Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης | Ο ΥΕΘΑ εγκαινίασε το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος εγκαινίασε σήμερα Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2022, το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε στο Περίπτερο, όπου η Πολιτική και η Στρατιωτική Ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης τον ξενάγησαν και τον ενημέρωσαν για τα εκθέματα, τους εξομοιωτές, τις συσκευές εικονικής πραγματικότητας και τις επιχειρησιακές δυνατότητες νέων αποκτημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Το κεντρικό μήνυμα του Εκθεσιακού Περιπτέρου, στο οποίο για έκτη συνεχόμενη χρονιά οι Ένοπλες Δυνάμεις δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, είναι: «Ισχυρή Άμυνα – Ισχυρή Ελλάδα».

Παρόντες στα εγκαίνια του Περιπτέρου των Ενόπλων Δυνάμεων ήταν ο Αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως κ. Παναγιώτης Πικραμμένος, ο Γ’ Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Αθανάσιος Μπούρας, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας κ. Χρίστος Στυλιανίδης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Χαρδαλιάς, η Υφυπουργός Αρμόδια για την Ψυχική Υγεία κ. Ζωή Ράπτη, ο Υφυπουργός Αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική κ. Λευτέρης Οικονόμου, βουλευτές, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΕΘΑ κ. Αντώνιος Οικονόμου, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, Αρχηγοί Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και της Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, υπηρεσιακοί παράγοντες και εκπρόσωποι της Εκκλησίας.

Στον χαιρετισμό του, ο κ. Παναγιωτόπουλος επεσήμανε τα ακόλουθα

«Κυρίες και κύριοι. Σήμερα, εγκαινιάζουμε με ιδιαίτερη χαρά, στην 86η Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης, το Εκθεσιακό Περίπτερο των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης αποτελεί τον σημαντικότερο θεσμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας της Πατρίδας μας. Από την ίδρυσή της το 1926, αντανακλά τον ρυθμό και το κλίμα, όχι μόνο της εγχώριας αλλά και της διεθνούς επιχειρηματικότητας και λειτουργεί ως σημείο συνάντησης δεκάδων οικονομικών παραγόντων της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Κατά τη φετινή διοργάνωση τιμώμενη χώρα είναι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, μια φίλη χώρα, με ισχυρό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή, ιδίως στον τομέα της Άμυνας και της Ασφάλειας. Πρωτοπορεί στην καινοτομία και στην προηγμένη τεχνολογία. Ήδη, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα έχουμε αναπτύξει στενές και πολυεπίπεδες σχέσεις, ενώ διερευνούμε την περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων και την εξεύρεση νέων τομέων συνεργασίας.
Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, οι Ένοπλες Δυνάμεις, στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και της προσφοράς τους προς τον ελληνικό λαό, δηλώνουν δυναμικά την παρουσία τους στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Το Περίπτερό μας είναι ένα από τα δημοφιλέστερα, αν όχι το δημοφιλέστερο της Έκθεσης. Φέτος, η προσέγγισή μας εστιάζεται στην τεχνολογική εξέλιξη και στην αναβάθμιση των αμυντικών δυνατοτήτων των Ενόπλων Δυνάμεων, που παρουσιάζονται από το πρωί με το κατάλληλο οπτικοακουστικό υλικό.
Το κεντρικό μήνυμα του Εκθεσιακού μας Περιπτέρου είναι: «Ισχυρή Άμυνα – Ισχυρή Ελλάδα». Τέσσερις μόνο λέξεις που δηλώνουν τόσο την προσπάθεια γίνεται τα 3 τελευταία χρόνια για την ποιοτική αναβάθμιση των Ενόπλων μας Δυνάμεων όσο και το όραμά μας για ισχυρή Ελλάδα, χωρίς διλήμματα και προκλήσεις ασφαλείας, που θα αντιμετωπίζεται με σεβασμό σε Διεθνές Επίπεδο.

Για την Κυβέρνησή μας, η ενίσχυση της Άμυνας ήταν από την πρώτη ημέρα, θέμα υψίστης προτεραιότητας και σχεδιάστηκε μεθοδικά επάνω σε τρεις πυλώνες:
Στην ανάπτυξη ισχυρών συμμαχιών. Στον εξοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Και, κυρίως, στην αναβάθμιση των δυνατοτήτων του Προσωπικού.
Σε αυτό το πλαίσιο, η Κυβέρνηση χάρη στη διεθνή αξιοπιστία που απολαμβάνει, αλλά και χάρη στις πρωτοβουλίες που ανέπτυξε, κατάφερε να οργανώσει ένα ισχυρό πλέγμα συμμαχιών και διεθνών συνεργασιών με ισχυρούς παγκόσμιους και περιφερειακούς δρώντες.

Η αναβάθμιση της στρατηγικής σχέσης μας με τις ΗΠΑ, η υπογραφή της Αμυντικής Συμφωνίας με τη Γαλλία, Συμφωνιών Στρατιωτικής Συνεργασίας με τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, αλλά και πλήθος στρατιωτικών συνεργασιών και με άλλα κράτη της περιοχής που μοιράζονται περίπου με εμάς τις ίδιες αντιλήψεις όσον αφορά στις προοπτικές και τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην περιοχή, όπως η Αίγυπτος, το Ισραήλ και η Ιορδανία, όχι μόνο θωρακίζουν τη χώρα απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, αλλά ενισχύουν το διεθνές κύρος της και την καθιστούν υπολογίσιμο περιφερειακό δρώντα.

Ταυτόχρονα, προχωρούμε στην τεχνολογική αναβάθμιση και στην ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω των απαραίτητων εξοπλιστικών προγραμμάτων αυξάνοντας κατακόρυφα την αποτρεπτική ισχύ της χώρας. Αν νομίζετε ότι έχει γίνει σημαντικό έργο στον τομέα αυτό, σας πληροφορώ ότι δεν έχει γίνει τίποτε ακόμα κι υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν. Η δουλειά όμως συνεχίζεται και θα συνεχισθεί. Οφείλεται ασφαλώς στους εξαιρετικούς ρυθμούς και στο κλίμα συνεργασίας μεταξύ της Πολιτικής και της Στρατιωτικής Ηγεσίας. Δεν είναι υπόθεση ενός ή δύο ανθρώπων, αλλά υπόθεση πολλών κι εδώ είμαστε ταγμένοι σ’ αυτό το σκοπό και φυσικά να προσθέσω ότι τα εξοπλιστικά προγράμματα, τα οποία σχεδιάζει και υλοποιεί η χώρα αναπτύσσουν και πρόκειται να αναπτύξουν έτι περαιτέρω ιδιαίτερα ελκυστικές ευκαιρίες για την ανάταξη της εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας. Θα υπάρξουν πάρα πολλές προοπτικές και ευκαιρίες, μέσα από τις συμφωνίες που σας περιέγραψα.

Όλα, όμως, τα παραπάνω θα ήταν ανέφικτα χωρίς το Προσωπικό των Ενόπλων μας Δυνάμεων, που αποτελεί την ψυχή τους, αλλά και τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή ισχύος της Πατρίδος μας. Αυτό το Προσωπικό κατάφερε με τον επαγγελματισμό του, την πίστη στην αποστολή, την αίσθηση του καθήκοντος και την αποφασιστικότητά του να κρατήσει σε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο το ηθικό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι αυτό το προσωπικό, για το οποίο όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αισθανόμαστε υπερήφανοι και βέβαιοι και ασφαλείς ότι θα ανταπεξέλθει σε κάθε ενδεχόμενη απειλή.

Προτρέπω, λοιπόν, όλους τους επισκέπτες της Έκθεσης να περιηγηθούν στο Περίπτερό μας, να γνωρίσουν από κοντά τα στελέχη, να ανταλλάξουν μαζί τους απόψεις και να ενημερωθούν για τη συνολική προσφορά των Ενόπλων Δυνάμεων στην Πατρίδα και στην Κοινωνία, καθημερινά σε καιρό ειρήνης.
Κλείνοντας, θα ήθελα να συγχαρώ το προσωπικό που συνέβαλε στη δημιουργία και στην άριστη λειτουργία του Περιπτέρου μας. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες της Έκθεσης για την εξαίρετη προσπάθεια που έχουν καταβάλει, ενώ είμαι βέβαιος για την επιτυχία της.

Αν και βρισκόμαστε με μια ιδιαίτερα δύσκολη διεθνή συγκυρία, μια πρωτοφανή κατάσταση για τα παγκόσμια δεδομένα, η χώρα μας επιστρέφει δυναμικά σε πεδίο ταχείας ανάκαμψης και προόδου. Επαναλαμβάνω το φετινό μήνυμα «Ισχυρή άμυνα – ισχυρή Ελλάδα». Ό,τι και θέλουν, όποιοι και να θέλουν, η Ελλάδα θα θωρακιστεί έτι περαιτέρω. Η Ελλάδα θα είναι ισχυρή. Η Ελλάδα θα υπολογίζεται απ’ όλους. Αυτό δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η επένδυση στην άμυνα θωρακίζει τη χώρα μας έναντι κάθε απειλής, αποτρέπει όποιον επιβουλεύεται τα κυριαρχικά δικαιώματά μας και την εδαφική ακεραιότητα μας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται το κύρος της Ελλάδος τόσο σε περιφερειακό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Σας ευχαριστώ».

Το Περίπτερο του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης επισκέφθηκαν επίσης ο Πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Τζωρτζ Τσούνης και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Σημειώνεται ότι πριν από τα εγκαίνια του Περιπτέρου, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης μαζί με τον Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως μετέβη, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ, στο Περίπτερο της τιμωμένης χώρας στην 86η ΔΕΘ, δηλαδή των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων όπου ξεναγήθηκε και είχε σειρά σημαντικών επαφών.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αμισιανά Καβάλας | Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 187 δενδρύλλια κάνναβης

Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 187 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως (3) μέτρων. Κατασχέθηκαν επίσης μεταξύ άλλων πάνω από 48 κιλά ακατέργαστης κάνναβης και διάφορα εργαλεία – σύνεργα για την καλλιέργεια της φυτείας

Φυτεία κάνναβης εντοπίστηκε σε δυσπρόσιτη περιοχή των Αμισιανών Καβάλας και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση χθες (3-10-2022) το πρωί,
συνελήφθησαν οι δύο ημεδαποί καλλιεργητές της, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, ενώ σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για
παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Αναλυτικότερα, έπειτα από συντονισμένη επιχείρηση, οι αστυνομικοί κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τους δύο δράστες, να έχουν μεταβεί με Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο στον
χώρο της φυτείας, που βρισκόταν επιμελώς κρυμμένη σε δυσπρόσιτη περιοχή και να προβαίνουν στη συλλογή κάνναβης.

Εντός της φυτείας και στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
 187 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 1,8 έως 3 μέτρων,
 8 νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 48 κιλών
και 140 γραμμαρίων,
 2 ζευγάρια γάντια, 2 πλαστικά δοχεία με νερό και 2 μαρκαδόροι.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος των δραστών βρέθηκαν 4 ψαλίδια, 1 πένσα, δοχεία με οινόπνευμα και νερό, γάντια και 1 φακός κεφαλής, ενώ στην οικία του ενός συλληφθέντα οι αστυνομικοί εντόπισαν δύο νάιλον συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 742 γραμμαρίων και 1 φακό κεφαλής, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Επιπλέον κατασχέθηκε και το προαναφερόμενο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας, ενώ η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | Επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη

Επίσκεψη θα πραγματοποιήσει την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου στην Καβάλα, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022

10:30 Περιοδεία στην αγορά της Καβάλας

10:45 Εμπορικό Επιμελητήριο Καβάλας- Συνάντηση με Πρόεδρο Δ.Σ και φορείς του

επιχειρηματικού κόσμου της πόλης

11:30 Κεντρική Πλατεία Καβάλας

Συνάντηση με εργαζόμενους στο «Στέκι των Εργαζόμενων» στα Λιπάσματα και στα

Πετρέλαια Καβάλας

13:00 Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Καβάλας

Συνάντηση με Ένωση Νοσοκομειακών Γιατρών και Σωματείο Εργαζόμενων

18:00 – 20:00 Περιβαλλοντική Συνάντηση – Περιβαλλοντικές /Οικολογικές οργανώσεις και Κινήματα, Γ. Βαρουφάκης – Κ. Αρσένης, Ξενοδοχείο Galaxy

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Περιοδεία κλιμακίου της Πατριωτικής Ενώσεως σε Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Τα στελέχη της Πατριωτικής Ενώσεως βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση και εγρήγορση. Το τριήμερο 5, 6 και 7 Οκτωβρίου 2022 η καρδιά της παράταξης θα χτυπά δυνατά στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Κλιμάκιο του κόμματος με επικεφαλής τον πρ. βουλευτή και νυν υποψήφιο βουλευτή Ημαθίας Κώστα Γιοβανόπουλο, θα περιοδεύσει μεταφέροντας πατριωτικά μηνύματα αλληλεγγύης, αγωνιστικούς χαιρετισμούς και κατευθυντήριες οδηγίες του Προέδρου κ. Πρόδρομου Εμφιετζόγλου.

Υπό τον συντονισμό του κ. Πέτρου Τσολιά, συντονιστή Ανατολικής Μακεδονίας, φίλοι και στελέχη θα ανταμώσουν στη Δράμα, το Παρανέστι και τη Χρυσούπολη
Καβάλας. Εν συνεχεία θα ακολουθήσουν αντίστοιχες επισκέψεις εργασίας με υποψήφιους βουλευτές και ενεργά ενδιαφερόμενους σε Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη, υπό το συντονισμό της κ. Ντίνας Θάνου, συντονίστριας Θράκης.

Καλούνται σε δυναμική παρουσία, ενωμένοι και πανέτοιμοι, όλοι οι συσπειρωμένοι συνοδοιπόροι της Πατριωτικής Ένωσης- Πρόδρομος Εμφιετζόγλου.
Θέλουμε μια περήφανη Ελλάδα και θα πετύχουμε.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: