Connect with us

ΕΒΡΟΣ

“Εισβολή” Καταριανών στην Αλεξανδρούπολη | Έρχονται 100 αξιωματικοί για εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε

στις

Τετράμηνο πρόγραμμα  εκπαίδευσης για πάνω από 100 Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Κατάρ, σε αντικείμενα τεθωρακισμένων και πυροβολικού στα κέντρα εξομοιωτών των δύο Όπλων και σε πεδία των ασκήσεων στον Έβρο (Αλεξανδρουπολη) ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Οπως ανακοίνωσε το  το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Στρατηγικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και του Κατάρ,η εκπαίδευση  θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 και θα παρασχεθεί από κατάλληλους Έλληνες εκπαιδευτές της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» στην αγγλική γλώσσα, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το onalert.gr
Με την έναρξη της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, παρουσία της ηγεσίας.
‘Ήδη προ μερικών ημερών είχε μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο αξιωματικών του Κατάρ και είχε συνεργασία με επιτελείο Ελλήνων αξιωματικών που συντονίζει το πρόγραμμα για όλα τα σκέλη του προγράμματος με επιτόπιες επισκέψεις σε στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις.
Για το καταρτισμό επιμέρους τμημάτων του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε και η εμπειρία στελεχών των Τεθωρακισμένων από την Αυλώνα όπου είχαν φιλοξενηθεί και εκπαιδευτεί σχετικά πρόσφατα μερικές δεκάδες Ευέλπιδες από το Κατάρ με τους εκπαιδευτές τους. Η εμπειρία αυτή έχει την σημασία της ακόμη και σε ”λεπτομέρειες” σε τομείς διοικητικής μερίμνης κλπ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες  για ορισμένες κατηγορίες και ειδικότητες τα προγράμματα <<μετεκπαίδευσης>> στον Εβρο θα είναι κυλιόμενα, δηλαδή μέσα στο τετράμηνο μπορεί να βγουν 2 ή και 3 <<σειρές>> Καταριανών αξιωματικών.
Και πάνω από 100 Λίβυοι σπουδαστές σε Σ.Σ.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα μια παρόμοιας μορφής συνεργασία στην παροχή εκπαίδευσης είναι και ένα επεξεργαζόμενο ακόμα πρόγραμμα για φοίτηση σε ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές αρκετών δεκάδων Λίβυων νέων – ορισμένοι μιλούν για πάνω από 100. Κατά πάσα πιθανότητα 40-50  νεαροί Λίβυοι πρόκειται να φοιτήσουν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το  Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, με έξοδα πληρωμένα από το λιβυκό κράτος!.
Στο ίδιο γενικό πλαίσιο εκπαιδευτικής συνεργασία εξετάζεται  να φοιτήσουν και άλλοι περίπου 60 Λίβυοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ικάρων και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στην Θεσσαλονίκη.Επίσης εξετάζεται και η δυνατότητα <<εξειδικεύσεων>>  ορισμένων ειδικοτήτων σε νέες τεχνολογίες ή πρακτικές σε Σχολές Υπαξιωματικών με προγράμματα τρίμηνα, εξάμηνα κ.ο.κ.
Τα προγράμματα αυτά είναι ΄΄μετεξέλιξη” παλιότερων με διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής , της Αφρικής αλλά και άλλων χωρών ( Γεωργία, Αρμενία, Αλβανία, κλπ) για φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές  μέσα από διακρατικές συμφωνίες , που όμως το κόστος ουσιαστικά δεν καλυπτόταν από την συνεργαζόμενη χώρα ή αν καλυπτόταν ήταν ένα πολύ μικρό μέρος. Τώρα μιλάμε για πλήρη ”πακέτο”.
”Τεστ” για τους Ακολούθους Άμυνας
Η νέα αυτή διάσταση της συνεργασίας με φιλικές χώρες – μια ευρεία γκάμα – που αναπτύσσει το ΓΕΕΘΑ και τα Επιτελεία  εντάσσεται σε ένα προγραμματισμό για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης  ή ακόμα και χώρων και υποδομών για δική τους εκπαίδευση που έχει αναπτυχθεί εδώ και μερικά χρόνια και τώρα, κατάλληλα ενισχυόμενος, ήδη αποδίδει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Κάθε επιτελείο και κάθε Σχολή έχει λάβει εντολές να επεξεργασθεί προτάσεις <<με ευρύτητα πνεύματος και δημιουργικότητα >>  και να αξιοποιήσει εμπειρίες και άλλων χωρών.
Ακόμα και τη εμπειρία της ΕΑΒ – που έχει σχετική πολυετή εμπειρία παροχής τεχνικής εκπαίδευσης σε χώρες της Μέσης Ανατολής- έχει προταθεί να αξιοποιηθεί. <<Πρεπει όμως να βγουμε από το καβούκι μας>> παραδέχεται αυτοκριτικά στέλεχος που έχει εμπλοκή με τέτοια θεματα.
Ηδη πάντως σχετικές εντολές έχουν λάβει εδώ και μήνες οι Ακόλουθοι Αμυνας  και οι βοηθοί τους για να κάνουν τις κατάλληλες επαφές με προώθηση σχετικών προτάσεων. Μάλιστα ένα από τα κριτήρια που θα αξιολογείται η απόδοση των Ακολούθων , είναι σύμφωνα με πληροφορίες , και η προώθηση αυτών των προγραμμάτων. Λέγεται ότι στις σκέψεις είναι να κόβονται” όσοι δεν αποδίδουν ικανοποιητικά! Επισης έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο να γίνουν και πρόσθετα ”μαθήματα” (σεμινάρια) στους υπάρχοντες Ακολούθους αν και η επικρατούσα άποψη είναι ότι <<”έτσι και αλλιώς” οφείλουν να κινηθούν με ευελιξία και δημιουργικότητα  στο πόστο που τους έχει εμπιστευθεί η πατρίδα>>.
thrakitoday.com

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Συνελήφθησαν 4 Έλληνες οι οποίοι επιχείρησαν να εξαπατήσουν ζευγάρι ηλικιωμένων

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνελήφθησαν το Σάββατο (22-2-2020), στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, τέσσερις (4) Έλληνες, ηλικίας 34, 34, 27 και 18 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση συμμορίας και απόπειρα απάτης. 

Ειδικότερα, προχθές το πρωί, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τους τέσσερις δράστες να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και τους προσήγαγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι, το ίδιο πρωί, οι δράστες μετέβησαν σε πολυκατοικία στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο ένας 34χρονος εισήλθε στο εσωτερικό της και επιχείρησε να εξαπατήσει τους ενοίκους ενός διαμερίσματος, ηλικίας 80 και 78 ετών. 

Συγκεκριμένα, προσποιούμενος τον υπάλληλο της Δ.Ε.Η. και προφασιζόμενος ότι οι ηλικιωμένοι δικαιούνται επιστροφή χρημάτων, επιχείρησε να τους αποσπάσει το χρηματικό ποσό των 50 ευρώ, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η επιστροφή που δικαιούνται, πλην όμως δεν ολοκλήρωσε την πράξη του και διέφυγε. 

Σημειώνεται ότι οι δύο από τους δράστες, ηλικίας 34 και 27 ετών, έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για παρόμοιες πράξεις.

Κατασχέθηκε ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.  

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Αλεξανδρούπολη | Συνελήφθησαν «μαϊμού» τεχνικοί της ΔΕΗ που ξάφριζαν ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε

στις

Τέλος έβαλαν οι αστυνομικοί στην δράση επιτήδειων που ξάφριζαν ηλικιωμένους παριστάνοντας τους υπάλληλους της Δ.Ε.Η..

Συγκεκριμένα το μεσημέρι του Σαββάτου συνελήφθησαν  τρία άτομα που εμπλέκονταν στις απάτες ηλικιωμένων με τους τεχνικούς της Δ.Ε.Η σε διάφορες περιοχές της Αλεξανδρούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες  τα μέλη της οργάνωσης προσέγγιζαν τα ηλικιωμένα άτομα, λίγο πριν εισέλθουν στην οικία τους, όπου προσποιούμενοι τους τεχνικούς-υπαλλήλους της ΔΕΗ ή του Δήμου ή συντηρητές ανελκυστήρων κ.α., τους αιφνιδίαζαν και προφασιζόμενοι την ύπαρξη τεχνικής φύσεως βλάβης, όπως διαρροή ηλεκτρικού ρεύματος στην οικία τους ή βλάβη του ανελκυστήρα, τους έπειθαν και κατάφερναν να εισέλθουν στις οικίες τους.

Στη συνέχεια  με διάφορα προσχήματα ή τεχνάσματα τους αποσπούσαν χρήματα.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι τον τελευταίο καιρό παρουσιάζουν κατακόρυφη αύξηση οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών.

Οι αστυνομικές αρχές σε όλη τη χώρα καθημερινά δέχονται καταγγελίες για περιστατικά με άτομα που παριστάνουν συγγενικά πρόσωπα ή διάφορους επαγγελματίες καταφέρνοντας να τους αποσπάσουν χρήματα.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν αρμοδίως.

e-evros.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Eurovision 2020 | Στον β’ ημιτελικό η Ελλάδα με την Εβρίτισσα Στεφανία Λυμπερακάκη

Δημοσιεύτηκε

στις

Στην τελική ευθεία έχει μπει ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision, με τις τελευταίες ανακοινώσεις εκπροσώπων από τις 41 χώρες που συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Η Ελλάδα, υπενθυμίζεται ότι θα εκπροσωπηθεί από την 18χρονη Στεφανία Λυμπερακάκη με το τραγούδι «Supergirl».

Μάλιστα, η Στεφανία θα εμφανιστεί στο δεύτερο ημιτελικό που θα διεξαχθεί στις 14 Μαΐου, δύο ημέρες μετά τον πρώτο και δύο ημέρες πριν τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που φέτος φιλοξενείται στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας.

Οι δύο ημιτελικοί

Σύμφωνα με το πρόγραμμα διεξαγωγής, από τις 41 χώρες οι έξι θα περάσουν απευθείας στον τελικό. Αυτές είναι οι: Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία και Ολλανδία.

Οι άλλες 35 θα διαγωνιστούν σε δύο ημιτελικούς (17 στον α’ ημιτελικό και 18 στον β’ ημιτελικό), με τις 10 από την κάθε ημέρα να παίρνουν το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

 

 

Στον δεύτερο ημιτελικό, η Στεφανία δεν θα είναι η μόνη Ελληνίδα που θα λάβει μέρος, καθώς θα συμμετάσχει και η Αθηνά Μανουκιάν, εκπροσωπώντας την Αρμενία.

 

evrospress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Αλεξανδρούπολη | Την Τρίτη η άφιξη Μητσοτάκη, το πρόγραμμα του Πρωθυπουργού

Δημοσιεύτηκε

στις

Το απόγευμα της Τρίτης αναμένεται η άφιξη του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Πρωθυπουργός, αμέσως μετά την άφιξή του θα μεταβεί οδικώς στην Κομοτηνή, προκειμένου να επισκεφθεί τη φαρμακοβιομηχανία της Pharmathen καθώς η εταιρεία προχωρά σε μια ιδιαίτερα μεγάλη επένδυση της τάξεως των 2-2.5 εκ. ευρώ  ενώ στη συνέχεια θα συναντηθεί με επαγγελματίες της περιοχής προκειμένου να αφουγκραστεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη όπου και θα διανυκτερεύσει, ενώ την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου το πρωί, θα υποδεχθεί τον Βούλγαρο ομόλογό του, με υπουργούς τόσο από την Ελληνική όσο και από την Βουλγαρική κυβέρνηση προκειμένου να συμμετάσχουν στο 4ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Βουλγαρίας, για πρώτη φορά εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

Μάλιστα κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών, πρόκειται να υπογραφεί και σύμφωνο συνεργασίας των δύο χωρών, ενώ έχει ξεκαθαριστεί πως πρόκειται για κλειστή πολιτική διαδικασία.

Η ατζέντα της συνάντησης των δύο Πρωθυπουργών, περιλαμβάνει θέματα ενέργειας, οικονομίας, τουρισμού επενδύσεων και υλοποίηση έργων συνδεσιμότητας στην περιοχή.

Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί τρεις συναντήσεις στο πλαίσιο αυτό (Σόφια, 27-7-2010, Αθήνα, 17-12-2012, Σόφια, 1-8-2016) και είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί εκτός των πρωτευουσών των δύο χωρών.

evrospress

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Social

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ