Connect with us

ΕΒΡΟΣ

“Εισβολή” Καταριανών στην Αλεξανδρούπολη | Έρχονται 100 αξιωματικοί για εκπαίδευση

Δημοσιεύτηκε

στις

Τετράμηνο πρόγραμμα  εκπαίδευσης για πάνω από 100 Αξιωματικών και Υπαξιωματικών του Κατάρ, σε αντικείμενα τεθωρακισμένων και πυροβολικού στα κέντρα εξομοιωτών των δύο Όπλων και σε πεδία των ασκήσεων στον Έβρο (Αλεξανδρουπολη) ξεκινά τις επόμενες ημέρες.

Οπως ανακοίνωσε το  το Γενικό Επιτελείο Στρατού στο πλαίσιο της Στρατιωτικής Στρατηγικής Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας και του Κατάρ,η εκπαίδευση  θα πραγματοποιηθεί από τις 18 Φεβρουαρίου μέχρι τις 20 Ιουνίου 2014 και θα παρασχεθεί από κατάλληλους Έλληνες εκπαιδευτές της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού «ΕΒΡΟΥ» στην αγγλική γλώσσα, αναφέρει σε ρεπορτάζ του το onalert.gr
Με την έναρξη της εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή στο στρατόπεδο «ΚΑΝΔΗΛΑΠΤΗ» την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014, παρουσία της ηγεσίας.
‘Ήδη προ μερικών ημερών είχε μεταβεί στην Αλεξανδρούπολη κλιμάκιο αξιωματικών του Κατάρ και είχε συνεργασία με επιτελείο Ελλήνων αξιωματικών που συντονίζει το πρόγραμμα για όλα τα σκέλη του προγράμματος με επιτόπιες επισκέψεις σε στρατόπεδα και άλλες εγκαταστάσεις.
Για το καταρτισμό επιμέρους τμημάτων του προγράμματος χρησιμοποιήθηκε και η εμπειρία στελεχών των Τεθωρακισμένων από την Αυλώνα όπου είχαν φιλοξενηθεί και εκπαιδευτεί σχετικά πρόσφατα μερικές δεκάδες Ευέλπιδες από το Κατάρ με τους εκπαιδευτές τους. Η εμπειρία αυτή έχει την σημασία της ακόμη και σε ”λεπτομέρειες” σε τομείς διοικητικής μερίμνης κλπ. Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες  για ορισμένες κατηγορίες και ειδικότητες τα προγράμματα <<μετεκπαίδευσης>> στον Εβρο θα είναι κυλιόμενα, δηλαδή μέσα στο τετράμηνο μπορεί να βγουν 2 ή και 3 <<σειρές>> Καταριανών αξιωματικών.
Και πάνω από 100 Λίβυοι σπουδαστές σε Σ.Σ.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί μάλιστα μια παρόμοιας μορφής συνεργασία στην παροχή εκπαίδευσης είναι και ένα επεξεργαζόμενο ακόμα πρόγραμμα για φοίτηση σε ελληνικές Στρατιωτικές Σχολές αρκετών δεκάδων Λίβυων νέων – ορισμένοι μιλούν για πάνω από 100. Κατά πάσα πιθανότητα 40-50  νεαροί Λίβυοι πρόκειται να φοιτήσουν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το  Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, με έξοδα πληρωμένα από το λιβυκό κράτος!.
Στο ίδιο γενικό πλαίσιο εκπαιδευτικής συνεργασία εξετάζεται  να φοιτήσουν και άλλοι περίπου 60 Λίβυοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ικάρων και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων στην Θεσσαλονίκη.Επίσης εξετάζεται και η δυνατότητα <<εξειδικεύσεων>>  ορισμένων ειδικοτήτων σε νέες τεχνολογίες ή πρακτικές σε Σχολές Υπαξιωματικών με προγράμματα τρίμηνα, εξάμηνα κ.ο.κ.
Τα προγράμματα αυτά είναι ΄΄μετεξέλιξη” παλιότερων με διάφορες χώρες της Μέσης Ανατολής , της Αφρικής αλλά και άλλων χωρών ( Γεωργία, Αρμενία, Αλβανία, κλπ) για φοίτηση στις Στρατιωτικές Σχολές  μέσα από διακρατικές συμφωνίες , που όμως το κόστος ουσιαστικά δεν καλυπτόταν από την συνεργαζόμενη χώρα ή αν καλυπτόταν ήταν ένα πολύ μικρό μέρος. Τώρα μιλάμε για πλήρη ”πακέτο”.
”Τεστ” για τους Ακολούθους Άμυνας
Η νέα αυτή διάσταση της συνεργασίας με φιλικές χώρες – μια ευρεία γκάμα – που αναπτύσσει το ΓΕΕΘΑ και τα Επιτελεία  εντάσσεται σε ένα προγραμματισμό για παροχή στρατιωτικής εκπαίδευσης  ή ακόμα και χώρων και υποδομών για δική τους εκπαίδευση που έχει αναπτυχθεί εδώ και μερικά χρόνια και τώρα, κατάλληλα ενισχυόμενος, ήδη αποδίδει. Τα παραδείγματα είναι πολλά. Κάθε επιτελείο και κάθε Σχολή έχει λάβει εντολές να επεξεργασθεί προτάσεις <<με ευρύτητα πνεύματος και δημιουργικότητα >>  και να αξιοποιήσει εμπειρίες και άλλων χωρών.
Ακόμα και τη εμπειρία της ΕΑΒ – που έχει σχετική πολυετή εμπειρία παροχής τεχνικής εκπαίδευσης σε χώρες της Μέσης Ανατολής- έχει προταθεί να αξιοποιηθεί. <<Πρεπει όμως να βγουμε από το καβούκι μας>> παραδέχεται αυτοκριτικά στέλεχος που έχει εμπλοκή με τέτοια θεματα.
Ηδη πάντως σχετικές εντολές έχουν λάβει εδώ και μήνες οι Ακόλουθοι Αμυνας  και οι βοηθοί τους για να κάνουν τις κατάλληλες επαφές με προώθηση σχετικών προτάσεων. Μάλιστα ένα από τα κριτήρια που θα αξιολογείται η απόδοση των Ακολούθων , είναι σύμφωνα με πληροφορίες , και η προώθηση αυτών των προγραμμάτων. Λέγεται ότι στις σκέψεις είναι να κόβονται” όσοι δεν αποδίδουν ικανοποιητικά! Επισης έχει εξετασθεί το ενδεχόμενο να γίνουν και πρόσθετα ”μαθήματα” (σεμινάρια) στους υπάρχοντες Ακολούθους αν και η επικρατούσα άποψη είναι ότι <<”έτσι και αλλιώς” οφείλουν να κινηθούν με ευελιξία και δημιουργικότητα  στο πόστο που τους έχει εμπιστευθεί η πατρίδα>>.
thrakitoday.com

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Έβρο | Συγκλονίζει ο «Γολγοθάς» μιας 49χρονης καρκινοπαθούς που 5 μήνες ζει χωρίς ρεύμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Συγκλονίζει η ιστορία καρκινοπαθούς στον ακριτικό Έβρο που εδώ και πέντε μήνες ζει χωρίς ρεύμα.

Η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση, καθώς η 49χρονη γυναίκα αδυνατούσε να πληρώσει τους λογαριασμούς.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Βορείου Έβρου απευθύνει έκκληση ώστε να συγκεντρωθούν τα χρήματα και να αποπληρωθούν οι οφειλές της.

Η 49χρονη μίλησε στο Open TV για την περιπέτεια υγείας της

Δείτε το βίντεο:

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Σ. Κελέτσης | Με την Υπουργό Πολιτισιμού για θέματα του Έβρου συναντήθηκε ο βουλευτής

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις 11:00 συναντήθηκε με την Υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, στο γραφείο της, ο Σταύρος Κελέτσης. Ο βουλευτής Έβρου έθεσε θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου, που απασχολούν το νομό.

 

 

Ειδικότερα :  

  • Την κατασκευή στεγάστρου – εκθεσιακού χώρου και την ανάδειξη της περιοχής ευρημάτων, της Μικρής Δοξιπάρας του Έβρου.

  • Τις απαραίτητες εργασίες στο Τέμενος Βαγιαζήτ, στην περιοχή της Πλωτινόπολης καθώς και την εύρυθμη λειτουργία του Βυζαντινού Μουσείου του Διδυμοτείχου. Ο βουλευτής ζήτησε την άμεση τοποθέτηση στο χώρο του Μουσείου, της χρυσής σφυρήλατης προτομής του Ρωμαίου αυτοκράτορα Σεπτίμιου Σεβήρου, που εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κομοτηνής.

  • Την άμεση προκήρυξη του διαγωνισμού, για την ολοκλήρωση του έργου του Αρχαιολογικού Μουσείου Σαμοθράκης και την κατασκευή προθηκών προβολής των εκθεμάτων του.

  • Την ολοκληρωμένη και συστηματική λειτουργία του Αρχαιολογικού Μουσείου Αλεξανδρούπολης, με την τοποθέτηση μόνιμης και με φιλοξενία περιοδικών εκθέσεων.

Η Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τα θέματα που ανέπτυξε ο Βουλευτής και τόνισε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης, για τα έργα Πολιτισμού στο νομό Έβρου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως | Προσέξτε να μην εξαπατηθείτε από τάχα χριστιανούς

Δημοσιεύτηκε

στις

Εγκύκλιο αναφορικά με καθηρήμενο κληρικό ο οποίος προσπαθεί να κάνει σχίσμα εξέδωσε ο Μητροπολίτης Ἀλεξανδρουπόλεως Ἄνθιμος.

Ο λόγος για τον πρώην αρχιμανδρίτη ο οποίος ήταν ιερέας σε εκκλησία της Αλεξανδρούπολης και ενώ η εκκλησία τον καθαίρεσε αυτός συνεχίζει να λειτουργεί ως ιερέας και μάλιστα τελευταία στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Ένας πρώην κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας και της Μητροπόλεώς μας, ο οποίος καταδικάσθηκε αμετάκλητα από τα πολιτικά δικαστήρια κι έπειτα καθαιρέθηκε για ανήθικες πράξεις από τα Συνοδικά Δικαστήρια της Εκκλησίας της Ελλάδος, και έχασε τελείως την ιερωσύνη του, στέλνει οπαδούς του σε σπίτια και καταστήματα προκειμένου να μαζέψουν υπογραφές για να ιδρύσουν παλαιοημερολογίτικη «Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως και πάσης Θράκης».

Βεβαίως, οι Ιερές Μητροπόλεις στην Πατρίδα μας, βάσει του Συντάγματος, είναι Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, προβλέπονται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας μας, που είναι ο Νόμος 590 του 1977 και δεν ιδρύονται με υπογραφές, αλλά με Προεδρικά Διατάγματα.

Ο σκοπός του καθηρημένου κληρικού και των οπαδών του είναι να πετύχουν κάποια νομική αναγνώριση ως παλαιοημερολογίτικη θρησκεία, από αυτές τις παλαιοημερολογίτικες ομάδες που στην Πατρίδα μας δεν τις αναγνωρίζει ούτε το Άγιον Όρος, ούτε άλλη Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η παρούσα ενημέρωση σκοπεύει να προφυλάξει τους Χριστιανούς μας στην Αλεξανδρούπολη και στην Θράκη από την παραχώρηση υπογραφής και προσωπικών στοιχείων τους σε ανθρώπους που δεν ανήκουν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος, αλλά προσπαθούν να κάνουν σχίσμα.

Όσοι Χριστιανοί μας θα υπογράψουν από άγνοια αυτομάτως με την υπογραφή τους θα δηλώσουν την απομάκρυνσή τους από την Ενορία τους, από την κανονική και νόμιμη Ιερά Μητρόπολή μας και από την Ορθόδοξη Εκκλησία της Ελλάδος. Παρακαλώ να προσέξετε και να μην εξαπατηθείτε από τους πλανεμένους αυτούς και αποκομμένους από την Εκκλησία μας τάχα χριστιανούς.

Γι’ αυτό, σας συμβουλεύουμε·

μην υπογράψετε και όσοι ενδεχομένως από άγνοια υπογράψατε, να επανορθώσετε για να μην θέσετε τον εαυτό σας εκτός Εκκλησίας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΒΡΟΣ

Στο ΠΓΝΑ παραμένουν οι 10 μετανάστες που τραυματίστηκαν στο πολύνεκρο τροχαίο | Φρουρούμενοι νοσηλεύονται οι διακινητές

Δημοσιεύτηκε

στις

Στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης εξακολουθούν να νοσηλεύονται οι δέκα μετανάστες που τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανατροπής οχήματος που σημειώθηκε την Δευτέρα το απόγευμα στην περιοχή των Λουτρών, καθώς και φρουρούμενοι οι δύο συλληφθέντες ως διακινητές, οι οποίοι φέρουν ελαφρά τραύματα. 

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου Δημήτρης Αδαμίδης, συνεχίζονται οι ιατρικές εξετάσεις, με την πλειονότητα των τραυματιών να παρακολουθούνται στη χειρουργική κλινική και λιγότεροι στην ορθοπεδική, ενώ δεν έχει επιδεινωθεί περαιτέρω η κατάσταση υγείας των δύο σοβαρότερα τραυματισμένων, ο ένας εκ των οποίων εισήχθη από την πρώτη στιγμή στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. 

Όσον αφορά τους δύο άνδρες οι οποίοι φέρεται να είναι οι διακινητές που μετέφεραν παράτυπα στο εσωτερικό της χώρας τους 16 άνδρες, ηλικίας 20-30 ετών, διαπιστώθηκε κατά την εξέτασή τους στο νοσοκομείο ότι φέρουν ελαφρά τραύματα  από την ανατροπή του οχήματος.

Ο κ. Αδαμίδης υπογράμμισε την για ακόμη μία φορά εξαιρετική ετοιμότητα του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του ΠΓΝΑ, το οποίο κλήθηκε να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα και με άριστο συντονισμό, όλων των εμπλεκομένων ιατρικών ειδικοτήτων, έναν σημαντικό αριθμό θυμάτων τροχαίου δυστυχήματος.

«Η ομάδα στο ΤΕΠ λειτούργησε πάρα πολύ καλά, υπό ιδιαίτερη πίεση λόγω της συνεχούς διακομιδής τραυματιών, η κατάσταση των οποίων απαιτούσε τη συνεργασία πολλών ειδικοτήτων, ιδιαίτερα αντανακλαστικά και ικανότητες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο διοικητής του νοσοκομείου.

e-evros

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ