφορίας | Μειώσεις στα πρόστιμα – Πότε έρχονται τα τέλη με τον μήνα

Μειώσεις στα πρόστιμα από το 2025 φέρνει το Υπουργείο Οικονομικών για όσους καταβάλλουν εκπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας τους.

Στα σχέδια του Υπουργείου είναι τα πρόστιμα από την επόμενη χρονιά να υπολογίζονται κλιμακωτά και όχι ισόποσα με τα τέλη κυκλοφορίας από την πρώτη ημέρα καθυστέρησης που ισχύει έως σήμερα. Ως εκ τούτου, σημαίνει πως όσο νωρίτερα γίνει η εκπρόθεσμη πληρωμή, τόσο μικρότερο θα είναι και το πρόστιμο.

Επιπλέον, το νέο πλαίσιο καθορισμού των τελών κυκλοφορίας θα λαμβάνει υπόψη πολλούς περισσότερους παράγοντες όπως είναι περιβαλλοντικά κριτήρια αλλά και το πλαίσιο κοστολόγησης των οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων, καθώς και των EV, των υβριδικών κλπ.

Από τον Μάιο τα τέλη με τον μήνα

Πριν όμως από τις αλλαγές του 2025, εντός του Μαΐου αλλάζουν και η μορφή των τελών καθώς και το τι γίνεται με το καθεστώς ακινησίας των οχημάτων. Έτσι, 150.000 ιδιοκτήτες οχημάτων που τα είχαν θέσει σε ακινησία θα μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν πληρώνοντας μειωμένα τέλη.

Εάν κάποιος επανακυκλοφορήσει το αυτοκίνητό του για έναν μήνα θα πληρώσει το αντίστοιχο ποσό που αντιστοιχεί σε ένα μήνα, το ίδιο και για δύο μήνες και ούτω καθεξής.

Ωστόσο, το όχημα θα πρέπει να είναι ασφαλισμένο προτού μπει σε ακινησία, και η ΑΑΔΕ θα μπορεί να εντοπίζει μέσω ηλεκτρονικών εργαλείων και σύνδεσης με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών εάν υπάρχει ενεργό ασφαλιστικό συμβόλαιο.

Πηγή: newsit.gr

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρχαιολογικά είναι τα θέματα που παρατείνουν τα έργα στον Άγιο Νικόλαο

Ένα μεγάλο πρόβλημα που απασχολεί ιδιαίτερα την κοινωνία της Καβάλας και ιδίως τα καταστήματα στον Άγιο Νικόλαο που εξελίσσονται στο σημείο.

Όπως μας δηλώνει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος κύριος Αλέξης Γούλας, υπάρχει θέμα με την αρχαιολογία καθότι βρέθηκαν στο σημείο πολλά αρχαία με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να αργούν.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en