Quantcast
Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα-Καβάλα | Ξεκινά η μετατροπή σε αυτοκινητόδρομο

Σε ράγες υλοποίησης περνά το έργο μετατροπής του άξονα Δράμα-Καβάλα σε αυτοκινητόδρομο.

Εχθές το Διοικητικό Συμβούλιο της Εγνατίας Οδού ΑΕ αποφάσισε την έναρξη των διαδικασιών δημοπράτησης του πρώτου τμήματος του κάθετου άξονα 61 της Εγνατίας Οδού Καβάλα-Δράμα, μήκους 8,3 χιλιομέτρων, που θα συνδέει τις Κρηνίδες με τον Σταυρό.

Είναι το πρώτο βήμα για τον διαγωνισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι θα βγει στον αέρα μέχρι το καλοκαίρι. Το πρώτο τμήμα Κρηνίδες-Σταυρός έχει κόστος 60.766.928 ευρώ και θα χρηματοδοτηθεί από το νέο ΕΣΠΑ 2021-2027 μέσω του ΠΕΠ της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Το έργο αναμένεται να προκαλέσει το ενδιαφέρον πολλών τεχνικών εταιρειών. Να θυμίσουμε πως σε διαδικασία προγραμματισμού υλοποίησης είναι και το οδικό έργο-ΣΔΙΤ Δράμα-Αμφίπολη που προωθείται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Αυτό το έργο ύψους 280 εκατ. ευρώ εκτιμάται ότι εντός του 2022 θα μπορέσει να προκηρυχθεί.

Παράλληλα η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης θα χρηματοδοτήσει ακόμα ένα οδικό έργο που αφορά την την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας. Το έργο περιλαμβάνει και μια γέφυρα που ανισοπεδοποιεί την σιδηροδρομική γραμμή, αυξάνοντας τα επίπεδα οδικής και σιδηροδρομικής ασφάλειας. Αυτό το έργο έχει κόστος περίπου 19 εκατ. ευρώ. Αυτό το έργο έρχεται να συμπληρώσει το παζλ των μεγάλων οδικών έργων στην περιοχή.

Η ταυτότητα του πρώτου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα

Όσον αφορά το πρώτο τμήμα Κρηνίδες-Σταυρός του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα το οποίο θα αναλάβει να υλοποιήσει η Εγνατία Οδός έχει μήκος 8,26 χιλιόμετρα και πλάτος 17 μέτρα. Θα διαθέτει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με κεντρική νησίδα, ενώ περιλαμβάνει πέντε ισόπεδους κυκλικούς κόμβους και μία γέφυρα συνολικού μήκους 93,5 μέτρων.

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Μέτιος, μιλώντας για το έργο σημείωσε ότι αναλυτική παρουσίαση του έργου του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, θα διοργανωθεί το επόμενο διάστημα παρουσία της διοίκησης της «Εγνατία Οδός Α.Ε.».

Όπως είπε ο κ.Μέτιος «Με τη χρηματοδότηση των δύο αυτών έργων, ύψους 79,7 εκατομμυρίων ευρώ, αναβαθμίζουμε το επίπεδο και την ασφάλεια των οδικών μεταφορών της Δράμας και της Καβάλας και κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για την ανάπτυξη, που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή. Όπως ανακοίνωσα από την πόλη της Δράμας στις 7 Μαρτίου 2019, η δέσμευσή μου ότι θα εξασφαλίσουμε τους αναγκαίους πόρους για την κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Δράμα-Καβάλα, σήμερα, με τη χρηματοδότηση του πρώτου τμήματος Κρηνίδες-Σταυρός ύψους 60,7 εκατομμυρίων ευρώ, γίνεται πράξη. Ταυτόχρονα, με επιπλέον δεκαεννέα εκατομμύρια ευρώ, χρηματοδοτούμε την αναβάθμιση της ανατολικής εισόδου της Δράμας, με την κατασκευή μιας ανισόπεδης γέφυρας στο ύψος της σιδηροδρομικής γραμμής, ένα έργο που η πόλη το έχει ανάγκη, αλλά για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε αργήσει να δρομολογηθεί”.

ypodomes.com

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Μουσείο των Τραίνων | Η ιστορία του Ελληνικού σιδηροδρόμου ζωντανεύει στην Δράμα

Οδοιπορικό του Enachannel και της εκπομπής «Κρυμμένοι θησαυροί», πραγματοποιήθηκε στην Δράμα και συγκεκριμένα στο Μουσείο των τραίνων το οποιο αποτελεί πόλο έλξης και ένα στολίδι για τη Δράμα.

Το μουσείο δημιουργήθηκε σε ένα συγκρότημα εσωτερικών και υπαίθριων εγκαταστάσεων στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού της πόλης από τον Μορφωτικό Εκπολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο ΜΕΑΣ Ήφαιστος.

 

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας |120 χρόνια δίπλα στον άνθρωπο ως ασπίδα αλληλεγγύης

Η Ένωση Κυριών Δράμας-Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας είναι ένα φιλανθρωπικό και πολιτιστικό σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τοποθετημένο στην ακριτική περιοχή της Δράμας.

Σκοπός και λόγος ύπαρξής του σωματείου αυτού, είναι σαφώς η προσφορά πάσης φύσεως στήριξης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ωφελούμενου ατόμου.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Τρόμος για γυναίκα στην Δράμα : Βρήκε κομμένα τα φρένα του οχήματος της -Κινδύνεψαν τα παιδιά της!

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη στη Δράμα, όταν 38χρονη κατήγγειλε ότι άγνωστοι της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της με αποτέλεσμα να κινδυνέψει η ζωή η δική της και των δύο παιδιών της.

Σύμφωνα με μήνυση που κατέθεσε στην αστυνομία άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες της έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, την ώρα που ήταν σταθμευμένο δίπλα στο σπίτι της. «Μπήκα με τα παιδιά μου στο αυτοκίνητο επειδή είχαμε κάτι προγραμματισμένο. Μόλις ανέπτυξα λίγη ταχύτητα το φρένο δεν πατιόταν!»

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en