Connect with us

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Δραματική αύξηση των νεκρών στην Ινδονησία, έφτασαν τους 222

Δημοσιεύτηκε

στις

Συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου και υπάρχει κίνδυνος νέων τσουνάμι…

Σε 222 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε τουλάχιστον 745 στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα της Ινδονησίας από το τσουνάμι που έπληξε χθες Σάββατο τις ακτές τους, σύμφωνα με νέο απολογισμό που έδωσε πριν από λίγο στη δημοσιότητα ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών της χώρας.

Νωρίτερα, το Διεθνές Κέντρο Πληροφοριών για τα Τσουνάμι τόνισε πως οι υποβρύχιες ηφαιστειακές εκρήξεις, οι οποίες είναι σχετικά σπάνιες, μπορούν να προκαλέσουν τσουνάμι λόγω της ξαφνικής μετατόπισης των υδάτων.

Μετά την τραγωδία, ο οργανισμός διαχείρισης καταστροφών ζήτησε από τον πληθυσμό να εγκαταλείψει τις παράκτιες περιοχές κατά μήκος του στενού, καθώς συνεχίζεται η δραστηριότητα του ηφαιστείου και υπάρχει κίνδυνος νέων τσουνάμι. Η προειδοποίηση θα παραμείνει ενεργή προς το παρόν μέχρι τις 25 Δεκεμβρίου.

«Στην περίπτωση των σεισμών, η πιθανότητα να υπάρξει ένα δεύτερο τσουνάμι είναι πολύ μικρή. Αλλά όταν αυτό έχει προκληθεί από έκρηξη ηφαιστείου, το σενάριο είναι διαφορετικό», τόνισε ο Ραχμάτ Ριγιόνο, διευθυντής της Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Κλιματολογίας και Γεωφυσικής της Ινδονησίας, όπως μετέδωσε το Πρακτορείο Antarα.

Τέταρτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο η Ινδονησία, με πάνω από 260 εκατομμύρια κατοίκους, είναι από τις πιο επιρρεπείς σε καταστροφές στη Γη. Οι γεωλόγοι ονομάζουν την περιοχή «Δακτύλιο της Φωτιάς», καθώς τέμνονται τεκτονικές πλάκες και προκαλούν μέρος των ηφαιστειακών εκρήξεων και των σεισμών του πλανήτη.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΒΡΟΣ

Σ. Φάμελλος | Χρηματοδοτούνται σύγχρονα διακρατικά εργαλεία πρόβλεψης και προειδοποίησης πλημμυρών στον Έβρο

Δημοσιεύτηκε

στις

Την έναρξη του έργου «INTERREG FLOODGUARD 2014-2020 / Εφαρμογή πολιτικών για την αντιπλημμυρική προστασία της Λεκάνης του ποταμού Έβρου» κήρυξε νωρίτερα, από την Αλεξανδρούπολη, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Σωκράτης Φάμελλος, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Ειδική Γραμματεία Υδάτων. Πρόκειται για  Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδας- Βουλγαρίας, για τον ποταμό Έβρο, με προϋπολογισμό 1,4 εκατ. ευρώ για τους ελληνικούς φορείς, το οποίο αναμένεται να συμβάλλει στην καλύτερη διαχείριση και αντιμετώπιση των πλημμυρών του ποταμού Έβρου. Με το πρόγραμμα θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο διακρατικό εργαλείο πρόβλεψης και προειδοποίησης των πλημμυρών στον Έβρο. 

“Όταν αναλάβαμε την διακυβέρνηση η Ελλάδα δεν είχε ούτε Σχέδια Λεκανών Απορροής Ποταμών, ούτε Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας. Και τα δύο αυτά εργαλεία είχαν πολυετή καθυστέρηση και ως χώρα είχαμε λάβει προειδοποιητικές ποινές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή”, ανέφερε ο Σωκράτης Φάμελλος προσθέτοντας ότι παρά τις δημοσιονομικές δυσκολίες το ΥΠΕΝ ολοκλήρωσε και τις δύο αυτές ευρωπαϊκές υποχρεώσεις, γλιτώνοντας πρόστιμα για τη χώρα.

“Σήμερα, υλοποιούμε εδώ το περιεχόμενο της κοινής διακήρυξης που υπέγραψαν τον Αύγουστο 2016 οι πρωθυπουργοί Ελλάδας και Βουλγαρίας ως προς τη δυναμική  συνεργασία των δύο κρατών σε θέματα διαχείρισης πλημμυρών και έγκαιρης προειδοποίησης πλημμυρικών φαινομένων”, συνέχισε ο Σωκράτης Φάμελλος, διευκρινίζοντας ότι το Πρόγραμμα Interreg αποτελεί εργαλείο που θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλες τις διασυνοριακές λεκάνες, όπως αυτές που σχηματίζουν για παράδειγμα οι ποταμοί Νέστος, Στρυμώνας, Αξιός κ.λπ.  “Το συγκεκριμένο εργαλείο θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση ανταλλαγής τεχνολογίας και τεχνογνωσίας και με άλλες Βαλκανικές χώρες. Στοχεύουμε σε ένα κοινό βαλκανικό μέλλον, με ειρήνη, συνεργασία, σταθερότητα και εργασία”, τόνισε ο Αν. ΥΠΕΝ.   

Ωστόσο, επεσήμανε ότι η επιτυχής υλοποίηση του προγράμματος Interreg Ελλάδας – Βουλγαρίας θα κριθεί από το εάν αφήσει πράγματι οικονομικό και αναπτυξιακό αποτύπωμα στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. “Δεν αρκεί να πούμε ότι κηρύσσουμε σήμερα ένα έργο ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, αλλά θα πρέπει όλοι να αποδείξουμε ότι μπορούμε να ανταποκριθούμε στις διοικητικές και τεχνολογικές απαιτήσεις του έργου. Προφανώς αυτό θα είναι και ένα από τα επίδικα των εκλογών της 7ης Ιουλίου, με δεδομένο ότι δεν έχουν όλες οι παρατάξεις την ίδια άποψη για την ενίσχυση των υπηρεσιών και την τεχνογνωσία του Δημοσίου, που όμως είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να δουλεύει σωστά ο ιδιωτικός τομέας”, σχολίασε ο Σωκράτης Φάμελλος.

“Το Πρόγραμμα Interreg Ελλάδας –  Βουλγαρίας αποτελεί λοιπόν ένα στοίχημα”, κατέληξε ο Αν. ΥΠΕΝ. “Θα διαπιστωθεί στην πράξη εάν θα έχουμε υψηλή αποτελεσματικότητα και εάν το συγκεκριμένο εργαλείο θα αποτελέσει την αφετηρία και για άλλα παρόμοια προγράμματα. Για την επιτυχία του χρειάζεται η συνεργασία αλλά και ο έλεγχος όλων των εμπλεκομένων: της διαχειριστικής αρχής, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της τοπικής κοινωνίας, των επιστημονικών και παραγωγικών φορέων της ευρύτερης περιοχής. Διότι, κανείς δεν μπορεί πλέον να παραλείψει το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και την ανάγκη σχεδιασμού μιας κλιματικά ουδέτερης κοινωνίας και οικονομίας”.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ

Ισχυρός σεισμός 6,6 ρίχτερ στην Ινδονησία

Δημοσιεύτηκε

στις

Με εστιακό βάθος 40 χιλιόμετρα

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 19.39 ώρα Ελλάδας στις νήσους Μολούκες σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται 151 βορειοδυτικά του Tobelo και το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 40 χλμ.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά σε καμινάδα στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά σε καμινάδα οικίας στην οδό Κουντουριώτου στην Καβάλα ξέσπασε λίγο μετά τις 12:30 το βράδυ του Σαββάτου 5 Ιανουαρίου. Από την φωτιά, παραλίγο να καεί και μία αποθήκη σε ταράτσα σπιτιού στην ίδια γειτονιά. Στο σημείο βρέθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα της Π.Υ Καβάλας.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ATYXHMATA

Συγκλονιστικό βίντεο | Βρέφος ανασύρεται ζωντανό από τα συντρίμμια στη Ρωσία

Δημοσιεύτηκε

στις

Το μωρό παρέμεινε εκτεθειμένο σε πολικές θερμοκρασίες για 35 ώρες

Οι διασώστες εντόπισαν ένα ζωντανό βρέφος 10 μηνών στα ερείπια ενός συγκροτήματος διαμερισμάτων που κατέρρευσε μερικώς μετά από έκρηξη, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο το τοπικό κέντρο των υπηρεσιών διάσωσης.

Το βρέφος εντοπίστηκε ζωντανό, αφού παρέμεινε εκτεθειμένο σε πολικές θερμοκρασίες για 35 ώρες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκο Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για αγόρι.

Η έκρηξη εκτιμάται ότι προκλήθηκε χθες από διαρροή αερίου, καταστρέφοντας 48 διαμερίσματα σε μία πολυκατοικία 10 ορόφων στην βιομηχανική πόλη Μαγκνιτογκόρσκ των νότιων Ουραλίων.

Από την έκρηξη σκοτώθηκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι, ενώ αγνοούνται άλλοι 36.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ