Εκδήλωση του συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών λιπασμάτων στην Agrotica
Εκδήλωση του συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών λιπασμάτων στην Agrotica
Ενημέρωση σχετικά με την παραγωγή Αλλά και τις τιμές των λιπασμάτων στην Ευρώπη πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου μέσα από την εκδήλωση του συνδέσμου επιχειρήσεων και βιομηχανιών λιπασμάτων στην Agrotica 2022
Το παρών στην εκδήλωση που διοργανώνει ο σύνδεσμος δίνει και ο γενικός διευθυντής της fertilizer Europe Γιακομπ Χανσεν.
Έρχονται σημαντικές αλλαγές στους νέους ποινικούς κώδικες
Το εφαλτήριο για την πάταξη της εγκληματικότητας και την επιτάχυνση απονομης της δικαιοσύνης είναι η έκτιση ποινής, σύμφωνα με το νομοσχέδιο του υπουργείου δικαιοσύνης για αλλαγές στον ποινικό κώδικα που παρουσίασε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης.
Αναλυτικότερα το νομοσχέδιο προβλέπει
Στη φυλακή ακόμα και για μικρές ποινές
– Για ποινές έως 1 χρόνο θα προβλέπεται ως κανόνας η αναστολή της ποινής, εφόσον δεν υπάρχει άλλη αμετάκλητη καταδίκη
– Για ποινές από 1 έως 2 χρόνια το δικαστήριο θα μπορεί είτε να αναστείλει, είτε να διατάξει μετατροπή της ποινής σε χρηματική (εξαγορά) ή να διατάξει έκτιση μέσω κοινωφελούς εργασίας.
– Για ποινές από 2-3 χρόνια θα είναι περίπου υποχρεωτική η έκτιση μέρους της ποινής που θα φτάνει κατ΄ ανώτατο όριο τους 6 μήνες και εν συνεχεία αναστολή του υπολοίπου
– Για ποινές άνω των 3 ετών δε θα χωρεί αναστολή συνεπώς μετά την αμετάκλητη καταδίκη, ο κατάδικος θα οδηγείται στις φυλακές.
Μέχρι 20 χρόνια η ποινή για τα κακουργήματα
Με το σχέδιο νόμου αυξάνεται το ανώτατο όριο – κάθειρξης για κακουργήματα από τα 15 στα 20 έτη, ενώ αυξάνεται και το ανώτατο όριο κάθειρξης για κακουργήματα κατά συρροή στα 25 έτη και για πλημμελήματα στα 10 έτη από τα 8 που ήταν μέχρι τώρα.
-Αυστηροποιούνται οι προϋποθέσεις αποφυλάκισης
Πλέον θα εναπόκειται στην ουσιαστική κρίση του δικαστικού συμβουλίου ανάλογα με την επικινδυνότητα του εγκλήματος και τα ατομικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά του δράστη, ανεξαρτήτως τυπικών προϋποθέσεων συμπλήρωσης χρόνου κράτησης.
Αδικήματα για εμπρησμό -συγκοινωνίες
Τα αδικήματα του εμπρησμού (ο οποίος εάν είναι με δόλο θα φθάσει και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης) και της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών θα εκδικάζονται άμεσα χωρίς την τήρηση της χρονοβόρας ενδιάμεσης διαδικασίας των συμβουλίων.
-Αυστηροποίηση της ποινής και απαγόρευση κάθε μορφής αναστολής ή μετατροπής της ποινής για το αδίκημα του εμπρησμού δάσους.
-Πρόβλεψη επιβολής παρεπόμενης ποινής δήμευσης περιουσίας του καταδικασθέντος εμπρηστή, ανάλογης με το μέγεθος και την αξία της βλάβης.
-Ποινικοποίηση με αυστηρές κυρώσεις των προπαρασκευαστικών πράξεων εμπρησμού δηλ. της κατοχής εμπρηστικών υλών ή αντικειμένων με σκοπό την προετοιμασία διάπραξης εμπρησμού δάσους (ποινή μη αναστελλόμενη μη μετατρεπόμενη).
Κακούργημα η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη
Σε βαθμό κακουργήματος θα διώκεται η παραβίαση κόκκινου σηματοδότη που έχει ως αποτέλεσμα τον θάνατο ή βαριά σωματική βλάβη, ενώ αυξάνεται το ελάχιστο όριο ποινής για την αξιόποινη πράξη της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας στα δύο έτη.
-Κατάργηση Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων και ενίσχυση της αρμοδιότητας Μονομελούς Πλημμελειοδικείου και Μονομελούς Εφετείου με σκοπό την αποδέσμευση δικαστών και την παράλληλη αξιοποίηση τους σε άλλες δίκες. Οι εφέσεις κατά αποφάσεων Τριμελούς Εφετείου θα εκδικάζονται επίσης από Τριμελές Εφετείο, που όμως θα συγκροτείται από αρχαιότερους στην ιεραρχία δικαστές.
Το ΠΑΣΟΚ Καβάλας για τον θάνατο του Μιλτιάδη Πασσαλίδη
Το μεσημέρι της Πέμπτης, στη Χρυσούπολη Καβάλας, αποχαιρετούμε τον αγαπημένο μας σύντροφο και φίλο, Μιλτιάδη Πασσαλίδη.
Ο Μιλτιάδης Πασσαλίδης υπήρξε Δήμαρχος Χρυσούπολης από το 1986 μέχρι και το 1998. Παράλληλα με την θητεία του ως Δημάρχου διετέλεσε και Πρόεδρος της Τοπικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Καβάλας. Ως Δήμαρχος υπήρξε οραματιστής και δημιουργικός και συνέβαλε καθοριστικά, με μεγάλα έργα, στην μεγάλη πρόοδο και ανάπτυξη του Δήμου Χρυσούπολης και της επαρχίας του Νέστου.
Στην οικογένεια του και στα δύο παιδιά του, την Όλγα και τον Γιάννη, εκφράζουμε τα ειλικρινή και θερμά μας συλλυπητήρια.
Φωταγώγηση του Δέντρου στην Πλατεία Καβάλας με party τιμών από τα καταστήματα και Anastasia
Την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου θα γίνει στην κεντρική πλατεία της Καβάλας η φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και η έναρξη των γιορταστικών εκδηλώσεων. Θα ακολουθήσει στις 21.00 συναυλία με την ANASTASIA. Ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ και το Επιμελητήριο συμμετέχει αυτή τη μέρα με ένα PRE – CHRISTMAS PARTY τιμών και προσφορών από τα καταστήματα που επιθυμούν.
Όσοι συνάδελφοι θέλετε να συμμετέχετε μπορείτε να ετοιμάσετε και να μας στείλετε μια διαφήμισή σας σαν φωτογραφία για να προβάλλετε την επιχείρησή σας για την συγκεκριμένη μέρα με τα ποσοστά των εκπτώσεων ή ό,τι άλλο κρίνετε εσείς, ώστε να ανέβει στα μέσα μαζικής δικτύωσης του Συλλόγου το διάστημα που προηγείται. Η αποστολή να γίνει στο messenger ή στο Instagram του Εμπορικού Συλλόγου.
Το event θα διαφημιστεί από τα μέσα μαζικής δικτύωσης και το ωράριο λειτουργίας της αγοράς το απόγευμα της συγκεκριμένης μέρα θα είναι 17.30 – 21.00.