Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΔΕΔΑ | Παρά τα fake news και τις ανυπόστατες αναφορές, η επέκταση του δικτύου σε Αν. Μακεδονία – Θράκη συνεχίζεται κανονικά

Τις προηγούμενες ημέρες, διακινήθηκαν με παραπλανητικά δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ της Ξάνθης και με ανυπόστατες δηλώσεις πρώην πολιτευτή της περιοχής σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ψευδείς ειδήσεις αναφορικά με το έργο επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Εκείνοι που διέδωσαν τα fake news έκαναν λόγο περί δήθεν διακοπής των εργασιών κατασκευής του δικτύου στην πόλη της Ξάνθης, ενώ έφτασαν στο σημείο να αμφισβητήσουν ακόμα και την υπογραφή της σύμβασης του έργου ανάμεσα στη ΔΕΔΑ και την ανάδοχη εταιρεία.

Όπως αναφέρουν, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, αρμόδια στελέχη της ΔΕΔΑ, πρόκειται για συκοφαντικά και πρωτοφανή ψεύδη που ξεπερνούν κάθε όριο θρασύτητας και προκλητικότητας. Διακινούνται δε, σκόπιμα και συνειδητά, αφού οι «εμπνευστές» τους ουδέποτε επικοινώνησαν με την εταιρεία για τη διασταύρωση των «πληροφοριών» τους.

Προς αποκατάσταση της αλήθειας, η ΔΕΔΑ δηλώνει κατηγορηματικά ότι το έργο της επέκτασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκεται  σε πλήρη εξέλιξη και όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες υλοποίησής του συνεχίζονται απρόσκοπτα.

Μάλιστα, αφού ολοκληρώθηκαν οι απαιτούμενες προπαρασκευαστικές εργασίες, ξεκινούν εντός των επόμενων ημερών, κατασκευαστικές εργασίες μεγάλης κλίμακας σε οδούς της πόλης, με βάση τον αρχικό προγραμματισμό της εταιρείας για τον οποίο έχουν ήδη ενημερωθεί όλοι οι αρμόδιοι τοπικοί φορείς.

Όπως αναφέρουν τα στελέχη της ΔΕΔΑ «σε οποιαδήποτε προσπάθεια υπονόμευσης του μεγάλου αυτού αναπτυξιακού έργου, το οποίο θα φέρει το φυσικό αέριο στην Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με πολλαπλασιαστικές ωφέλειες για το σύνολο της κοινωνίας, το περιβάλλον, την απασχόληση και την οικονομία,   η ΔΕΔΑ θα σταθεί απέναντι.

Δεν πρέπει και δεν μπορεί ένα έργο που η τοπική κοινωνία περιμένει χρόνια, να γίνεται πεδίο σύγκρουσης συμφερόντων και σκοπιμοτήτων. Η ΔΕΔΑ καταγγέλλει τις πρακτικές αυτές και επιφυλάσσεται για την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματός της».

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με την Υπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος είχε συνάντηση την  Παρασκευή 30 Ιουλίου 2021, με την Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργό Εξωτερικών και Εθνικής Άμυνας του Λιβάνου κ. Ζέινα Ακάρ (Zeina Akar), στο πλαίσιο επισκέψεως που πραγματοποιεί στη χώρα μας. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης, κ. Αλκιβιάδης Στεφανής και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ο Υπουργός εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη της Ελλάδας προς τον Λίβανο, υπογραμμίζοντας ότι από πλευράς Υπουργείου Εθνικής Αμύνης θα παρασχεθεί κάθε δυνατή βοήθεια προς τις Λιβανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Συμφωνήθηκε η περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, καθώς επίσης η συνεργασία με χώρες της ευρύτερης περιοχής για την προώθηση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, στην βάση του Διεθνούς Δικαίου και της αρχής της καλής γειτονίας.

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Κορονοϊός | 2.760 νέα κρούσματα στην Ελλάδα, 16 στην Καβάλα, 5 στη Θάσο

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου 31 Ιουλίου 2021 ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορονοϊού είναι 2.760, εκ των οποίων τα 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 16 εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και 5 στη Θάσο.

Αναλυτικά τα νέα κρούσματα ανά Περιφερειακή Ενότητα

 

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Η λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας ”ζητά” να καθιερωθεί

Οι παραγωγοί και έμποροι της λαϊκής αγοράς της Καλαμίτσας ζητούν η συγκεκριμένη λαϊκή να παραμείνει και μετά τα έκτακτα μέτρα για τον κορωνοϊό.Πιο συγκεκριμένα η λαϊκή αγορά της Καλαμίτσας δημιουργήθηκε λόγω της πανδημίας και των έκτακτων μέτρων για τον covid – 19 ωστόσο οι άνθρωποι της λαϊκής ζητούν να καθιερωθεί και μετά την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: