Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Διαμαρτυρία συλλόγου γονέων και κηδεμόνων 10ου δημοτικού σχολείου Καβάλας

Ακολουθεί η ανακοίνωση του Συλλόγου :

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας, (εν συνεχεία των γεγονότων που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες λίγο πριν το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς σχετικά με την μεταφορά των μαθητών στο 12ο Δημοτικό Σχολείο) βρέθηκε στην ευχάριστη Θέση να ενημερωθεί ότι η μεταφορά των τάξεων Α, Β, Γ, Δ ,Ε Θα γίνει κανονικά όπως είχε δρομολογηθεί στο 12ο Δημοτικό Σχολείο.

Μετά λύπης μας όμως ενημερωθήκαμε ότι η ΣΤ θα μείνει μόνη της στο κτήριο του 10ου ΔΣ και αυτό μετά από αίτημα των ιδίων των δασκάλων (Π!).

Εμείς ως Σύλλογος έχουμε τα εξής ερωτήματα:

• Το σχολείο έχει κριθεί ακατάλληλο για κάποια παιδιά και για τα παιδιά της ΣΤ’ όχι; • Οι καταγγελίες της προηγούμενης Διεύθυνσης του 10ου Δημοτικού περί ακαταλληλότητας του κτηρίου δεν έχουν βάση πλέον; Τι άλλαξε ξαφνικά; • Πως οι εκπαιδευτικού που πρότειναν αυτή την λύση έχουν αμελήσει το σχολικό ιδεώδες, την κοινωνία του σχολικού χώρου, την ομαδικότητα κ.α όσων αφορά τα παιδιά της ΣΤ’ τάξης.

• Τα έξοδα συντήρησης του σχολείου, Θέρμανση, ρεύμα, νερό Θα παρέχονται κανονικά;

και τέλος

• Ποιος Θα πάρει εγγράφως την ευθύνη για την ασφάλεια των παιδιών;

Καταδικάζονται τα παιδιά να μείνουν χωροφύλακες σε ένα σχολείο φάντασμα και φυσικά να νιώσουν την απομόνωση και τον διαχωρισμό στην τελευταία τάξη της παιδικής τους ηλικίας! Φυσικά όλα αυτά τα γνωρίζουν πολύ καλύτερα τα άτομα του κλάδου της εκπαίδευσης και μας λυπεί ιδιαίτερα όλο αυτό. Σαν σύλλογος αλλά σαν γονείς δηλώνουμε ότι αρνούμαστε κατηγορηματικά να δεχθούμε αυτή την απομόνωση των παιδιών αλλά και την διαβίωση τους σε ένα κτήριο με πολλά τεχνικά προβλήματα! Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Μάκης Παπαδόπουλος: «Έχουμε συγκεκριμένη και ρεαλιστική πρόταση για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό»

Με τη βοήθεια και τη συνεργασία του Συγκοινωνιολόγου και Καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Νίκου Ηλιού, καταρτίσαμε ένα πρώτο, ρεαλιστικό σχέδιο για την κατασκευή Περιμετρικής στο Παληό

– Συνολικό μήκος της Περιμετρικής: 5 χιλιόμετρα περίπου.

Ο δρόμος εντάσσεται μέσα στο Σχέδιο Πόλης και θα διασυνδέεται με το οδικό δίκτυο του οικισμού.

– Πλάτος οδοστρώματος: 8 μέτρα.

– Πλάτος πεζοδρομίων εκατέρωθεν της οδού: 2,30 μέτρα μαζί με τα ρείθρα (καθαρό κυκλοφορούμενο πεζοδρόμιο 1,90 μέτρα).

– Τρεις (3) κυκλικοί κόμβοι, από τους οποίους ο ένας θα δώσει τη δυνατότητα σύνδεσης με τον ξεχασμένο κόμβο του Παληού στην Εγνατία οδό.

– Εκτιμώμενος Προϋπολογισμός του έργου: 5 εκατομμύρια ευρώ.

– Χρηματοδότηση: Προγράμματα Οδικής Ασφάλειας και Πολιτικής Προστασίας ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η Περιμετρική θα έχει πολύ μεγάλη σημασία και αξία τόσο για το κυκλοφοριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Παληό όσο και για τη διαχείριση εκτάκτων καταστάσεων Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα: Εκτροπή οχήματος επι της Ερυθρού

Άγιοι είχαν οι επιβαίνοντες του ΙΧ αυτοκινήτου που σήμερα τα ξημερώματα εξετράπη της πορείας του επί της Ερυθρού καβάλησε τη νησίδα και προσέκρουσε στα κάγκελα σε μία κολώνα φωτισμού.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Ματαίωση Επίσκεψης Νίκου Ανδρουλάκη

Έκτακτος λόγος που ανέκυψε χθες, ματαιώνει την προγραμματισμένη για σήμερα επίσκεψη του κ. Νίκου Ανδρουλάκη στο Ν. Καβάλας . Κι όμως όλα ήταν έτοιμα, με συγκεκριμένο πρόγραμμα συναντήσεων σε Παγγαίο και Καβάλα.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: