Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

ΔΗΠΕΘΕ, πυρόπληκτοι και αντιδικία με ΔΕΠΟΣ κυριάρχησαν στην συνεδρίαση του ΔΣ Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Με την κοπή της βασιλόπιτας άρχισε η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Το φλουρί έπεσε στον Ντίνο Χριστοδουλίδη , δημοτικό σύμβουλο της διοίκησης.

Ακολούθησαν οι ευχές από το δήμαρχο και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για υγεία στους καβαλιώτες και δύναμη και προκοπή στο δήμο και αμέσως μετά άρχισε η συνήθης ροή της συνεδρίασης.

Με πρόταση της “Λαϊκής Συσπείρωσης» κατατέθηκε στο σώμα σχέδιο ψηφίσματος για τα δρομολόγια των πλοίων Καβάλας – Θάσου και στήριξης των ναυτεργατών, το οποίο και ψηφίστηκε ομόφωνα. Μάλιστα, ο κ. Σιμιτσής, παίρνοντας το λόγο, υπογράμμισε ότι “το κράτος αθηναιοκρατείται και οι βουλευτές της Καβάλας δεν άσκησαν τις πιέσεις που έπρεπε».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας Ανέστης Δημητριάδης διάβασε στο σώμα επιστολή – κραυγή αγωνίας, όπως την χαρακτήρισε, την οποία απέστειλε η διοίκηση προς το υπουργείο Πολιτισμού, με θέμα το ζοφερό μέλλον των ΔΗΠΕΘΕ.

“Με 45.000 ευρώ κρατική συμμετοχή και 1,5 υπάλληλο δεν μπορεί να λειτουργήσει το ΔΗΠΕΘΕ. Το ποσό είναι αστείο. Ας μας απαλλάξει τουλάχιστον το υπουργείο από την υποχρέωση των Προγραμματικών Συμβάσεων, για να περιορίσουμε κι εμείς το κόστος λειτουργίας του», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Σιμιτσής είπε ότι πρέπει να σταματήσει κάποια στιγμή η κοροϊδία με τα ΔΗΠΕΘΕ, υπογραμμίζοντας, ωστόσο, ότι “το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, παρά την ισχνή χρηματοδότηση, παράγει πολιτισμό και ποιοτικές παραστάσεις», κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην νέα παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ, που είχε πρεμιέρα προχθές, την παράσταση “Η οδύνη των ανέργων και το δικαίωμα στην τεμπελιά», που κέρδισε ήδη τις καλύτερες εντυπώσεις από όσους την παρακολούθησαν.

Ο Άρης Βέρρος συμφώνησε με το περιεχόμενο της επιστολής, λέγοντας, όμως, ότι είναι αργά, γιατί το κράτος το μόνο που κάνει αυτό το διάστημα είναι να ξεχρεώνει τους δανειστές του.

Τη στήριξη των πυρόπληκτων οικογενειών στην οδό Θράκης από το δήμο ζήτησε ο Άρης Βέρρος, που ρώτησε τη διοίκηση γιατί έχουν σταματήσει οι εργασίες αποκατάστασης της στέγης των σπιτιών τους. Ο κ. Σιμιτσής απαντώντας, είπε ότι παρασχέθηκε η μέγιστη δυνατή βοήθεια στις οικογένειες οι οποίες δεν έμειναν άστεγες, ενώ ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Θόδωρος Μουριάδης είπε, αναφορικά με τις εργασίες, ότι οι εργασίες προχωρούν με προσεκτικούς ρυθμούς και ότι η κάθε στέγη κοστίζει στο δήμο που ανέλαβε την αποκατάστασή τους, περί τις 6.000 ευρώ.

Ανακοίνωση- ενημέρωση έκανε ο κ. Σιμιτσής σχετικά με την αντιδικία Δήμου- ΔΕΠΟΣ, υπογραμμίζοντας ότι από το χρέος των 4 εκ. της ΔΕΠΟΣ προς την Κοινοπραξία Δήμου Καβάλας- ΔΕΠΟΣ, ο δήμος διεκδικεί τα 2 εκ.

Τέλος, ο κ. Σιμιτσής ζήτησε από τους δημοτικούς συμβούλους να εγκρίνουν την μεταφορά των ανακυκλώσιμων ειδών στο ΚΔΑΥ της Ξάνθης, όπως προβλέπεται στο σχεδιασμό της ΔΙΑΜΑΑΘ. Σύμφωνα με τον περιφερειακό σχεδιασμό, προβλέπονται δύο Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών στην περιοχή, ένα στην Ξάνθη και ένα στη Δράμα. Η εισήγηση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, με τους κ.κ. Εριφυλλίδη, Ζαχαριάδη και Ιατρού να την καταψηφίζουν και τους κ.κ. Βέρρο και Ιωαννίδη να ψηφίζουν “παρών».

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αρνητικά όλα τα τεστ σε προσωπικό/φιλοξενούμενους του Κωνστάντειου Γηροκομείου Καβάλας

Δημοσιεύτηκε

στις

Ανακοινώθηκε το πρωί του Σαββάτου 11 Ιουλίου ότι τα τεστ κορωνοϊού στους φιλοξενούμενους & το προσωπικό του «Κωνστάντειου» γηροκομείου Καβάλας είναι όλα αρνητικά.

Άρα δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κρούσμα του ιού στο γηροκομείο εκτός από αυτό του 85χρονου, οποίος παραμένει σε δωμάτιο “καραντίνα” εντός του γηροκομείου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σπιρτζης | Οσες παραχωρήσεις έγιναν από το ΤΑΙΠΕΔ στο Λιμάνι της Καβάλας έγιναν με πιέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ με το Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη συζητήθηκε και η ιδιωτικοποίηση του λιμένα Απόστολος Παύλος.

Μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Καβάλας μετέφερε ότι θα πρέπει αρμόδιος για τα θέματα της χερσαίας ζώνης του λιμανιού να είναι ο δήμος και όχι κάποιος ιδιώτης ενώ όσον αφορά τις παραχωρήσεις του ΤΑΙΠΕΔ ο πρώην Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι όποιες παραχωρησεις υπάρχουν από το ΤΑΙΠΕΔ μέχρι στιγμής έγιναν μετά από πολλές πιέσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Αιτημα Μουριάδη σε Νοτοπούλου-Σπίρτζη να μην περνούν τα προγράμματα ΕΣΠΑ από το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοσιεύτηκε

στις

Με αφορμή την απόρριψη του προγράμματος ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της περιοχής της συνοικίας της Παναγίας Καβάλας από την αντιπολίτευση στο δημοτικό συμβούλιο Καβαλας αλλά και την έγκριση του συγκεκριμένου προγράμματος στο Δήμο Χαλανδρίου δ(σχετικά εδώ) ο Δήμαρχος Καβάλας Θόδωρος Μουριάδης μετέφερε ως αίτημα στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστο Σπίρτζη κατά την διάρκεια της συνάντησής τους στην Καβάλα τα συγκεκριμένα προγράμματα ΕΣΠΑ που δεν εγκρίνονται να μην περνούν από το δημοτικό συμβούλιο έτσι ώστε να προχωρούν κανονικά χωρίς αντιδράσεις όταν είναι προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.

Αξίζει να σημειωθεί πώς σχετικά με την συγκεκριμένη πρόταση η πρώην Υπουργός Μακεδονίας-Θράκης και τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου δεν φαίνεται να συμφώνησε με τον Δήμαρχο.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Μουριαδης σε Νοτοπούλου | Σφάλμα της προηγούμενης δημοτικής αρχής για τη γέφυρα το πληρώνουμε ακόμα

Δημοσιεύτηκε

στις

Πραγματοποιείται αυτήν την ώρα συνάντηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνας Νοτοπούλου και Χρήστου Σπίρτζη με τον Δήμαρχο Καβάλας Θόδωρο Μουριάδη στο Δημαρχείο Καβάλας.

Μεταξύ των θεμάτων τα οποία συζητούνται ειναι και αυτό της γέφυρας στο παλιό νοσοκομείο της Καβάλας όπου ο Δήμαρχος μετέφερε στην πρώην Υπουργό Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου πώς ένα σφάλμα της προηγούμενης διοίκησης του δήμου το πληρώνει ακόμα ο Δήμος Καβάλας αναφερόμενος φυσικά στο γεγονός ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης και όχι στην τότε κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για να αποκατασταθεί η γέφυρα στο παλιό νοσοκομείο.

Μρταξύ άλλων ο πρώην υπουργός υποδομών κ. Χρήστος Σπίρτζης τόνισε ότι σε συνολικότερο βαθμό η Περιφέρεια έχει πρόβλημα με τις γέφυρες δίνοντας το παράδειγμα της γέφυρας του Ιάσμου.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

.

Monopolio Delivery

Δημοφιλή

Popular posts:

PABTEBOY ME GIATRO

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Mladen Group 16

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Free Group 01

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ