Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διεύθυνση Υγείας Π.Ε Καβάλας | Καθαρά τα νερά στην Ακτή Καλαμίτσας

Με αφορμή δημοσιεύματα αναφορικά με την ποιότητα των υδάτων κολύμβησης στην ακτή της Καλαμίτσας η Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοιν. Μέριμνας της ΠΕ Καβάλας ανακοινώνει προς το κοινό ότι μετά από έλεγχο και δειγματοληψία θαλάσσιου ύδατος που πραγματοποιήθηκε στο δυτικό άκρο της ακτής πλησίον αγωγού ομβρίων υδάτων την Παρασκευή 15/7/2022 σε συνεργασία με την Λιμενική Αστυνομία Καβάλας και λήψη των αποτελεσμάτων την Τρίτη 19/7/2022 , δεν προέκυψε καμία επιβάρυνση του νερού κολύμβησης αντιθέτως οι τιμές των μετρήσεων σε E. coli, εντερόκοκκους και ολικά κολοβακτηριοειδή, βρίσκονταν εντός των φυσιολογικών ορίων σύμφωνα με την αριθ, Η.Π. 8600/416/Ε103/26-2-2009 ΚΥΑ περί ποιότητας και μέτρων διαχείρισης υδάτων κολύμβησης.

Υπενθυμίζουμε στους πολίτες της ΠΕ Καβάλας, τα αναφερόμενα στην παρ. Γ της αριθ. 201323/2416/6-7-2022 Απόφασης Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Καβάλας την οποία δημοσιεύσαμε προσφάτως με Δελτίο Τύπου, σύμφωνα με την οποία συνιστούμε την αποφυγή κολύμβησης σε απόσταση 50μ. εκατέρωθεν των στομίων εκβολής όλων των αγωγών ομβρίων και ιδίως μετά από βροχή.

Επίσης ενημερώνουμε το κοινό ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η τακτική παρακολούθηση και ο χαρακτηρισμός της ποιότητας υδάτων ακτών κολύμβησης, όπως αυτές έχουν ορισθεί με απόφαση Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, πραγματοποιείται μέσω προγράμματος δειγματοληπτικών ελέγχων της Ειδ. Γραμ. Υδάτων του ΥΠΕΝ ενώ η ΠΕ Καβάλας επιλαμβάνεται σε έκτακτα περιστατικά ρύπανσης ενημερώνοντας το κοινό για τυχόν αποφυγή ή απαγόρευση κολύμβησης εκδίδοντας σχετική απόφαση, εφόσον χρειαστεί για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, επιβλέποντας την εφαρμογή της από τις αρμόδιες δημοτικές Αρχές.

Τέλος αναφορικά με την πιθανολογούμενη άνομη διάθεση λυμάτων εντός του αγωγού όμβριων υδάτων πλησίον του σημείου της ακτής, η Δ/νση Δημόσιας Υγείας Π.Ε. Καβάλας συνεχίζει τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης του περιστατικού σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Υπηρεσίες σύμφωνα με την ισχύουσα Νομοθεσία.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Το μήνυμα του πρωθυπουργού για τον Δεκαπενταύγουστο

Στις εορταστικές εκδηλώσεις στην Τήνο για την Κοίμηση της Θεοτόκου και για την επέτειο του τορπιλισμού του καταδρομικού «Έλλη», παρέστη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνοδευόμενος από τον υπουργό Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, ο κ. Μητσοτάκης επιβιβάστηκε στην πυραυλάκατο (ΤΠΚ) «Μυκόνιος» του Πολεμικού Ναυτικού για την επιμνημόσυνο δέηση στο σημείο που βυθίστηκε το «Έλλη», όπου έριξε στεφάνι στη θάλασσα για να τιμήσει τους άνδρες του καταδρομικού που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα.

 

Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας και ακολούθησε τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Μεγαλόχαρης μέχρι το λιμάνι του νησιού. Μετά το τέλος των εορταστικών εκδηλώσεων ο κ. Μητσοτάκης, αφού συνομίλησε με τους πολίτες στη χώρα της Τήνου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Από τα πιο μικρά και απομονωμένα ξωκλήσια μέχρι τα μεγάλα προσκυνήματα της εκκλησίας μας η Ελλάδα, η Ορθοδοξία, γιορτάζουμε σήμερα την Κοίμηση της Θεοτόκου. Αντλούμε δύναμη και πίστη για να μπορέσουμε ατομικά αλλά και συλλογικά να ξεπεράσουμε τις μεγάλες δυσκολίες και να βαδίσουμε στο δρόμο της προόδου, στο δρόμο της αυτοπεποίθησης, στο δρόμο της κοινωνικής συνοχής.

Αυτήν την σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία το μεγάλο ζητούμενο για τη χώρα μας παραμένει η ενότητα και η προσήλωση στους στόχους του μέλλοντος. Να σταθούμε δίπλα σε όσες και σε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε αυτές τις μεγάλες δυσκολίες και με πίστη θα παραμείνουμε πιστοί στο δρόμο τον οποίον έχουμε χαράξει για μία Ελλάδα της ευημερίας, της αυτοπεποίθησης, της κοινωνικής συνοχής.

Εύχομαι από καρδιάς σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα απανταχού της γης, Χρόνια Πολλά!».

 

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Στην Παναγία Σουμελά Ημαθίας ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως Πρόδρομος Εμφιετζόγλου

Στον Ιερό Ναό της Παναγίας Σουμελά στην Καστανιά Βεροίας θα μεταβεί αύριο ο Πρόεδρος της Πατριωτικής Ενώσεως κ. Πρόδρομος Εμφιετζόγλου για να συμμετάσχει στη δοξολογία και στους εορτασμούς της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Ο κ. Εμφιετζόγλου θα συνοδεύεται από τους υποψηφίους βουλευτές Ημαθίας κ.κ. Μάρθα Μπαλτατζίδου, Κωνσταντίνο Γιοβανόπουλο και Ξενοκράτη Σακλά.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Μακάριος Λαζαρίδης | «Η αγκαλιά της Μεγαλόχαρης θα είναι πάντα το ασφαλές καταφύγιό μας»

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης, παρευρέθηκε στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Παναγίας Θάσου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου, κ. Στεφάνου.

Αμέσως μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας ο κ. Λαζαρίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«”Εν τη Γεννήσει την παρθενίαν εφύλαξας, εν τη Κοιμήσει τον κόσμον ου κατέλιπες Θεοτόκε· μετέστης προς την ζωήν, μήτηρ υπάρχουσα της ζωής, και ταις πρεσβείαις  ταις σαις λυτρουμένη, εκ θανάτου τας ψυχάς ημών”. Έντονη η θρησκευτική κατάνυξη και κατά το φετινό εορτασμό του Δεκαπενταύγουστου.
Της γιορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Υπερμάχου Στρατηγού, της Παναγιάς μας.

Της Μητέρας όλων μας, στην οποία ακουμπάμε τον πόνο, τις αγωνίες, τις ελπίδες και τις προσευχές μας. Της Μάνας που δεν μας εγκαταλείπει ποτέ, που μας παρηγορεί και μας δίνει δύναμη σε κάθε ψυχική και σωματική δοκιμασία.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: