Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εκτροπή φορτηγού λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος στην είσοδο της Ελευθερούπολης

Δημοσιεύτηκε

στις

Το πρωί της Παρασκευής ένα φορτηγό στην είσοδο της Ελευθερούπολης ( στο ύψος του αθλητικού κέντρου) έφυγε από τον δρόμο λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού τραυματίστηκε ελαφριά.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αντιδράσεις για κτίριο στην οδό Μεσολογγίου στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Έντονες είναι οι αντιδράσεις από κατοίκους της οδού Μεσολογγίου στην Καβάλα για κτίριο το οποίο δημιουργεί πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Για το θέμα την δική της τοποθέτηση έκανε μέσω της εκπομπής ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ με τον Άγγελο Τζέλιο η Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων του Δήμου Καβάλας Ευαγγελία Δρακονάκη.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δημόσια ΙΕΚ | Πότε ξεκινούν αιτήσεις | Οι ειδικότητες (έγγραφο)

Δημοσιεύτηκε

στις

Το υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην ανακοίνωση για την έναρξη νέων ειδικοτήτων και ειδικότερα για το εξάμηνο 2019 Β στα Δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Δημόσια ΙΕΚ).

Οι ειδικότητες που θα μπορούν να καταρτιστούν οι σπουδαστές των Δημοσίων ΙΕΚ καθορίστηκαν μετά και από τις προτάσεις των Διευθύνσεων των Δημοσίων ΙΕΚ της χώρας.

Η πλατφόρμα στην οποία θα κατατεθούν οι αιτήσεις για εγγραφή δεν έχει τεθεί ακόμα σε λειτουργία ωστόσο, αναμένεται να ανοίξει την Τετάρτη, 28 Αυγούστου 2019 και να κλείσει τη Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019.

Δείτε εδώ όλες τις  ειδικότητες

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ο Υπουργός Τουρισμού στο ENA Channel για τα πρώτα στοιχεία στον Τουρισμό

Δημοσιεύτηκε

στις

«Βαριά βιομηχανία για την Ελλάδα», χαρακτήρισε τον τουρισμό ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης, τονίζοντας ότι η επιτυχία του είναι αποτέλεσμα συλλογικής και συνεχούς προσπάθειας εργαζομένων, ιδιωτών και Πολιτείας που αποδείχθηκε περίτρανα στα χρόνια της κρίσης.

«Από το 2009 ως το 2018 ο τουρισμός έχει παράξει άμεσα 125 δισ. ευρώ, με πολλαπλάσια συμβολή στην οικονομική δραστηριότητα και το ΑΕΠ της χώρας ενώ 230 εκατ. άνθρωποι έχουν ταξιδέψει στη χώρα μας. H κρίση θα ήταν πολύ χειρότερη χωρίς τον τουρισμό», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Ακούστε τα όσα δήλωσε στο ENA Channel ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αναζητείται «στέγη» για 470 παιδιά στην Κομοτηνή

Δημοσιεύτηκε

στις

Μεταξύ παιδικών σταθμών και νηπιαγωγείων, βρίσκονται εκατοντάδες παιδιά, μετά την απόφαση αναβολής της εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής από τον προσεχή Σεπτέμβριο στον Δήμο Κομοτηνής.

Πρόκειται για περίπου 470 παιδιά τα οποία προ της παραπάνω απόφασης θα φοιτούσαν στα νηπιαγωγεία του Δήμου Κομοτηνής. Η αδυναμία όμως της ΚΤΥΠ (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) να έχει έτοιμα από τον Σεπτέμβριο τα 10 προκάτ που απαιτούνται για την στέγαση του συνόλου των νηπίων, όπως και η μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα από τα 25 στα 22, είχε ως αποτέλεσμα ο Δήμος Κομοτηνής να συμπεριληφθεί ανάμεσα στους 13 δήμους της χώρας που -επειδή δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν τις απαραίτητες υποδομές για τα τετράχρονα της περιοχής τους- δεν θα εφαρμόσουν την δίχρονη προσχολική αγωγή. Η απόφαση έγινε γνωστή από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων περί τα μέσα του Αυγούστου.

Τί σημαίνει όμως αυτή η απόφαση για τα παραπάνω 470 παιδιά; Την απορία αυτή εκφράζουν γονείς παιδιών στον «Χ» που βρέθηκαν προ τετελεσμένων ελάχιστο χρόνο πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι περίπου 200-250 παιδιά θα γίνουν δεκτά στα νηπιαγωγεία, με την προϋπόθεση βέβαια να τοποθετηθούν από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο τουλάχιστον 6 από τα 10 συνολικά προκάτ που ζητήθηκαν. «Αν δεν τοποθετηθούν τουλάχιστον 6 προκάτ αίθουσες θα έχουμε πρόβλημα», έσπευσε να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου ο δήμαρχος Γιώργος Πετρίδης στον «Χ». Ήταν εκείνος που πρώτος είχε διαπιστώσει την αδυναμία εφαρμογής της δίχρονης προσχολικής αγωγής και είχε ζητήσει αυτή η αναβολή να δοθεί πριν γίνουν οι αιτήσεις εγγραφής σε νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς. Όμως δεν εισακούστηκε και σήμερα εκατοντάδες παιδιά βρίσκονται προς το παρόν εκτεθειμένα.

Πηγή | xronos.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ