Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Το Σπήλαιο των Πηγών Αγγίτη θα σε αφήσει με το στόμα ανοικτό

Δημοσιεύτηκε

στις

Είναι το μοναδικό αξιοποιημένο ποτάμιο σπήλαιο στον ελλαδικό χώρο

Όσο ταξιδεύεις και εξερευνάς την Ελλάδα, τόσο περισσότερο εμφανίζονται μπροστά σου άγνωστες μαγικές γωνιές που δεν φανταζόσουν ότι υπήρχαν. Λίμνες και ποτάμια, βουνά και θάλασσες με απόκοσμη ομορφιά ή παράξενη ιστορία που λίγοι γνωρίζουν. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι το ιδιαίτερο ελληνικό ποτάμι με την απόκοσμη ομορφιά που βρίσκεται στην βόρεια Ελλάδα. Μια επίσκεψη εκεί σε ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο, όχι γνωστό στο ευρύ κοινό. Το σίγουρο είναι ότι θα σε αφήσει με τις καλύτερες εντυπώσεις. Θα χρειαστεί, βέβαια, να βρεθείς μέχρι τη Δράμα για να το θαυμάσεις και να δεις από κοντά πώς ρέει κάτω από τη γη. Ο λόγος για το Σπήλαιο των Πηγών Αγγίτη που σε αφήνει με το στόμα ανοιχτό.

Αν έχεις βρεθεί ποτέ για διακοπές στη Δράμα τότε σίγουρα θα έχει ακούσει για το σπήλαιο Μααρά, κατά κόσμο περισσότερο γνωστό ως Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη. Εκεί, λοιπόν, στους νότιους πρόποδες του Όρους Φαλακρό υπάρχει αυτό το σπήλαιο το οποίο είναι, μάλιστα, το μεγαλύτερο σε όγκο και μήκος σπήλαιο της Ελλάδας. Και εκεί κρύβεται και ένα μυστικό. Ο λόγος για το υπόγειο ελληνικό ποτάμι που πηγάζει από τα έγκατα της γης. Είναι ο παγωμένος ποταμός Αγγίτης που προκαλεί δέος σε όποιον δει το θέαμα που δημιουργεί.

Στην πραγματικότητα ο Αγγίτης ποταμός ρέει μέσα στο σπήλαιο δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο το μοναδικό αξιοποιημένο ποτάμιο σπήλαιο στην Ελλάδα. Είναι ένας φαντασμαγορικός αγωγός που έχει δημιουργηθεί από τη διάβρωση των ασβεστολιθικών πετρωμάτων του Φαλακρού Όρους. Εκεί συγκεντρώνονται νερά από τα χιόνια του χειμώνα και τις βροχές στο Φαλακρό Όρος δημιουργώντας ένα πανέμορφο σκηνικό. Μέσα στο σπήλαιο θα δει κανείς εντυπωσιακά χρώματα, σταλαγμίτες και σταλακτίτες ακόμη και δύο μέτρων που ακουμπούν σχεδόν στο νερό του ποταμού.

Πρόκειται για μια ανακάλυψη που έγινε το 1978 και από τότε συγκεντρώνει αμείωτα το ενδιαφέρον των σπηλαιολόγων. Και όχι άδικα φυσικά! Οι Έλληνες και Γάλλοι σπηλαιολόγοι που το ανακάλυψαν οδηγήθηκαν εκεί από διάφορα φυσικά φαινόμενα καθώς υποστήριζαν ότι τα νερά των πηγών του ποταμού Αγγίτη πρέπει να περνούν από σπήλαιο. Ήθελαν μάλιστα να το αποδείξουν και έτσι επιχείρησαν και έκαναν κατάδυση με σκάφανδρα στις πηγές. Τελικά στα επτά μέτρα κατάφεραν και βρήκαν δίοδο προς το σπήλαιο. Εκεί έγινε και η αποκάλυψη προς τον μαγικό κόσμο με το υπόγειο ποτάμι. Ανακάλυψαν μια τεραστίων διαστάσεων στοά μήκους το λιγόγερο 500 μέτρων. Σε ένα από το τμήμα της μπορείς πλέον να θαυμάσεις και εσύ τις ομορφιές αυτής.

Η μοναδική και εντυπωσιακή αίθουσα Ακρόπολη

Το σπήλαιο του οποίου η ιστορία ξεκινά πριν από περίπου 30.000 χρόνια έχει διάφορες αίθουσες που μπορεί να θαυμάσει κανείς το πέρασμα του χρόνου. Κάποια από τα ευρήματα βρίσκονται και στο Μουσείο της Δράμας για τους ενδιαφερόμενους. Αυτό που προκαλεί μεγάλη έκπληξη και εντύπωση στον επισκέπτη είναι η αίθουσα Ακρόπολη. Είναι η μεγαλύτερη αίθουσα που έχει ανακαλυφθεί ποτέ σε ελληνικό σπήλαιο και αυτό από μόνο του λέει πολλά. Έχει μήκος 120 μέτρα και ύψος 45 προκαλώντας δέος μόλις εισέρχεσαι εκεί. Εκεί ρέει το ποτάμι και ο διάκοσμος που δημιούργησε η φύση ανά τους αιώνες σε καθηλώνει.

Ένα απόκοσμο και φαντασμαγορικό σκηνικό ταυτόχρονα που αξίζει να το δεις…

Χρήσιμες πληροφορίες για το Σπήλαιο Πηγών Αγγίτη:

Εισιτήριο: 6 ευρώ κανονικό, 3 ευρώ φοιτητικό

Αυτό το ιδιαίτερο ελληνικό και υπόγειο ποτάμι αξίζει της προσοχής και της επίσκεψής σας…

πηγή: exploringgreece.tv

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Η Περιφέρεια ΑΜ-Θ χρηματοδοτεί το νοσοκομείο της Δράμας

Δημοσιεύτηκε

στις

Έκτακτη χρηματοδότηση 113.100 ευρώ από την Περιφέρεια ΑΜΘ για τις άμεσες ανάγκες του νοσοκομείου Δράμας

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, η Περιφέρεια ΑΜΘ διαθέτει 113.100 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την κάλυψη άμεσων αναγκών που έχουν προκύψει το τελευταίο διάστημα στο νοσοκομείο Δράμας λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων Covid-19 στην περιοχή.

Η χρηματοδότηση εξασφαλίστηκε σε συνέχεια της τηλεδιάσκεψης που είχε ο κ. Μέτιος με τη διοικήτρια του νοσοκομείου κυρία Νίκη Καρατζόγλου και το αίτημα που υπέβαλε η διοίκηση του νοσοκομείου στην Περιφέρεια την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου, με στόχο να καλυφθούν ανάγκες σε εξοπλισμό για το προσωπικό, τις Κλινικές Covid-19 και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μεταξύ άλλων.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δήμος Δράμας | «Φροντίζουμε για τις ανάγκες σας, γι΄ αυτό και ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ»

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Δήμος Δράμας συνεχίζει την επέκταση του προγράμματος ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ λειτουργώντας ένα διευρυμένο δίχτυ προστασίας για ηλικιωμένους, ΑμεΑ και γενικά ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που χρήζουν στήριξη και συμπαράσταση σε θέματα καθημερινότητας.

Για το λόγο αυτό από το πρώτο κύμα της πανδημίας προέβη στη σύσταση νέας δομής υποστήριξης κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης από τις 19-3-2020 μέχρι και σήμερα και μέχρι τη λήξη των μέτρων αποφυγής του κορωνοϊού – COVID 19, με έδρα το Δημαρχείο. Η δομή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 8.00 π.μ. έως 8.00 μ.μ.

Μ’ ένα απλό τηλεφώνημα στο 2521350608 προσωπικό του Δήμου μας θα αξιολογεί το αίτημά σας και θα προσπαθεί να δίνει λύσεις στα προβλήματά σας (π.χ. προώθηση αιτημάτων παροχής ειδών πρώτης ανάγκης, διανομή φαρμακευτικού υλικού, νοσηλευτική φροντίδα, διεκπεραίωση αιτημάτων που εκδίδονται από υπηρεσίες του δήμου ή άλλες δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμούς).

Παράλληλα στον ίδιο τηλεφωνικό αριθμό λειτουργεί και η γραμμή Ψυχολογικής  υποστήριξης από εξειδικευμένο προσωπικό.

Με τον τρόπο αυτό αποτρέπουμε τις άσκοπες μετακινήσεις των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού και προσέχουμε την υγεία όλων γιατί αγαπάμε τη ζωή.

Συνιστούμε στους πολίτες περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Παραμείνετε εντός της οικίας σας.

Πειθαρχώντας ως μεμονωμένα άτομα, αλλά και ως κοινωνικό σύνολο θα βγούμε Νικητές και από αυτή τη μάχη.

Προχωράμε με πίστη, με υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα θωρακίζοντας τη δημόσια υγεία και περιορίζοντας την εξάπλωση του Ιού.

Συνεχίζουμε Υπεύθυνα

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δημος Δραμας | Έναρξη Εθελοντικής Αιμοδοσίας

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με τα μέτρα που κοινοποίησε το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας(Ε.ΚΕ.Α.) για την ασφάλεια του αίματος έναντι της λοίμωξης από το νέο Κορωνοϊό COVID-19 προβλέπεται και η διοργάνωση αιμοδοσιών εκτός νοσοκομείων. Η Ν.Υ. Αιμοδοσίας Δράμας μπορεί να διοργανώσει αιμοδοσία εκτός του νοσοκομείου σε στεγασμένο χώρο με τις φορητές καρέκλες αιμοδοσίας που διαθέτει.

Ο Δήμος Δράμας, κατόπιν συνεργασίας του εντεταλμένου συμβούλου σε θέματα, μεταξύ άλλων, προστασίας και προαγωγής της δημόσιας υγείας Κου Αλέξη Παναγιωτίδη, της διοικήτριας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Κας Θεσσαλονικιάς Καρατζόγλου, και του διευθυντή της Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Δράμας Κου Σπύρου Τουρτούρη, ενημερώνει τους δημότες ότι θα πραγματοποιούνται αιμοληψίες σε καθημερινή βάση από τις 8:30π.μ. μέχρι και 13:30μ.μ. και από προσωπικό του νοσοκομείου Δράμας στο χώρο του τμήματος Προστασίας & Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας/ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Δράμας,  στο ισόγειο του παλαιού Δημαρχείου κατόπιν ραντεβού στο τηλέφωνο 25213 50331.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στα τηλέφωνα:

2521021906 και 2521025527 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΔΡΑΜΑ

Δραμα | Οδηγίες Συναλλαγής με το κοινό

Δημοσιεύτηκε

στις

Από 2-11-2020 και μέχρι νεότερης ανακοίνωσης η συναλλαγή με το κοινό θα γίνεται αποκλειστικά και μόνο με ραντεβού τηλεφωνικά :

e-mail: doy.dramas@aade.gr και syzefxis@2199.syzefxis.gov.gr 

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

Γραμματεία: 2521353137

Μητρώο: 2521353136

Έσοδα: 2521353108-109

ΦΠΑ: 2521353113

Αυτοκίνητα: 2521353114

Τμήμα Εισοδήματος:2521353116-117-118

Κεφάλαιο:2521353119

ΕΝΦΙΑ:2521353120

Δικαστικό:2521353111-103-104

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Ανοιχτά καταστήματα

Επαγγελματικος Οδηγος

Katoikia

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δημοφιλή

Popular posts:

TAP

Mladen Group 34

Monopolio Delivery

Mladen Group 32

Mladen Group 31

Mladen Group 30

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 33

Mladen Group 01

Free Group 01

ΠΙΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΕΝΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ