Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δραστηριότητες Δημάρχου- Δημοτικής Αρχής Δήμου Νέστου

Δημοσιεύτηκε

στις

ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ ΓΙΟΡΤΑΣΤΗΚΕ Ο ΑΗ ΓΙΩΡΓΗΣ ΣΕ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗ, ΑΓΙΑΣΜΑ, ΝΕΟ ΞΕΡΙΑ, ΠΕΤΡΟΠΗΓΗ, ΔΙΠΟΤΑΜΟ ΚΑΙ ΔΥΣΒΑΤΟ.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου Γεωργίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος παρέστη στη λειτουργία του ομώνυμου Ιερού Ναού στο Αγίασμα συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών κ. Σαββαϊδη Λάζαρο. . Παρέστη ακόμη ο Ταξίαρχος κ. Γκράνας Γεώργιος.

Ωστόσο,  τον Άγιο Γεώργιο γιόρτασαν με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα οι ομώνυμοι Ιεροί Ναοί σε Χρυσούπολη, Πετροπηγή, Νέο Ξεριά, Διπόταμο και Δύσβατο.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΘΡΑΚΙΩΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΝΗΜΕΙΟΥ.

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, συνάντησαν στο γραφείο του τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Θρακιωτών Επαρχίας Νέστου την Τρίτη 24 Απριλίου, προκειμένου να συζητήσουν για την ανέγερση μνημείου στη μνήμη των πεσόντων Θρακιωτών στην περιοχή των παλαιών κοιμητηρίων Χρυσούπολης.

 ΝΕΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΩΝ ΚΑΙ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ.

Το ΔΣ της  ΠΕΔ ΑΜΘ συνεδρίασε την Τρίτη 24 Απριλίου 2018 στην Κομοτηνή παρουσία και του Δημάρχου Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλου και με τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαϊδη. Κατά τη συνεδρίαση εκτός των άλλων θεμάτων πραγματοποιήθηκε ενημέρωση προς όλους τους Δημάρχους της ΑΜΘ από τον Πρόεδρο του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων κ. Βαρλαμίτη για τα χρηματοδοτικά εργαλεία και δράσεις καθώς και από τον Πρόεδρο του ΚΑΠΕ (Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών και Ενέργειας) κ. Τσολακίδη για θέματα που αφορούν την εξοικονόμηση  ενέργειας.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗΣ  ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ.

Ο Δήμος Νέστου ολοκλήρωσε τις εργασίες που αφορούσαν την περίφραξη του Νηπιαγωγείου Ζαρκαδιάς με παρεμβάσεις στο τοιχίο  του αυλόγυρου του διδακτηρίου προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή καθημερινότητα των παιδιών.

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΝΟΥ ΠΡΟΣ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΑΜΕΣΩΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Την περιοχή του πρώην Δήμου Ορεινού επισκέφθηκαν την Τετάρτη 25 Απριλίου ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος με τον Αντιδήμαρχο κ. Τουμπεκτσή Δημήτρη προκειμένου να καταγραφούν άμεσες ανάγκες  αλλά και να ιεραρχηθούν παρεμβάσεις οι οποίες θα διευκολύνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Αρχικά, επισκέφθηκαν το Μακρυχώρι όπου συζήτησαν με τον Πρόεδρο του χωριού τον κ. Αϊβάζογλου αλλά και τον κ. Χατζηζιρλή για θέματα άμεσης παρέμβασης από πλευράς Δήμου.

Στη συνέχεια, μετέβησαν στην Λεκάνη όπου συναντήθηκαν στα γραφεία του πρώην Δημαρχείου Ορεινού με τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΝ κ. Παναγιωτίδη,   τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Φιλιππίδη, την υπάλληλο του ΚΕΠ, τους υπαλλήλους του «Βοήθεια στο Σπίτι»,  τους τοπικούς συμβούλους του χωριού και τον Πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Σπινθηρόπουλο  όπου συζήτησαν θέματα που αφορούν τις περιοχές ευθύνης του κάθε φορέα.

Επόμενος σταθμός, ο Κεχρόκαμπος, στη πλατεία του οποίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με κτηνοτρόφους της περιοχής αλλά και τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Σιδηρόπουλο όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για θέματα που τους απασχολούν και κυρίως αυτό της άρδευσης ενόψει του καλοκαιριού.  Ο Δήμαρχος συναντήθηκε ακόμη και με τον ιερέα του χωριού ο οποίος του έθεσε θέματα που αφορούν τα κοιμητήρια του Κεχροκάμπου και τις παρεμβάσεις  που πρέπει να γίνουν στο εκκλησάκι που βρίσκεται στην περιοχή Καϊνάκι.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στον Άγιο Κοσμά όπου ο Δήμαρχος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του χωριού κ.Κεντζίδη για να συζητήσουν  θέματα που αφορούν το χωριό αλλά και τις ομβροδεξαμενές όπου και  μετέβησαν  για να διαπιστώσουν τις παρεμβάσεις που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου αυτές να γίνουν λειτουργικές και να βοηθήσουν τους κτηνοτρόφους.

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΑΛΛΩΠΙΣΜΟΥ ΣΕ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

Ο Δήμος Νέστου ξεκίνησε μια πολύ σημαντική προσπάθεια με παρεμβάσεις ευπρεπισμού και καλλωπισμού σε όλες τις στάσεις λεωφορείων του Δήμου ύστερα από την κακή εικόνα που παρουσίαζαν αυτές τον τελευταίο καιρό.  Η προσπάθεια αυτή έγκειται στο πλαίσιο μια σειράς ενεργειών του Δήμου προκειμένου η εικόνα των περιοχών του να γίνει ελκυστική και μάλιστα ενόψει της τουριστικής περιόδου όπου η επισκεψιμότητα  των τουριστών αυξάνεται.

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΕ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΔΙΧΡΟΝΗ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ.

Την έντονη διαμαρτυρία του κατέθεσε με επιστολή του προς το Υπουργείο Παιδείας  ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2018, για την δήθεν ομόφωνη θετική γνωμοδότηση της τριμερούς επιτροπής  στην οποία συμμετέχει και ο ίδιος. Η ίδια επιστολή κοινοποιήθηκε στη ΚΕΔΕ , στην ΠΕΔ ΑΜΘ, στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Καβάλας καθώς και στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου δηλώνοντας μέσω αυτής κατηγορηματικά πως η συγκεκριμένη επιτροπή ουδέποτε συνεδρίασε για το θέμα της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης επίσημα  ενώ σε άτυπη συνάντηση που υπήρξε κατατέθηκε από τον Δήμαρχο ο έντονος προβληματισμός του για τις ανεπαρκείς εγκαταστάσεις σε σχολικά κτήρια (νηπιαγωγεία) ενώ αντίθετα υπάρχουν πέντε (5) εξαιρετικοί Παιδικοί Σταθμοί όπως ανέφερε στη συνάντηση αυτή.

Μάλιστα, την επόμενη ημέρα οι Διευθύντριες των Παιδικών Σταθμών του Δήμου παρουσία και της Προέδρου της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κας Αργυρέλη επισκέφθηκαν τον Δήμαρχο Νέστου στο γραφείο του προκειμένου να του εκφράσουν τον έντονο προβληματισμό  τους για το συγκεκριμένο θέμα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΕΣΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε.

Τον Δήμαρχο Νέστου, Βαγγέλη Τσομπανόπουλο, επισκέφθηκε στο γραφείο του την Πέμπτη 26 Απριλίου,  ο Πρόεδρος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ Α.Ε. κ. Αντωνούδης  προκειμένου να συζητήσουν μεταξύ τους θέματα συνεργασίας του Δήμου και της εταιρείας προς όφελος του πρώτου.

ΣΤΟ ΚΑΑΥ  ΚΕΡΑΜΩΤΗΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΣΤΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ  ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ.

Το ΚΑΑΥ Κεραμωτής επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Παρασκευή 26 Απριλίου  όπου συνάντησε τον διοικητή  της μονάδας κ. Σίμο στο πλαίσιο μια εξαιρετικής και αγαστής συνεργασίας που έχουν μεταξύ τους. Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αναλάβει ο Δήμος  τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν προκειμένου το ΚΑΑΥ να λειτουργήσει εύρυθμα.  Από την πλευρά του διοικητή της μονάδας υπήρξαν δεσμεύσεις παρέμβασης  της μονάδας σε ανάγκες του Δήμου.

ΜΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΟΙ 13ες ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ «ΑΥΓΟΜΑΧΙΕΣ» ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.

Τις 13ες Περιφερειακές  «Αυγομαχίες» πραγματοποίησαν με μεγάλη επιτυχία αλλά και συμμετοχή κόσμου ο Σύνδεσμος Ποντιακών Σωματείων Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης  της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λεκάνης «ΟΙ ΡΙΖΕΣ» σε συνδιοργάνωση  με τον Δήμο Νέστου το Σάββατο 28 Απριλίου στο προαύλιο του παλιού Παιδικού Σταθμού στη Λεκάνη . Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου και χαιρέτησε συγχαίροντας τους διοργανωτές για την διατήρηση του εθίμου και της παράδοσης. Ακολούθησε στο προαύλιο του παλιού παιδικού σταθμού  ποντιακό γλέντι. Τον συνόδευσαν ο Αντιδήμαρχος κ. Τουμπεκτσής και η Πρόεδρος της ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ κα Αργυρέλη. Το παρόν έδωσαν ακόμη πλήθος μελών του ΚΑΠΗ (τρία λεωφορεία) με τη συνδρομή του Δήμου και της  ΕΥΝΕΣΤΙΑΣ συνδυάζοντας τη συγκεκριμένη εκδήλωση με την εκδρομή σε όλο τον Ορεινό όγκο. (Κεχρόκαμπος, Ι. Μ. Νικητών)

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ «ΑΣ ΕΤΟΝΕ ΝΑ ΕΛΕΠΑ ΤΑ ΧΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΠΑΦΡΑΣ…» ΑΠΟ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ 2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΧΡΥΣΟΥΠΟΛΗΣ.

Μεγάλη επιτυχία γνώρισε η παράσταση του θεατρικού εργαστηρίου του Γενικού Λυκείου Χρυσούπολης σε συνεργασία με το 2ο Γυμνάσιο παρουσιάζοντας στο Δημοτικό Θέατρο Χρυσούπολης το θεατρικό δρώμενο  «Ας έτονε να έλεπα τα χώματα της Μπάφρας…». Μάλιστα λόγω της μεγάλης προσέλευσης του κόσμου η παράσταση επαναλήφθηκε και την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29 Απριλίου. Πρόκειται για μια αληθινή ιστορία με κλωστές από τη Μικρά Ασία και σταυροβελονιές της σχέσης Ελλήνων και Τούρκων στις αρχές του περασμένου αιώνα. Στην εκδήλωση παρέστη και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος όπου βράβευσε τη μαθήτρια Ξανθοπούλου Κυριακή-Παρασκευή για την κατάκτηση του 1ου βραβείου διηγήματος σε μαθητικό διαγωνισμό. Παρέστη ακόμη στην εκδήλωση και η Πρόεδρος του ΔΣ κα Ψυλλίδου Ελένη.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΓΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΖΑΡΚΑΔΙΑΣ-ΠΟΝΤΟΛΙΒΑΔΟΥ  ΛΟΓΩ ΠΑΛΑΙΟΤΗΤΑΣ.

Για πολλοστή φορά εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΝ, και μάλιστα από τις πρώτες πρωινές ώρες επιχείρησαν την Κυριακή 29 Απριλίου το πρωί να επισκευάσουν την βλάβη του αγωγού ύδρευσης από την περιοχή της Ζαρκαδιάς μέχρι το Ποντολίβαδο. Ο εν λόγω αγωγός εξαιτίας της παλαιότητάς του δημιουργεί συχνά πυκνά ανάλογα προβλήματα στην υδροδότηση.

ΜΕ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΟΣΜΟΥ Ο 10ος ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΣΤΟΥ.

Πλήθος παιδιών και ενηλίκων έλαβαν μέρος στον 10ο Ποδηλατικό Γύρο του Δήμου Νέστου που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 29 Απριλίου κι έλαβε χώρα στους κεντρικούς δρόμους της Χρυσούπολης με την εποπτεία του Α.Τ. Χρυσούπολης.  Πάνω από 250 παιδιά συμμετείχαν στον ποδηλατικό γύρο όπου κατά την εκκίνηση, στο χώρο του Δημαρχείου, δόθηκαν από τον Δήμο  αναμνηστικά μπλουζάκια και καπέλα, ενώ στη λήξη του γύρου μοιράστηκαν χυμοί και νερά καθώς και βραβεία συμμετοχής ως αναμνηστικά. Με την ολοκλήρωση του ποδηλατικού γύρου ο Δήμαρχος Νέστου συνεχάρη τους συμμετέχοντες, ευχαρίστησε την αστυνομία για την συμβολή της στην ασφάλεια των συμμετεχόντων, τον Κυνηγετικό Σύλλογο για την εθελοντική του συμβολή στην ομαλή έκβαση του γύρου καθώς και την γιατρό και Αντιδήμαρχο κα Κοσμίδου Λαρίσα η οποία παρίστατο καθ’ όλη την διάρκεια του ποδηλατικού γύρου για την παρέμβαση σε τυχόν έκτακτα περιστατικά ενώ λίγο αργότερα  προχώρησε στην κλήρωση με έπαθλο ένα ποδήλατο, το οποίο και κέρδισε ο Μόσχου Λάζαρος. Στον ποδηλατικό γύρο παρέστη και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ. Βαλσαμίδης Νίκος.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ  ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ.

Ο Σύλλογος Ποντίων Νέστου, πραγματοποίησε τιμητική εκδήλωση ονοματοδοσίας  της κεντρικής αίθουσας εκδηλώσεων στο κτήριό  του σε αίθουσα «ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ» την Κυριακή 29 Απριλίου τιμής ένεκεν  αφού ο Χαραλαμπίδης Χρυσόστομος διετέλεσε Πρόεδρος στον Σύλλογο Ποντίων  για  10 συναπτά  έτη. Στη συνέχεια ακολούθησε η παρουσίαση του βιβλίου «Οι νεράιδες του Πόντου» της κας Παμπουκίδου Αγγελικής. Στην εκδήλωση παρέστη μεταξύ πλήθους κόσμου και ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος,  συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Κεραμωτής κα Κοσμίδου Λαρίσα και την Δημοτική Σύμβουλο κα Χατουτσίδου Ελένη.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ  ΓΙΑ ΤΟΝ «ΚΕΡΑΥΝΟ ΠΕΡΝΗΣ»- «ΣΚΑΡΦΑΛΩΣΕ» ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ.

Σ’ έναν ιστορικό για την Πέρνη ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ΚΕΡΑΥΝΟΥ και ΔΟΞΑ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΘΑΣΟΥ  παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου, Βαγγέλης Τσομπανόπουλος, την Κυριακή 29 Απριλίου συνοδευόμενος  από τους Αντιδημάρχους κ. Καϊντατζόπουλο, κ. Τουμπεκτσή, κ. Βαλσαμίδη και κ. Σαββαϊδη. Με την λήξη του αγώνα ακολούθησε απονομή κυπέλλου στον ΚΕΡΑΥΝΟ λόγω κατάκτησης του πρωταθλήματος τη φετινή ποδοσφαιρική περίοδο και την άνοδό της στη Γ’ Εθνική κατηγορία. Ο Δήμαρχος Νέστου χαιρετώντας απέδωσε τα εύσημα και τα συγχαρητήριά του σε παίκτες, προπονητή και διοικητικό συμβούλιο για τη σημαντική αυτή διάκριση για τους ίδιους αλλά και για τον Δήμο ενώ υποσχέθηκε τη στήριξη της δημοτικής αρχής και τη δική του προσωπικά για τη νέα περίοδο τώρα που η ομάδα αποκτά υψηλότερες απαιτήσεις και υποχρεώσεις λόγω της ανόδου της σε υψηλότερη κατηγορία. Τέλος, ανακοίνωσε προς την ομάδα «πριμ» 1.000€.

ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΡΟΜΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΡΥΑ.

Ο Πολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος ΡΟΜ Νέας Καρυάς σε συνδιοργάνωση με το Κέντρο Κοινότητας και τον Δήμο Νέστου ο οποίος και κάλυψε το κόστος της ορχήστρας πραγματοποίησαν ένα παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου. Στην εκδήλωση παρέστη ο Δήμαρχος Νέστου Βαγγέλης Τσομπανόπουλος ο οποίος και χαιρέτησε καθώς και η Αντιδήμαρχος Κεραμωτής κα Κοσμίδου, η Πρόεδρος της ΕΥνεστίας κα Αργυρέλη, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής κ. Παπαθεοδώρου, οι δημοτικοί σύμβουλοι κα Χατουτσίδου και κ. Χατζηγερακούδης, ο κ. Ιωαννίδης εκπρόσωπος της Περιφέρειας και  η προϊσταμένη του Κέντρου Κοινότητας κα Δρόσου.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Ένταση στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου λόγω νέων προσφύγων

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με πληροφορίες ένταση έχει προκαλέσει η έλευση νέων προσφύγων από τον προσφυγικό καταυλισμό των Βρασνών στους πρόσφυγες που διαμένουν στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές οι πρόσφυγες είναι γύρω στους 20 και όλοι είναι ενήλικες ενώ φαίνεται ότι προκαλούσαν προβλήματα στον προσφυγικό καταυλισμό των Βρασνών. Η Ένταση προκλήθηκε λόγω μη-αποδοχής εισόδου των συγκεκριμένων προσφύγων στο στρατόπεδο Ασημακοπούλου, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα ανθρώπινο “τοίχος” στην είσοδο του στρατοπέδου. Αξίζει να σημειωθεί ότι έχουν στηθεί σκηνές εντός του στρατοπέδου για την φιλοξενία των προσφύγων ωστόσο πλέον αναμένεται πολιτική βούληση για το που τελικά θα μείνουν οι συγκεκριμένοι πρόσφυγες.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

“Λευκός Καπνός” για την Ακτή Καλαμίτσας ;

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, τις επόμενες ημέρες θα υπάρξουν θετικές εξελίξεις και ανακοινώσεις για την υπόθεση της Ακτής Καλαμίτσας ενώ για φέτος θα ισχύσει το περσινό καθεστώς της λειτουργίας της Ακτής σαν Λαϊκή πλαζ, και υπάρχουν δεδομένα για να λυθεί οριστικά το ιδιοκτησιακό ζήτημα που αφορά την ακτή. Αναμένονται νεότερες πληροφορίες τις επόμενες ημέρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σήμερα αποφασίζει ο Άρειος Πάγος για την άδεια στον Δημήτρη Κουφοντίνα

Δημοσιεύτηκε

στις

Σήμερα Τρίτη καλείται να αποφασίσει το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για την αναίρεση ή όχι του βουλεύματος του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που είπε «όχι» στην χορήγηση άδειας στον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Το θέμα θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο μετά την αναίρεση που άσκησε, το βράδυ της Παρασκευής, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου. Μάλιστα, η κ. Δημητρίου θα είναι η εισαγγελέας  που θα προτείνει στους αρεοπαγίτες οι οποίοι έχουν τον τελευταίο λόγο για την αναίρεση.

Στην περίπτωση που οι αρεοπαγίτες του Ποινικού Τμήματος αναιρέσουν το βούλευμα η υπόθεση θα οδηγηθεί και πάλι ενώπιον του αρμόδιου Συμβουλίου το οποίο, με διαφορετική σύνθεση, θα κρίνει εκ νέου το αίτημα του πολυισοβίτη κρατούμενου για νέα άδεια.

Τι επικαλείται η κ. Ξένη Δημητρίου για την άδεια στον Κουφοντίνα

Tρεις παλαιότερες γνωμοδοτήσεις της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου αλλά και μια πρόσφατη δημοσίευση σύμφωνα με τις οποίες οι πολυισοβίτες, εφόσον έχουν εκτίσει συγκεκριμένο χρόνο κράτησης, δικαιούνται άδεια επικαλείται, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου στο έγγραφο της αναίρεσης της απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Βόλου που είπε «όχι» στην άδεια του Δημήτρη Κουφοντίνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σκεπτικό της εισαγγελικής αναίρεσης η κ. Δημητρίου αναφέρεται σε γνωμοδοτήσεις από το 1993 έως το 2011 αλλά και σχετική δημοσίευση του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Παναγιώτη Μπρακουμάτσου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός, παράλληλα, επισημαίνει ότι το αρμόδιο δικαστικό Συμβούλιο ερμήνευσε εσφαλμένα τις διατάξεις του σωφρονιστικού κώδικα προσθέτοντας πως αφού με το βούλευμα του δέχτηκε ότι δεν υπήρχαν οι τυπικές προϋποθέσεις για τη χορήγηση άδειας, κακώς προχώρησε στην εξέταση των ουσιαστικών προϋποθέσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ο οποίος είχε αναλάβει να μελετήσει την υπόθεση από τις 15 Μαΐου εξέφρασε σήμερα την άποψη ότι δεν πρέπει να ασκηθεί αναίρεση.  Ο αντεισαγγελέας φέρεται να αναφέρει στο σκεπτικό του ότι εκτός από τα νομικά θέματα το επίμαχο βούλευμα «έχει εμπεριστατωμένη αιτιολογία ως προς τη μη συνδρομή των προβλεπόμενων ουσιαστικών προϋποθέσεων», δηλαδή ότι ο πολυισοβίτης είναι επικίνδυνος και αμετανόητος.

Αποφυλακίζεται ο Νίκος Ρωμανός

Ανοίγει ο δρόμος για την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού μετά την ομόφωνη απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας το οποίο ευθυγραμμίστηκε με την κρίση του Αρείου Πάγου που του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μέσα στη φυλακή με αποτέλεσμα να μειώσει την ποινή του, για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών το 2012, από 18 σε 14 χρόνια κάθειρξη.

Μετά την συγκεκριμένη απόφαση ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την αποφυλάκιση του Νίκου Ρωμανού, ο οποίος βρίσκεται στη φυλακή τα τελευταία έξι χρόνια. Ο νεαρός είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο του 2013 μαζί με τρία ακόμη άτομα για απόπειρα ένοπλης ληστείας στην Αγροτική Τράπεζα και στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο στο Βελβεντό Κοζάνης.

Ο νεαρός αθωώθηκε από το δικαστήριο για την κατηγορία της συμμετοχής στους «Πυρήνες της Φωτιάς» ωστόσο καταδικάστηκε από το Εφετείο σε ποινή κάθειρξης 11 ετών όπως και σε 18 χρόνια για κατοχή και τοποθέτηση εκρηκτικών  μηχανισμών χωρίς να του αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό.

Ακολούθησε η προσφυγή του κατηγορούμενου στον Άρειο Πάγου όπου ο συνήγορος του Θ. Μαντάς έδωσε «μάχη» επικαλούμενος το γεγονός ότι ο εντολέας του κατάφερε να αποφοιτήσει από το Λύκειο στο σχολείο των φυλακών και στη συνέχεια να περάσει στη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Αθήνας.

Μάλιστα, μέχρι σήμερα έχει περάσει με επιτυχία περίπου 20 μαθήματα τα οποία παρακολουθεί καθώς από το 2016, και ενώ είχε προηγηθεί απεργία πείνας, λαμβάνει σε καθημερινή βάση εκπαιδευτικές άδειες με ηλεκτρονική επιτήρηση. «Τους όρους της χορήγησης των αδειών αυτών τηρεί απαρέγκλιτα, χωρίς να έχει δημιουργηθεί ποτέ το οποιοδήποτε θέμα με την ηλεκτρονική επιτήρησή του» όπως επεσήμανε ο συνήγορος του συμπληρώνοντας πως ο νεαρός βρίσκεται κοντά στο στάδιο ολοκλήρωσης των σπουδών του, σαν προστάδιο, μάλιστα, της μελλοντικής ομαλής κοινωνικής του επανένταξης στην κοινωνία.

Σχολιάζοντας την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Ρωμανού τόνισε πως «εκτός από το γεγονός ότι ανοίγει το δρόμο σε λίγες μέρες να αποφυλακιστεί ο Νίκος Ρωμανός, είναι σημαντική γιατί αναγνωρίζει και επιβραβεύει τη συμπεριφορά μέσα στις φυλακές όταν αυτή έχει θετικά χαρακτηριστικά». Όπως επεσήμανε ο κ. Μαντάς η επίμαχη απόφαση δημιουργεί και «ένα εξαιρετικό νομικό προηγούμενο σε αντίστοιχες υποθέσεις να τύχουν του ευεργετήματος της θετικής συμπεριφοράς μέσα στις φυλακές».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Δικαστήριο αναγνώρισε και σε έναν ακόμη συγκατηγορούμενο του ελαφρυντικό με αποτέλεσμα η ποινή του να μειωθεί στα 20 χρόνια με αποτέλεσμα να αποφυλακιστεί σε λίγους μήνες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πατέρας γνωστού ηθοποιού ο 53χρονος που εξέδιδε την κόρη του στη Λαμία

Δημοσιεύτηκε

στις

Η υπόθεση συγκλόνισε τη Λαμία, καθώς ο άντρας εξέδιδε την κόρη με νοητική υστέρηση σε φίλους του. Οπως αποκαλύφθηκε η νεαρή ζούσε εφιαλτικές στιγμές από το 2013 όταν και ήταν 15 χρόνων. Εις βάρος της, μάλιστα, είχαν ασελγήσει εκτός από τους δύο συλληφθέντες φίλους του 53χρονου πατέρα της και αλλοδαποί, οι οποίοι εργάζονταν γι’ αυτόν.

Οι αποκαλύψεις για τον πατέρα στη Λαμία προκαλούν φρίκη. Μάλιστα, ο 53χρονος, όπως αποκάλυψε το κεντρικό δελτίο του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, είναι πατέρας γνωστού ηθοποιού. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο, ο ηθοποιός δήλωσε πως ζούσε τον εφιάλτη από τα 5 του χρόνια.

«Το τι περνάω εγώ όλα αυτά τα χρόνια πραγματικά δεν το ξέρει κανείς… Σπούδασα μόνος μου, ταλαιπωρήθηκα πάρα πολύ, δεν με ρώτησε κανείς αν ζω ή αν πέθανα. Έχω πάρα πολύ θυμό μέσα μου. Εγώ έφυγα το 2011. Πάλευα τόσα χρόνια να κάνω πράγματα αλλά δε γινόταν. Εμείς έχουμε μεγαλώσει με πάρα πολλά ψυχολογικά και τα τέσσερα αγόρια», είπε ο γνωστός ηθοποιός, που έχει συμμετάσχει σε σίριαλ και θεατρικές παραστάσεις. «Με έδερνε, ήθελε να με κλείσει σε ίδρυμα, με έβριζε, με άφηνε νηστικό και βρώμικο. Έφθασε στο σημείο να βάλει Αλβανούς να με βιάσουν!» αποκάλυψε στους αστυνομικούς.

Ο ηθοποιός άλλαξε το όνομά του λόγω του πατέρα του

Ο ηθοποιός, που έβλεπε τις επισκέψεις του γείτονα στην αδελφή του, προσπάθησε να την γλιτώσει, όπως και τα αδέλφια του. Εκείνος έφυγε από τη Λαμία και άλλαξε το όνομά του και κατάφερε να κάνει καριέρα στον καλλιτεχνικό χώρο.

Ελάχιστοι είναι εκείνοι που γνωρίζουν τι συνέβαινε στην οικογένειά του στη Λαμία. Πλέον, όπως τόνισε, αισθάνεται ανακούφιση.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
papadopoulos spot
Mouraidhs-Syxronos-Dhmos_banner
o-topos-tis-zois-mas_banner
stefanidoy-υποψήφια
AGANIKOLAS KARTA laos
ΓΚΡΙΤΖΕΛΑΚΗΣ ΚΑΡΤΑ
ypop-gior
GAKHS
dimotikos-symboulos
Talidhs_Akhs_banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ

Αρέσει σε %d bloggers: