Quantcast
Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΔΗΠΕΘΕ, πυρόπληκτοι και αντιδικία με ΔΕΠΟΣ κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του ΔΣ Καβάλας

Με την κοπή της βασιλόπιτας άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Το φλουρί έπεσε στον Ντίνο Χριστοδουλίδη , δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης.

Ακολούθησαν οι ευχές από το δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για υγεία στους καβαλιώτες και δύναμη και προκοπή στο δήμο και αμέσως μετά άρχισε η συνήθης ροή της συνεδρίασης.

Με πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης» κατατέθηκε στο σώμα σχέδιο ψηφίσματος για τα δρομολόγια των πλοίων Καβάλας – Θάσου και στήριξης των ναυτεργατών, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα. Μάλιστα, ο κ. Σιμιτσής, παίρνοντας το λόγο, υπογράμμισε ότι “το κράτος αθηναιοκρατείται και οι βουλευτές της Καβάλας δεν άσκησαν τις πιέσεις που έπρεπε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης διάβασε στο σώμα επιστολή – κραυγή αγωνίας, όπως την χαρακτήρισε, την οποία απέστειλε η διοίκηση προς το υπουργείο Πολιτισμού, με θέμα το ζοφερό μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ.

“Με 45.000 ευρώ κρατική συμμετοχή και 1,5 υπάλληλο δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΔΗΠΕΘΕ. Το ποσό είναι αστείο. Ας μας απαλλάξει τουλάχιστον το υπουργείο από την υποχρέωση των Προγραμματικών Συμβάσεων, για να περιορίσουμε κι εμείς το κόστος λειτουργίας του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σιμιτσής είπε ότι πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή η κοροϊδία με τα ΔΗΠΕΘΕ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι “το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, παρά την ισχνή χρηματοδότηση, παράγει πολιτισμό και ποιοτικές παραστάσεις», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, που είχε πρεμιέρα προχθές, την παράσταση “Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά», που κέρδισε ήδη τις καλύτερες εντυπώσεις από όσους την παρακολούθησαν.

Ο Άρης Βέρρος συμφώνησε με το περιεχόμενο της επιστολής, λέγοντας, όμως, ότι είναι αργά, γιατί το κράτος το μόνο που κάνει αυτό το διάστημα είναι να ξεχρεώνει τους δανειστές του.

Τη στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών στην οδό Θράκης από το δήμο ζήτησε ο Άρης Βέρρος, που ρώτησε τη διοίκηση γιατί έχουν σταματήσει οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης των σπιτιών τους. Ο κ. Σιμιτσής απαντώντας, είπε ότι παρασχέθηκε η μέγιστη δυνατή βοήθεια στις οικογένειες οι οποίες δεν έμειναν άστεγες, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θόδωρος Μουριάδης είπε, αναφορικά με τις εργασίες, ότι οι εργασίες προχωρούν με προσεκτικούς ρυθμούς και ότι η κάθε στέγη κοστίζει στο δήμο που ανέλαβε την αποκατάστασή τους, περί τις 6.000 ευρώ.

Ανακοίνωση- ενημέρωση έκανε ο κ. Σιμιτσής σχετικά με την αντιδικία Δήμου- ΔΕΠΟΣ, υπογραμμίζοντας ότι από το χρέος των 4 εκ. της ΔΕΠΟΣ προς την Κοινοπραξία Δήμου Καβάλας- ΔΕΠΟΣ, ο δήμος διεκδικεί τα 2 εκ.

Τέλος, ο κ. Σιμιτσής ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν την μεταφορά των ανακυκλώσιμων ειδών στο ΚΔΑΥ της Ξάνθης, όπως προβλέπεται στο σχεδιασμό της ΔΙΑΜΑΑΘ. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, προβλέπονται δύο Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην περιοχή, ένα στην Ξάνθη και ένα στη Δράμα. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τους κ.κ. Εριφυλλίδη, Ζαχαριάδη και Ιατρού να την καταψηφίζουν και τους κ.κ. Βέρρο και Ιωαννίδη να ψηφίζουν “παρών».

Πηγή: kavalapress.gr

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Στην καβάλα το εντυπωσιακό κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas

Μεταφέροντας περίπου 4.000 επιβάτες, κυρίως αμερικάνικης και κινεζικής υπηκοότητας, κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 18 Ιουνίου 2024 στο λιμάνι της Καβάλας «Απόστολος Παύλος» το θηριώδες κρουαζιερόπλοιο Voyager of the Seas της Royal Caribbean Cruises.

Η εταιρεία αυτή διαθέτει στον στόλο της και το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο, το Symphony of the Seas.

Λόγω του μεγέθους του, το Voyager of the Seas παρέμεινε αρόδο έξω από το λιμάνι, και οι επιβάτες μεταφέρονταν στην πόλη με μικρές βάρκες (λάντζες). Η χερσόνησος της Παναγίας κατακλύστηκε από χιλιάδες τουρίστες. Το Voyager of the Seas είναι το μεγαλύτερο πλοίο που έχει προσεγγίσει ποτέ την Καβάλα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πλησιάζει η διορία για ταμειακές μηχανές IRIS και POS | Βαρύ το πρόστιμο

Να ενεργοποιήσουν το σύστημα αμέσως πληρωμών IRIS. Πρόκειται για 600.000 επαγγελματίες οι οποίοι ακόμη δεν έχουν προχωρήσει στην εν λόγω -απαραίτητη- ενέργεια και σε αντίθετη περίπτωση θα είναι αντιμέτωποι με αυτοτελές πρόστιμο 1.500 ευρώ, ενώ στους υπόχρεους που δεν προχωρήσουν στη δήλωση επαγγελματικού λογαριασμού στην ΑΑΔΕ θα επιβάλλεται έξτρα διοικητικό πρόστιμο ύψους 1.000 ευρώ.

Αξίζει να αναφερθεί πως το υπουργείο Οικονομικών έχει αποκλείσει νέα παράταση στο χρονοδιάγραμμα ενώ σχεδιάζει τη σταδιακή επέκταση του IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις μέχρι τον Μάρτιο του 2025.

Πότε λήγει η προθεσμία για τη σύνδεση ταμειακών μηχανών με τα POS

Υπενθυμίζεται πως στο τέλος του τρέχοντος μηνός εκπνέει και η προθεσμία για τους επαγγελματίες και τις επιχειρήσεις που είναι υπόχρεες διασύνδεσης των ταμειακών μηχανών με τα POS με εξαίρεση όσες δεν κατέστη δυνατόν να διασυνδεθούν λόγω ασυμβατότητας των ηλεκτρονικών συστημάτων τους. Πρόκειται για επιχειρήσεις με παλαιά συστήματα ταμειακών και για τις οποίες υπάρχει ελαστικότερο χρονοδιάγραμμα.

Ειδικά οι επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν ταμειακό σύστημα με συγκεκριμένο λογισμικό (πρόκειται για το ERP το οποίο αφορά τη συνολική λειτουργία της επιχείρησης από χρηματοοικονομικά μέχρι ανθρώπινο δυναμικό) και έχουν προγραμματίσει τεχνικές εργασίες με τον ειδικό συνεργάτη τους εντός του Ιουνίου θα πρέπει να ολοκληρώσουν τη διαδικασία μέχρι το τέλος του μήνα. Για τις υπόλοιπες επιχειρήσεις που ανήκουν σε αυτή τη κατηγορία η προθεσμία έχει ήδη λήξει.

Επίσης θα πρέπει οι περίπου 30.000 εποχικές επιχειρήσεις να έχουν την πρώτη ημέρα λειτουργίας τους, έτοιμη τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με τα POS.

Για 3.000 επιχειρήσεις που δεν μπορούσαν να προμηθευτούν τερματικά POS λόγω χαμηλής πιστοληπτικής αξιολόγησης, καθώς είναι στη λίστα του «Τειρεσία», το ζήτημα αντιμετωπίσθηκε με νομοθετική ρύθμιση.

Σύμφωνα με τη ρύθμιση, μέχρι το τέλος του 2025 οι πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών δεν μπορούν να απορρίψουν πρόταση επιχείρησης για κατάρτιση σύμβασης για υπηρεσίες αποδοχής καρτών πληρωμών, παροχής τερματικών ΡOS κ.λπ. επικαλούμενοι χαμηλή πιστοληπτική αξιολόγηση ή ικανότητα της προτείνουσας οντότητας κ.λπ., όταν η πρόταση περιλαμβάνει επαρκείς τρόπους εξασφάλισης απαιτήσεων των παρόχων.
Σε περίπτωση παράβασης, επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ από την ΑΑΔΕ.

Τα πρόστιμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τη νομοθεσία, στις υπόχρεες επιχειρήσεις που δεν έχουν διασυνδέσει τις ταμειακές μηχανές με τα POS επιβάλλονται πρόστιμα που ανέρχονται σε 10.000 ευρώ, εφόσον τηρούν απλογραφικό λογιστικό σύστημα και σε 20.000 ευρώ, εφόσον τηρούν διπλογραφικό λογιστικό σύστημα.

Continue Reading

ΕΒΡΟΣ

Άσκηση για σεισμικό κίνδυνο στην Π.Ε. Εβρου “Κάδμος & Αρμονία 2024”

Η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ) σε συνεργασία με τον Οργανισμό Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας  (Ο.Α.Σ.Π.) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας διοργανώνει την επιχειρησιακή άσκηση επι χάρτου με την ονομασία “ΚΑΔΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ 2024”.

Η άσκηση έχει ως στόχο την ενίσχυση της ετοιμότητας για την αντιμετώπιση σεισμικών φαινομένων, τόσο προσεισμικά όσο και μετασεισμικά, στην Περιφερειακή Ενότητα Έβρου, με έμφαση στους Δήμους Αλεξανδρούπολης, Σουφλίου και Σαμοθράκης.

Το πρόγραμμα της άσκησης περιλαμβάνει:

 • Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024:
  • 09:00 – 14:00: Αίθουσα διαλέξεων “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΡΗΤΗ” στο Νομαρχείο (Βασ. Αλεξάνδρου), Αλεξανδρούπολη
 • Τρίτη 18 Ιουνίου 2024:
 • 11:00 – 15:00: Πνευματικό Κέντρο “ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΑΡΔΥΣ”, Σαμοθράκη
 • 20:00 – 21:00 Εσπερίδα για θέματα διαχείρισης σεισμικού κινδύνου. Εμπειρίες και διδάγματα (Φιδέλειο Πνευματικό Κέντρο)

Στην άσκηση θα συμμετάσχουν φορείς, υπηρεσίες και εθελοντές από διάφορους τομείς, με στόχο την εξάσκηση σε:

 • Συντονισμό και επικοινωνία
 • Διαχείριση κρίσεων
 • Αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών
 • Παροχή βοήθειας σε πληγέντες
 • Αποκατάσταση ζημιών

Η άσκηση “ΚΑΔΜΟΣ ΚΑΙ ΑΡΜΟΝΙΑ 2024” αποτελεί σημαντικό βήμα για την ενίσχυση της ετοιμότητας της περιοχής έναντι σεισμικών φαινομένων και την προστασία των πολιτών.

 

 

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
worker and red cross as logo
text about elections
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en