Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνας εφοπλιστής καταγγέλεται ότι «έστησε» πειρατεία σε πλοίο του

Η αναφερόμενη πειρατεία στο τάνκερ ιδιοκτησίας της Dynacom Tankers

Management Ltd που ανήκει στον εφοπλιστή Γιώργο Προκοπίου μεθοδεύτηκε από το πλήρωμα και την ιδιοκτησία του πλοίου υποστηρίζει το πολεμικό ναυτικό της Αγκόλας όπως μεταδίδει σε τηλεγράφημά του το πρακτορείο Bloomberg. Σε δήλωσή ο εκπρόσωπος του ναυτικού της Αγκόλας Captain Augusto Alfredo Lourenco αναφέρει ότι «το πλήρωμα του πλοίου συνεργάστηκε με τον ιδιοκτήτη. Δεν υπήρξε καμία πειρατεία, αυτοί έκαναν προσομοίωση».

Ο ίδιος συμπληρώνει ότι «Ενώ το πλοίο αναμενόταν να πιστοποιηθεί για να ξεφορτώσει ντίζελ στην Λουάντα (σ.σ. πρωτεύουσα της Αγκόλας) συνδέθηκε με το ρυμουλκό πλοίο Gare. Το πλήρωμα του τάνκερ αποσυνέδεσε το σύστημα επικοινωνιών και κινήθηκε προς Νιγηρία μαζί με το ρυμουλκό. Το τάνκερ βρέθηκε άδειο (από πετρέλαιο) στη Νιγηρία.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πλοίο Κεράλα μεταφέροντας 60.000 μετρικούς τόνους ντίζελ είχε υπογράψει σύμβαση με την κρατική εταιρία της Αγκόλα Sonangol, η οποία ανέφερε απώλεια επαφής με τον ασύρματο του πλοίου στις 19 Ιανουαρίου, πιστεύοντας αρχικά ότι το πλοίο έπεσε θύμα πειρατείας.
Πάντως σε ανακοίνωσή της η Dynacom αναφέρει ότι «Πειρατές κατέλαβαν το σκάφος στα ανοικτά της Αγκόλας και έκλεψαν μια μεγάλη ποσότητα του φορτίου μεταφέροντάς το από πλοίο σε πλοίο. Οι πειρατές έχουν πλέον αποβιβαστεί».

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

2η Έκθεση Φωτογραφίας Κλασσικού Αθλητισμού | Αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη που διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας.

Παρουσία αρκετού κόσμου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/11, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης ,η 2η Έκθεση Κλασσικού Αθλητισμού του Νομού Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της
Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ενωση | Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης σε κάθε επίπεδο

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που είχαν αναπτύξει «δεσμούς» οικονομικής φύσης με τα κυκλώματα δουλεμπόρων που συνεχίζουν να δρούν στην περιοχή αναδεικνύει την προβληματική φύση του συστήματος ασύλου. 

Όσο η λαθρομετανάστευση επιβραβεύεται αντί να δίδεται βάρος σε απελάσεις και επιστροφές τα κέρδη των δουλεμπόρων αυξάνονται. Κέρδη αστρονομικά που έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς. 

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι αντί η χώρα μας να διαφημίζει το «λειτουργικό» δήθεν σύστημα ασύλου της θα έπρεπε να αποτρέπει σε κάθε επίπεδο την παράνομη μετανάστευση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: