Connect with us

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Δωρεάν rapid tests στο χώρο του Αεροδρομίου Αλεξανδρούπολης

Συνεχίζονται οι εντατικές δειγματοληψίες για τον κορονοϊό για την καλύτερη διασφάλιση της υγείας, τόσο της Αλεξανδρούπολης όσο και όλόκληρου του νομού συνολικά. Δωρεάν τεστ για τον κορονοϊό θα πραγματοποιούνται σήμερα, αύριο αλλά και την Πέμπτη τόσο για τους ταξιδιώτες όσο και για το προσωπικό του αεροδρομίου.

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας Covid-19 και έχοντας ως στόχο την έγκαιρη ανίχνευση περιστατικών, με γνώμονα πάντα την προστασία της υγείας των πολιτών, η Περιφερειακή Ενότητα Έβρου-Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, διοργανώνει τη διενέργεια δειγματοληψιών (rapid tests) για τον κορωνοϊό στο χώρο του Κρατικού Αερολιμένα Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Τα τεστ θα διενεργούνται δωρεάν και θα απευθύνονται σε ταξιδιώτες και προσωπικό του Αερολιμένα, όπως παρακάτω:
α) τη Δευτέρα 22/2/2021 και ώρες 9:00 έως 14:00
β) την Τρίτη 23/2/2021 και ώρες 11:00 έως 14:00
γ) την Πέμπτη 25/2/2021 και ώρες 11:00 έως 14:00

Οι συμμετέχοντες θα προσέρχονται στο σημείο του Αερολιμένα που θα πραγματοποιούνται οι δειγματοληψίες, φορώντας μάσκα, έχοντας μαζί τους τον προσωπικό αριθμό υγείας ΑΜΚΑ και δηλώνοντας το κινητό τους τηλέφωνο.

Έπειτα θα υποβάλλονται στην εξ αποστάσεως θερμομέτρηση και λήψη του δείγματος για τον κορωνοϊό. Τα αρνητικά αποτελέσματα του τεστ covid-19 θα γνωστοποιηθούν στους συμμετέχοντες πολίτες μέσω SMS, ενώ όσοι είναι θετικοί στο ιό θα ενημερωθούν μέσω τηλεφώνου.

Η παρούσα δράση έχει στόχο να προσφέρει επιπλέον προστασία στους πολίτες του Νομού μας, αλλά και θα περιορίσει την περεταίρω διασπορά της νόσου, σε μια δύσκολη συγκυρία της πανδημίας και ενώ το τρίτο κύμα Covid-19 βρίσκεται προ των πυλών.

Πηγή: https://www.e-evros.gr/

Continue Reading
Click to comment

Απάντηση

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Διδυμότειχο | Αίτημα για επανεξέταση της κατάταξης στο κόκκινο

Ο Δήμος Διδυμοτείχου έστειλε επιστολή στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας με στόχο να εξετασθεί η αναίρεση της απόφασης.

Ακολουθεί η επιστολή του Δήμου Διδυμοτείχου:

“Αξιότιμε κε Υπουργέ,

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου κατά τις απογευματινές ώρες, ενημερώθηκα από τον Γενικό Γραμματέα της Πολιτικής Προστασίας, ότι την επόμενη ώρα θα ανακοινωθεί η κατάταξη του Δήμου Διδυμοτείχου ως περιοχή με Επίπεδο Αυξημένου Κινδύνου (κόκκινο).

Έχοντας στη διάθεση μας δεδομένα που ίσως προσδίδουν διαφορετική εκτίμηση του επιδημιολογικού φορτίου για την περιοχή, επικοινώνησα μαζί σας με στόχο να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια και να εξετασθεί η αναίρεση της απόφασης.

Πιο συγκεκριμένα, ο βασικός όγκος του επιδημιολογικού φορτίου εντοπίζεται στη Σχολή Αστυφυλάκων, η οποία είναι απομονωνόμενη από το Δήμο και η Διοίκηση σε συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές, έχει την κατάσταση υπό έλεγχο. Επιπρόσθετα, όλο το πολιτικό προσωπικό της Σχολής Αστυφυλάκων έχει εξετασθεί και το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Αντίστοιχα, οι δύο πρόσφατες τυχαίες δειγματοληψίες ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, που πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 24 Φεβρουάριου σε 67 δημότες και την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου σε 30 δημότες, κατέγραψαν μηδενικά θετικά δείγματα. Αξίζει επίσης να σημειωθεί, ότι μηδενικά είναι και τα περιστατικά στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Κατανοούμε ότι η απόφαση αποτελεί πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και σεβόμαστε τον ρόλο και την επιστημονικότητα των μελών της. Ωστόσο, πιστεύουμε ότι στην προκείμενη περίπτωση δεν αξιολογήθηκαν όλες οι μεταβλητές του περιβάλλοντος και καλούμε για την αναίρεση της απόφασης. Η περίπτωση του Δήμου Διδυμοτείχου εκτιμήθηκε ποσοτικά με βάση τα αριθμητικά δεδομένα, παραβλέποντας την συσχέτιση με τα ποιοτικά, τα οποία αναφέρονται στις περιοχές διασποράς. Όπως αντιμετωπίζονται τα νοσοκομεία, οι στρατιωτικές μονάδες, και οι Σχολές ανά την Ελλάδα ως ανεξάρτητες και ξεχωριστές μονάδες, θα έπρεπε να αντιμετωπίζεται και η παρούσα κατάσταση.

Ακολούθως, έχουμε ήδη διανύσει μια πολύ δύσκολη περίοδο και κατανοούμε ότι η επιτροπή των ειδικών είναι εξίσου ταλαιπωρημένη με το επιφορτισμένο έργο διαρκείας που της έχει ανατεθεί. Ωστόσο, αυστηροποίηση των μέτρων προοδευτικά ενδέχεται να δημιουργήσει μειωμένη συμμόρφωση και αντιδράσεις.

Με γνώμονα ότι το γεγονός της αυστηρής εκτίμησης έχει επαναληφθεί και σε άλλες περιοχές, σας προτρέπουμε να προχωρήσετε στην επανεξέταση του μοντέλου λειτουργίας της επιτροπής ειδικών, εντάσσοντας με πληροφοριακό χαρακτήρα τους Δήμους, ώστε στο μέλλον να διευκολύνεται η πρόσβαση σε ποιοτικά δεδομένα για τις περιοχές της ευθύνης τους. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε την ευκαιρία της πρακτικής συνεισφοράς και να αποτραπούν αντίστοιχες αυστηρές εκτιμήσεις.

Έχοντας τεκμηριώσει τις θέσεις μας προσβλέπουμε στην δικής σας συνδρομή και παραμένουμε σε ετοιμότητα, ώστε να συνδράμουμε με ανθρώπινους και τεχνολογικούς πόρους εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο”.

 

Συνεχίζεται το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την ίδια ώρα κανονικά εξελίσεται το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ

Αναλυτικά μέχρι το Σάββατο 28/2 έγιναν

Στην Π.Ε. Έβρου 12.622 εμβολιασμοί.

Στην Π.Ε. Καβάλας 9.157 Εμβολιασμοί.

Στην Π.Ε. Δράμας 7.055 Εμβολιασμοί.

Στην Π.Ε. Ξάνθης 5.588 Εμβολιασμοί.

Στην Π.Ε. Ροδόπης 4.938 Εμβολιασμοί.

 

 

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Μετατρέπουν την Αλεξανδρούπολη σε ορμητήριο των φονιάδων! Να αντισταθούμε!

Για ακόμη μία φορά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε βάση εξόρμησης των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών ιμπεριαλιστών. Για ένα διάστημα έξι μηνών, με το διαδοχικό ελλιμενισμό εφτά θηριωδών μεταγωγικών πλοίων θα αποβιβαστούν συνολικά περίπου 6.000 στρατιωτικοί, 1.800 στρατιωτικά οχήματα και άρματα μάχης, 145 ελικόπτερα, όπως και ο μεγαλύτερος όγκος στρατιωτικού εξοπλισμού των τελευταίων δεκαετιών. Μέσω του οδικού δικτύου θα προωθηθούν σε 14 διαφορετικές χώρες, στα πλαίσια των ασκήσεων του Αμερικανικού Στρατού υπό την επωνυμία «DEFENDER-Europe 21». Στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα στην περιοχή της Θράκης, τμήμα της άσκησης αυτής αναμένεται να πραγματοποιηθεί το Μάιο.

Η αρχή της «απόβασης» αυτής έγινε την Τετάρτη 24/2 με τον ελλιμενισμό του μεταγωγικού πλοίου ENDURANCE, από το οποίο αποβιβάστηκαν τα πρώτα οχήματα και ελικόπτερα. Τα ελικόπτερα, αφού συναρμολογηθούν, μέσω του αεροδρομίου «Δημόκριτος» θα μεταβούν στη Ρουμανία για να συμμετέχουν σε πρώτη φάση στην άσκηση «Atlantic Resolve 2021». Παρακολουθούμε επομένως σε πλήρη εξέλιξη την εκχώρηση του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης (αλλά και του αεροδρομίου της πόλης) στους Αμερικάνους ιμπεριαλιστές, ώστε να λειτουργεί ως βάση-ορμητήριο για τις επεμβάσεις τους στην περιοχή. Δεν είναι κρυφό, ότι το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης αναφέρεται ως η «Σούδα του Βορρά», προμηνύοντας έτσι νέα δεινά για το λαό και τη νεολαία.

Η κατάσταση αυτή δεν είναι «τυχαία». Εντάσσεται στα πλαίσια της ανανέωσης της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ (MDCA), που τόσο η τωρινή, όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση προώθησαν. Με τη Συμφωνία αυτή επεκτείνονται οι στρατιωτικές δραστηριότητες στις βάσεις του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού σε Σούδα, Λάρισα, Στεφανοβίκειο, Αλεξανδρούπολη κ.α. Συμβαδίζει επίσης με τη μετατροπή του λιμανιού σε ενεργειακό κόμβο για τις ΗΠΑ, που μπαίνουν δυναμικά με επενδυτικά σχήματα για την εξαγορά του, και την κατασκευή του πλωτού σταθμού FSRU για την αποθήκευση του Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) προερχόμενο από τις ΗΠΑ.

Η αλυσίδα ασκήσεων «DEFENDER-Europe 21» είναι μία ακόμα κίνηση έντασης του ανταγωνισμού μεταξύ ΗΠΑ-Ρωσίας, με τις ασκήσεις να λαμβάνουν χώρα σε μία γραμμή που ξεκινά από τη Βαλτική, περιλαμβάνει τα Βαλκάνια, το Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο. Πρόκειται για μία τεραστίων διαστάσεων στρατιωτική άσκηση, που στόχο έχει την ανάσχεση της ρωσικής επιρροής, ενώ στέλνει μήνυμα ισχύος απέναντι στην Κίνα, η οποία κάνει και αυτή βήματα διείσδυσης στο ζωτικό χώρο την ιμπεριαλιστών της Δύσης (ΗΠΑ-ΕΕ). Ενώ για την Ελλάδα, η συμμετοχή της για πρώτη φορά σε μια τέτοιας έκτασης στρατιωτική άσκηση, τη δένει ακόμα περισσότερο στο άρμα της ιμπεριαλιστικής εξάρτησης, εμπλέκοντας το λαό και τη νεολαία σε νέους κινδύνους.

Προφανώς τέτοιες κινήσεις χρησιμοποιούνται από τη ντόπια εξαρτημένη αστική τάξη ως ένδειξη της «εύνοιας» που απολαμβάνει από τους Αμερικάνους ιμπεριλαστές, και δημιουργούν πιέσεις στη βασική της ανταγωνίστρια στην περιοχή, την επίσης εξαρτημένη αστική τάξη της Τουρκίας. Η αστική τάξη της Τουρκίας, με το «απείθαρχο» προφίλ που υιοθετεί, διεκδικεί νέες σχέσεις και ρόλο από τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές. Για αυτό το λόγο αντιδρά έντονα στις ασκήσεις αυτές.

Κανένα αίσθημα ασφάλειας δεν μπορεί να γεννά στο λαό και τη νεολαία, η ακόμα μεγαλύτερη μετατροπή της χώρας σε μια απέραντη πολεμική βάση. Ο μόνος παράγοντας «ασφάλειας και σταθερότητας» είναι η ανάπτυξη ενός μαζικού και πολιτικοποιημένου λαϊκού και νεολαιίστικου κινήματος που θα αντιπαλεύει την ιμπεριαλιστική εξάρτηση, το φιλοπόλεμο κλίμα που καλλιεργείται με μπόλικες δόσεις εθνικισμού και σοβινισμού, την προοπτική μιας πιο «ένθερμης» πολεμικής αντιπαράθεσης στην περιοχή.

ΚΚΕ (μ-λ)

Πηγή: https://xanthinews.gr/

Continue Reading

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ

Αλεξανδρούπολη | Σύμπραξη δημοτικών παρατάξεων

Με μία ξεκάθαρη προγραμματική συμφωνία και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών, προχωρήσαμε στη σύμπραξη των δημοτικών μας παρατάξεων «ΑΝΑΣΑ» και «Δήμος για Όλους – Πρώτα Εσύ», σύμφωνα με τις δυνατότητες που μας δίνει η Νομοθεσία.

Χωρίς κανένα προαπαιτούμενο και διατηρώντας στο ακέραιο τις αρχές και τις προγραμματικές μας θέσεις, επιλέξαμε τον δρόμο της σύνθεσης με κοινό στόχο την επίλυση των προβλημάτων, τον εύστοχο σχεδιασμό για την πολυπόθητη ανάπτυξη.

Με σοβαρότητα, μεθοδικότητα και διεκδικητικότητα θα πορευτούμε ενωμένοι, ισχυροποιώντας την αυτοδιοικητική μας φωνή προς τα κέντρα των αποφάσεων. Καλούμε και άλλες παρατάξεις να συμπορευτούν μαζί μας για να διευρύνουμε από κοινού ακόμη περισσότερο τους Ορίζοντες της νέας εποχής του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Δεσμευόμαστε απέναντι στους συνδημότες μας, να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για αρμονική και αποδοτική συνεργασία, ώστε ο Δήμος Αλεξανδρούπολης να διαδραματίσει επιτυχώς τον καθοριστικό του ρόλο σε
Εθνικό επίπεδο, όπως επιτάσσουν τα κελεύσματα των καιρών.

Ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

Γιάννης Ζαμπούκης

Οι δημοτικοί σύμβουλοι
1. Αραμπατζής Κυριάκος
2. Βουρδόλης Θεόδωρος

 1. Δαστερίδης Ηλίας
 2. Δέλκος Βασίλειος
 3. Ιντζεπελίδου – Συτμαλίδου Ελένη
 4. Κιζιρίδης Γεώργιος
 5. Κολγιώνης Δημήτριος
 6. Κολιός Δημήτριος
 7. Κυριακίδης Πέτρος
 8. Μιχαηλίδης Χαράλαμπος
 9. Μουλατζίδου Δροσιά
 10. Πασσιάς Γεώργιος
 11. Ραπτόπουλος Νικόλαος
 12. Σεραφειμίδης Αναστάσιος

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: