Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δ. Μπαταλογιάννης | «Πρωταθλητής στα χρέη ο Δήμαρχος Παγγαίου Φ. Αναστασιάδης…»

Για πρώτη φορά βλέπουμε μια Δημοτική Αρχή να πανηγυρίζει, γιατί είναι πρωταθλήτρια στα χρέη σε όλη την Ελλάδα.

Και αυτό κάνει ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης και συνεργάτες του, βλέποντας το κέρμα από την μία όψη, αποσιωπώντας ότι ο Δήμος Παγγαίου φιγουράρει στην πρώτη θέση των Δήμων με χρέη σε τρίτους…

Βέβαια η κυβέρνηση της ΝΔ για να σώσει ότι σώζεται από την «αξιοπιστία» του Δημάρχου Παγγαίου, Φίλιππου Αναστασιάδη, του πετά σωσίβιο σωτηρίας με 4,45 εκατ. ευρώ για να καλύψει τα χρέη …που η θητεία του δημιούργησε στην ΔΕΥΑΑ Παγγαίου, σύμφωνα με παραδοχή τους!

Η κυβέρνηση προφανώς προσπαθεί να καλύψει τους «γυμνούς βασιλιάδες της», μέσα από το Υπουργείο Εσωτερικών το οποίο στέλνει σύμφωνα με ανακοίνωσή του, στον Δήμο Παγγαίου, 4,45 εκατ, ευρώ, στο πλαίσιο του προγράμματος ΑΚΣΙΑ για την εξόφληση υποχρεώσεών του, από τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις και διαταγές πληρωμής. Με άλλα λόγια, για να πληρώσει τα χρέη του…

Σύμφωνα με πληροφορίες που άφησε η Διοίκηση Αναστασιάδη να διαρρεύσουν στον τοπικό Τύπο, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν οι οφειλές σε ΔΕΗ και προμηθευτές της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, Αποχέτευσης και Άρδευσης Παγγαίου (ΔΕΥΑΑΠ) που έχουν δημιουργηθεί από την ίδια την διοίκηση του Δημάρχου Παγγαίου Φίλιππου Αναστασιάδη!

Φυσικά, είναι θετικό που πληρώνονται τα υπέρογκα χρέη της ΔΕΥΑΑΠ έστω και με αυτόν τον τρόπο, αλλά πραγματικά θαυμάζουμε τον τρόπο με τον οποίο η ίδια η Κυβέρνηση προσπαθεί να «σώσει» τους «δικούς της δημάρχους», προφανώς αφήνοντας απ’ έξω άλλους.

Θέλει να σώσει πάσει θυσία τους πρωταθλητές του χρέους, όπως η Διοίκηση του Φίλιππου Αναστασιάδη!

Γιατί άραγε; Τι κάνει νιάου – νιάου στα κεραμμίδια; Πάντως ελέφαντας δεν είναι!

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα δυναμώνει αλλά θα δυναμώσει κι’ άλλο

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας :
Πραγματικά είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πριν από 25 χρόνια έγινε ένα ξεκίνημα για αυτή την έκθεση που γεννιόταν τότε ως θεσμός.
Αυτό εγχείρημα είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο . Το επιχειρείν πρέπει να υπάρξει να αντέχει και να υπερνικά τα προβλήματα καθώς είναι ο πυλώνας της οικονομίας.
Είναι ευκαιρία για μια τέτοια προσέγγιση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Το περιβάλλον είναι πλέον ασταθές και επικίνδυνο . Οι μηχανές της οικονομίας σταμάτησαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα , χρειάζεται νέο σχέδιο και νέα προσέγγιση .
Οι κυβερνήσεις θα κάνουν κυβερνήσεις κρίσεων
Ξέρω πως η ασφάλεια συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και όλες τις παραμέτρους.  Δείχνουμε ότι θεωρούμε σημαντικό τον παράγοντα της ασφάλειας

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιώργος Καββαθάς | Με συνδέουν συνθηματικοί λόγοι με την πόλη σας

Σημαντικά μηνύματα πέρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από την 28η Kavala Expo 2022.

Όπως τόνισε ο ίδιος

” Με συνδέουν συνθηματική λόγοι με την πόλη σας . ΝΑ συγχαρώ και το επιμελητήριο αλλά και τους εκθέτες που αποδεικνύουν ότι το επιχειρείν είναι σήμερα εδώ και πλέον ξεπεράσαμε αυτά τα δώδεκα χρόνια κρίσης . Δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε και την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες τις χώρας μας. Στην οικονομική κρίση πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Στην πανδημία οι επιχειρήσεις άντεξαν. Δυστυχώς σήμερα ζούμε μια ενεργειακή κρίση και περίμενα να δώσει ο πρωθυπουργός  μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε πως αιμορραγεί ο προϋπολογισμός και για αυτό χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ”

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δέμπας από Kavala Expo 2022 | Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια και πετύχαμε

” Δύο χρόνια δυστυχώς μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες που ακόμα πληρώνουμε, το επιμελητήριο Καβάλας και η επιχειρηματικότητα της περιοχής μας , επιστρέφει και δίνει βήμα στις επιχειρήσεις να φροντίσουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και όλες τις υπηρεσίες. Είμαστε βέβαιοι και δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό ώστε αυτή η έκθεση να είναι εποικοδομητική για τις επιχειρήσεις χρόνων που συμμετέχουν.

Είχαμε ένα καλό καλοκαίρι όπου αυξήσαμε του τζίρους μας αλλά αυτό που θα υπολογίσουμε στο τέλος είναι το ενεργειακό κόστος .Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους όντως μας έχει λυγίσει. Η Χώρα μας είναι λογικό ότι χρειάζεται μόνιμες πολιτικές που έτσι μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία που καταφέραμε να βρούμε λύσεις . Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια τον συμψηφισμό και πλέον οι επιχειρήσεις βρήκαν την δικαίωση τους. Δεύτερο το Βιοτεχνικό πάρκο, ένας χώρος που θα μπορέσει να αναπτυχθεί με νέα επενδυτικά σχέδια. Τρίτο υποστηρίζουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα . Τέταρτο , τουρισμός κρουαζιέρας με πλάνο και για το νησί της Θάσου για το 2023. “

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X