Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του δήμου Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Εγκρίθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους ο προϋπολογισμός του Δήμου Θάσου για το έτος 2014. Το θέμα αυτό εκκρεμούσε εδώ και αρκετές εβδομάδες και είχε γίνει αντικείμενο πολιτικής και μη συζήτησης, ιδιαίτερα μετά από ένα αστήρικτο και ανακριβές δημοσίευμα αθηναϊκής εφημερίδας, το οποίο αναδημοσιεύθηκε σε δεκάδες ΜΜΕ και μιλούσε για “17 Δήμους που βρίσκονται στο κόκκινο” ή για “Δήμους που φέσωσαν το κράτος” και άλλες ανακρίβειες.
Το δημοσίευμα αυτό διαψεύστηκε άμεσα, ωστόσο κάποιοι έσπευσαν να το εκμεταλλευτούν για δική τους αυτοπροβολή, και αναμάσησαν ανακρίβειες σχετικά με την κατάσταση του Δήμου.

Πληροφορηθείς την οριστική έγκριση του προϋπολογισμού, ο δήμαρχος Θάσου Κώστας Χατζηεμμανουήλ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
“Ο Δήμος της Θάσου απέδειξε ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις να αυτο-εξυγιανθεί και να ξεπεράσει δια παντός την πολύ άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν το 2010, τελευταία χρονιά της προηγούμενης διοίκησης, μια κατάσταση που από την ημέρα που παραλάβαμε, δυσκόλεψε εξαιρετικά το έργο μας.
Παρά τις Κασσάνδρες, ο Δήμος Θάσου κατάφερε να ακολουθήσει ανοδική και αναπτυξιακή τροχιά σε όλους τους τομείς. Αυτό το απέδειξαν ο Δήμος και τα νομικά του πρόσωπα, τόσο στην καθημερινότητα όσο και στα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ έργα υποδομής και ανάπλασης, στα οποία ως Δήμος είμαστε πρωταθλητές. Έχουμε όμως και απόλυτη συνείδηση και συναίσθηση της πολύ δύσκολης περιόδου της οικονομικής κρίσης που περνάει η χώρα μας”.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Έναρξη Λειτουργίας του Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών στην Κοινότητα Λιμεναρίων Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Ενημερώνουμε ότι την Παρασκευή 18-09-2020 ξεκινά η λειτουργία του νεοσύστατου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών (178Π) στην Κοινότητα Λιμεναρίων Θάσου, που βρίσκεται στον οικισμό των Λιμεναρίων προς εξυπηρέτηση των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.
Τα εγκαίνια του νέου Κέντρου Εξυπηρέτησης Πολιτών θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 19-09-2020 και ώρα 11.30 π.μ., στο χώρο του Νέου ΚΕΠ στα Λιμενάρια Θάσου.

Μετά και την έναρξη λειτουργίας του ΚΕΠ Λιμεναρίων, θα λειτουργούν για πρώτη φορά δύο (2) ΚΕΠ στη Θάσο, βελτιώνοντας έτσι την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών και μειώνοντας τις απαιτούμενες μετακινήσεις τους για την εξυπηρέτηση τους.
Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:
«Από την πρώτη στιγμή της ανάληψης των καθηκόντων μας θέσαμε ως πρωταρχικό μας στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Η ίδρυση και η λειτουργία του ΚΕΠ Λιμεναρίων, που αποτελούσε ένα χρόνιο αίτημα των πολιτών της Θάσου, είναι ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή και αποδεικνύεται πως όταν υπάρχει σωστός συντονισμός γίνονται πράγματα που είναι σημαντικά για τους δημότες.
Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέδραμαν στην προσπάθειά μας».

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Κανονικά τα δρομολόγια Καβάλα – Πρίνος

Δημοσιεύτηκε

στις

O πρόεδρος της Θασιακής Ένωσης διαψεύδει δημοσιεύματα που αφορούν την κατάργηση του δρομολογίου Καβάλα – Πρίνος, μάλιστα ο ίδιος έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη στην οποία ζητάει την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού με έναν ικανό αριθμό δρομολογίων όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Προς

Τον υπουργό  Ναυτιλίας και Nησιωτικής Πολιτικής κ. Πλακιωτάκη Ιωάννη

Αξιότιμε κύριε υπουργέ,

Η Θασιακή Ένωση Καβάλας, έχοντας τη στήριξη δεκάδων χιλιάδων πολιτών της περιοχής μας,  μετά τις υπογραφές διαμαρτυρίας που συγκέντρωσε για την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Πρίνου – Καβάλας, συνεχίζει και φέτος τον αγώνα, συνεργαζόμενη με όλους τους θεσμικούς φορείς, ώστε να κρατηθεί ζωντανή η παραπάνω θαλάσσια γραμμή με επαρκή δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας.

Κύριε Υπουργέ, λαμβάνοντας υπόψη σας την κραυγή αγωνίας των κατοίκων της Θάσου και της Καβάλας, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού, σας καλούμε και για τη νέα δρομολογιακή περίοδο 2020-2021 να απαιτήσετε από τις τρεις  Ναυτιλιακές Εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή μας να εκτελούν στην πορθμειακή γραμμή Καβάλας-Πρίνου έναν ικανό αριθμό δρομολογίων όλες τις ημέρες της εβδομάδας, τρία δρομολόγια τη χειμερινή περίοδο και έξι τη θερινή περίοδο, δίνοντας έτσι λύση σε ένα χρόνιο κοινωνικό πρόβλημα της περιοχής μας.

Επί πλέον σας καλούμε να μεριμνήσετε ώστε η αρμοδιότητα διαμόρφωσης των δρομολογίων  να επανέλθει στις τοπικές Αρχές που γνωρίζουν καλύτερα τις ανάγκες του τόπου.

Στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος 

Τσιλογεώργης Νικόλαος

Κοινοποιείται:

κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας                                   Πρόεδρο Επιμελητηρίου Καβάλας

κ. κα Βουλευτές  Καβάλας                                        Πρόεδρο ΤΕΕ – τμήμα Ανατ. Μακεδονίας

κ. Περιφερειάρχη Α.Μ.Θ                                          Πρόεδρο Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας

κ. Αντιπεριφερειάρχη Π. Ε. Καβάλας                    Πρόεδρο Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας

κ. Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού – Τουρισμού   Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας

κ. Δήμαρχο Καβάλας                                                 Eνιαίο Συνδικάτο Ναυτεργατών Ν. Καβάλας

κ. Δήμαρχο Θάσου                                                     Μ.Μ.Ε

Kεντρικό Λιμενάρχη Καβάλας

Πρόεδρο Οργανισμού Λιμένος  Καβάλας

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Λαϊκή Συσπείρωση Θάσου | Οι παρεμβάσεις που έγιναν μετά τις πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη δεν ήταν αποτελεσματικές

Δημοσιεύτηκε

στις

Μια δυνατή, αλλά μικρής διάρκειας, Αυγουστιάτικη νεροποντή ήταν ικανή για να δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα Λιμενάρια και στο δρόμο Σκάλα Μαριές – Μαριές. Μάλιστα πέρα από τις υλικές καταστροφές κινδύνεψαν και ανθρώπινες ζωές.

Το παραπάνω γεγονός αντικειμενικά δείχνει ότι οι όποιες παρεμβάσεις έγιναν μετά τις πλημμύρες του περασμένου Νοέμβρη δεν ήταν αποτελεσματικές και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου μπροστά και στο φθινόπωρο που έρχεται.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης, της Περιφέρειας, του Δήμου είναι μεγάλες γιατί υπηρετούν την καπιταλιστική ανάπτυξη που θεωρεί κόστος τα απαραίτητα για το λαό έργα, που δεν είναι για το λόγο αυτό επιλέξιμα και από την ΕΕ. Ο στόχος τους είναι να μπουκώσουν με χρήμα και προνόμια τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, να περάσουν χωρίς να βραχούν και από τη νέα κρίση που επιταχύνθηκε λόγω της πανδημίας και ας βουλιάζει στα λασπόνερα η ζωή και ο μόχθος του λαού.

Επανειλημμένα έχουμε θέσει το ζήτημα των αντιπλημμυρικών έργων που είναι επιβεβλημένα για το νησί συνολικά. Ειδικά μετά και τις πυρκαγιές τα καμένα έχουν αφεθεί στην τύχη τους (π.χ. δεν έχει γίνει καμία δενδροφύτευση), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ολοένα και περισσότερα προβλήματα, να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο τα ελάχιστα έργα που υπάρχουν. Είναι επιτακτικό να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να προφυλαχτεί ο ορεινός όγκος να μην γεμίζουν οι χείμαρροι με φερτά υλικά και να καθαρίζεται από αυτά η κοίτη του χειμάρρου.

Πιο συγκεκριμένα για τα Λιμενάρια θεωρούμε ότι η αντιπλημμυρική θωράκιση του χωριού έχει να κάνει με τέσσερα έργα που μαζί με μικρές τοπικές παρεμβάσεις ανά γειτονιά, ανά περιοχή, όπως ο έλεγχος και καθαρισμός φρεατίων, οι ξεμπαζώσεις ρεμάτων, οι δενδροφυτεύσεις, θα περιορίσουν σημαντικά την ορμή του νερού.

Το πρώτο αφορά την ολοκλήρωση του αντιπλημμυρικού στον κεντρικό χείμαρρο Λιμεναρίων μήκους 800 μέτρων. Τα πρώτα 100 μέτρα μαζί με τη γέφυρα στις εκβολές έχουν πραγματοποιηθεί και με την επίμονη παρέμβαση του ΚΚΕ στη Βουλή. Το έργο αυτό έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα της κυβερνήσεως, μαζί με τη μελέτη και πρέπει να κατατεθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης με κόστος 3.480.000 ευρώ.

Το δεύτερο είναι το αντιπλημμυρικό έργο του χειμάρρου των Καλυβίων, έργο που ξεκίνησε στην περιοχή «πλάστιγγα» όπου και προχώρησε ένα κομμάτι με τον εγκιβωτισμό, όταν στην τότε κοινότητα ασκούσε διοίκηση η παράταξη που στήριζε το ΚΚΕ, αλλά σταμάτησε από τους επόμενους και έκτοτε δεν έχει γίνει τίποτα, σκοντάφτοντας και σε συμφέροντα ιδιωτών οι οποίοι δεν θέλουν να γίνει το έργο. το έργο αυτό είναι απαραίτητο και πρέπει η δημοτική αρχή σε συνεργασία με την περιφέρεια να το εντάξει στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Αν. Μακεδονίας – Θράκης με κόστος …….

Το τρίτο αφορά τον δρόμο που πρέπει να κατασκευαστεί με τον «Μαθιάδικο λάκκο» και να γίνουν όλες οι απαραίτητες υποδομές για την διευθέτηση των όμβριων υδάτων που πρέπει να καταλήγουν στο Λάκκο με φρεάτια, σωληνώσεις, κτλ. Ένα έργο που έπρεπε να έχει γίνει «χτές».

Το τέταρτο αφορά τα νερά που καταλήγουν από το χωματόδρομο Καλπήνη/Καλύβια όπου έχει γίνει δρόμος αλλά τα νερά δεν έχουν ουσιαστικά διευθετηθεί.

Όλα τα παραπάνω είναι έργα που με ευθύνη όλων των δημοτικών αρχών μέχρι σήμερα, της περιφέρειας και της κυβέρνησης δεν υλοποιήθηκαν. Παράλληλα, διεκδικούμε την άμεση αποζημίωση των κατοίκων που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στο 100% και μέτρα ανακούφισής τους από τέλη, δάνεια, χρέη. Η δημοτική αρχή να σταματήσει να κρύβεται πίσω από τις αντιλαϊκές αποφάσεις της κυβέρνησης, της αποκεντρωμένης και του επιτρόπου και να στηρίξει τα δίκαια αιτήματα των πλημμυρόπληκτων.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας και για τα απαραίτητα μέτρα, έστω και κατόπιν εορτής, αποκατάστασης του χειμάρρου και των υπόλοιπων σημείων που υπήρξαν προβλήματα μιας και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για την χρηματοδότηση έργων αξίας 200.000 ευρώ όχι μόνο δεν επαρκούν αλλά και είναι αμφίβολο αν τελικά θα υλοποιηθούν μιας και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί όσοι ανέλαβαν υπηρεσίες αποκατάστασης για τις προηγούμενες ζημιές του Νοεμβρίου.

Ακόμη, μέχρι να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα είναι αναγκαίο άμεσα να πραγματοποιηθούν τεχνικά έργα που θα μειώνουν τον όγκο του νερού και θα το οδηγούν στον κεντρικό χείμαρρο.

Τέλος, αλλά εξίσου σημαντικό είναι η προβληματική κατάσταση με το δίκτυο ύδρευσης Λιμεναρίων – Ποτού όπου μεγάλο τμήμα του είναι στον αέρα.

Καλούμε τους κατοίκους να μην επαναπαυθούν με τις υποσχέσεις για μια ακόμα φορά από κυβέρνηση, Περιφέρεια, Δήμο. Να απαιτήσουν αγωνιστικά τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας σε όλο το νησί για να προστατευτεί η ζωή και το βιός μας.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΘΑΣΟΣ

Θάσο | Αυτοψία και ενημέρωση πληγέντων από τον Αντωνιάδη για την διαδικασία αποζημιώσεων

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης συνοδευόμενος από την Επιτροπή Εντοπισμού- Καταγραφής και Αποτίμησης Ζημιών που προκαλούνται από πλημμύρες και λοιπές θεομηνίες ΠΕ Καβάλας, μετέβησαν στα Λιμενάρια Θάσου όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία στις πληγείσες επιχειρήσεις και ενημερώθηκαν οι ιδιοκτήτες για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουν.

Επίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας παρακολούθησε τις εργασίες καθαρισμού του κεντρικού ρέματος των Λιμεναρίων που εκτελεί η ανάδοχος εταιρεία εκ μέρους της Περιφέρειας ΑΜΘ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

TAP

Δημοφιλή

Popular posts:

Monopolio Delivery

Mladen Group 25

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

PABTEBOY ME GIATRO 1

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΓΙΑΤΡΟ 2

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ