Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εμπλέκει και πολιτικούς ο Κάντας στις μίζες -Ονόματα που θα προκαλέσουν πάταγο

image_print

Αποκαλύψεις που θα προκαλέσουν πάταγο φέρεται διατεθειμένος να κάνει ο Αντώνης Κάντας στην υπόθεση με τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων. Στην πολύωρη απολογία του την Τετάρτη ενέπλεξε δύο σημαντικά πολιτικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα είναι εν ενεργεία…

Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών “φωτογράφισε» και δεν κατονόμασε τους συγκεκριμένους εμπλεκόμενους στην απολογία του. Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος» πρόκειται για σημαντικά πρόσωπα, από τα οποία το ένα μπορεί να προκαλέσει πολιτικό “σεισμό» αν επιβεβαιωθεί ο κατηγορούμενος.

Ενώπιον των ανακριτών Σπύρου Γεωργουλέα και Χριστόφορου Μάρκου ο κ. Κάντας εκτίμησε πως τα συγκεκριμένα πρόσωπα “δεν θα μπορούσαν να αγνοηθούν από τις γερμανικές εταιρείες για να ευοδωθεί η υπογραφή της συγκεκριμένης προμήθειας των 1,9 εκατ. ευρώ που αφορούσε τα πυροβόλα όπλα από τη γερμανική εταιρεία Krauss Maffei». Επιπλέον, κατονόμασε κι άλλα μέλη επιτροπών του υπουργείου Αμυνας που είχαν κρίσιμο ρόλο στις προμήθειες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ο κ. Κάντας στην απολογία του περιέγραψε πώς στήθηκε το “δίχτυ» των offshore από τον Ελβετό τραπεζίτη Φάνη Λυγινό και τον Σπύρο Μεταξά για τη διακίνηση των εκατομμυρίων από τις μίζες και διαβεβαίωσε τους ανακριτές πως γνώριζαν ότι τα ποσά διακινούνταν στην Ελβετία μέσω των τραπεζών Dresdner και UΒΡ αποτελούσαν μίζες και προϊόντα εγκλήματος.

 

Πηγή: arouraios.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ελλάδα: Βροχή προστίμων και συλλήψεων για πρόκληση πυρκαγιών

image_print

Συνεχίζονται οι αυστηροί έλεγχοι των αρχών για την πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών, με δεκάδες πρόστιμα και συλλήψεις να καταγράφονται σε όλη τη χώρα. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η Ελληνική Αστυνομία εντείνουν τις περιπολίες, ιδιαίτερα σε περιοχές υψηλού κινδύνου, όπου διαπιστώνονται παραβάσεις της αντιπυρικής νομοθεσίας.

Οι κυρώσεις αφορούν κυρίως εργασίες που προκάλεσαν ή μπορούσαν να προκαλέσουν πυρκαγιά, όπως καύση υπολειμμάτων, χρήση εργαλείων που δημιουργούν σπινθήρες και άλλες επικίνδυνες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου. Σε αρκετές περιπτώσεις σχηματίστηκαν δικογραφίες και έγιναν συλλήψεις στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.

Οι αρχές απευθύνουν νέα έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν πιστά τα μέτρα πυροπροστασίας, επισημαίνοντας ότι οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση, ενώ οι προβλεπόμενες κυρώσεις θα εφαρμόζονται χωρίς εξαιρέσεις.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Στην κορυφή των καταγγελιών για παραβάσεις στον αιγιαλό

image_print

Στις πρώτες θέσεις πανελλαδικά σε αριθμό καταγγελιών για αυθαίρετες καταλήψεις αιγιαλού και παραβάσεις στις παραλίες βρίσκεται η Καβάλα, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Η περιοχή συγκαταλέγεται μαζί με τη Χαλκιδική, την Ανατολική Αττική, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα στις περιοχές όπου καταγράφεται η μεγαλύτερη κινητοποίηση των ελεγκτικών μηχανισμών.

Οι Κτηματικές Υπηρεσίες έχουν ήδη πραγματοποιήσει περισσότερους από 1.500 ελέγχους σε πάνω από 300 παραλίες και 450 επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, αξιοποιώντας πλέον σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, όπως drones, αλλά και εξ αποστάσεως αυτοψίες σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Στόχος είναι ο άμεσος εντοπισμός περιπτώσεων αυθαίρετης κατάληψης αιγιαλού, υπέρβασης του παραχωρημένου χώρου και παρεμπόδισης της ελεύθερης πρόσβασης των πολιτών.

Η Καβάλα αποτελεί ήδη χαρακτηριστικό παράδειγμα της αυστηρής εφαρμογής του νέου πλαισίου. Σε επιχείρηση που λειτουργούσε χωρίς την απαιτούμενη μισθωτική σύμβαση επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.912 ευρώ, ενώ εκδόθηκε και πράξη άμεσης απομάκρυνσης από τον χώρο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Λευκή Νύχτα σήμερα στη Χρυσούπολη – Η αγορά μένει ανοιχτή και η πόλη γιορτάζει

image_print

Σε εορταστικούς ρυθμούς κινείται σήμερα η Χρυσούπολη, καθώς πραγματοποιείται η καθιερωμένη Λευκή Νύχτα, ένας θεσμός που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πλήθος κατοίκων και επισκεπτών. Τα εμπορικά καταστήματα θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ, προσφέροντας σημαντικές εκπτώσεις και ειδικές προσφορές, ενώ στους δρόμους της πόλης έχουν προγραμματιστεί μουσικές εκδηλώσεις, δρώμενα και δράσεις για μικρούς και μεγάλους.

Στόχος της διοργάνωσης είναι η τόνωση της τοπικής αγοράς και η ενίσχυση της εμπορικής κίνησης, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία στους πολίτες να απολαύσουν μια ξεχωριστή καλοκαιρινή βραδιά στο κέντρο της Χρυσούπολης.

Οι διοργανωτές καλούν τον κόσμο να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις και να στηρίξει τις τοπικές επιχειρήσεις, συμβάλλοντας στην επιτυχία ενός θεσμού που έχει καθιερωθεί ως μία από τις σημαντικότερες καλοκαιρινές διοργανώσεις της περιοχής.

DNews Widget
Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
text about elections

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en