Quantcast
Connect with us

ΞΑΝΘΗ

Διαφορετικές οι περιπτώσεις Ξάνθης-Πάτρας λέει ο Μανώλης Φανουράκης

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μάχη στο CAS δίνει η Ξάνθη και καλεί την τοπική κοινωνία να της συμπαρασταθεί

Η Ξάνθη ζητά από φορείς και φιλάθλους να σταθούν στο πλευρό της, στον αγώνα που δίνει στο CAS κατά της απόφασης για τον Βούλγαρο Βασίλεφ.

Στην ανακοίνωσή της, η Ξάνθη παραθέτει το ιστορικό με τον Βούλγαρο παίκτη και καταλήγει στην απόφαση της FIFA που ζητά από την Ερασιτεχνική να καλύψει χρέος 230.000 ευρώ, το οποίο της «φόρτωσε» η ΠΑΕ.

Στις 03/10/2020 η ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη ανακοινώνει τον 30χρονο Βούλγαρο ποδοσφαιριστή Radoslav Vasilev. Ήταν η αγωνιστική περίοδος 2020-2021 και η νέα διοίκηση της ομάδας με την καθοδήγηση του Βασίλειου Παπαδημητρίου (Bill Papas) στελεχώνει το αγωνιστικό τμήμα σε συνεργασία με την υπόλοιπη διοίκηση και το τεχνικό team υπογράφοντας ένα συμβόλαιο τριετούς διάρκειας με τον αθλητή.

Η απόκτηση του ποδοσφαιριστή δημιούργησε εντυπώσεις κυρίως ως προς την χρονική διάρκεια του συμβολαίου για μια ομάδα που θα αγωνιζόταν στην Super League 2 χωρίς εγγυημένα έσοδα. Το ίδιο γεγονός θα ήταν πρωτότυπο ακόμα και για μια ομάδα Super League 1 χαμηλότερου βεληνεκούς των BIG FOUR του Ελληνικού ποδοσφαίρου πόσο μάλλον όταν αναφερόμαστε σε ποδοσφαιριστή που δεν ήταν γνωστός στο ευρύ κοινό.

Η συνέχεια ήταν δραματική καθώς ο Radoslav Vasilev ουδέποτε αγωνίστηκε με την ομάδα σε επίσημη αναμέτρηση παρά μόνο σε φιλικό παιχνίδι. Τραυματίστηκε σοβαρά κατά την διάρκεια της προετοιμασίας με συνέπεια να χαθεί η σεζόν.

Ο πιο άσχετος με τον ποδοσφαιρικό χώρο θεατής που ασχολείται μόνο επιφανειακά, θα ανέμενε η διοίκηση της ΠΑΕ να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να μην ζημιωθεί οικονομικά ο σύλλογος. Αντίθετα τα χειρότερα θα ερχόντουσαν. Τα χειρότερα που οδήγησαν στην οικονομική καταστροφή της ομάδας και επιμέρους θέματα που ανακύπτουν συνεχώς θα ταλανίζουν ακόμα και σήμερα την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται για την επιστροφή της Ξάνθης στα επαγγελματικά πρωταθλήματα. Με την διάλυση του ποδοσφαιρικού ΑΟΞ να έχει επηρεάσει την οικονομία της περιοχής μας σε όλα τα επίπεδα.

Ο Βούλγαρος ποδοσφαιριστής αφού υπέγραψε το τριετές συμβόλαιο τον Οκτώβριο του 2020, αποχώρησε από την ομάδα μας το καλοκαίρι του 2021. Η διοίκηση της ΠΑΕ όμως ουδέποτε τακτοποίησε τις υποχρεώσεις της απέναντι στον αθλητή ο οποίος απευθύνθηκε αρχικά στις αρμόδιες οικονομικές επιτροπές της ΕΠΟ και εν συνεχεία στην επιτροπή
επίλυσης οικονομικών διαφορών της FIFA διεκδικώντας τα χρήματα από τα επόμενα δύο χρόνια του συμβολαίου συνολικής αξίας 230.000 Ευρώ ! Αν μη τι άλλο εντυπωσιακό συμβόλαιο για έναν 30χρονο Βούλγαρο ποδοσφαιριστή που ΔΕΝ αγωνίστηκε με την ομάδα μας σε επίσημη αναμέτρηση.

Η ΠΑΕ δυστυχώς δεν παραστάθηκε στις αρμόδιες αρχές και συνέπεια αυτού επιβλήθηκε από την FIFA BAN απαγόρευσης μεταγραφών για την ΠΑΕ ΑΟ Ξάνθη και η υπoχρέωση της πληρωμής όλου του οφειλόμενου ποσού των 230.000 Ευρώ στον ποδοσφαιριστή.

Εντελώς ανεξήγητα η FIFA στις 06/12/2023, αντίθετα με όσα προβλέπει ο εθνικός αθλητικός νόμος περί ερασιτεχνικών ομάδων, απέστειλε έγγραφο στην ομάδα μας που επιδικάζει το εν λόγω ποσό των 230.000 Ευρώ στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ, γεγονός που μας υποχρεώνει να προσφύγουμε και να παραστούμε στο Court Of Arbitration for Sport (CAS) για να διεκδικήσουμε την ανατροπή της παραπάνω απόφασης.

Ένα είναι σίγουρο: Δεν μπορεί ένα ερασιτεχνικό σωματείο βάση της εθνικής αθλητικής νομοθεσίας να αντιμετωπίζεται ως επαγγελματικό και οι υποχρεώσεις μιας ΠΑΕ να μεταφέρονται σε αυτό. Για να αποδείξουμε όμως το αληθές απαιτείται η παρουσία μας στο CAS.

Καλούμε και προσκαλούμε όλους τους θεσμικούς φορείς της Ξάνθης και τον φίλαθλο κόσμο να στηρίξουν την προσπάθεια της ομάδας μας με όλους τους τρόπους. Η παρουσία της πόλης μας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα προσδίδει οικονομική και κοινωνική εξέλιξη στην περιοχή μας και ξεφεύγει από τα καθαρά ποδοσφαιρικά στερεότυπα.

Η διοίκηση του ΑΟΞ κάνει και θα κάνει όσα πρέπει για να βοηθήσει τον σύλλογο να επανέλθει στην ομαλότητα, τακτοποιώντας τις δικές της υποχρεώσεις όπως απαιτεί η ιστορία και το καλό μας όνομα. Αναμένουμε με θέρμη την στήριξη όλης της πόλης για τα οφέλη που όλοι μας ευαγγελιζόμαστε όταν αναφερόμαστε στην αξία των σχέσεων πόλης-ομάδας.

mikriliga.com

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Η μάχη της ψήφου στη Θράκη | Το ΚΙΕΦ τερμάτισε πρώτο αλλά με σημαντικές απώλειες

Μεγάλος νικητής και στη Θράκη το βράδυ της Κυριακής ήταν η αποχή. Το μειονοτικό Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας (στα τουρκικά DEB Partisi), να δίνει τη μάχη επί της ουσίας μόνο του και να τερματίζει πρώτο σε ποσοστά με μεγάλη διαφορά από τη δεύτερη ΝΔ, αλλά να χάνει απέναντι στην αποχή αφού απώλεσε χιλιάδες ψήφους ανθρώπων που επέλεξαν να μην πάνε στην κάλπη στις 9 Ιουνίου.

Και σύμφωνα με τους ανθρώπους που ζουν στη Θράκη, για τους ανθρώπους που ζουν στα βουνά της περιοχής, τους ανθρώπους της μουσουλμανικής μειονότητας, όπου τα κουκιά είναι μετρημένα, η αποχή είναι μία ξεκάθαρη δήλωση. Σημειώνουν δε δηκτικά και το γεγονός ότι ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ επέλεξαν να μην έχουν καν στα ψηφοδέλτια τους υποψήφιο από τη μειονότητα.

Σημειώνεται δε ότι από την Τουρκία ήρθαν λιγότερα από 500 άτομα για να ψηφίσουν, ενώ δεν επέλεξαν να το κάνουν ούτε διά της επιστολικής ψήφου.

Τα κοινοβουλευτικά κόμματα απουσίασαν

Ειδικά όταν τα κοινοβουλευτικά κόμματα στην Ελλάδα επέλεξαν να απέχουν από τον προεκλογικό αγώνα στη Θράκη και να μην δώσουν τη μάχη, όπως λένε στο in άνθρωποι που ζουν τις εξελίξεις στην περιοχή.

Το ΚΙΕΦ επικράτησε στους μειονοτικούς δήμους, ωστόσο ηττήθηκε για μία ακόμα φορά στις πόλεις της Κομοτηνής και της Ξάνθης όπου τερμάτισε δεύτερο και τέταρτο αντίστοιχα, γεγονός που σύμφωνα με εκτιμήσεις αποδεικνύει ότι σε περιοχές όπως υπάρχει συνύπαρξη οι άνθρωποι αποδεσμεύονται.

Η μάχη για τη νεολαία

Τονίζουν δε ότι το μειονοτικό κόμμα έδωσε μεγάλη μάχη για να κερδίσει τους νέους, ωστόσο τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοί τους γύρισαν την πλάτη. Με αρκετούς να σημειώνουν ότι η νεολαία που πλέον έχει φοιτήσει σε ελληνικά πανεπιστήμια και αναζητά ένα άλλο μέλλον δεν έχει τις δεσμεύσεις και τις εξαρτήσεις που είχαν οι γονείς και οι παππούδες τους από το τουρκικό προξενείο το οποίο φέρεται να συνδέεται και να κατευθύνει τον κύριο όγκο των ψήφων προς το ΚΙΕΦ.

Με μουσουλμάνους πλέον να φτάνουν να καταγγέλουν παρατυπίες του ΚΙΕΦ στις αρχές.

Πρώτο κόμμα έστω και με αδυναμίες

Παρά τις αδυναμίες του ωστόσο η επικράτηση του ΚΙΕΦ σε ποσοστά είναι με μεγάλη απόσταση από τη δεύτερη ΝΔ, συνολικά στις περιφέρειες Ροδόπης και Ξάνθης. Με το ποσοστό συμμετοχής να ξεπερνά οριακά το 35% και στις δύο περιπτώσεις.

Πιο συγκεκριμένα στην περιφέρεια της Ροδόπης τα αποτελέσματα στο 92,05% της ενσωμάτωσης το ΚΙΕΦ κατέγραφε ποσοστό 36,87% με 13.206 ψήφους έναντι 38,00% και 23.063 ψήφων το 2019. Και η ΝΔ 19,61% με 7.025 ψήφους έναντι 19,69% και 11.947 ψήφων το 2019.

Και στην Ξάνθη με την ενσωμάτωση στο 98,13% το ΚΙΕΦ έφτασε το 27,42% με 10.959 ψήφους, έναντι 25,24% και 15.095 ψήφων το 2019. Την ίδια στιγμή η ΝΔ έλαβε 20,17%   με 8.062 ψήφους έναντι 24,44% και 14.618 το 2019.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό του ΚΙΕΦ δεν καταφέρνει καν να φτάσει το 1%, γεγονός που του καθιστά απαγορευτική την προοπτική εκλογής, με καθηγητές και αναλυτές να υπενθυμίζουν άλλωστε ότι το κατώφλι του 3% για την ανάδειξη βουλευτών και ευρωβουλευτών θεσπίστηκε για να εμποδίσει την εκλογή ανεξάρτητων μειονοτικών βουλευτών από το 1993.

Το προξενείο

Η σύνδεση του ΚΙΕΦ με το τουρκικό προξενείο Κομοτηνής και την Άγκυρα αποτελεί κοινή παραδοχή. Ενώ οι ευρωεκλογές στις οποίες συμμετέχει το κόμμα από το 2014 και μετά επιχειρείται να αξιοποιηθούν κάθε φορά ως ένα τεστ επιρροής του στην μειονότητα, που μέσω και της αποχής βαίνει μειούμενο.

Οι σφιχτές πελατειακές σχέσεις εξάρτησης που έχει δημιουργήσει με τη μειονότητα το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή είναι σίγουρα πολύ δύσκολο να σπάσουν. Ενώ η πολιτική της Αθήνας όπως εφαρμόζεται στη Θράκη κάθε άλλο παρά  βοηθητική στο να σπάσουν οι εξαρτήσεις αυτές μπορεί να χαρακτηριστεί όπως αποδεικνύεται στο πέρασμα των χρόνων.

Με τη Θράκη να είναι ένας καθημερινός αγώνας δρόμου για αυτούς που τη ζουν και καλούνται να τη διαχειριστούν.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ξάνθη | Κέρδισε 30.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ στο Πρακτορείο στα Κιμμέρια

«Τύχη βουνό» είχε ένας κάτοικος στην Ξάνθη που κατάφερε να κερδίσει 30.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ.

Το τυχερό δελτίο συμπληρώθηκε στο Πρακτορείο του ΟΠΑΠ στα Κιμμέρια, ενώ ο νικητής κατάφερε να μαντέψει σωστά και τον αριθμό ΚΙΝΟ Bonus, γεγονός που οδήγησε στον ιδιαίτερα αυξημένο χρηματικό ποσό που εισέπραξε.

Ξάνθη: Κέρδισε 30.000 ευρώ στο ΚΙΝΟ στο Πρακτορείο στα Κιμμέρια

xanthinea.gr

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en