Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραστηριότητες Δημάρχου- Δημοτικής Αρχής Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΑΣΜΑ, ΝΕΟ ΞΕΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΗΓΗ, ΔΙΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στη λειτουργία του ομώνυμου Ιερού Ναού στο Αγίασμα συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο. . Παρέστη ακόμη ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος.

Ωστόσο,  τον Άγιο Γεώργιο γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί σε Χρυσούπολη, Πετροπηγή, Νέο Ξεριά, Διπόταμο και Δύσβατο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ.

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, συνάντησαν στο γραφείο του τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου την Τρίτη 24 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσουν για την ανέγερση μνημείου στη μνήμη των πεσόντων Θρακιωτών στην περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης.

 ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Το ΔΣ της  ΠΕΔ ΑΜΘ συνεδρίασε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στην Κομοτηνή παρουσία και του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαϊδη. Κατά τη συνεδρίαση εκτός των άλλων θεμάτων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς όλους τους Δημάρχους της ΑΜΘ από τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και δράσεις καθώς και από τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας) κ. Τσολακίδη για θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση  ενέργειας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ  ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Ο Δήμος Νέστου ολοκλήρωσε τις εργασίες που αφορούσαν την περίφραξη του Νηπιαγωγείου Ζαρκαδιάς με παρεμβάσεις στο τοιχίο  του αυλόγυρου του διδακτηρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των παιδιών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Την περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25 Απριλίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη προκειμένου να καταγραφούν άμεσες ανάγκες  αλλά και να ιεραρχηθούν παρεμβάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αρχικά, επισκέφθηκαν το Μακρυχώρι όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του χωριού τον κ. Αϊβάζογλου αλλά και τον κ. Χατζηζιρλή για θέματα άμεσης παρέμβασης από πλευράς Δήμου.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην Λεκάνη όπου συναντήθηκαν στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Ορεινού με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη,   τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Φιλιππίδη, την υπάλληλο του ΚΕΠ, τους υπαλλήλους του «Βοήθεια στο Σπίτι»,  τους τοπικούς συμβούλους του χωριού και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπινθηρόπουλο  όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τις περιοχές ευθύνης του κάθε φορέα.

Επόμενος σταθμός, ο Κεχρόκαμπος, στη πλατεία του οποίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σιδηρόπουλο όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν και κυρίως αυτό της άρδευσης ενόψει του καλοκαιριού.  Ο Δήμαρχος συναντήθηκε ακόμη και με τον ιερέα του χωριού ο οποίος του έθεσε θέματα που αφορούν τα κοιμητήρια του Κεχροκάμπου και τις παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή Καϊνάκι.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Άγιο Κοσμά όπου ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του χωριού κ.Κεντζίδη για να συζητήσουν  θέματα που αφορούν το χωριό αλλά και τις ομβροδεξαμενές όπου και  μετέβησαν  για να διαπιστώσουν τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου αυτές να γίνουν λειτουργικές και να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ο Δήμος Νέστου ξεκίνησε μια πολύ σημαντική προσπάθεια με παρεμβάσεις ευπρεπισμού και καλλωπισμού σε όλες τις στάσεις λεωφορείων του Δήμου ύστερα από την κακή εικόνα που παρουσίαζαν αυτές τον τελευταίο καιρό.  Η προσπάθεια αυτή έγκειται στο πλαίσιο μια σειράς ενεργειών του Δήμου προκειμένου η εικόνα των περιοχών του να γίνει ελκυστική και μάλιστα ενόψει της τουριστικής περιόδου όπου η επισκεψιμότητα  των τουριστών αυξάνεται.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Την έντονη διαμαρτυρία του κατέθεσε με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2018, για την δήθεν ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της τριμερούς επιτροπής  στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε στη ΚΕΔΕ , στην ΠΕΔ ΑΜΘ, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου δηλώνοντας μέσω αυτής κατηγορηματικά πως η συγκεκριμένη επιτροπή ουδέποτε συνεδρίασε για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης επίσημα  ενώ σε άτυπη συνάντηση που υπήρξε κατατέθηκε από τον Δήμαρχο ο έντονος προβληματισμός του για τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις σε σχολικά κτήρια (νηπιαγωγεία) ενώ αντίθετα υπάρχουν πέντε (5) εξαιρετικοί Παιδικοί Σταθμοί όπως ανέφερε στη συνάντηση αυτή.

Μάλιστα, την επόμενη ημέρα οι Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου παρουσία και της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κας Αργυρέλη επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του προκειμένου να του εκφράσουν τον έντονο προβληματισμό  τους για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 26 Απριλίου,  ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. κ. Αντωνούδης  προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ τους θέματα συνεργασίας του Δήμου και της εταιρείας προς όφελος του πρώτου.

ΣΤΟ ΚΑΑΥ  ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Το ΚΑΑΥ Κεραμωτής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 26 Απριλίου  όπου συνάντησε τον διοικητή  της μονάδας κ. Σίμο στο πλαίσιο μια εξαιρετικής και αγαστής συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναλάβει ο Δήμος  τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου το ΚΑΑΥ να λειτουργήσει εύρυθμα.  Από την πλευρά του διοικητή της μονάδας υπήρξαν δεσμεύσεις παρέμβασης  της μονάδας σε ανάγκες του Δήμου.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ 13ες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ «ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ» ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.

Τις 13ες Περιφερειακές  «Αυγομαχίες» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή κόσμου ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Νέστου το Σάββατο 28 Απριλίου στο προαύλιο του παλιού Παιδικού Σταθμού στη Λεκάνη . Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και χαιρέτησε συγχαίροντας τους διοργανωτές για την διατήρηση του εθίμου και της παράδοσης. Ακολούθησε στο προαύλιο του παλιού παιδικού σταθμού  ποντιακό γλέντι. Τον συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Τουμπεκτσής και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη. Το παρόν έδωσαν ακόμη πλήθος μελών του ΚΑΠΗ (τρία λεωφορεία) με τη συνδρομή του Δήμου και της  ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ συνδυάζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση με την εκδρομή σε όλο τον Ορεινό όγκο. (Κεχρόκαμπος, Ι. Μ. Νικητών)

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΑΣ ΕΤΟΝΕ ΝΑ ΕΛΕΠΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΦΡΑΣ…» ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο παρουσιάζοντας στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης το θεατρικό δρώμενο  «Ας έτονε να έλεπα τα χώματα της Μπάφρας…». Μάλιστα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου η παράσταση επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29 Απριλίου. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με κλωστές από τη Μικρά Ασία και σταυροβελονιές της σχέσης Ελλήνων και Τούρκων στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου βράβευσε τη μαθήτρια Ξανθοπούλου Κυριακή-Παρασκευή για την κατάκτηση του 1ου βραβείου διηγήματος σε μαθητικό διαγωνισμό. Παρέστη ακόμη στην εκδήλωση και η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ  ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Για πολλοστή φορά εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ, και μάλιστα από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησαν την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί να επισκευάσουν την βλάβη του αγωγού ύδρευσης από την περιοχή της Ζαρκαδιάς μέχρι το Ποντολίβαδο. Ο εν λόγω αγωγός εξαιτίας της παλαιότητάς του δημιουργεί συχνά πυκνά ανάλογα προβλήματα στην υδροδότηση.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ Ο 10ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Πλήθος παιδιών και ενηλίκων έλαβαν μέρος στον 10ο Ποδηλατικό Γύρο του Δήμου Νέστου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου κι έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους της Χρυσούπολης με την εποπτεία του Α.Τ. Χρυσούπολης.  Πάνω από 250 παιδιά συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο όπου κατά την εκκίνηση, στο χώρο του Δημαρχείου, δόθηκαν από τον Δήμο  αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα, ενώ στη λήξη του γύρου μοιράστηκαν χυμοί και νερά καθώς και βραβεία συμμετοχής ως αναμνηστικά. Με την ολοκλήρωση του ποδηλατικού γύρου ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε την αστυνομία για την συμβολή της στην ασφάλεια των συμμετεχόντων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την εθελοντική του συμβολή στην ομαλή έκβαση του γύρου καθώς και την γιατρό και Αντιδήμαρχο κα Κοσμίδου Λαρίσα η οποία παρίστατο καθ’ όλη την διάρκεια του ποδηλατικού γύρου για την παρέμβαση σε τυχόν έκτακτα περιστατικά ενώ λίγο αργότερα  προχώρησε στην κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο, το οποίο και κέρδισε ο Μόσχου Λάζαρος. Στον ποδηλατικό γύρο παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση ονοματοδοσίας  της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων στο κτήριό  του σε αίθουσα «ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» την Κυριακή 29 Απριλίου τιμής ένεκεν  αφού ο Χαραλαμπίδης Χρυσόστομος διετέλεσε Πρόεδρος στον Σύλλογο Ποντίων  για  10 συναπτά  έτη. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου» της κας Παμπουκίδου Αγγελικής. Στην εκδήλωση παρέστη μεταξύ πλήθους κόσμου και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και την Δημοτική Σύμβουλο κα Χατουτσίδου Ελένη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΕΡΝΗΣ»- «ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ» ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Σ’ έναν ιστορικό για την Πέρνη ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΚΕΡΑΥΝΟΥ και ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΘΑΣΟΥ  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Κυριακή 29 Απριλίου συνοδευόμενος  από τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Τουμπεκτσή, κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαϊδη. Με την λήξη του αγώνα ακολούθησε απονομή κυπέλλου στον ΚΕΡΑΥΝΟ λόγω κατάκτησης του πρωταθλήματος τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο και την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Δήμαρχος Νέστου χαιρετώντας απέδωσε τα εύσημα και τα συγχαρητήριά του σε παίκτες, προπονητή και διοικητικό συμβούλιο για τη σημαντική αυτή διάκριση για τους ίδιους αλλά και για τον Δήμο ενώ υποσχέθηκε τη στήριξη της δημοτικής αρχής και τη δική του προσωπικά για τη νέα περίοδο τώρα που η ομάδα αποκτά υψηλότερες απαιτήσεις και υποχρεώσεις λόγω της ανόδου της σε υψηλότερη κατηγορία. Τέλος, ανακοίνωσε προς την ομάδα «πριμ» 1.000€.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΡΟΜ Νέας Καρυάς σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας και τον Δήμο Νέστου ο οποίος και κάλυψε το κόστος της ορχήστρας πραγματοποίησαν ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και χαιρέτησε καθώς και η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, η Πρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Αργυρέλη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Χατζηγερακούδης, ο κ. Ιωαννίδης εκπρόσωπος της Περιφέρειας και  η προϊσταμένη του Κέντρου Κοινότητας κα Δρόσου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Πλημμύρισε υπόγειο επιχείρησης στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πλημμύρισε υπόγειο επιχείρησης στην οδό Βενιζέλου στην Καβάλα.

Άμεσα στο σημείο βρέθηκαν άντρες της Π.Υ Καβάλας έτσι ώστε με αντλία να προχωρήσουν στην άμεση άντληση υδάτων πριν καταστραφεί πλήρως το υπόγειο της επιχείρησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν παρατηρήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα στο σύνολο των οικιών και των επιχειρήσεων της Καβάλας κατά την διάρκεια της νεροποντής.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Νέο χτύπημα με εισβολή Ι.Χ. σε παντοπωλείο στον Ταύρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Νέα χτυπήματα έκαναν τα ξημερώματα ληστές σε Ταύρο και Πικέρμι.

Στις 05:40 αυτοκίνητο εισέβαλε σε παντοπωλείοστη λεωφόρο Πέτρου Ράλλη στον Ταύρο. Άγνωστοι, αφού έσπασαν με αυτοκίνητο την πρόσοψη του καταστήματος, πήραν χρήματα, τα κλειδιά φορτηγού και ένα κινητό. Οι δράστες εγκατέλειψαν το όχημά τους στο σημείο και έφυγαν με φορτηγό.

Νωρίτερα στις 4:00 άγνωστοι δράστες έπεσαν με ταχύτητα πάνω σε ΑΤΜ που βρίσκεται έξω από σούπερ μάρκετ στη λεωφόρο Μαραθώνος στο Πικέρμι και, αφού το κατέστρεψαν, το φόρτωσαν σε άλλο όχημα, το οποίο είχαν σταθμεύσει σε κοντινό σημείο, και εξαφανίστηκαν.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνεδρίαση συντονιστικού οργάνου στον Δήμο Παγγαίου

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεδριάζει αυτή την ώρα στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου το συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας σχετικά με τις πρόσφατες πλημμύρες.

Το παρών δίνουν μεταξύ άλλων αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, ο γενικός γραμματέας του Δήμου Παγγαίου Γ. Καλλινικίδης, ο διοικητής της Π.Υ Ελευθερούπολης, η δασάρχης αλλά και ο προϊστέμενος της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε Καβάλας Σταύρος Κιβράκης.

Στην συνεδρίαση θα γίνουν γνωστές οι επόμενες ενέργειες εν όψει και επικείμενης κακοκαιρίας την Δευτέρα.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επαναστατική Αυτοάμυνα | «Εμφανίστηκε» ο καταζητούμενος και ανήρτησε κείμενο σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ένα μακροσκελές κείμενό του σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ο καταζητούμενος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατική Αυτοάμυνα» Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης κάνει την εμφάνισή του.

Στο κείμενό του ο 46χρονος υποστηρίζει ότι «η οργάνωση είναι ανενεργή επί χρόνια» και ξεκαθαρίζει ότι οι άλλοι δύο συλληφθέντες για συμμετοχή επίσης στην τρομοκρατική οργάνωση δεν έχουν σχέση με τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα στο Χολαργό.

Την ίδια ώρα, υποστηρίζει ότι στη ληστεία στο κατάστημα παιχνιδιών στο Χολαργό τραυματίστηκε μόνος του.

Ολόκληρο το κείμενο:

«Από το Σάββατο 9 Οκτώβρη, μετά την εισβολή της αστυνομίας σ’ ένα σπίτι όπου κατοικούσε ένας άνθρωπος επώνυμα αρκετά χρόνια, αυτός ο άνθρωπος κι ένας ακόμα, διωκόμενος αγωνιστής και πολιτικός κρατούμενος στο παρελθόν, βρίσκονται στα κελιά του ελληνικού κράτους, αντιμετωπίζοντας βαριές κατηγορίες. Τα καθεστωτικά μέσα προπαγάνδας, που αναλαμβάνουν να σπείρουν τα σενάρια των διωκτικών μηχανισμών, εμφανίζουν τους δυο συλληφθέντες κι εμένα μαζί ως μέλη της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα, που ετοιμάζαμε, σύμφωνα με τις εικασίες της «αντι»-τρομοκρατικής νέες επιθέσεις. Με έναυσμα αυτές τις συλλήψεις και μ’ επιπλέον πρόσχημα την αναζήτησή μου, το κράτος έχει εξαπολύσει μια μαζική επιχείρηση τρομοκράτησης των αναρχικών και του κοινωνικού κινήματος ευρύτερα. Τέτοιες προσπάθειες που αποτελούν αιχμές της πάγιας αντεπαναστατικής στρατηγικής των αφεντικών, τις έχει αντιμετωπίσει αρκετές φορές το κίνημα, με σθένος, με πλατιά αλληλεγγύη, με συνέχιση και όξυνση του αγώνα. Όντας στο επίκεντρο αυτής της επιχείρησης οφείλω να τοποθετηθώ δημόσια για την πολιτική θέση μου και τα χαρακτηριστικά της τρέχουσας αντικοινωνικής και αντικινηματικής καθεστωτικής επίθεσης.

Επιπροσθέτως, η κατάσταση των δυο προφυλακισμένων (που είναι πλέον πολιτικοί κρατούμενοι εφόσον διώκονται στα πλαίσια μιας τέτοιας επιχείρησης), οι προσωπικές ευθύνες μου και το δίκαιο με υποχρεώνουν να μιλήσω δημόσια για το πραγματικό υπόβαθρο των γεγονότων.

Εξ’ ορισμού μια οργάνωση ένοπλης αντίστασης χρειάζεται όπλα. Ωστόσο, τα όπλα από μόνα τους δεν συγκροτούν οργάνωση. Ακόμα κι ένα όπλο που ταυτοποιείται ως εργαλείο συγκεκριμένης οργάνωσης και που ως τέτοιο έχει και συμβολική αξία επιπλέον της πρακτικής δυνατότητας που ενέχει κάθε εργαλείο, δεν είναι ικανό από μόνο του να διατηρεί μια οργάνωση πολιτικής δράσης. Απαιτείται επιπλέον ένα συλλογικό σώμα που συνεχίζει την δημόσια παρουσία της οργάνωσης μέσα από τις πράξεις του.

Είναι αντικειμενικό δεδομένο ότι η οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα είναι ανενεργή επί χρόνια.

Διαβάζοντας τα δημόσια κείμενά της και ειδικά τους συγκεκριμένους πολιτικούς σκοπούς της, εξάγεται αδιαμφισβήτητα το συμπέρασμα ότι για μια μεγάλη περίοδο η συγκεκριμένη οργάνωση έχει εγκαταλήψει το πεδίο αγώνα της. Σίγουρα δεν έλειψαν οι αφορμές. Η καπιταλιστική επίθεση εντείνεται ακατάπαυστα με όλες τις κυβερνήσεις. Το εξοντωτικό στήψιμο των υποτελών τάξεων για χάρη των τραπεζών μαίνεται επί μια δεκαετία. Η καταστολή αγριεύει σε όλα τα κοινωνικά μέτωπα, με πλειάδα μορφών. Οι κρατικές κι εργοδοτικές δολοφονίες συνεχίζονται. Όπως οι αστυνομικές δολοφονίες του Ζακ Κωστόπουλου και του Εμπουκά Μαμασουμπέκ ή οι έμμεσες δολοφονίες κρατουμένων στις φυλακές και μεταναστών στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Οι καταλήψεις, που αποτελούν ανοιχτές βάσεις του αντικαπιταλιστικού κινήματος, τόποι όπου οικοδομείται εδώ και τώρα ένας κόσμος αλληλεγγύης, ισότητας κι ελευθερίας, δέχονται αλλεπάλληλες επιθέσεις από τις απαρχές της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σήμερα. Διεθνώς οι καταπιεζόμενοι εξεγείρονται και μάχονται, έχοντας απέναντί τους τους δολοφονικούς αντεπαναστατικούς μηχανισμούς των κρατών. Στην Λατινική Αμερική απαγάγονται και εκτελούνται κατά παραγγελία των πολυεθνικών αναρχικοί και ιθαγενείς.

Για μια σειρά ετών η εντεινόμενη κρατική βία και τρομοκρατία δεν έχει βρει απέναντί της την οργάνωση Επαναστατική Αυτοάμυνα. Από πουθενά δεν διαφαίνεται αν η Επαναστατική Αυτοάμυνα εξακολουθούσε να υπάρχει ως οργάνωση. Το πλήθος και η ποικιλία των αντικειμένων που ανακάλυψαν τυχαία οι διωκτικοί μηχανισμοί στις 9 Οκτώβρη, ούτε είναι ικανά από μόνα τους, χωρίς τις πολιτικά στοχευμένες πράξεις, να συγκροτήσουν οργάνωση, ούτε αποδεικνύουν μια προετοιμασία για συγκεκριμένες δράσεις. Άλλωστε, η ίδια η περιγραφή της «αντι»-τρομοκρατικής -η άρον άρον μεταφορά της υποτιθέμενης υποδομής σ’ ένα νόμιμο σπίτι λόγω της πιθανής αναγνώρισης ενός προσώπου και μάλιστα όταν το σπίτι αυτό μπορεί να είναι ήδη εκτεθιμένο- δεν αντιστοιχεί στην προμελέτη, την μέριμνα, την προεργασία, τα μέτρα ασφάλειας που χαρακτηρίζουν μια οργάνωση. Και σίγουρα καμία οργάνωση δεν θα σχεδίαζε μια ληστεία με ευτελείς προβλεπόμενες απολαβές και δίπλα σ’ ένα σπίτι όπου κατά τα σενάρια της «αντι»-τρομοκρατικής η οργάνωση είχε δραστηριότητες.

Οπωσδήποτε κάποιος έχει την ευθύνη για την κατοχή αυτών των αντικειμένων. Είμαι εγώ αποκλειστικά αυτός που είχα την απόφαση και την πρακτική ευθύνη να φυλάω αυτά τα αντικείμενα γνωρίζοντας τι κρατάω. Ήταν μια προσωπική πολιτική απόφαση για την διαφύλαξη της ιστορίας της κοινωνικής αντίστασης και την συμβολή στις ανάγκες υπεράσπισης των κοινωνικών αγώνων όποτε αυτό θα γινόταν απαραίτητο και εφικτό μέσα στην άγρια δολοφονική επίθεση που δέχονται ακατάπαυστα οι εκμεταλλευόμενοι, οι αποκλεισμένοι και τα κινήματα. Τα εργαλεία της αντίστασης, ακόμα και σε καιρούς υποχώρησης, διάλυσης, κατακερματισμού κι αδράνειας, δεν παραδίδονται, ούτε πετιούνται στη θάλασσα. Κάποιος πρέπει να αναλαμβάνει αυτό το καθήκον. Σ’ αυτή τη φάση εγώ αποκλειστικά ανέλαβα ένα τέτοιο καθήκον για διάφορα υλικά που έτυχε να βρεθούν στα χέρια μου. Τέτοια είναι η πολιτική αντίληψη και ηθική μου.

Από τη θέση αυτουνού που πήρε υπ’ ευθύνη του τη φύλαξη ενός όπλου-σημαία μιας αντιστασιακής οργάνωσης, ενημερώνω το κίνημα ότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα είχε πάψει να υφίσταται ως πολιτικό σώμα, οργανωτική διεργασία και πρακτική δραστηριότητα ήδη από το 2017. Δεν μου αναλογεί να τοποθετηθώ προσωπικά σε σχέση με την παρουσία και την λήξη της συγκεκριμένης οργάνωσης.

Ως προς την δράση της, μιλάνε τα κείμενά της. Ως προς την ιστορία της συγκρότησης, της συνέχειας και της λήξης της, είναι μια πολιτική συζήτηση που ανήκει στο αντιστασιακό κίνημα και ειδικότερα σ’ εκείνους που θα συνεχίσουν την ένοπλη πάλη. Σίγουρα αυτή η συζήτηση δεν μπορεί να γίνει μέσα στο πλαίσιο των σεναρίων της καταστολής.

Ο άνθρωπος στο σπίτι του οποίου βρέθηκαν τα αναφερόμενα όπλα και άλλα αντικείμενα δεν είχε ουδεμία πολιτική στράτευση και ουδεμία σχέση με προηγούμενες ή μελλούμενες παράνομες πολιτικές δραστηριότητες. Η εμπλοκή του είναι τραγική. Είναι ένας προσωπικός φίλος που δέχτηκε να με βοηθήσει σε μια δύσκολη στιγμή. Αφού με περιέθαλψε, αποδέχτηκε σαν αναπόφευκτη αναγκαιότητα λόγω της δικής μου ιδιαίτερα δύσκολης κατάστασης, χωρίς κανένα όφελος, παρά μόνο κινδύνους, να μεταφέρω προσωρινώς δικά μου πράγματα στο σπίτι του, χωρίς να γνωρίζει το ακριβές περιεχόμενο των αποσκευών μου. Όλα τα υλικά μεταφέρθηκαν με δική μου πρωτοβουλία στο σπίτι του μετά τον τραυματισμό μου, επειδή εκεί έτυχε να βρεθώ και να λάβω την ανεκτίμητη αλληλεγγύη προς έναν τραυματισμένο και από εκείνη τη στιγμή κατατρεγμένο φίλο. Δυστυχώς δεν κατάφερα να απεμπλέξω εγκαίρως τον άνθρωπο που διακινδύνευσε την ελευθερία του για μένα.

Ο άλλος άνθρωπος, ο σύντροφος πρώην πολιτικός κρατούμενος, επίσης δεν γνώριζε τι είχε μεταφερθεί στο σπίτι του φίλου μου. Κανένας τους, αλλά και κανένας άλλος δεν γνώριζε και δεν έχει ευθύνη για κανένα συγκεκριμένο αντικείμενο που είχα εγώ υπό την φύλαξή μου, για την προέλευσή τους και για την πολιτική ιστορία ενός συγκεκριμένου όπλου που έχει χρησιμοποιηθεί από ένοπλη αντιστασιακή οργάνωση. Αν υπήρχε έστω ένας άνθρωπος που να μοιράζεται την ευθύνη των υλικών που εγώ φύλαγα -πόσο μάλλον αν υπήρχε μια οργάνωση- δεν θα χρειαζόταν να μεταφερθούν στο σπίτι ενός ανθρώπου, όπου βρέθηκα περιθαλπτόμενος.

Ειδικά για την κατάσταση την οποία αντιμετωπίζει τώρα ο φίλος μου, από λάθη που μόνο δικά του δεν ήταν, έχω ένα προσωπικό βάρος. Η δική μου επιλογή να μεταφερθούν στο σπίτι του τα υλικά που είχα αποθηκευμένα, ενέπλεξε στην καταστολή ανθρώπους που δεν είχαν ούτε γνώση ούτε ευθύνη κι επιπλέον επιβάρυνε την δική μου θέση μπροστά στην αντεπαναστατική καταστολή, δίνοντας στους διωκτικούς μηχανισμούς μια επίφαση ώστε να σεναριολογούν περί οργάνωσης. Είναι πολύ βρώμικη τακτική να επενδύει πολιτικά το κράτος πάνω σε μια τέτοια συνθήκη.

Το μοναδικό «λάθος» του ανθρώπου που με φιλοξένησε ήταν η φιλική αφοσίωσή του. Αυτός, που είχε την πλέον αγαθή πρόθεση να προστατεύσει έναν φίλο του παρά τους κινδύνους, πρέπει να μην απαξιωθεί από το κίνημα. Αντιθέτως, αποτελεί υπόδειγμα κοινωνικής αλληλεγγύης κι όποιοι νοιώθουν αυτήν την έννοια πρέπει να τον στηρίξουν.

Οι διωκτικοί μηχανισμοί αντιλαμβανόμενοι τη δυσκολία της στοιχειοθέτησης της συμμετοχής σε μια ένοπλη αντιστασιακή οργάνωση που είναι ανενεργή και χωρίς καμία πράξη που να υποδηλώνει οποιαδήποτε προετοιμασία, επιχειρούν να φτιάξουν σενάρια σκοπούμενων νέων επιθέσεων. Αλλά η προσπάθειά τους είναι σε τέτοιο βαθμό σαθρή ώστε να καταφεύγουν στην πιο γελοία προπαγάνδα για να διαμορφώσουν κλίμα. Έφτασαν στο σημείο να διοχετεύσουν στα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους την «πληροφορία» ότι την τελευταία φορά που έδωσα παρόν στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς μου, ήμουν οξύθυμος και απείλησα τους αστυνομικούς! Έτσι προπαρασκευάζονται οι ένοπλες επιθέσεις! Ένα υποτιθέμενο μέλος παράνομης πολιτικής οργάνωσης κατά τη διάρκεια προετοιμασίας ένοπλης επίθεσης απευθύνει προσωπική προειδοποίηση! Ποιόν πείθει αυτό το απίθανο αφήγημα;

Ωστόσο, αυτά τα σεναριάκια σαπουνόπερας δεν είναι διόλου αστεία. Η σκιαγράφηση ενός καταδιωκόμενου αναρχικού ως ανθρώπου που είναι αποφασισμένος να πυροβολήσει ανά πάσα στιγμή, ενώ δεν διαθέτει καμία λογική στάθμιση, δημιουργεί ένα υπόβαθρο πιθανής εκτέλεσής του ως φυσιολογικό κι εκ’ των προτέρων νομιμοποιημένο ενδεχόμενο. Η «αντι»-τρομοκρατική, τα παπαγαλάκια της και οι πολιτικοί προϊστάμενοί της σπρώχνουν τα όργανα της καταστολής προς μια πολιτική δολοφονία και αναλαμβάνουν προκαταβολικά την ευθύνη της.

Η καταφανώς αστήριχτη απόπειρα του κράτους να παρουσιάσει τους συλληφθέντες μαζί μ’ εμένα ως ένοπλη πολιτική οργάνωση αποτελεί έκφραση ιστορικού ρεβανσισμού. Παρότι η Επαναστατική Αυτοάμυνα δεν έχει δώσει σημεία ύπαρξης για μια σημαντική περίοδο, οι διώκτες θέλουν μ’ οποιοδήποτε τρόπο τώρα που τους δόθηκε μια ευκαιρία που σίγουρα δεν ήταν αποτέλεσμα δικών τους προσπαθειών, να επιδείξουν την πυγμή τους ενάντια στο παρελθόν. Διότι οι παρακαταθήκες της αντίστασης αποτελούν επικίνδυνα σήμαντρα για το μέλλον. Ο πολιτικός στόχος της εξουσίας είναι να προβληθεί η «εξάρθρωση» μιας επαναστατικής οργάνωσης που μέχρι σήμερα δεν είχε δεχτεί πλήγμα, αλλά και να παραμείνουν αιχμάλωτοι για όσο περισσότερο γίνεται οι αγωνιστές που πέφτουν στα χέρια των διωκτικών μηχανισμών.

Η συγκυρία καθιστά ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη του κράτους να σπείρει δέος για την ισχύ των στρατιωτικών και ποινικών οργάνων του, να ακινητοποιήσει τους αντιστεκόμενους, να αφοπλίσει το κοινωνικό κίνημα, να αποτρέψει την ανάδυση νέων συλλογικών δομών μαχητικής πάλης. Είναι η εποχή όπου όχι μόνο οι δολοφόνοι του Ζακ και του Εμπουκά δεν έχουν προσωποποιηθεί (παρότι οι πολιτικά υπεύθυνοι είναι συγκεκριμένοι), αλλά κυκλοφορούν ελεύθεροι πλέον οι επώνυμοι δολοφόνοι του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Είναι η στιγμή όπου όταν ο ισλαμοφασίστας Ερντογκάν καταγγέλει το ελληνικό χριστιανοφασιστικό κράτος για ένοπλες επιθέσεις εναντίον μεταναστών στο Αιγαίο, η ελληνική κυβέρνηση την επόμενη μέρα διαφημίζει τέτοιες επιθέσεις. Είναι η στιγμή που την επέτειο της εξέγερσης του ‘73 την γιορτάζουν οι χουντικοί, με στρατιωτική κατοχή σχολών και γειτονιών, ξυλοδαρμούς on camera, μαζικές συλλήψεις, διαλέξεις σε σχολεία και διαγγέλματα στα καθεστωτικά media. Σα να λένε: «Μην ξεχνιέσται! Και τότε εμείς νικήσαμε».

Συνακόλουθα στον πολιτικό στόχο της «επιτυχίας» ενάντια σε μια ένοπλη οργάνωση, προστίθεται ο ρεβανσισμός εναντίον ενός πρώην πολιτικού κρατούμενου, που του είχε αποδοθεί η συμμετοχή σε άλλη επαναστατική οργάνωση, τον Επαναστατικό Αγώνα, οργάνωση με μεγάλη ιστορία και ενεργούς αιχμαλώτους σήμερα. Όσοι αγωνιστές έχουν υπάρξει κρατούμενοι, παραμένουν εσαεί σε μια κατάσταση ομηρίας. Είναι κομμάτι της αντεπαναστατικής στρατηγικής του κράτους να ψάχνει τρόπους εξόντωσης όποιων φαίνεται να μην έχουν εγκαταλείψει κάθε αγώνα.

Η χείριστη, η πιο ανήθικη κι αντικοινωνική πρακτική που επέλεξε το κράτος για να εκβιάσει εμένα, ήταν η σύλληψη και δίωξη της συντρόφισσάς μου και η απόσπαση των γονιών του από το παιδί μας, έστω για τρεις μέρες, έστω ως απειλή. Πρόκειται για ξεδιάντροπη υποκρισία. Η συντρόφισσα βρέθηκε αιχμάλωτη και διωκόμενη με το νόμο περί όπλων, επειδή στο σπίτι μας «βρέθηκαν μαχαίρια» (εικάζω ότι αναφέρονται σε εργαλεία υπαίθριων δραστηριοτήτων, που υπήρχαν αποθηκευμένα). Ακριβώς αυτά τα εργαλεία τα είχε δει το κλιμάκιο της ασφάλειας που είχε κάνει έρευνα στο σπίτι μου, παρουσία εισαγγελέα στις 26 Αυγούστου, μετά τις πρώτες εισβολές σε καταλήψεις επί νέας κυβέρνησης. Τότε δεν θεωρήθηκαν ποινικώς άξια. Τώρα, με δεδομένα την πρόσφατη έρευνα και την πρόσφατη δική μου φυγή, ποιόν μπορεί να πείσει το σενάριο ότι σ’ αυτό το σπίτι υπήρχαν όπλα; Τι άλλο μπορούν να εφεύρουν οι διωκτικοί μηχανισμοί για να πιέσουν το κοινωνικό περιβάλλον μου και μένα;

Τέτοιες πρακτικές δεν είναι καινοφανείς. Υπάρχει μεγάλο ιστορικό εκβιαστικών διώξεων σε συγγενικά πρόσωπα. Αποτελεί ιστορικό κληρονόμημα του ελληνικού φασισμού η τρομοκράτηση και η διάλυση οικογενειών. Από τον εμφύλιο μέχρι σήμερα. Σχετικά πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα ήταν η απαγωγή του παιδιού των αιχμάλωτων αναρχικών και μελών του Επαναστατικού Αγώνα, Πόλας Ρούπα και Νίκου Μαζιώτη, που δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από το παιδομάζωμα της φρειδερίκης.

Και βέβαια, έκφανση της ίδιας ολοκληρωτικής τρομοκρατίας είναι οι μαζικές έρευνες σε σπίτια, που ακολούθησαν τη σύλληψη των δυο ανθρώπων και συνεχίζονται. Εκτός του κοινωνικού περιβάλλοντός μου, ένας πολιτικός χώρος αντίστασης βρίσκεται στο στόχαστρο τρομοκρατικών επιχειρήσεων. Ο φασιστάκος υπηρεσιακός υπουργός της Novartis που δέχτηκε επίσκεψη αναρχικών συντρόφων με τρικάκια, ενίσταται για την «παραβίαση του οικογενειακού ασύλου», ενόσο το κράτος εισβάλει σε δεκάδες σπίτια και απαγάγει αγωνιστές. Μπορεί το κυνήγι εναντίον του ενός να αποτελεί άλλοθι για την εισβολή στον κοινωνικό βίο, τις απαγωγές, τις απειλές και τις διώξεις εναντίον των πολλών; Περάσαν κι οι ναζί από εδώ. Όλο το χωριό στον τοίχο. Έκτοτε έμεινε η μεθοδολογία τους.

Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσονται και οι δημοσιογραφικές αναφορές στην κατάληψη GARE. Πρόκειται για μια απόπειρα αναβαθμισμένης ποινικοποίησης του κοινωνικού κινήματος. Να θυμίσω ότι η κατάληψη GARE έχει δεχτεί τρεις αστυνομικές εισβολές. Η πρώτη το Νοέμβρη του ‘17, λίγο μετά την τελευταία πολιτική δράση της οργάνωσης Επαναστατική Αυτοάμυνα και η επόμενη τον Φλεβάρη του ‘18, μαζί με δυο ακόμα καταλήψεις.

Εδώ οφείλω να σχολιάσω και την επανεμφάνιση της κατηγορίας-ομπρέλα περί «επαναστατικού ταμείου». Πρόκειται για μια κατηγορία που στο πρόσφατο παρελθόν επινοήθηκε για να τσουβαλιάσει δικαστικές υποθέσεις, να μπλέξει πολιτικές πράξεις και οργανώσεις με πράξεις ιδιωτικού ενδιαφέροντος και να φορτώσει διωκόμενους με επιπλέον διώξεις και χρόνια φυλακής. Στην περίπτωσή μας είναι άλλη μια σάλτσα για το σενάριο της «εξάρθρωσης» μιας επαναστατικής οργάνωσης.

Με αφορμή τον σχολιασμό σχετικά με την απαλλοτρίωση του καταστήματος-καζίνο του ΟΠΑΠ στον Χολαργό, οφείλω να ενημερώσω ότι τραυματίστηκα μόνος μου. Άλλωστε, όπως φαίνεται στο βίντεο του καταστήματος, το όπλο πέρασε στα χέρια μου, κάτι που δεν θα μπορούσε να είχε γίνει αν είχα ήδη τραυματιστεί. Η ευθύνη του αδέξιου χειρισμού είναι αποκλειστικώς δική μου. Το σενάριο ότι ο ένας τραυμάτισε τον άλλον αποσκοπεί στη διόγκωση του κατηγορητηρίου και στην διάχυση κακοπιστίας μεταξύ των αγωνιζόμενων. Και βέβαια, τίποτα δεν συνδέει τον σύντροφο Σταθοπουλο με την ληστεία.

Οι διωκτικοί μηχανισμοί άρπαξαν μια ευκαιρία που τους δόθηκε απροσδόκητα, αλλά μια νέα επιχείρηση πολιτικής εξόντωσης αγωνιστών και γενικότερα του κοινωνικού και του αναρχικού κινήματος είχε ξεκινήσει από τις πρώτες μέρες της νέας ακροδεξιάς κυβέρνησης. Εκτός από τα γενικά νομικά κι εκτελεστικά μέτρα (νόμος για το «άσυλο», προετοιμασία νέων ποινικών και σωφρονιστικών διατάξεων, εκκενώσεις καταλήψεων, χτυπήματα και συλλήψεις σε κινητοποιήσεις, στρατοκρατία στα Εξάρχεια και στο λαϊκό κέντρο της Αθήνας, απροσχημάτιστες διώξεις και προφυλακίσεις, επιμήκυνση της κράτησης των πολιτικών κρατούμενων) έχει εκδηλωθεί μια σειρά προσωποποιημένων επιθέσεων. Είχα ενημερώσει ευθύς αμέσως δημόσια για την απειλή που δέχτηκα επίσημα από ασφάλεια και εισαγγελέα στις 26 Αυγούστου, να μου φορτώσουν ανά πάσα στιγμή «ναρκωτικά και όπλα». Έκτοτε, δεν έπαψαν να στέλνουν το μήνυμα ότι όπου να ‘ναι «έρχεται η ώρα μου». Προφανώς αυτές οι απειλές δεν αφορούσαν τα αντικείμενα που βρέθηκαν τώρα και για τα οποία αν η «αντι»-τρομοκρατική γνώριζε το ελάχιστο, θα ενεργούσε αμέσως. Ήταν μια πολιτική προγραφή.

Το κράτος δεν διαστάζει να εφαρμόσει παρακρατικές μεθόδους. Θα κάνουν τα πάντα προκειμένου να ισοπεδώσουν τις αντιστάσεις, να καταπνίξουν αυτοστιγμεί μια επερχόμενη εξέγερση, να μην αφήσουν ρίζες επαναστατικής προοπτικής. Είναι το βάθεμα της γενικής καπιταλιστικής επίθεσης η συνθήκη που οδηγεί στην αποχαλίνωση της καταστολής. Σ’ αυτές τις συνθήκες είναι αναμενώμενη η προσπάθεια των διωκτικών μηχανισμών να κατασκευάσουν μια «εξαρθρωμένη» οργάνωση πατώντας σε ότι μπορούν να συνδέσουν σεναριακά.

Η ίδια αυτή συνθήκη αποτελεί μια πίεση εξώθησης αγωνιστών προς την παρανομία. Απέναντι στον επελαύνον καθεστωτικό φασισμό, η διαφύλαξη δυνατοτήτων μαχητικής αντίστασης, παρά τις αδυναμίες και τα λάθη της δικής μου προσπάθειας, αποτελεί έκφραση σωφροσύνης.

Προφανώς, έγιναν λάθη που αποτέλεσαν δώρο για τα κοράκια της καταστολής. Ανεξάρτητα από τις λεπτομέρειες, έχω προσωπικά την πολιτική ευθύνη όλων των λαθών που έγιναν από το συμβάν του τραυματισμού μου κι έπειτα, διότι μόνο εγώ ήξερα εξολοκλήρου όλους τους κινδύνους. Η αναλυτική αυτοκριτική θα γίνει δημόσια μέσα στο κίνημα στον κατάλληλο χρόνο. Έτσι κι αλλιώς το σενάριο του παντοδύναμου κράτους που τους έχει όλους εξαρχής μέσα σε κλοιό και εφορμά μόλις οι «κακοί» σκιρτήσουν, είναι εξωπραγματικό και πρέπει να μην γίνεται πιστευτό. Είναι ένα σενάριο που υπηρετεί τα αυθαίρετα κατηγορητήρια, τις σαρωτικές διώξεις και τον γενικό εκφοβισμό.

Έχουμε απέναντί μας ένα ολιγαρχικό σύστημα που προχωρά προς την τελική λεηλασία. Ο φασισμός του εκδιπλώνεται πλέον απροκάλυπτα. Αν δεν κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και της αλληλεγγύης θ’ αφεθούν τα πάντα στον εκμαυλισμό και την αρπαχτικότητα που ξεκινάει από την κορυφή της καπιταλιστικής πυραμίδας. Έχουμε ευθύνη για τον κόσμο που φτιάχνουμε για τα παιδιά της γης. Οι αναρχικοί ήταν σ’ όλη τους την ιστορία στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής αντίστασης. Κι έτσι πρέπει να παραμείνουμε. Στον μοναδικό σκοπό που ενώνει την ανθρωπότητα.

Για την κοινωνική επανάσταση που θα καταργήσει την εκμετάλλευση και τον κανιβαλικό αστικό πολιτισμό, για έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι θα θυσιαζόμαστε ο ένας για τον άλλον.

Οι μάχες οπισθοφυλακών που δίνουμε στον ελλαδικό χώρο εδώ κι οχτώ χρόνια, φωτίζονται από τους εξεγερμένους του πλανήτη που δεν υποχωρούν μπροστά στις δολοφονικές δυνάμεις των κρατών, όπως σήμερα στη Χιλή, στο Ιράκ και το Ιράν, ακόμα στη Γαλλία, πάντα στην Παλαιστίνη και την Ινδία,

φωτίζονται από τις νέες ζαπατιστικές κοινότητες της Τσιάπας,

φωτίζονται από τους χιλιάδες μάρτυρες της συνομοσπονδιακής κοινωνικής αντίστασης στη Β.Συρία, το Μπακούρ, το Μπασούρ και τη Ροζιλάτ, από τους ντόπιους και αλληλέγγυους διεθνιστές που κράτησαν τη Σερεκάνη απέναντι στον ισλαμοφασισμό που είχε τη στήριξη όλων των ιμπεριαλιστών κι αποχώρησαν ελεύθεροι και με τα όπλα ψηλά.

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης»

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ