Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας μεταφορές γιατρών από το Κ.Υ Πρίνου

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία καταγγελία μέσω ανακοίνωσης του σωματείου συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου που “τάραξε τα νερά” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η καταγγελία φαίνεται πως έκανε λόγο πως γίνονται μεταφορές γιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο Κ.Υ Πρίνου προς το Νοσοκομείο Καβάλας για την ενίσχυση του μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ).

Μάλιστα την είδηση επιβεβαίωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Χρυσάφης στον αέρα του Radio ENA 90,5.

Σε επικοινωνία του enanews.gr με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέα Γερόπουλο ο ίδιος διέψευσε την συγκεκριμένη καταγγελία κάνοντας λόγο πως σε επίπεδο Π.Ε Καβάλας δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ μεταφορά γιατρού από μονάδα πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς το Νοσοκομείο.

Ο κ. Γερόπουλος ωστόσο τάχθηκε υπέρ των μεταφορών γιατρών από μονάδες της Πρωτοβάθμιας στα μεγάλα Νοσοκομεία των πόλεων για την καλυτερη και ομαλότερη λειτουργία των μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως τόνισε σχετικά ο ίδιος.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Τουρισμός | Εκτιμήσεις για έσοδα «ρεκόρ»

Οι τουριστικοί παράγοντες πλέον μιλούν ανοικτά για έσοδα ρεκόρ μέσα στο έτος.

Αισιόδοξα τα στοιχεία που έρχονται από τον Τουρισμό, καθώς οι εκτιμήσεις για τον Αύγουστο όχι μόνο επιβεβαιώνονται αλλά δείχνουν να τις υπερβαίνουν και σε πολλούς προορισμούς δεν πέφτει κυριολεκτικά καρφίτσα.

Ωστόσο αυτό μένει να φανεί όταν θα γίνει και το τελικός λογαριασμός. Μία πρώτη γεύση θα την λάβουμε την προσεχή Δευτέρα όταν και θα ανακοινώσει η Τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία για την πορεία των εσόδων τον Ιούνιο, τον πρώτο από τους καλοκαιρινούς μήνες. Η επίδοση θα δείξει κατά επιβεβαιώνονται ή όχι οι εκτιμήσεις του υπουργείου Τουρισμού, αλλά και της αγοράς.

Πρόσφατα μάλιστα ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας έχει δηλώσεις ότι «η Ελλάδα θα ζήσει έναν ανεπανάληπτο Αύγουστο σε έσοδα και αφίξεις». Στην κυβέρνηση εκτιμούν πάντως ότι ο στόχος θα επιτευχθεί και θα έχει διπλή θετική επίπτωση. Η πρώτη θα είναι στην αύξηση του ΑΕΠ, που μπορεί να ξεπεράσει και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις, απέναντι στις δυσκολίες που έχουν ανακύψει για την παγκόσμια οικονομία.

Ανέφερε επίσης ότι αυτή η μεγέθυνση του τουριστικού προϊόντος τροφοδοτεί εκατοντάδες επαγγέλματα και στηρίζει τη μέση ελληνική οικογένεια.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία οι κορυφαίες αγορές του εισερχόμενου τουρισμού -Γερμανία και Βρετανία – τον Ιούλιο του 2022 κινούνται πάνω από τον Ιούλιο του 2019 σε πολλούς προορισμούς όπως η Ρόδος, όπου οι Γερμανοί είναι στο +24,6% και οι Βρετανοί στο +21%, και τα Χανιά με τους Γερμανούς επισκέπτες να είναι στο +78,3% και τους Βρετανούς στο +43,2%.

Επίσης στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» τον Ιούλιο του 2022 σε σχέση με τον Ιούλιο του 2019 υπήρξαν 29% περισσότερες αφίξεις από τη Γερμανία, από τη Γαλλία 15%, από το Ισραήλ 19%, από τη Σερβία 257% και από την Τουρκία 177%.

Σε ότι αφορά τον εγχώριο τουρισμό σημαντική τόνωση έρχεται από τον διπλασιασμό του αριθμού των δικαιούχων του «Τουρισμός για Όλους» στους 400.000, δίνοντας συνολικά για 3 προγράμματα πάνω από 100.000.000 ευρώ.

Έρχεται ρεκόρ σε έσοδα και αφίξεις

Στην περίπτωση μάλιστα που έρθουν τα έσοδα των 20 δις ευρώ, τότε θα προστεθούν σε σχέση με το 2019, επιπλέον 3 μονάδες στο ΑΕΠ.

Το άλλο θετικό στοιχείο είναι ότι θα αυξηθούν τα δημόσια έσοδα, για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι ότι θα υπάρχουν περισσότεροι έμμεσοι φόροι στα δημόσια ταμεία, κυρίως από τον ΦΠΑ και η άλλη διότι θα έρθουν περισσότερα χρήματα στον κρατικό κορβανά, εξαιτίας του ότι θα υπάρξει νέα δυναμική.

Ήδη χθες που ανακοινώθηκαν τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, η υπέρβαση του στόχου ήταν 5,1 δις στο 7μηνο του έτους και σε αυτή την επίδοση σημαντική είναι η συνεισφορά του τουρισμού.

Πηγη: newsit.gr

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για εμπρησμό από πρόθεση στον 65χρονο

Καταδικάστηκε ο 65χρονος που συνελήφθη για τον εμπρησμό της Θάσου στο μονομελές αυτόφωρο, ενώ του ασκήθηκε και ποινική δίωξη για εμπρησμό από πρόθεση.

Η απόφαση πάρθηκε στις 8:00 το απόγευμα, με φυλάκιση του 65χρονου για έξι μήνες και 1.000 ευρώ πρόστιμο, ο οποίος παραμένει κρατούμενος καθώς του ασκήθηκε δίωξη για εμπρησμό, ενώ εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης. Κοντά στον 65χρονο σημερα στη δίκη που έγινε δεν υπήρχε δικηγόρος εκπρόσωπος αλλά ούτε και συνήγορος υπεράσπισης.

 

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Διαχειρίσιμη η κατάσταση με συνεχή βελτίωση αλλά και επαγρύπνηση

«Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Τ.Ο Θάσου για την αποτίμηση της παρούσας κατάστασης από την πυρκαγιά στην Ποταμιά Θάσου»

Σήμερα, Τρίτη 16-08-2022 στο Γραφείο το Δημάρχου Θάσου, κατόπιν πρωτοβουλίας του Δήμαρχου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, συνεδρίασε έκτακτα το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου με θέμα την αποτίμηση της έως τώρα εξέλιξης της δασικής πυρκαγιάς στην Ποταμιά Θάσου και τον καθορισμό των απαιτούμενων ενεργειών εκ μέρους όλων των εμπλεκομένων φορέων για την διαχείρισή της στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Στην συνεδρίαση συμμετείχαν: ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Θάσου κ. Κωνσταντίνος Κοντογεωργίου, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Θάσου κ. Στυλιανός Ψαρογιάννης, η Προϊσταμένη του Λιμενικού Τμήματος Θάσου κα. Ευανθία Αλατά, ο Δασάρχης Θάσου κ. Γεώργιος Ράνης, ο Διοικητής του Λόχου Εθνοφυλακής Θάσου κ. Χρήστος Χατζάρας, ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Θάσου κ. Ευστράτιος Πυρήνας, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Θάσου κ. Κωνσταντίνος Μανίτσας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας.

Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η κατάσταση αξιολογείται ως διαχειρίσιμη με συνεχή βελτίωση. Ειδικότερα, δεν υπάρχουν ενεργές εστίες και όλες οι εμπλεκόμενες δυνάμεις παραμένουν σε διαρκή επαγρύπνηση και επιφυλακή για την άμεση αντιμετώπιση τυχόν αναζωπυρώσεων.

Καλούμε όλους τους κατοίκους να επαγρυπνούν και να διευκολύνουν το έργο των δυνάμεων που επιχειρούν.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: