Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δημ. Συμβούλιο Κομοτηνής | Όχι σε κεραία κινητής τηλεφωνίας δίπλα σε παιδί που πάλεψε τον καρκίνο

Μαζική η στήριξη των δημοτικών συμβούλων στον Γολγοθά της οικογένειας Πλευράκη

«Πώς μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια η κόρη μου μετά από μία τέτοια σπουδαία ιατρική νίκη, δίπλα σε μία κεραία 10 μέτρα από το κρεβατάκι της και το σχολείο της;»

Αγωνιούν οι κάτοικοι της περιοχής για την προστασία της δημόσιας υγείας όλων, κινούνται νομικά για να ξηλωθεί η κεραία

Γκαράνης: «Είμαστε και είμαι δίπλα σας»

Γραβάνης: «Άμεσα ο φάκελος αδειοδότησης να γίνει κόσκινο»

Βαθύτερες διαστάσεις έχει η υπόθεση δημοτών που πρόσφατα αντέδρασαν στην εν κρυπτώ τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας σε πυκνοκατοικημένη περιοχή. Εκτός του ότι η υπόθεση έχει αποκτήσει νομικές προεκτάσεις, πλέον τους κατοίκους στηρίζει ομόφωνα και μαζικά το Δημοτικό Συμβούλιο. Άπαντες οι δημοτικοί σύμβουλοι πείσθηκαν από τις ενστάσεις των κατοίκων περί έλλειψης επιστημονικών αποδείξεων για απουσία μακροχρόνιων επιπτώσεων στην υγεία, ιδίως από την ιστορία μίας οικογένειας, με παιδί που έδωσε σκληρή μάχη κόντρα και στον καρκίνο.

Το θέμα απασχόλησε προ ημερησίας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση το βράδυ της Δευτέρας 31/01. Το χρονικό της υπόθεσης, τις διαμαρτυρίες που προηγήθηκαν αλλά και το υπόμνημα των κατοίκων θύμισε η πρόεδρος Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, σημειώνοντας πως «το θέμα αφορά όλη την πόλη». Η κεραία, θυμίζουμε, βρίσκεται στην οροφή ημιτελούς οικοδομής στη συμβολή των οδών Μυσιρλή και Αποστολίδη. Στο ΔΣ παρευρέθηκαν κάτοικοι της περιοχής (Σοφία Κυριαζοπούλου, Νεοπτόλεμος Τερλεμές, Αθανάσιος Πλευράκης, Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος) κι η δικηγόρος τους Κυριακή Παπαγεωργίου.

Επιφυλάξεις για τη δημόσια υγεία

Τα δεδομένα που έχουν προκύψει σχετικά με την κεραία έκανε γνωστά ο Ν. Τερλεμές, στον απόηχο και της διαμαρτυρίας (Τετάρτη 28/01) περίπου 200 κατοίκων, με αίτημα την άμεση παύση λειτουργίας και την απομάκρυνσή της. «Η κεραία βρίσκεται σε ταράτσα ημιτελούς οικοδομής, τοποθετήθηκε με άκρα μυστικότητα καλυμμένη από αδιαφανή κατασκευή, ώστε να μην είναι εμφανής στους περαστικούς. Είναι σε σχήμα καμινάδας», προλόγισε.

Στη συνέχεια εξέφρασε αναλυτικά τις επιστημονικές επιφυλάξεις που υπάρχουν, παρότι η εταιρία έχει δηλώσει πως τηρούνται οι -κατά το νόμο- προδιαγραφές ασφαλείας για τη δημόσια υγεία. Οι κάτοικοι αγωνιούν «για τις επιδράσεις που θα μπορούσε να έχει στην υγεία μας και των παιδιών μας η τοποθέτηση και λειτουργία αυτής της κεραίας […]. Η συνεχής έκθεση σε ηλεκτρομαγνητική μη ιοντίζουσα ακτινοβολία κι οι επιπτώσεις της στον άνθρωπο είναι ένα θέμα, το οποίο σύμφωνα με τη διεθνή και ελληνική βιβλιογραφία είναι ακόμη υπό αμφισβήτηση. Τα όρια ασφαλείας που τίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση […] έχουν καθοριστεί με βάση αποτελέσματα σχετικά με τη βραχυπρόθεσμη έντονη έκθεση κι όχι με τη μακροπρόθεσμη έκθεση, διότι διαθέσιμη επιστημονική πληροφορία για τα μακροπρόθεσμα αποτελέσματα της έκθεσης σε χαμηλής έντασης ηλεκτρομαγνητικά πεδία θεωρείται ανεπαρκής για τη θέσπιση ποσοτικών ορίων […]. Επομένως η συμμόρφωση με τα ποσοτικά όρια που έχει θέση η ελληνική νομοθεσία δεν εγγυάται με τρόπο αδιαμφισβήτητο την ασφάλεια σε συνεχή έκθεση ακτινοβολία. Σε αυτό συντελεί η απόφαση της πολιτείας να μην επιτρέπει την τοποθέτηση κεραιών πάνω σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, νοσοκομεία, σχολεία κλπ. Τα όρια που θέτει η Ελλάδα είναι μεν χαμηλότερα από αυτά που προτείνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, αλλά πολλές χώρες λαμβάνονται υπόψη τη δημόσια υγεία έχουν χαμηλότερα από αυτά της Ελλάδας. Επιπλέον ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ταξινόμησε με ανακοίνωσή του τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα ραδιοσυχνοτήτων ως πιθανώς καρκινογόνα για τους ανθρώπους. Η συγκεκριμένη κεραία είναι τοποθετημένη μέσα σε πολύ πυκνό αστικό ιστό […]», δήλωσε αναλυτικά, περιγράφοντας την περιοχή στην οποία ζουν παιδιά κι ενήλικες με πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ επίσης υπάρχουν υποδομές δημόσιου ενδιαφέροντος όπως παιδότοπος, πάρκο, σχολεία, βρεφονηπιακοί σταθμοί, ξενοδοχείο, κτίριο αστυνομικής διεύθυνσης, κλπ.

«Η λειτουργία της καινούργιας κεραίας θα επιβαρύνει επιπλέον τη δημόσια υγεία […] το Ευρωπαϊκό Δίκαιο έχει αναγνωρίσει την υπέρτατη αρχή της προφύλαξης υπέρ της δημόσιας υγείας σε περίπτωση αμφιβολίας, ενόψει της οποίας όταν υπάρχουν αμφιβολίες προκρίνεται η δημόσια υγεία έναντι της οικονομικής ελευθερίας η οποία υποχωρεί», υποστήριξε.

Επικουρικά, έθεσε και μία σειρά περαιτέρω ερωτηματικών-ενστάσεων για τη λειτουργία της κεραίας πέρα από το ζήτημα δημόσιας υγείας.

Ο Γολγοθάς μίας οικογένειας

Συγκίνησε το Σώμα η ιστορία της οικογένειας Πλευράκη, τα δύο παιδιά της οποίας αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ πλέον ένας νέος πονοκέφαλος -η κεραία- ήρθε να προστεθεί στα σοβαρά τους προβλήματα.

Την ιστορία διηγήθηκε ο Παναγιώτης Πλευράκης και παρατίθεται αναλυτικά όπως ακούστηκε:

«Είμαι λίγο συναισθηματικά φορτισμένος γι’ αυτό τα έχω γράψει. Στο επάγγελμα είμαι στρατιωτικός κι είμαι παντρεμένος με τη Νικολέτα Γελάτου με την οποία αποκτήσαμε δύο παιδιά, τον Παναγιώτη και τη Μαρία 11 κι 6 ετών αντίστοιχα. Έχουμε ιδιόκτητη κατοικία επί της Μυσιρλή καθώς κι ιδιόκτητη επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος ακριβώς απέναντι από την οικοδομή στην οποία τοποθετήθηκε η κεραία. Την τελευταία εβδομάδα η οικογένειά μου αναστατώθηκε αρκετά κι η αναστάτωση οφείλεται στο ιατρικό ιστορικό και των δύο παιδιών μου.

Ο γιος μου έχει διαγνωστεί από τα ΚΕΣΥ (Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης) με μία σωρεία παθήσεων. Παρακολουθείται από παιδοψυχιάτρους, λογοθεραπευτές, εργοθεραπευτές, κλπ.

Η κόρη μου στην ηλικία των 3 μηνών διαγνώστηκε με μία πάρα πολύ σπάνια κι επιθετική μορφή καρκίνου τελείως άγνωστη στην Ελλάδα -μυοεπιθηλιακό καρκίνωμα του μεσοθωρακίου. Πραγματοποιήθηκε χειρουργείο αφαίρεσης υπερμεγέθους όγκου σε ιδιωτική κλινική, ένα πάρα πολύ δύσκολο χειρουργείο μετά από αεροδιακομιδή, μεταφορά από άλλο Νοσοκομείο και τρεις ανακοπές. Το κόστος τεράστιο […]. Η Μαρία τα κατάφερε από θαύμα, σύμφωνα με τα λεγόμενα των ιατρών, καθώς δεν είχαν συναντήσει ξανά παρόμοιο περιστατικό. Το δύσκολο κομμάτι της θεραπείας όμως δεν ήταν αυτό, καθώς η επιθετικότητα του καρκίνου ήταν κάτι που έπρεπε να επιλυθεί άμεσα.

Μετά από τιτάνιο αγώνα καταφέραμε με τη βοήθεια του Στρατού να μαζευτούν στο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Ιταλίας. Καταλαβαίνετε όλοι σας πόσο δύσκολο είναι να μεταφερθείς για θεραπεία στο εξωτερικό σε μια δύσκολη εποχή τότε, με μνημόνια και χρέη. Στο συγκεκριμένο Νοσοκομείο βρισκόταν ο ιατρός που ανακάλυψε τον συγκεκριμένο καρκίνο, ένας από τους έξι ιατρούς παγκοσμίως που ασχολούνται μόνο με τους σπάνιους αριθμούς καρκίνου […].

Η οικογένειά μας είχε σπάσει στα δύο, η μαμά με τη Μαρία στην Ιταλία κι εγώ εδώ με τον Παναγιώτη, ο οποίος είχε σταματήσει όποια εξέλιξη είχε λόγω του ότι βίωνε έντονο άγχος αποχωρισμού και στρες. Πάρα πολύ συχνά πήγαινα κι εγώ στην Ιταλία, οπότε έμενε με τον παππού και τη γιαγιά. Το πρώτο πράγμα που μας είπαν, όταν φτάσαμε στην Ιταλία, είναι πως η μικρή δεν θα τα καταφέρει. Οι πιθανότητες ήταν εναντίον μας, γιατί κανένα άλλο παιδί δεν τα είχε καταφέρει από τα επτά περιστατικά που έχουν συναντήσει παγκοσμίως, πόσο μάλλον ένα μωρό (τότε 7 μηνών). Αν κατάφερνε να επιβιώσει από τις χημειοθεραπείες, θα συνέχιζαν με ακτινοβολίες αλλά πρώτον οι ακτινοβολίες απαγορεύονται σε παιδιά κάτω των 2μιση ετών και δεύτερον έπρεπε να ακτινοβοληθεί με δόσεις ενηλίκου χωρίς βέβαια να χτυπηθούν ζωτικά όργανα.

Παρά το ότι σχεδόν όλες οι πιθανότητες ήταν εναντίον της, η Μαρία στον τρίτο κύκλο της χημειοθεραπείας είχε εξαφανίσει τον καρκίνο από μέσα της. Ο ιατρός πετούσε στα σύννεφα και δεν το πίστευε ούτε ο ίδιος. Με κάλεσε στο γραφείο, με αγκάλιασε και μου φώναξε με πλατύ χαμόγελο: η Μαρία τα κατάφερε! Πήρε ένα φάκελο κι άρχισε να τον σκίζει μπροστά μου. Αυτό, μου λέει, είναι το πρωτόκολλο θεραπείας αυτού του καρκίνου. Τώρα πλέον το πρωτόκολλο θεραπείας άλλαξε, βγάζοντας πάνω στο γραφείο τον φάκελο της Μαρίας. Μπορώ πλέον, μου λέει, να σου δώσω βεβαίωση ότι η Μαρία θεραπεύτηκε από την ασθένειά της, αλλά δυστυχώς δεν θα σας αφήσω να φύγετε, υπάρχουν πάρα πολλές πιθανότητες να ξαναβγεί ο καρκίνος […] μετά από ακόμη τέσσερις κύκλους χημειοθεραπείας ο κύβος ερρίφθη: η μικρή έκανε 28 ακτινοβολίες με αναισθησία, πάρα πολύ δυνατές σε σημείο να καεί το στήθος κι η πλάτη της. Δυστυχώς όμως χτύπησαν οστά στα οποία σίγουρα θα υπάρχει παραμόρφωση μελλοντικά, όπως μας ενημέρωσαν. Ήταν αδύνατο να μην χτυπηθούν, αλλά τουλάχιστον είναι ζωντανή. Μας όρισαν για τρία χρόνια να κάνουμε κάθε τρεις μήνες μαγνητικές και εξειδικευμένες εξετάσεις, τις οποίες θα στέλνουμε αμέσως στην Ιταλία και με τη σειρά τους σε παιδοογκολόγους παγκοσμίως.

Μας έδωσαν σαφείς οδηγίες για το πως πρέπει να μεγαλώσει ένα τέτοιο παιδί. Μέσα σε αυτές είναι και να αποφεύγουμε, όσο μπορούμε, κάθε είδους ακτινοβολία, γιατί έχει δεχθεί αρκετή. Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι πέρσι ράγισε τον καρπό της και για να κάνουμε μία ακτινογραφία έπρεπε να περιμένουμε την εντολή τους, την οποία τελικά αποφύγαμε, για να μην πάρει περαιτέρω ακτινοβολία η μικρή. Πλέον μας παρακολουθεί μία ομάδα ιατρών στην Αθήνα κάθε έξι μήνες, οι οποίοι συνεργάζονται με τον Ιταλό ιατρό. Επίσης η κόρη μου έχει αξιολογηθεί με 80% αναπηρία […].

Πώς μπορεί να μεγαλώσει με ασφάλεια η κόρη μου μετά από μία τέτοια σπουδαία ιατρική νίκη, δίπλα σε μία τέτοια κεραία 10 μέτρα από το κρεβατάκι της και δίπλα στο σχολείο της; Η οποιαδήποτε υποτροπή θα είναι μοιραία, δυστυχώς δεν επιτρέπονται άλλες ακτινοβολίες.

Όσο και να δεσμεύεται η εταιρία ότι θα τηρήσει τα μέτρα ασφαλείας, εγώ έχω τις επιφυλάξεις μου. Οι ανάγκες αυξάνονται και δεν θα ρωτήσουν κανένα μας, όταν θα χρειαστεί ν’ ανεβάσουν την ισχύ […]. Αισθάνομαι ντροπιασμένος στα παιδιά μου, που δεν μπορώ να τους εγγυηθώ μια καλύτερη ζωή μετά τον Γολγοθά τον οποίο ανέβηκαν. Ζητάω άμεσα να σταματήσει η λειτουργία της κεραίας, προκειμένου να εξασφαλίσω την ευκαιρία που μου έδωσε ο Θεός στα παιδιά μου, την ευκαιρία να ζήσουν. Ευχαριστώ».

Μιλώντας από το παιδικό δωμάτιο, δακρύζοντας ανά διαστήματα, ο κος Πλευράκης κέρδισε τον σεβασμό όλων όσοι παρακολούθησαν τη συνεδρίαση, με το Σώμα συγκλονισμένο απ’ όσα άκουσε. «Δεν υπάρχουν λόγια» αποκρίθηκε η Κλεοπάτρα Στογιαννίδου, ενώ στην τοποθέτηση του πατέρα πως όσα λέει επιβεβαιώνονται με τα κατάλληλα ιατρικά έγγραφα κι εξετάσεις, απάντησε άμεσα πως δεν αμφισβητεί κανείς τα λεγόμενά του.

Προσθετικά, ο κος Τερλεμές υπογράμμισε: «φαίνεται ότι η μη ιοντίζουσα ακτινοβολία περισσότερο επηρεάζει τα παιδιά, το έχει αποδειχθεί κι η νομοθεσία και φαίνεται με τους περιορισμούς που έχει θέσει για μη τοποθέτηση δίπλα σε παιδικούς σταθμούς».

Στα δικαστήρια
Στη συνεδρίαση μίλησαν επίσης οι Σοφία Κυριαζοπούλου και Γιώργος Τριανταφυλλόπουλος, θίγοντας επιμέρους ζητήματα όπως η ύπαρξη κι άλλων κεραιών στην περιοχή ή πως το αίτημα απομάκρυνσης της κεραίας δεν συνοδεύεται από τοποθέτηση σε άλλη γειτονιά της πόλης αλλά εκτός αυτής. Ξεκαθαρίστηκε περαιτέρω πως η αδειοδότηση έχει δοθεί από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος κι όχι από τον Δήμο Κομοτηνής.

Δεδομένο είναι πως η υπόθεση έχει πάρει πλέον νομική οδό, με τη δικηγόρο των κατοίκων Κυριακή Παπαγεωργίου να εξηγεί πως η νομολογία είναι με το μέρος των κατοίκων, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση η υπόθεση της οικογένειας Πλευράκη αποτελεί ένα τεράστιο επιχείρημα. Να σημειωθεί πως κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει δεκάδες δικαστικές αποφάσεις που αφορούν απομάκρυνση κεραιών που είχαν λάβει νόμιμη αδειοδότηση από το Υπουργείο. Η φιλοσοφία των δικαστικών αποφάσεων είναι πως, όταν δεν υπάρχει 100% επιστημονικά βεβαιότητα ότι η κεραία δεν βλάπτει καθόλου τους κατοίκους -άμεσα ή μακροχρόνια, τότε το οικονομικό συμφέρον πρέπει να περιοριστεί για την προστασία της δημόσιας υγείας, όπως εξήγησε η δικηγόρος.

Τι λένε οι επικεφαλής
Την πλήρη στήριξή του στον αγώνα των κατοίκων μετέφεραν οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Γιάννης Γκαράνης (Κοινωνία Πολιτών), Αντώνης Γραβάνης (Σύμπραξη Προοπτικής), Κώστας Καραϊσκος (Σπάρτακος), Ελένη Λαφτσή (Πολη-τική Ανατροπή), Γιάννης Λεβέντης (Λαϊκή Συσπείρωση).

«Αυτά που λένε οι κάτοικοι κι ιδιαίτερα ο κος Πλευράκης μάς αγγίζουν όλους» δήλωσε ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης αλλά πρόσθεσε: «Αντιλαμβανόμαστε όμως πως δεν είναι κάτι που μπορεί να σταματήσει ο Δήμος Κομοτηνής. Εμείς θα είμαστε μαζί σας. Κι εγώ θα είμαι παρών όπου χρειαστεί, ακόμη και στα δικαστήρια». Ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα να βγάλει απόφαση κατά της κεραίας και σε δεύτερο χρόνο να κληθούν εκπρόσωποι της εταιρίας στο Δημοτικό Συμβούλιο, για να δώσουν απαντήσεις. Ακόμη, πρότεινε να καταγραφούν πόσες κεραίες λειτουργούν στην περιοχή και να διερευνηθεί εάν ο Δήμος μπορεί να δώσει χώρους ώστε να λειτουργήσουν εκτός πόλης.

«Μόνο και μόνο να το εκφράσεις δημόσια είναι συγκλονιστικό κι ένας λόγος ώστε όλοι εδώ πέρα να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να λυθεί αυτό το θέμα», είπε απευθυνόμενος στον πατέρα ο Αντώνης Γραβάνης. Ξεκαθάρισε πως «εννοείται συμφωνούμε στο ψήφισμα και σε οποιαδήποτε στήριξη των πολιτών, συγχαρητήρια για τον αγώνα που δώσατε. Θα σας συμπαρασταθούμε μέχρι τέλους, γιατί θεωρούμε το αίτημά σας δίκαιο», ενώ ζήτησε ενέργειες κι όχι απλώς λόγια από τη Δημοτική Αρχή, προτείνοντας: «Πρώτον, ο Δήμος πρέπει άμεσα να κινηθεί νομικά, ώστε να φαίνεται πως αντιδρά επίσημα (καθώς υπάρχουν και δημοτικά κτίρια πλησίον, όπως το Πολύκεντρο ή Σχολεία). Θα είναι ένα πολύ ισχυρό επιχείρημα. Δεύτερον, αφού τίθεται η παραμικρή υπόνοια για πολεοδομική παράβαση, αύριο το πρωί η Πολεοδομία να κάνει αυτοψία. Στις καφετέριες… πάνε και μετράνε, εδώ το θέμα είναι σοβαρό. Να γίνει ο φάκελος κόσκινο, ώστε να εντοπιστεί εάν έχει γίνει οποιαδήποτε πολεοδομική παράβαση. Να στηρίξουμε έμπρακτα ως Δήμος την προσπάθεια των δημοτών».

«Η δικιά μας Πολεοδομία δεν έχει αδειοδοτήσει τίποτα, η αδειοδότηση έχει έρθει από το Υπουργείο, παρόλα αυτά θα τη στείλουμε», απάντησε εμβόλιμα ο δήμαρχος.

Τη στήριξη του Σπάρτακου στα αιτήματα των πολιτών μετέφερε ο Κώστας Καραΐσκος, ενώ επίσης προειδοποίησε πως «το 5g θα φέρει μία κεραία κάθε 50 μέτρα στον αστικό ιστό», ζητώντας συνολικές αντιδράσεις.

«Και στην προηγούμενη δημοτική αρχή είχε τεθεί αντίστοιχο θέμα», θύμισε η Ελένη Λαφτσή που και τότε και τώρα ζήτησε αναλυτική καταγραφή των κεραιών, των επιπτώσεών τους στη δημόσια υγεία και της γνώμης των δημοτών. «Να μη σταματήσουμε μόνο στο ψήφισμα και στη συμπαράσταση, αλλά να ξεκινήσουμε έρευνα ως Δήμος Κομοτηνής με έγγραφο στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας», πρότεινε.

Διαρκή στήριξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στα αιτήματα, υποσχέθηκε ο Γιάννης Λεβέντης, υποστηρίζοντας «ο ανταγωνισμός των ομίλων (τηλεπικοινωνιών) οδηγεί στο να βάζουν κεραίες όπου τους βολεύει», ενώ στις πρακτικές των εταιριών βλέπει «υπέρμετρη επιβάρυνση της υγείας των κατοίκων και του περιβάλλοντος».

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν απαιτείται σύμφωνη γνώμη Δημοτικού Συμβουλίου για την τοποθέτηση κεραίας κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο οι κάτοικοι θεωρούν πως ένα ψήφισμα ΔΣ κατά αυτής, θα ήταν επωφελές στις νομικές ενέργειές τους, με στόχο την απομάκρυνση της κεραίας από την περιοχή, αλλά κι αντίστοιχων κεραιών σ’ άλλες πυκνοκατοικημένες περιοχές. Τελικώς, το ψήφισμα που εκδόθηκε ήταν ομόφωνα κι αναμένεται να κοινοποιηθεί στον Τύπο, στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας και σε κάθε αρμόδιο.

Πηγή : https://www.xronos.gr/

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Συμμετοχή του Συλλόγου Καταδρομών Καβάλας στις εκλογές της Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών

Ο Σύλλογος Καταδρομών “Μέγας Αλέξανδρος” έδωσε δυναμικό παρών στις εκλογές της ΠΟΕΔ μέλος της U.E.P (Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών) με την παρουσία 4 μελών της βγαίνοντας από τη χρόνια αδράνεια του συλλόγου καταθέτοντας ουσιώδεις προτάσεις.

Πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες συζητήσεις που αφορούσαν πολλά και και καίρια ζητήματα του συλλόγου μας. Πιο συγκεκριμένα :

  1. Συζητήθηκε ο σχεδιασμός της καθιερωμένης επιμνημόσυνης δέησης πεσόντων Δασοκομάντο η οποία με την ευκαιρία των 28 ετών από το τραγικό συμβάν θα πραγματοποιηθεί φέτος με ιδιαίτερες τιμές και εκδηλώσεις.
  2. Μιλήσαμε για την εκπαίδευση και πιστοποίηση του συλλόγου συμμετέχοντας σε διάφορα σχολεία εκπαίδευσης όπως : Φυσικών Καταστροφών, Αλεξιπτωτιστών και γενικότερα Στρατιωτικού ενδιαφέροντος
  3. Ζητήσαμε υλικοτεχνική υποδομή για την αντιμετώπιση Φυσικών Καταστροφών και έκτακτων περιστάσεων.

Τέλος ενημερώνουμε ότι ο Σύλλογος μας προσφέρει σε κάθε ενδιαφερόμενο συμμετοχή στα προαναφερόμενα Σχολεία Εκπαίδευσης παρέχοντας κρατικές πιστοποιήσεις καθώς και συμμετοχή σε διάφορες δραστηριότητες όπως Σωματική Άσκηση, αυτοάμυνα κτλ αλλά κυρίως δίνει την ευκαιρία να προσφέρουμε βοήθεια προς τον συνάνθρωπο μας όταν αυτό απαιτείται.

Ο Σύλλογος σας περιμένει να γίνουμε μία μεγάλη παρέα. Πληροφορίες για εγγραφές : 6906071329 , 6946355756

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 21/5/2022

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΣΗΜΕΡΑ 21/5/2022

Ο Ήλιος κάνει το πέρασμά του στους Διδύμους και συναντά τον ανάδρομο Ερμή, αυτή η “εορταστική” ημέρα έχει πολλές επικοινωνίες με άτομα του παρελθόντος μας! Προσοχή στα λάθη και στις βιασύνες… Ευνοημένοι οι Δίδυμοι, Ζυγοί, Υδροχόοι και οι Κριοί, Λέοντες, Τοξότες του 1ου δεκαημέρου.

ΚΡΙΟΣ

Γενικά
Φίλε Κριέ, σήμερα είναι η μέρα που θα βελτιώσεις με ποικίλους τρόπους, κοινωνικές επικοινωνίες και συναναστροφές, με την Σύνοδο Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή! Έχεις αρκετή τύχη την σημερινή ημέρα και οι ευκαιρίες θα είναι πολλές, ώστε να καταφέρεις να εκπληρώσεις επιθυμίες και να πετύχεις στόχους! Επιπλέον, μπορείς να αναμένεις χαρμόσυνα νέα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, χορταίνεις φλερτ, ερωτικές επικοινωνίες, ευχάριστα μηνύματα και τηλεφωνήματα, που σου δίνουν! Αν είσαι δεσμευμένος, επιδίωξε μία έξοδο ψυχαγωγίας σήμερα με το άλλο σου μισό και σίγουρα θα περάσετε υπέροχα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Οικονομικά, παρασύρεσαι σε επιπολαιότητες! Στην καριέρα, πετυχαίνεις με ευκολία στόχους και σκοπούς

ΤΑΥΡΟΣ

Γενικά
Φίλε Ταύρε, την σημερινή ημέρα, επιτέλους ανακτάς αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση! Γενικά, σήμερα αποδεικνύεις την αξία σου και κατακτάς έυκολα αυτό που ποθείς! Με την βοήθεια της Συνόδου Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, θα βρεις λύσεις σε παρελθοντικά ζητήματα και θα απολαύσεις θετικά γεγονότα και εξελίξεις κάθε είδους!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, μην χαραμίζεσαι σε ανούσιο φλερτ και επικεντρώσου μόνο σε αξιόλογες ευκαιρίες και κατακτήσεις! Αν είσαι δεσμευμένος, οι προσωπικές στιγμές με το ταίρι σου, θα έχουν σίγουρα πάθος και άπλετο αισθησιασμό!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Οι εξελίξεις και οι συγκυρίες μέσα στον επαγγελματικό τομέα, ωφελούν πολύ την ανέλιξη σου! Οικονομικά, κάθε σου δραστηριότητα και κίνηση σήμερα, θα έχει επιτυχία.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Γενικά
Φίλε Δίδυμε, με την Σύνοδο Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, αν παραμείνεις ώριμος και λογικός μπορείς να κερδίσεις πολλά μέσα από επικοινωνίες και συνομιλίες! Εκπληρώνεις βαθιές επιθυμίες και παράλληλα βρίσκεις λύσεις σε προβλήματα, ακόμα κι από το παρελθόν! Αλλάζεις και βελτιώνεις ό,τι σε ενοχλεί μέσα από συναναστροφές, ειδήσεις και νέα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, η σχέση ή ο γάμος σου, ευνοείται σήμερα, αρκεί να παραμείνεις ψύχραιμος και ήρεμος στις συζητήσεις σου με το έτερον σου ήμισυ! Αν είσαι ελεύθερος, ετοιμάσου για κατακτήσεις, φλερτ, χαρμόσυνα μηνύματα και εκπλήρωση επιθυμιών!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Διατήρησε την ταπεινότητα και την διαλλακτικότητα σου, στον εργασιακό χώρο, για να γλιτώσεις παρεξηγήσεις! Οικονομικά, θα έρθει μία απρόσμενη θετική εξέλιξη!

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Γενικά
Φίλε Καρκίνε, η σημερινή ημέρα, θα βελτιώσει σίγουρα την διάθεση σου και θα σε αναπτερώσει ψυχολογικά, φέρνοντας σου και πάλι την ηρεμία και την σιγουριά! Η Σύνοδος Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, σε βγάζει από δύσκολες και δυσάρεστες καταστάσεις και επιπλέον, θα σου φέρει παρασκηνιακά μία είδηση, που σε ωφελεί πολύ!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, επιτέλους θα εκτιμηθούν οι προσπάθειες και οι αγώνες σου για την σχέση σου, από το έτερον σου ήμισυ! Αν είσαι ελεύθερος, παρασύρεσαι σε έρωτες απαγορευμένους, παλαιούς και ανεκπλήρωτους, όμως τελικά, πληγώνεσαι!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην δουλειά, θα πρέπει να αναμένεις ορισμένες μικρές δυσκολίες και καθυστερήσεις! Οικονομικά, δέχεσαι μία θετική απάντηση την σημερινή ημέρα!

ΛΕΩΝ

Γενικά
Φίλε Λέοντα, η σημερινή ημέρα, βελτιώνει τα πάντα και μπορείς να αναμένεις μόνο θετικές αλλαγές στην ζωή σου, που εδώ και καιρό περίμενες, με την Σύνοδο Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή! Η ικανότητα σου να διαχωρίσεις καλούς και τοξικούς φίλους, θα φέρει εύνοια στον φιλικό τομέα! Επιπλέον, ένας φίλος που έχετε καιρό να μιλήσετε, θα επικοινωνήσει μαζί σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, απολαμβάνεις θαυμασμό, κομπλιμέντα και κατακτήσεις, μέσα από φλερτ και ερωτικές επικοινωνίες! Αν είσαι δεσμευμένος, πετυχαίνεις μεγαλεπήβολους στόχους, όπως και δίκαιη ισότητα στην σχέση σου, με το ταίρι σου την σημερινή ημέρα!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον επαγγελματικό, όπως και στον οικονομικό τομέα, πρέπει οπωδήποτε να αποφύγεις απρόσεχτα και προκλητικά και παρορμητικά λάθη!

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Παρθένε, σήμερα αν κινηθείς ορθά και ώριμα με την Σύνοδο Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, θα κερδίσεις πολλά και θα πετύχεις ουσιαστικούς στόχους! Επαναφέρονται ευκαιρίες, που θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα σου και επιπλέον, θα σε βοηθήσουν στο έπακρο, ώστε να βελτιώσεις την κοινωνική σου εικόνα και φήμη!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, σήμερα θα καταφέρεις να βάλεις γερές βάσεις στην σχέση σου, να την σταθεροποιήσεις και να νιώσεις και πάλι σιγουριά! Αν είσαι ελεύθερος, θα έχεις σίγουρα την σημερινή ημέρα, πολλές αξιόλογες και αξιοθαύμαστες κατακτήσεις!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στον τομέα της εργασίας, όπως και στον οικονομικό τομέα, οφείλεις να μην να φερθείς παρορμητικά και να φροντίσεις να αναγνωρίσεις μόνο τις αξιόλογες ευκαιρίες που θα σου δοθούν!

ΖΥΓΟΣ

Γενικά
Φίλε Ζυγέ, με την Σύνοδο Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή σήμερα, άρπαξε τις άπειρες ευκαιρίες που θα έρθουν στον δρόμο σου και θα δεις πως θα μπορέσεις να κατακτήσεις υψηλούς και σημαντικούς στόχους! Θέματα σπουδών και εκπαίδευσης διορθώνονται, όπως και θέματα διαπροσωπικών επαφών που διατηρούνται από απόσταση!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, η σημερινή ημέρα, θα σου δώσει πολλές ευκαιρίες, ώστε να κατακτήσεις τους ερωτικούς σου στόχους και κυρίως να γοητεύσεις, το άτομο που σε ενδιαφέρει! Αν είσαι δεσμευμένος, η ημέρα είναι ιδανική για ψυχαγωγικές δραστηριότητες με το ταίρι σου!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην δουλειά, σήμερα πρέπει να συγκεντρωθείς παραπάνω και να αποφύγεις λάθη λόγω αφηρημάδας! Οικονομικά, είναι η κατάλληλη ημέρα, για συμφωνίες και συμβόλαια!

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Γενικά
Φίλε Σκορπιέ, με την βοήθεια της Συνόδου Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, μπορείς να αναμένεις σπουδαίες λύσεις σε παροντικά ή και παρελθοντικά προβλήματα! Μία αποκάλυψη, θα σε βοηθήσει να πάρεις, σωστές αποφάσεις και να προχωρήσεις στην υλοποίηση των σχεδίων σου! Η διορατικότητα σου και η πειθώ σου, θα είναι σύμμαχοι σου, την σημερινή ημέρα!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος πες ναι την σημερινή ημέρα για μία συζήτηση σοβαρή, με το άλλο σου μισό! Η γοητεία σου και η πειθώ σου, θα φέρουν το αποτέλεσμα που επιθυμείς! Αν είσαι ελεύθερος, θα έχεις άπειρες ευκαιρίες, να σαγηνεύσεις το άτομο που ποθείς!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην δουλειά, ξεπερνάς ορισμένες δυσκολίες και ανταπεξέρχεσαι άψογα, σε πιεστικές καταστάσεις! Οι οικονομικές σου υποθέσεις, θα έχουν μόνο χαρμόσυνες εξελίξεις!

ΤΟΞΟΤΗΣ

Γενικά
Φίλε Τοξότη, η άκρως εποικοδομητική για εσένα, Σύνοδος Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, ευνοεί ποικιλοτρόπως τον τομέα των διαπροσωπικών σου σχέσεων, με ωφέλιμες συζητήσεις και συνομιλίες! Απολαμβάνεις την αίσθηση της ικανοποίηση και ευχαρίστησης, κυρίως με συναναστροφές με άτομα που έχεις να δεις και να μιλήσεις καιρό!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, η ημέρα είναι κατάλληλη ημέρα, για φλερτ, καινούργια ξεκινήματα και νέες γνωριμίες! Αν είσαι δεσμευμένος, μπορείς να αναμένεις αναζωπύρωση σχέσης με συντροφικές, αλλά και πολλές καυτές σεξουαλικές στιγμές με το έτερον σου ήμισυ!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Σήμερα είναι ιδανική ημέρα, για να βελτιώσεις συναδελφικές σχέσεις και συνεργασίες! Οικονομικά, δεν είναι η κατάλληλη ημέρα για τελεσίδικες αποφάσεις!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Γενικά
Αγαπητέ Αιγόκερε, σήμερα με την βοήθεια της Συνόδου Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, θα μπορέσεις να τακτοποιήσεις και την παραμικρή λεπτομέρεια, που είχες αφήσει σε εκκρεμότητα στο παρελθόν και σε είχαν γεμίσει άγχος! Καταφέρνεις και βρίσκεις λύσεις, κλείνεις προβληματικούς κύκλους, εκπληρώνεις βαθιές επιθυμίες και βελτιώνεις την καθημερινότητα σου!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, θα έχεις πολλές καυτές και παθιασμένες στιγμές με το άλλο σου μισό, αφού το πάθος σας είναι ασυγκράτητο! Αν είσαι ελεύθερος, θα προκύψει σίγουρα ένα φλερτ μέσα από το επαγγελματικό περιβάλλον, το οποίο υπόσχεται μέλλον!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Η αποδοτικότητα σου βελτιώνεται και εσύ θα έχεις σίγουρα επιτυχία! Πετυχημένες οικονομικές συμφωνίες έρχονται επίσης σήμερα!

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Γενικά
Αγαπητέ Υδροχόε, σήμερα είναι μία άκρως απολαυστική ημέρα για εσένα! Έχεις τον αμέριστο θαυμασμό των γύρω σου και επιπλέον, χορταίνεις άπειρες ευκαιρίες και δυνατότητες, σε διαπροσωπικές σχέσεις, σε κοινωνικές επαφές, σε θέματα παιδιών και σε δημιουργικές ασχολίες, με την Σύνοδο Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι ελεύθερος, να αναμένεις, ανέλπιστες, απρόσμενες και σπουδαίες ευκαιρίες για νέα σπουδαία ξεκινήματα, φλερτ, και πολλές κατακτήσεις! Επιπλέον, θα έρθει και ένα μήνυμα από έναν έρωτα του παρελθόντος! Αν είσαι δεσμευμένος, απολαμβάνεις σεξουαλικές καυτές στιγμές με το ταίρι σου!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην καριέρα σου, όπως και στα οικονομικά σου ζητήματα, δεν θα έχεις κανένα εμπόδιο, φτάνει να αποφύγεις υπερβολές!

ΙΧΘΥΣ

Γενικά
Αγαπητέ Ιχθύ, η σημερινή Σύνοδος Ήλιου-Ανάδρομου Ερμή, είναι αρκετά ωφέλιμη για εσένα, κυρίως για θέματα παρελθοντικά, που τώρα θα βρουν επιτέλους την λύση τους! Αν εκμεταλλευτείς την ημέρα ορθά, θα καταφέρεις να απολαύσεις πολλές ευτυχισμένες και συναισθηματικές στιγμές με την οικογένεια σου και να εξομαλύνεις προβληματικές συγγενικές σχέσεις!

Αισθηματικές Προβλέψεις
Αν είσαι δεσμευμένος, ανανεώνεις συναισθηματικά την σχέση σου και επιπλέον, λύνετε προβλήματα του παρελθόντος! Αν είσαι ελεύθερος, θα έχεις ευκαιρία για επικοινωνία και -γιατί όχι- επανασύνδεση, με έναν έρωτα του παρελθόντος!

Προβλέψεις για επαγγελματικά & οικονομικά
Στην καριέρα, θα έχεις βελτίωση αποδοτικότητας και αναγνώριση! Οικονομικά, την σημερινή ημέρα, έρχονται απρόσμενα έξοδα, που αφορούν το σπίτι!

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ο καιρός σήμερα 21/5/2022

Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα όμβρων στην Ανατολική Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Προοδευτική εξασθένηση των βορείων ανέμων στο Αιγαίο. Άνοδος της θερμοκρασίας.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός σήμερα Σάββατο 21 Μαΐου 2022, σύμφωνα με το meteo.gr αναμένεται:

στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις αναμένονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 30, στην Ήπειρο από 8 έως 29 βαθμούς στη Θεσσαλία από 8 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ έως το μεσημέρι και περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς.

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: