Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραστηριότητες Δημάρχου- Δημοτικής Αρχής Δήμου Νέστου

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΑΣΜΑ, ΝΕΟ ΞΕΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΗΓΗ, ΔΙΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στη λειτουργία του ομώνυμου Ιερού Ναού στο Αγίασμα συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο. . Παρέστη ακόμη ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος.

Ωστόσο,  τον Άγιο Γεώργιο γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί σε Χρυσούπολη, Πετροπηγή, Νέο Ξεριά, Διπόταμο και Δύσβατο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ.

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, συνάντησαν στο γραφείο του τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου την Τρίτη 24 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσουν για την ανέγερση μνημείου στη μνήμη των πεσόντων Θρακιωτών στην περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης.

 ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Το ΔΣ της  ΠΕΔ ΑΜΘ συνεδρίασε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στην Κομοτηνή παρουσία και του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαϊδη. Κατά τη συνεδρίαση εκτός των άλλων θεμάτων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς όλους τους Δημάρχους της ΑΜΘ από τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και δράσεις καθώς και από τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας) κ. Τσολακίδη για θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση  ενέργειας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ  ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Ο Δήμος Νέστου ολοκλήρωσε τις εργασίες που αφορούσαν την περίφραξη του Νηπιαγωγείου Ζαρκαδιάς με παρεμβάσεις στο τοιχίο  του αυλόγυρου του διδακτηρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των παιδιών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Την περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25 Απριλίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη προκειμένου να καταγραφούν άμεσες ανάγκες  αλλά και να ιεραρχηθούν παρεμβάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αρχικά, επισκέφθηκαν το Μακρυχώρι όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του χωριού τον κ. Αϊβάζογλου αλλά και τον κ. Χατζηζιρλή για θέματα άμεσης παρέμβασης από πλευράς Δήμου.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην Λεκάνη όπου συναντήθηκαν στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Ορεινού με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη,   τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Φιλιππίδη, την υπάλληλο του ΚΕΠ, τους υπαλλήλους του «Βοήθεια στο Σπίτι»,  τους τοπικούς συμβούλους του χωριού και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπινθηρόπουλο  όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τις περιοχές ευθύνης του κάθε φορέα.

Επόμενος σταθμός, ο Κεχρόκαμπος, στη πλατεία του οποίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σιδηρόπουλο όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν και κυρίως αυτό της άρδευσης ενόψει του καλοκαιριού.  Ο Δήμαρχος συναντήθηκε ακόμη και με τον ιερέα του χωριού ο οποίος του έθεσε θέματα που αφορούν τα κοιμητήρια του Κεχροκάμπου και τις παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή Καϊνάκι.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Άγιο Κοσμά όπου ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του χωριού κ.Κεντζίδη για να συζητήσουν  θέματα που αφορούν το χωριό αλλά και τις ομβροδεξαμενές όπου και  μετέβησαν  για να διαπιστώσουν τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου αυτές να γίνουν λειτουργικές και να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ο Δήμος Νέστου ξεκίνησε μια πολύ σημαντική προσπάθεια με παρεμβάσεις ευπρεπισμού και καλλωπισμού σε όλες τις στάσεις λεωφορείων του Δήμου ύστερα από την κακή εικόνα που παρουσίαζαν αυτές τον τελευταίο καιρό.  Η προσπάθεια αυτή έγκειται στο πλαίσιο μια σειράς ενεργειών του Δήμου προκειμένου η εικόνα των περιοχών του να γίνει ελκυστική και μάλιστα ενόψει της τουριστικής περιόδου όπου η επισκεψιμότητα  των τουριστών αυξάνεται.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Την έντονη διαμαρτυρία του κατέθεσε με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2018, για την δήθεν ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της τριμερούς επιτροπής  στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε στη ΚΕΔΕ , στην ΠΕΔ ΑΜΘ, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου δηλώνοντας μέσω αυτής κατηγορηματικά πως η συγκεκριμένη επιτροπή ουδέποτε συνεδρίασε για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης επίσημα  ενώ σε άτυπη συνάντηση που υπήρξε κατατέθηκε από τον Δήμαρχο ο έντονος προβληματισμός του για τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις σε σχολικά κτήρια (νηπιαγωγεία) ενώ αντίθετα υπάρχουν πέντε (5) εξαιρετικοί Παιδικοί Σταθμοί όπως ανέφερε στη συνάντηση αυτή.

Μάλιστα, την επόμενη ημέρα οι Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου παρουσία και της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κας Αργυρέλη επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του προκειμένου να του εκφράσουν τον έντονο προβληματισμό  τους για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 26 Απριλίου,  ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. κ. Αντωνούδης  προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ τους θέματα συνεργασίας του Δήμου και της εταιρείας προς όφελος του πρώτου.

ΣΤΟ ΚΑΑΥ  ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Το ΚΑΑΥ Κεραμωτής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 26 Απριλίου  όπου συνάντησε τον διοικητή  της μονάδας κ. Σίμο στο πλαίσιο μια εξαιρετικής και αγαστής συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναλάβει ο Δήμος  τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου το ΚΑΑΥ να λειτουργήσει εύρυθμα.  Από την πλευρά του διοικητή της μονάδας υπήρξαν δεσμεύσεις παρέμβασης  της μονάδας σε ανάγκες του Δήμου.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ 13ες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ «ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ» ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.

Τις 13ες Περιφερειακές  «Αυγομαχίες» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή κόσμου ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Νέστου το Σάββατο 28 Απριλίου στο προαύλιο του παλιού Παιδικού Σταθμού στη Λεκάνη . Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και χαιρέτησε συγχαίροντας τους διοργανωτές για την διατήρηση του εθίμου και της παράδοσης. Ακολούθησε στο προαύλιο του παλιού παιδικού σταθμού  ποντιακό γλέντι. Τον συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Τουμπεκτσής και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη. Το παρόν έδωσαν ακόμη πλήθος μελών του ΚΑΠΗ (τρία λεωφορεία) με τη συνδρομή του Δήμου και της  ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ συνδυάζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση με την εκδρομή σε όλο τον Ορεινό όγκο. (Κεχρόκαμπος, Ι. Μ. Νικητών)

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΑΣ ΕΤΟΝΕ ΝΑ ΕΛΕΠΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΦΡΑΣ…» ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο παρουσιάζοντας στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης το θεατρικό δρώμενο  «Ας έτονε να έλεπα τα χώματα της Μπάφρας…». Μάλιστα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου η παράσταση επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29 Απριλίου. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με κλωστές από τη Μικρά Ασία και σταυροβελονιές της σχέσης Ελλήνων και Τούρκων στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου βράβευσε τη μαθήτρια Ξανθοπούλου Κυριακή-Παρασκευή για την κατάκτηση του 1ου βραβείου διηγήματος σε μαθητικό διαγωνισμό. Παρέστη ακόμη στην εκδήλωση και η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ  ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Για πολλοστή φορά εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ, και μάλιστα από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησαν την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί να επισκευάσουν την βλάβη του αγωγού ύδρευσης από την περιοχή της Ζαρκαδιάς μέχρι το Ποντολίβαδο. Ο εν λόγω αγωγός εξαιτίας της παλαιότητάς του δημιουργεί συχνά πυκνά ανάλογα προβλήματα στην υδροδότηση.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ Ο 10ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Πλήθος παιδιών και ενηλίκων έλαβαν μέρος στον 10ο Ποδηλατικό Γύρο του Δήμου Νέστου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου κι έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους της Χρυσούπολης με την εποπτεία του Α.Τ. Χρυσούπολης.  Πάνω από 250 παιδιά συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο όπου κατά την εκκίνηση, στο χώρο του Δημαρχείου, δόθηκαν από τον Δήμο  αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα, ενώ στη λήξη του γύρου μοιράστηκαν χυμοί και νερά καθώς και βραβεία συμμετοχής ως αναμνηστικά. Με την ολοκλήρωση του ποδηλατικού γύρου ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε την αστυνομία για την συμβολή της στην ασφάλεια των συμμετεχόντων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την εθελοντική του συμβολή στην ομαλή έκβαση του γύρου καθώς και την γιατρό και Αντιδήμαρχο κα Κοσμίδου Λαρίσα η οποία παρίστατο καθ’ όλη την διάρκεια του ποδηλατικού γύρου για την παρέμβαση σε τυχόν έκτακτα περιστατικά ενώ λίγο αργότερα  προχώρησε στην κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο, το οποίο και κέρδισε ο Μόσχου Λάζαρος. Στον ποδηλατικό γύρο παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση ονοματοδοσίας  της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων στο κτήριό  του σε αίθουσα «ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» την Κυριακή 29 Απριλίου τιμής ένεκεν  αφού ο Χαραλαμπίδης Χρυσόστομος διετέλεσε Πρόεδρος στον Σύλλογο Ποντίων  για  10 συναπτά  έτη. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου» της κας Παμπουκίδου Αγγελικής. Στην εκδήλωση παρέστη μεταξύ πλήθους κόσμου και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και την Δημοτική Σύμβουλο κα Χατουτσίδου Ελένη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΕΡΝΗΣ»- «ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ» ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Σ’ έναν ιστορικό για την Πέρνη ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΚΕΡΑΥΝΟΥ και ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΘΑΣΟΥ  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Κυριακή 29 Απριλίου συνοδευόμενος  από τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Τουμπεκτσή, κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαϊδη. Με την λήξη του αγώνα ακολούθησε απονομή κυπέλλου στον ΚΕΡΑΥΝΟ λόγω κατάκτησης του πρωταθλήματος τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο και την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Δήμαρχος Νέστου χαιρετώντας απέδωσε τα εύσημα και τα συγχαρητήριά του σε παίκτες, προπονητή και διοικητικό συμβούλιο για τη σημαντική αυτή διάκριση για τους ίδιους αλλά και για τον Δήμο ενώ υποσχέθηκε τη στήριξη της δημοτικής αρχής και τη δική του προσωπικά για τη νέα περίοδο τώρα που η ομάδα αποκτά υψηλότερες απαιτήσεις και υποχρεώσεις λόγω της ανόδου της σε υψηλότερη κατηγορία. Τέλος, ανακοίνωσε προς την ομάδα «πριμ» 1.000€.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΡΟΜ Νέας Καρυάς σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας και τον Δήμο Νέστου ο οποίος και κάλυψε το κόστος της ορχήστρας πραγματοποίησαν ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και χαιρέτησε καθώς και η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, η Πρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Αργυρέλη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Χατζηγερακούδης, ο κ. Ιωαννίδης εκπρόσωπος της Περιφέρειας και  η προϊσταμένη του Κέντρου Κοινότητας κα Δρόσου.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en