Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δικαιώθηκαν οι 4 απολυμένοι της ΣΕΚΑΠ

Δημοσιεύτηκε

στις

-Στην Επιθεώρηση Εργασίας το πρωί της Τρίτης οι εργαζόμενοι για την εκ περιτροπής εργασία 
Τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει κατά της διοίκησης της ΣΕΚΑΠ και της απόφασής της να τους δείξει την πόρτα της εξόδου από το εργοστάσιο κέρδισαν το πρωί της Τρίτης οι τέσσερις απολυμένοι εργαζόμενοι που είχαν προσφύγει στη δικαιοσύνη.
Πρόκειται για τις τέσσερεις πρώτες απολύσεις που είχαν σημειωθεί το καλοκαίρι του 2013 στο εργοστάσιο και για τους οποίες οι θιγόμενοι, ανάμεσά τους και τρεις τρίτεκνοι, είχαν λάβει τετράμηνη προειδοποίηση.
Ακολούθως οι προς απόλυση εργαζόμενοι προσέφυγαν στη δικαιοσύνη καταθέτοντας ασφαλιστικά μέτρα τα οποία και συζητήθηκαν πριν από μερικές ημέρες στο Πρωτοδικείο Ξάνθης. Το πρωί της Τρίτης εκδόθηκε η απόφαση του Δικαστηρίου το οποίο δικαιώνει τους εργαζόμενους επιτάσσοντας την επιστροφή τους στο εργοστάσιο.
“Είμαι ικανοποιημένοι γιατί αυτό ήταν και το δίκαιο για εμάς. Έρχονται και άλλοι συνάδελφοι από πίσω με ασφαλιστικά και έγινε αυτό που πιστεύαμε. Μέσα σε μια ημέρα ήθελαν να τους πετάξουν εκτός εργοστασίου” σημειώνει ο κ. Κώστας Γαβριηλίδης πρόεδρος ενός εκ των δύο σωματείων εργαζομένων στη ΣΕΚΑΠ, εξηγώντας τα μαύρα σύννεφα δεν λένε να φύγουν πάνω από το εργοστάσιο με τους εργαζόμενους και τη διοίκηση να ανοίγουν, χωρίς να έχουν κλείσει οι προηγούμενοι, νέο κύκλο διαμάχης.
Αφορμή αυτή τη φορά η απόφαση της διοίκησης να οδηγήσει περίπου 60 εργαζόμενους, οι οποίοι δεν έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας, σε εκ περιτροπής απασχόληση από το πρωί της Τρίτης. Εκπρόσωποι των εργαζομένων συναντήθηκαν με την προϊσταμένη της Επιθεώρησης Εργασίας στην Ξάνθη ζητώντας την παρέμβασή της, ενώ προγραμματίστηκε συνάντηση με τη διοίκηση, τους εργαζόμενους και την Επιθεώρηση για την ερχόμενη Δευτέρα.
“Την Παρασκευή όσοι αρνήθηκαν να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις ενημερώθηκαν ότι μπαίνουν σε εκ περιτροπής. Ακόμη και εμένα σήμερα με έχουν σαν ρεπό. Θεωρώ ότι αυτή η απόφαση έχει καθαρά εκδικητικό χαρακτήρα” σημειώνει ο κ. Γαβριηλίδης, τονίζοντας πως “από το καλοκαίρι έχουν χάσει της δουλεία τους 70 άνθρωποι. Στις 14 Φεβρουαρίου είχαν μαζέψει όλο το προσωπικό και εκεί μου έκανε εντύπωση ότι είπε πως η εταιρία πέρσι πήγαινε καλύτερα. Θυμάστε σε τι κατάσταση ήταν πέρσι η εταιρία”.
Όπως μάλιστα συμπληρώνει ο κ. Γαβριηλίδης, “ η διοίκηση προχωράει σε μια εκδικητική για εμάς εκ περιτροπής εργασία γιατί δεν υπογράφουμε ατομικές συμβάσεις. Εμείς είμαστε διατεθειμένοι ότι δουλεία έρθει να τη βγάλουμε σε πέρα. Αλλά με τις κινήσεις τους εμμέσως μας λένε πως για το ίτι δεν έρχεται δουλεία στο εργοστάσιο φταίμε εμείς”.
Πηγή: thrakitoday.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κυκλοφοριακό Κομφούζιο στο κέντρο της Καβάλας (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Κυκλοφοριακό κομφούζιο στο κέντρο της Καβάλας με την πρώτη φθινοπωρίνη βροχή…Γεμάτο το κέντρο της Καβάλας να μετατρέπεται πραγματικά σε μαρτύριο για τους οδηγούς…

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Προχωρά η επένδυση Kavala Port Center στο Λιμάνι Καβάλας (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Πολεοδομική άδεια για την κατασκευή του χώρου υποδοχής- εμπορικό κέντρο στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος». Η επένδυση του Σωτήρη Γεωργούλια -με την ονομασία Kavala Port Center- γνωστοποιήθηκε πρώτη φορά το 2013 όταν έγινε γνωστή η σχετική μακέτα (φωτογραφία). Θα υλοποιηθεί στη θέση των αποθηκών, οι οποίες κατεδαφίστηκαν τον Νοέμβρη του 2014. Στο ισόγειο κτίριο που προβλέπεται θα υπάρχουν καταστήματα αλλά και υποδομές υποδοχής του τουρισμού κρουαζιέρας. Μετά την έκδοση της οικοδομικής άδειας το έργο είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει σχετικά σύντομα.

*Με δηλώσεις του ο κ. Γεωργούλιας στην ιστοσελίδα voria.gr πριν από έναν χρόνο, είχε υποστηρίξει ότι το Kavala Port Center θα χρειαστεί 8 μήνες για την κατασκευή του από την στιγμή που θα εκδοθεί η άδεια της Πολεοδομίας.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ερωτήματα προκύπτουν για τον εντοπισμό της Μαριάννας (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Ερωτηματικά προκύπτουν για την εξαφάνιση της Μαριάννας…Πιο συγκεκριμένα με παρέμβαση του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Γιώργου Γραμμένου τίθονται βασικά ερωτήματα για τον εντοπισμό του κοριτσιού αλλά και βασικά ερωτήματα που προκύπτουν…

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διστακτικοί οι πολίτες στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης (video)

Δημοσιεύτηκε

στις

Αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης για τη νέα χειμερινή περίοδο και επαναφορά του μειωμένου ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο εξετάζει η κυβέρνηση.

Στόχοι είναι ο περαιτέρω εξορθολογισμός του καθεστώτος επιδότησης του πετρελαίου θέρμανσης και η μείωση του κόστους της αγροτικής παραγωγής.

Πληροφορίες της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος» αναφέρουν ότι στο υπουργείο Οικονομικών μελετώνται ήδη αλλαγές στα γεωγραφικά κριτήρια και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα αυτό καταβάλλεται κάθε χρόνο σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας, βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων.

Στόχοι των αλλαγών που εξετάζονται είναι:

Να ενισχυθούν με ακόμη μεγαλύτερα ποσά επιδόματος πολλά νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα και μικρής αξίας ακίνητη περιουσία, τα οποία διαμένουν μόνιμα σε ορεινές και απομονωμένες περιοχές και τα οποία -λόγω των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν ήδη από το φθινόπωρο στις περιοχές αυτές – αναγκάζονται να καταναλώνουν κάθε χρόνο πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους πολύ πιο νωρίς από τα νοικοκυριά που κατοικούν στην υπόλοιπη χώρα.
Να καταβάλλονται τα ποσά του επιδόματος σε όλους τους δικαιούχους χωρίς καμία καθυστέρηση, ει δυνατόν από την αρχή της περιόδου διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης, δηλαδή από τον Οκτώβριο, κι όχι από τον Ιανουάριο του εκάστοτε επόμενου έτους.
Δικαιούχοι
Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν αυτή τη στιγμή, δικαιούχοι του επιδόματος θέρμανσης είναι:

Άγαμοι φορολογούμενοι οι οποίοι κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και κατείχαν την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους αστική ακίνητη περιουσία (κτίσματα και εντός σχεδίου πόλεως οικόπεδα) συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 130.000 ευρώ.
Έγγαμοι και συνάψαντες σύμφωνα συμβίωσης φορολογούμενοι οι οποίοι το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.
Μονογονεϊκές οικογένειες που κατά το προηγούμενο έτος είχαν ετήσιο συνολικό εισόδημα μέχρι 22.000 ευρώ και την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους κατείχαν αστική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 250.000 ευρώ. Το εισοδηματικό όριο των 22.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο μετά το πρώτο.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ