Connect with us

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Διαμαρτυρία σωματείων για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου

Συλλαλητήριο για το Νοσοκομείο Δράμας πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας στην πλατεία Ελευθερίας της Δράμας.

Πολλοί ήταν οι Δραμινοί που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των τριών Σωματείων του Νοσοκομείου Δράμας, (Σωματείο Νοσηλευτικού Προσωπικού Αν. Μακεδονίας – Θράκης, Σωματείο Εργαζομένων και Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών Δράμας), προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την υποστελέχωση του Νοσοκομείου.

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | 60χρονος αρνητής έφυγε από τη ζωή αφού αρνήθηκε να πάρει την αντιβίωση που του χορηγήθηκε!

Η Δράμα είναι μια από τις τρεις περιοχές που από σήμερα προστέθηκαν στη λίστα αυτών που τέθηκαν σε mini lockdown, ενώ θρηνεί τον χαμό ενός 60χρονου άνδρα που έφυγε από τον κοροναϊό, κάτι που θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Στην «πρωταθλήτρια» στις εκδηλώσεις αντιεμβολιαστών Δράμα, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Γιώργο Παπαδόπουλο, χαρακτηριστική για το πώς κινούνται οι αρνητές είναι η περίπτωση του 60χρονου, στον οποίο αν και χορηγήθηκε αντιβίωση, εκείνος δεν την έλαβε, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του.

Αναφερόμενος στα ποσοστά εμβολιασμού, ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει πως «είναι ιδιαίτερα χαμηλά, διότι δυστυχώς υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που δεν πιστεύουν ότι το εμβόλιο είναι ο μόνος τρόπος να επιστρέψουμε σε μια κανονική ζωή. Μόλις παραβρέθηκα σε κηδεία ενός 60χρονου αρνητή, ο οποίος ενώ νόσησε και του χορήγησαν αντιβίωση, εκείνος δεν την πήρε!».

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | Επιχορήγηση 50.000 ευρώ στο Νοσοκομείο από τον Δήμο

«Η προστασία της υγείας των δραμινών πολιτών είναι για την δημοτική μας αρχή, πρώτη προτεραιότητα.

Στο πλαίσιο αυτό κατά την περίοδο της πανδημίας ενισχύσαμε κατ΄ επανάληψη το Νοσοκομείο Δράμας και το ΕΚΑΒ, για την αγορά ιατροφαρμακευτικού υλικού σε συνεργασία με την Διοίκηση.

Στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο ενισχύσαμε με έκτακτη επιχορήγηση 50.000 Ευρώ το Νοσοκομείο Δράμας για αγορά PCR τεστ.

Επίσης διπλασιάσαμε από είκοσι σε σαράντα χιλιάδες Ευρώ το ποσό για την επιδότηση ενοικίου των επικουρικών ιατρών που έρχονται στη Δράμα.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Δήμος και η δημοτική μας αρχή, από το 2016 επιδοτεί μέρος του ενοικίου των επικουρικών ιατρών του Νοσοκομείου Δράμας, προκειμένου να κάνει τη θέση περισσότερο ελκυστική.

Ο Δήμος Δράμας είναι από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, που προχώρησαν σε ένα τέτοιο πρόγραμμα, καθώς το Νοσοκομείο Δράμας, αντιμετωπίζει ελλείψεις θέσεων επικουρικών ιατρών σε διάφορες ειδικότητες.

Continue Reading

ΔΡΑΜΑ

Δράμα | «To Mobile School Ταξιδεύει» στο Speedway Marathon Καλλιφύτου

Μία απρόσμενη έκπληξη περίμενε όλους όσοι συμμετείχαν στη χθεσινή διοργάνωση της εκδήλωσης Speedway Marathon Καλλιφύτου. Μοτοσικλετιστές, μαραθωνοδρόμοι και παιδιά από την Δράμα και την Καβάλα είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το τριετές έργο που υλοποιεί η Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. «To Mobile School Ταξιδεύει». Από νωρίς το πρωί στον χώρο της πίστας καρτ κατέφθανε πλήθος κόσμου προκειμένου να συμμετάσχει στην μεγάλη γιορτή. Ο πρόεδρος Καλλιφύτου Χρήστος Παπαδόπουλος ο οποίος και διέθεσε τον χώρο για αυτή την διοργάνωση δήλωσε ενθουσιασμένος για το έργο που υλοποιείται και έχει ως στόχο την προσέγγιση παιδιών Ρομά που ζουν και εργάζονται στους δρόμους, ενώ καλούσε τους επισκέπτες να προσεγγίσουν το mobile school και να ενημερωθούν σχετικά.

Έπειτα από δύο χρόνια παρεμβάσεων εντός της Δράμας το Mobile School βρίσκεται τρεις φορές την εβδομάδα σε περιοχές της Δράμας, της Καβάλας και της Ξάνθης, προκειμένου να προσεγγίσει παιδιά Ρομά που είναι αποκλεισμένα από τις σχολικές κοινότητες ή λόγω του οικογενειακού περιβάλλοντος δεν
μπορούν να έχουν κανονική φοίτηση.

Το έργο «To Μobile School ταξιδεύει» υλοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund, με φορέα υλοποίησης την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ. Το πρόγραμμα Active citizens fund ύψους € 12εκ, χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία και είναι μέρος του χρηματοδοτικού μηχανισμού του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) περιόδου 2014 – 2021, γνωστού ως EEA Grants. Το πρόγραμμα στοχεύει στην ενδυνάμωση και την ενίσχυση της βιωσιμότητας της κοινωνίας των πολιτών και στην ανάδειξη του ρόλου της στην προαγωγή των δημοκρατικών διαδικασιών, στην ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά και στην προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τη διαχείριση της επιχορήγησης του προγράμματος Active citizens fund στην Ελλάδα έχουν αναλάβει από κοινού το Ίδρυμα Μποδοσάκη και το SolidarityNow.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: