Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δεκατετράχρονος Ηρακλής… τσέπης

Σπάει ρεκόρ ο μικρός Jake

Δύο φορές το βάρος του και ακόμα περισσότερο μπορεί να σηκώσει ήδη ο 14χρονος Jake Schellenschlager από το Μέριλαντ, σημειώνοντας ήδη ρεκόρ στην κατηγορία του.

Προπονείται εδώ και δυόμιση χρόνια και μίλησε στην εφημερίδα Washington Post για την αγάπη του για το άθλημα και τα όνειρά του για το μέλλον.

Ο Jake άρχισε την προπόνηση στα 12, όταν είδε τον μπαμπά του να σηκώνει βάρη στο γκαράζ του σπιτιού τους.

«Μου είπε πως ήθελε να γίνει το πιο δυνατό παιδί στον κόσμο μια μέρα», δηλώνει ο Chris Schellenschlager.

Έτσι άρχισε να ακολουθεί τον πατέρα του στο γυμναστήριο, όπου γνώρισε αυτόν που αργότερα θα γινόταν προπονητής του, τον Mike Sarni.

Σήμερα προπονείται καθημερινά και μπορεί να σηκώσει 136 κιλά!

«Ο μπαμπάς μου είναι πολύ δυνατός, όταν τον βλέπω μου δίνει κίνητρο», λέει ο 14χρονος.

Το όνειρό του είναι να συνεχίσει να διαγωνίζεται και να πετυχαίνει ρεκόρ στη κατηγορία του.

Σύμφωνα με τον προπονητή του, οι σωματικές δυνατότητές του είναι πιθανό να οφείλονται στην πνευματική του δύναμη.
«Δεν νιώθει πως μπορεί να ηττηθεί. Έχει μια εσωτερική δύναμη που λέει ‘μπορώ να τα καταφέρω’. Συνήθως το συναντάς αυτό σε μεγαλύτερους και ωριμότερους ανθρώπους», λέει.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής, πάντως, παρότι υποστηρίζει την προπόνηση ενδυνάμωσης για έφηβους αθλητές, προειδοποιεί κατά της άρσης βαρών ενώ βρίσκονται ακόμα στην ανάπτυξη.

Ο Chris Schellenschlage λέει πως γνωρίζει τους κινδύνους για την υγεία του γιου του αλλά φροντίζει πάντα να τον επιβλέπει ο Sarni.

«Ο Jake δεν παραπονέθηκε ποτέ για πόνους στην πλάτη ή τραυματισμούς και κάνει τακτικά τσεκ απ», τονίζει. «Δεν θέλεις το παιδί σου να κάθεται σε έναν καναπέ και να παίζει βίντεο γκέιμ».

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Καβάλα | Εορτασμός Αγίου Νικολάου στην Καβάλα – Η μεγάλη γιορτή του Προστάτη των ναυτικών και των φτωχών

Ο Άγιος Νικόλαος είναι Μικρασιάτης άγιος της Ανατολικής Ορθόδοξης και της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Ο Νικόλαος γεννήθηκε το 270 στα Πάταρα της Λυκίας, από Έλληνες γονείς ευκατάστατους.

Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο προστάτης άγιος των Ναυτικών, του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος, γιατί κατά τη διάρκεια της ζωής του έχουν αναφερθεί θαύματα που έχουν σχέση με τη θάλασσα. Κατά την παράδοση, ο Νικόλαος υπήρξε προστάτης των φτωχών, ενώ έδινε και δώρα σε παιδιά και απόρους, συνήθως στα κρυφά, χωρίς να αποκαλύπτει την ταυτότητά του, γι’ αυτό στη Δύση η γιορτή του Αγίου Νικολάου, που λέγεται Santa Claus (σύντμηση του Santa Nicolaus), συνδέεται με τα Χριστούγεννα και με την ανταλλαγή δώρων.

Σήμερα το πρωί στη Καβάλα πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση της Ιεράς εικόνας του Αγίου Νικολάου στις οδούς της αγοράς και του λιμένος.

Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Meteokav.gr | Πρόσκαιρη επιστροφή του καιρού στο Φθινόπωρο

Μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός τις επόμενες μέρες με κύρια χαρακτηριστικά τις αυξημένες νεφώσεις αλλά και την ύπαρξη χαμηλών νεφώσεων-ομιχλών, την άνοδο της θερμοκρασίας κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές και λίγες τοπικές βροχές. Παρακάτω αναλύεται η πορεία του καιρού κάθε μέρα ξεχωριστά ενώ καθημερινά στο www.meteokav.gr θα ενημερώνουμε για τις λεπτομέρειες της επόμενης μέρας βάση των επικαιροποιημένων δεδομένων.

Τόσο την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένονται αυξημένες νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας η θερμοκρασία θα παραμείνει χωρίς αξιόλογη μεταβολή ενώ στα ηπειρωτικά τις νυχτερινές-πρωινές ώρες υπάρχει πιθανότητα για τοπικές ομίχλες ( κυρίως στο εσωτερικό και στα άκρα κλειστών κάμπων).

Την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας στα ορεινά ενώ στα υπόλοιπα τμήματα η άνοδος θα αφορά μόνο τις ελάχιστες τιμές. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες. Ενώ τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες υπάρχει πιθανότητα πέρασμα τοπικών βροχών κυρίως στην Θάσο και στα τμήματα του νομού κοντά στην θάλασσα ( θα υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για τις βροχές αυτές στο www.meteokav.gr )

Την Παρασκευή αναμένεται περεταίρω άνοδος της θερμοκρασίας σε ορεινές και παράκτιες περιοχές (κυρίως ως προς τις ελάχιστες) ενώ στα ηπειρωτικά πεδινά η άνοδος θα είναι μικρότερη και θα αφοά σχεδόν αποκλειστικά τις ελάχιστες. Οι νεφώσεις θα παραμείνουν αυξημένες με πιθανότητα για χαμηλή νέφωση-ομίχλη στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες και μικρή αλλά υπαρκτή πιθανότητα για τοπικές ομίχλες και σε θαλάσσιες περιοχές τις βραδινές ώρες.

Σάββατο μικρή περεταίρω άνοδος σε όλα τα τμήματα κυρίως ως προς τις ελάχιστες. Οι αυξημένες νεφώσεις θα παραμείνουν και υπάρχει πιθανότητα τοπικά για χαμηλή νέφωση-ομίχλες, κυρίως στα ηπειρωτικά αλλά και σε θαλάσσιες περιοχές.

Την Κυριακή διαφένεται μια πιθανή αλλαγή του καιρού με σταδιακή στροφή και ενίσχυση των ανέμων σε νοτιάδες ενώ υπάρχει και μικρή πιθανότητα για τοπικές βροχές, η θερμοκρασία σε ίδια επίπεδα.

Την επόμενη Δευτέρα-Τρίτη αναμένουμε σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας σε πιο φυσιολογικές τιμές για την εποχή ενώ υπάρχει υψηλή πιθανότητα για βροχές κυρίως την Δευτέρα (δεν μπορεί να αξιολογηθεί ο χαρακτήρας της κακοκαιρίας ακόμα ).

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ» άνοιξε και επίσημα τις πύλες της για μικρούς και μεγάλους

Tις πύλες της για μικρούς και μεγάλους άνοιξε η «ΕΥΧΟΥΠΟΛΗ»  στη Ξάνθη όπου φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του δήμου στη κεντρική πλατεία της πόλης.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: