Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Διαψεύδει η διοίκηση του Νοσοκομείου Καβάλας μεταφορές γιατρών από το Κ.Υ Πρίνου

Τις προηγούμενες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία καταγγελία μέσω ανακοίνωσης του σωματείου συνταξιούχων ΝΑΤ Καβάλας-Θάσου που “τάραξε τα νερά” στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα αυτή η καταγγελία φαίνεται πως έκανε λόγο πως γίνονται μεταφορές γιατρών από το ήδη υποστελεχωμένο Κ.Υ Πρίνου προς το Νοσοκομείο Καβάλας για την ενίσχυση του μεγάλου νοσηλευτικού ιδρύματος (διαβάστε την ανακοίνωση εδώ).

Μάλιστα την είδηση επιβεβαίωσε ο δημοτικός σύμβουλος Θάσου με την Λαϊκή Συσπείρωση Νίκος Χρυσάφης στον αέρα του Radio ENA 90,5.

Σε επικοινωνία του enanews.gr με τον Αναπληρωτή Διοικητή του Νοσοκομείου Καβάλας Αχιλλέα Γερόπουλο ο ίδιος διέψευσε την συγκεκριμένη καταγγελία κάνοντας λόγο πως σε επίπεδο Π.Ε Καβάλας δεν έχει γίνει ΚΑΜΙΑ μεταφορά γιατρού από μονάδα πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας προς το Νοσοκομείο.

Ο κ. Γερόπουλος ωστόσο τάχθηκε υπέρ των μεταφορών γιατρών από μονάδες της Πρωτοβάθμιας στα μεγάλα Νοσοκομεία των πόλεων για την καλυτερη και ομαλότερη λειτουργία των μεγάλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων όπως τόνισε σχετικά ο ίδιος.

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Επείγουσα μεταφορά ασθενούς από την Θάσο στην Καβάλα με το Energean Wave

Μία ακόμη επείγουσα μεταφορά ασθενούς από την Καβάλα στην Θάσο κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες ανέλαβε και ολοκλήρωσε έγκαιρα και με επιτυχία το Energean Wave.

Συγκεκριμένα, λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τετάρτης, η Energean ειδοποιήθηκε από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας για ένα σοβαρό περιστατικό που αφορούσε την ανάγκη άμεσης μεταφοράς ασθενούς από τον Λιμένα του Πρίνου της Θάσου στο λιμάνι «Απόστολος Παύλος» της Καβάλας, καθώς κρίθηκε απαραίτητη η άμεση χειρουργική επέμβαση στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας.

Λόγω των ιδιαίτερα ισχυρών ανέμων που έπνεαν στην περιοχή, το μόνο σκάφος που ήταν ικανό να πλεύσει σε τέτοιες συνθήκες ήταν το Energean Wave, το οποίο και αφίχθη στον Λιμένα του Πρίνου λίγο μετά τις 20.30 και παρέλαβε 58χρονη ασθενή που έπασχε από Οξεία Κοιλία (Ειλεός), με τη συνοδεία του γιατρού της. Το σκάφος αναχώρησε λίγο πριν τις 21.00 για το λιμάνι της Καβάλας όπου και αφίχθη περίπου μία ώρα μετά. Ακολούθησε η αποβίβαση της ασθενούς και του γιατρού της σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η μεταφορά τους στο Γενικό Νοσοκομείο της πόλης.

Με αφορμή την επιτυχή εκτέλεση ακόμη μίας ανθρωπιστικής αποστολής του σκάφους της Energean, η Δρ. Κατερίνα Σάρδη, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Country Manager της εταιρείας στην Ελλάδα, δήλωσε τα εξής:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τον καπετάνιο και το πλήρωμα του Energean Wave καθώς και το ναυτιλιακό τμήμα μας στην Καβάλα για την επιτυχή εκτέλεση άλλης μία ιδιαίτερα δύσκολης αποστολής σε μια εξαιρετικά επείγουσα κατάσταση για έναν συνάνθρωπό μας. Η εταιρεία και οι εργαζόμενοί της θα είναι πάντα δίπλα στην τοπική κοινωνία, θα είναι πάντα παρόντες όπου μπορούν να βοηθήσουν. Ο Πρίνος συνεχίζει να προσφέρει και θα προσφέρει ακόμη περισσότερα στην περιοχή μας».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Και την Παρασκευή κλειστά τα σχολεία στην Θάσο λόγω παγετού

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί – Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δεν θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Παρασκευή 14-01-2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός – ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) που επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη τόσο την μεταφορά των μαθητών στις σχολικές μονάδες όσο και την παραμονή των μαθητών στα σχολεία.

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Κλειστά την Πέμπτη (13/1) τα σχολεία λόγω παγετού

Κατόπιν απόφασης του Δημάρχου Θάσου, Ελευθέριου Κυριακίδη, όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου (Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Παιδικοί-Βρεφονηπιακοί Σταθμοί) δε θα λειτουργήσουν δια ζώσης την Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2022, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (έντονος παγετός-ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες) οι οποίες επικρατούν και καθιστούν επικίνδυνη την προσέλευση και την παραμονή των μαθητών και των εκπαιδευτικών στα σχολεία.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: