Connect with us

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη συγκρότηση Συμβουλίου Διοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Προκηρύχθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, και  εκδόθηκε η διεθνής δημόσια πρόσκληση για την πλήρωση πέντε θέσεων εξωτερικών μελών στο Συμβούλιο Διοίκησης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του νέου νόμου 4957/2022, ο Πρύτανης του Δ.Π.Θ. Καθηγητής Αλέξανδρος Πολυχρονίδης, προκειμένου για τη συγκρότηση Συμβουλίου Διοίκησης στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, προχώρησε στην προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης, και εξέδωσε διεθνή δημόσια πρόσκληση για την πλήρωση των πέντε θέσεων των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης.

Η  θητεία του Συμβουλίου Διοίκησης θα ξεκινήσει από την ημερομηνία συγκρότησής του και θα ολοκληρωθεί την 31η Αυγούστου 2026.

Οι εκλογές για την ανάδειξη των έξι εσωτερικών μελών θα διεξαχθούν τη Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022, και η εκλογική διαδικασία θα διενεργηθεί αποκλειστικά ηλεκτρονικά.

Η Πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των πέντε θέσεων των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης έχει ως καταληκτική ημερομηνία την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2022.

Η προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη των εσωτερικών μελών και η Πρόσκληση για την υποβολή υποψηφιοτήτων για την πλήρωση των θέσεων των εξωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δ.Π.Θ.

Click to comment

Απάντηση

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δεν θα γίνουν μαθήματα στα σχολεία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022. Με το μόνο που θα ασχοληθούν οι μαθητές θα είναι αθλητικές δραστηριότητες που θα οργανώσουν τα σχολεία.

Ο λόγος είναι ο εορτασμός της 9ης Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού 2022 που θεσμοθέτησε το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Με κοινό σύνθημα «ΑΘΛΗΣΗ κάθε μέρα, ΥΓΕΙΑ μια ΖΩΗ» και στόχο την ανάδειξη της ωφελιμότητας της άθλησης στη σωματική και πνευματική υγεία εφ’ όρου ζωής, καλούνται οι σχολικές μονάδες της Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας να οργανώσουν και να υλοποιήσουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου.

Ενδεικτικές αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες:
✓ Δρόμος Υγείας: περπάτημα ή τρέξιμο για 2022 μέτρα.
✓ «Πράσινες» αθλητικές δραστηριότητες με τη συμπερίληψη κάποιου περιβαλλοντικού στοιχείου
(π.χ. εξερεύνηση πράσινων χώρων κοντά στον σχολικό χώρο και αξιοποίησή τους για σωματική
άσκηση και παιχνίδι ή συνδυασμός μιας περιβαλλοντικής δράσης με κάποια αθλητική
δραστηριότητα που επιλέγουν οι μαθητές/μαθήτριες).
✓ Σχεδιασμός και υλοποίηση ενός σύντομου σχεδίου εργασίας (πρότζεκτ) όπου οι μαθητές και οι
μαθήτριες δημιουργούν και παίζουν το δικό τους κινητικό παιχνίδι, εφαρμόζοντας τους ανάλογους
κανονισμούς.
✓ Διοργάνωση εσωτερικών πρωταθλημάτων ή/και αγώνων σκυταλοδρομίας, δημιουργώντας
διαδρομές με εμπόδια.
✓ Επιλογή ενός αθλήματος και προσαρμογή των κανόνων από τους μαθητές.
✓ Επιλογή παραδοσιακών παιχνιδιών από ευρωπαϊκή ή/και άλλη χώρα.
✓ Διδασκαλία ενός παιχνιδιού ή ενός χορού από τους/τις μαθητές/μαθήτριες στους
δασκάλους/καθηγητές τους για να παίξουν/χορέψουν όλοι μαζί.
✓ Δημιουργία θεματικής αφίσας για την ημέρα του αθλητισμού και έκθεση των αφισών σε κοινό χώρο
του σχολείου.
✓ Επίσκεψη σε αθλητικά κέντρα ή άλλους ασφαλείς χώρους άθλησης.
✓ Οργάνωση κοινών αθλητικών δράσεων σε συνεργασία με όμορες σχολικές μονάδες ή ανταλλαγή
βέλτιστων αθλητικών πρακτικών/δραστηριοτήτων με άλλες σχολικές μονάδες της χώρας μας ή/και
του εξωτερικού.
✓ Πρόσκληση διακεκριμένων αθλητών για την παρουσίαση αθλημάτων ή/και συζήτηση, ανταλλαγή
σκέψεων και βράβευση τυχόν νικητών/νικητριών μαθητών/μαθητριών σε Πανελλήνιους ή/και
Παγκόσμιους Σχολικούς Αγώνες (π.χ. 19η Παγκόσμια Γυμνασιάδα κ.α.).
✓ Πρόσκληση Ιατρού για ανοιχτή συζήτηση και θεματικό κέντρο «Η σχέση Υγείας και Αθλητισμού»,
ώστε να αποτελέσει το έναυσμα για περαιτέρω εξέταση του θέματος.
✓ Σεμινάριο πρώτων βοηθειών από εξειδικευμένους Φορείς.
✓ Αποτύπωση του τρόπου εορτασμού της Ημέρας του Αθλητισμού σε γραπτό κείμενο ή άλλο κείμενο
επικοινωνίας και δημιουργία συλλογικού τόμου (π.χ. ηλεκτρονικό βιβλίο ή/και δημιουργία PPT) –
Ανάρτηση στην ιστοσελίδα της σχολικής μονάδας, δημοσίευση στη σχολική εφημερίδα ή/και
ανταλλαγή κειμένων με άλλες σχολικές μονάδες.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Οι φοιτητές του ΔΙΠΑΕ Καβάλας διεκδικούν δωρεάν σίτιση για όλους

Με θερμό καλωσόρισμα υποδέχτηκαν οι Φοιτητικοί Σύλλογοι Πληροφορικής και Φυσικού του ΔΙΠΑΕ Καβάλας τους πρωτοετείς φοιτητές που πέρασαν στις σχολές τους.

Αρχικά, οι πρόεδροι των Φοιτητικών Συλλόγων Φώτης Ζαρκάδας, της Πληροφορικής, και Άγγελος Μπουτκάρης, του Φυσικού, απηύθυναν στους φοιτητές έναν σύντομο χαιρετισμό, όπου συνεχάρησαν τους πρωτοετείς φοιτητές και τους ευχήθηκαν καλή αρχή σε αυτή τη νέα σταδιοδρομία της ζωής τους.

Τονίστηκε η σημασία που έπαιξαν οι νεοσύστατοι σύλλογοι στο να μην κλείσει πέρυσι το τμήμα της Φυσικής στην Καβάλα, όπου οι φοιτητές με τον οργανωμένο και αταλάντευτο αγώνα τους κράτησαν ανοιχτή τη σχολή, αλλά και την πλούσια δράση που είχαν οι Σύλλογοι με διάφορες αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Ακολούθησε ξενάγηση στους χώρους του ιδρύματος και συζήτηση, για το τι είναι ο Φοιτητικός Σύλλογος, ποια είναι τα όργανά του, την σημασία που έχει η μαζική συμμετοχή των φοιτητών σε αυτόν, αλλά και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές σήμερα, όπως το ζήτημα της σίτισης που ακόμα δεν έχουν ανοίξει οι πλατφόρμες αιτήσεων για τους πρωτοετείς με συνέπεια να μην δικαιούται κανένας πρωτοετής δωρεάν σίτιση.

Στο τέλος την ξενάγησης ακολούθησε παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων Πληροφορικής, Λογιστικής, Χημικού και Φυσικού στην λέσχη της σχολής, όπου διεκδίκησαν και κατάφεραν όλοι οι φοιτητές να φάνε δωρεάν, κάτι που είναι πάγια θέση των συλλόγων για δωρεάν σίτιση για όλους χωρίς κανέναν περιορισμό.

Τέλος, έδωσαν αγωνιστικό ραντεβού για αύριο Τετάρτη στις 12:00 έξω από την λέσχη, ώστε να απαιτήσουν από τον αντιπρύτανη δωρεάν σίτιση για όλους τους φοιτητές.

Continue Reading

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Δερβιτσιώτης, Τσαουσίδης, Μάλλιου, Καραφύλλης, Φίσκα διεκδικούν τη Διοίκηση του ΔΠΘ

Μετά την προκήρυξη των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης του Δημοκρίτεου Πανεπιστημίου, γνωστοποιήθηκε από το Βασίλη Τσαουσίδη, το σχήμα που θα διεκδικήσει τη διοίκησηςστις επικείμενες εκλογές.

Ο Καθηγητής της Πολυτεχνικής και υποψήφιος Πρύτανης στις προηγούμενες εκλογές  με ανάρτησή του ανακοίνωσε τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί και το γεγονός ότι του σχήματος θα ηγηθεί ο Καθηγητής της Νομικής Άλκης Δερβιτσιώτης και θα συμμετάσχουν η Καθηγήτρια των ΤΕΦΑΑ Βίβιαν Μάλλιου , η Καθηγήτρια της Ιατρικής Αλίκη Φίσκα, ο Καθηγητής του Παιδαγωγικού Αθανάσιος Καραφύλλης και ο ίδιος.

Στην ανάρτησή του αναφέρει:

Πάει καιρός τώρα που κάποιοι συνάδελφοι αποφασίσαμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε τη διοίκηση του πανεπιστημίου μας. Το ΔΠΘ είναι ένα ιστορικό αλλά πολύπαθο πανεπιστήμιο το οποίο, με ελάχιστες φωτεινές εξαιρέσεις, τις τελευταίες δεκαετίες διοικήθηκε από την ίδια ομάδα ανθρώπων, που, κατά κανόνα, μαθήτευσαν στην ίδια “σχολή” και ήταν φορείς της ίδιας φιλοσοφίας.

Η ομάδα μας έχει όραμα για το Δημοκρίτειο: να τιμήσουμε τους φοιτητές, τους καθηγητές, τους ερευνητές και τους εργαζόμενους, τους αποφοίτους του, τους γονείς που μας εμπιστεύονται τα καμάρια τους, τους κατοίκους της Θράκης που στηρίζουν το πανεπιστήμιο με κάθε τρόπο. Θέλουμε να δώσουμε έμφαση στην έρευνα και τη διεθνή του παρουσία και χρηματοδότηση – να μην περιοριστούμε αποκλειστικά στις (ενίοτε γενναιόδωρες) αναθέσεις της έρευνας από την περιφέρεια ΑΜΘ και τις εθνικές πηγές. Θα επιδιώξουμε να ανακόψουμε την καθοδική πορεία στις προτιμήσεις των υποψηφίων, να ανακάμψουμε στις διεθνείς κατατάξεις και να εγγυηθούμε την δίκαιη μεταχείριση των μελών της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Συμφωνήσαμε ότι ο Άλκης Δερβιτσιώτης, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στη Νομική ΔΠΘ, είναι ο ιδανικός πρύτανης – με ευρεία μόρφωση, εμπειρία και διάθεση. Εφόσον εκλεγούμε στο Συμβούλιο Διοίκησης, θα υποστηρίξουμε με θέρμη την υποψηφιότητά του. Την ομάδα μας, εκτός από τον Άλκη, στελεχώνουν επίσης η Βίβιαν Μάλιου , καθηγήτρια στο ΤΕΦΑΑ (Κομοτηνή), η Αλίκη Φίσκα, καθηγήτρια Ιατρικής (Αλεξανδρούπολη), ο Aθανάσιος Καραφύλλης, καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης (Αλεξανδρούπολη) και ο Βασίλης Τσαουσίδης, καθηγητής ΗΜ&ΜΥ (Ξάνθη).
Προς το παρόν.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: