Quantcast
Connect with us

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δημήτρης Παντερμαλής | Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον διευθυντή της Ακρόπολης

Θάνατος Δημήτρη Παντερμάλη | Οι πολιτικοί αποχαιρετούν τον σπουδαίο καθηγητή Αρχαιολογίας και πρόεδρο του Μουσείου Ακρόπολης

Θλίψη σκόρπισε στον πολιτικό και πολιτιστικό χώρο η είδηση του θανάτου του Διευθυντή της Ακρόπολης, Δημήτρη Παντερμαλή.

«Με θλίψη αποχαιρετώ έναν σπουδαίο άνθρωπο, λαμπρό επιστήμονα, οραματιστή και προσωπικό μου φίλο» αναφέρει ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τον θάνατο του Δημήτρη Παντερμαλή.

«Είχα τη χαρά να μοιραστώ μαζί του τον αγώνα για το Μουσείο της Ακρόπολης, να ζήσω το πάθος του για την Αρχαιολογία και την επιστροφή των Μαρμάρων, Ο πολιτισμός μας είναι από σήμερα φτωχότερος. Συλλυπητήρια στους οικείους του», προσθέτει ο κ. Σαμαράς.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο Twitter αποχαιρετάει με συγκίνηση τον διευθυντή.

«Ο Δημήτρης Παντερμαλής υπήρξε ένας από τους κορυφαίους Έλληνες των γραμμάτων και του πολιτισμού. Και αφήνει πίσω του ως παρακαταθήκη το Μουσείο της Ακρόπολης, στο οποίο αφιέρωσε όλες του τις δυνάμεις. Η προσφορά του στην πατρίδα είναι ανεκτίμητη. Τον αποχαιρετώ με συγκίνηση!»

Ο Κώστας Μπακογιάννης με τη σειρά του έγραψε για τον θάνατο του κ. Παντερμαλή|

«Ένας σπουδαίος άνθρωπος του πολιτισμού, ο καθηγητής Δημήτρης Παντερμαλής, δεν είναι πια κοντά μας. Εξαιρετικός επιστήμονας, πρωτοπόρος και οραματιστής. Η Ελλάδα και η Αθήνα του οφείλουν πολλά.»

«Αποχαιρετούμε τον σπουδαίο επιστήμονα Δημήτρη Παντερμαλή, εμπνευστή του Μουσείου-στολίδι κάτω από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης», αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε ανάρτησή του στο twitter.

«Το όραμά του έγινε πραγματικότητα, το χρέος μας να συνεχίσουμε τον αγώνα της επιστροφής των Γλυπτών. Τον ευχαριστούμε για το έργο και την προσφορά του», προσθέτει ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού έκανε γνωστή την είδηση για τον θάνατο του προέδρου της Ακρόπολης.

«Το ΥΠΠΟΑ & το Μουσείο Ακρόπολης ανακοινώνουν την απώλεια του Προέδρου του Δ.Σ. του Μουσείου, καθ. Δ. Παντερμαλή. “Αποχαιρετούμε με συντριβή έναν σπάνιο επιστήμονα, έναν εμπνευσμένο δάσκαλο, έναν πολύτιμο συνεργάτη, έναν καλό φίλο”.»

 

Πηγή : newsbomb.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Προπονητής κλιμάκιου Ταεκβοντό Β. Ελλάδος ο Χάρης Παλτόγλου στο Διεθνές Πρωτάθλημα στην Σόφια

Το διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia, που θα διεξαχθεί στις 21 και 22 Απριλίου 2024 στο Asics Arena της Σόφιας, θα φιλοξενήσει 1100 αθλητές από 12 χώρες. Οι επίλεκτοι αθλητές έχουν επιδείξει  αφοσίωση και εξαιρετικές επιδόσεις στους αγώνες και έχουν καταταγεί στην πρώτη θέση από τα τρία προκριματικά πρωταθλήματα.

Η συμμετοχή των 100 επίλεκτων αθλητών από την Ένωση Τάεκβοντο Βορείου Ελλάδος, υπό τον προπονητή Χάρη Παλτογλου, ενισχύει την Ελληνική αποστολή στο διεθνές τουρνουά 15th Hereya Open Sofia. Μία τιμητική θέση που τιμάει την πόλη μας, την Καβάλα, παρέχοντας σημαντική αναγνώριση στον τομέα του Τάεκβοντο.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Σύλλογοι, φορείς και εθελοντές καθάρισαν τμήμα του περιαστικού δάσους

Πολλά είναι τα παράπονα που έχουν γίνει για τα απορρίματα τα οποία πλυμμηρίζουν το περιαστικό δάσος της Καβάλας. Σίγουρα ένα γεγονός που ιδίως και με τον ερχομό της αντιπυρικής περιόδου προκαλεί έντονο προβληματισμό.

Μπορεί πολλοί πολίτες να μην είναι υπεύθυνοι όσο αφορά την ρίψη των απορριμάτων όμως αρκετοί φορείς, σύλλογοι και εθελοντές προέβησαν στον καθαρισμό ενός τμήματός του.

Continue Reading

MEDIA

Εντυπωσιακά αποτελέσματα από την τρίτη Επιχειρηματική Αποστολή της Kourtidis Group στην Αμερική

Με μεγάλη επιτυχία και ουσιαστικά αποτελέσματα για τη Β. Ελλάδα, ολοκληρώθηκε το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι της Kourtidis Group στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η ενημέρωση των Ελληνοαμερικανών για όλες τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα, η Διοίκηση και Στελέχη του ομίλου βρέθηκαν το προηγούμενο διάστημα στο Σαν Φρανσίσκο και στη Νέα Υόρκη, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι πολύ σημαντικές επιχειρηματικές τους συναντήσεις.

«Το τρίτο επιχειρηματικό ταξίδι είναι μόνο η αρχή καθώς το πιο σημαντικό για εμάς είναι να χτίσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης» αναφέρει ο Νίκος Κουρτίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kourtidis Group. Σημαντικοί Έλληνες της Ομογένειας και Αμερικανοί επιχειρηματίες ενημερώθηκαν για τη διαδρομή του βραβευμένου στο ελληνικό επιχειρείν ομίλου εταιρειών Κουρτίδη. Πληροφορήθηκαν για το πλούσιο χαρτοφυλάκιο του, που διαθέτει περισσότερα από 56 οικιστικά συγκροτήματα και 1.333 κατοικίες αυτή τη στιγμή υπό κατασκευή. Μεταξύ των άλλων, μέσα από τις συναντήσεις αναδείχθηκαν και η μοναδικές περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται ο όμιλος (Παραλία Οφρυνίου, Καβάλα, Νέα Ηρακλείτσα, Δράμα, Σέρρες, Θάσος, Ασπροβάλτα, Κεραμωτή) και τα συγκριτικά πλεονεκτήματά τους. Τα αποτελέσματα της επιχειρηματικής αποστολής ήταν άμεσα και θετικά, καθώς τα Στελέχη προχώρησαν σε συμφωνίες και μεγάλες συνεργασίες που θα εμφανιστούν το επόμενο διάστημα.

Κατά τη διάρκεια της επιχειρηματικής αποστολής, ο κ. Νίκος Κουρτίδης και η αντιπρόεδρος του ομίλου, κα Κωνσταντίνα Δημητρόβα βρέθηκαν στην Times Square της Νέας Υόρκης, όπου ο όμιλος εντυπωσίασε για ακόμη μία φορά. Εκεί, μαζί με χιλιάδες επισκέπτες, στο κορυφαίο τοπόσημο της αμερικανικής μητρόπολης, είχαν την ευκαιρία να αντικρίσουν μέρος διαφημιστικής καμπάνιας της εταιρείας στις περίφημες οθόνες των Billboards.

«Με την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής αποστολής νιώθω ότι η περιοχή μας έχει ήδη κερδίσει πολλά. Η χώρα μας έχει σπουδαία πράγματα να προσφέρει, γεγονός που αντιλαμβάνονται κι οι ίδιοι οι επενδυτές κι αυτό αποτελεί κίνητρο να τη γνωρίσουν» αναφέρει ο κ. Κουρτίδης. Από την πλευρά της, η κα Δημητρόβα δηλώνει «Νιώθουμε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για τη δυνατότητα που είχαμε ώστε να  ενημερώσουμε τους Έλληνες Ομογενείς και τους Αμερικανούς πελάτες μας για τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην Ελλάδα. Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η δραστηριότητά μας είναι ήδη γνωστή στους επιχειρηματικούς κύκλους της Αμερικής. Στην Kourtidis Group έχουμε δημιουργήσει ένα ασφαλές περιβάλλον συνεργασίας και εμπιστοσύνης και είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε κάθε επιχειρηματική και επενδυτική προσπάθεια».

 

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en