Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε σε ποια φάρμακα μειώνεται η τιμή

Το δελτίο του ΕΟΦ περιέχει 8.786 κωδικούς φαρμάκων…

Για 2.500 κωδικούς η νέα τιμή είναι μειωμένη κατά 15% – Σε 100 φάρμακα η μείωση κυμαίνεται από 20% έως 40%

Σημαντικές μειώσεις και καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων «φέρνει» το νέο δελτίο τιμών που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) την περασμένη εβδομάδα.

Το δελτίο περιέχει 8.786 κωδικούς φαρμάκων. Όπως προκύπτει από την επεξεργασία του δελτίου τιμών που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), κ. Γιάννης Δαγρές, περίπου το 10% των σκευασμάτων διατήρησαν την ίδια τιμή. Σε περίπου 3.500 φάρμακα καταγράφεται μείωση τιμής από 1% έως και 10%. Για περίπου 2.500 κωδικούς η νέα τιμή είναι μειωμένη κατά 15%.

Σε 100 φάρμακα η μείωση κυμαίνεται από 20% έως 40%. Ποσοστό μείωσης από 40% και άνω παρουσιάζουν μόλις 20 φάρμακα. Μεταξύ αυτών υπάρχει σκεύασμα ορμονολογικό του οποίου η τιμή μειώνεται από 241,4 ευρώ στα 43,92 ευρώ και άλλο  που χορηγείται όταν υπάρχει έλλειψη ασβεστίου με ποσοστό μείωσης 74% – η τιμή του μειώθηκε σε 1,96 ευρώ από 7,63 ευρώ.

Το δελτίο τιμών βασίστηκε στον νέο τρόπο τιμολόγησης, που προβλέπει ότι  για όσα φάρμακα έχει λήξει η πατέντα μειώνεται η τιμή στο 50% της τελευταίας τιμής υπό προστασία ενώ οι τιμές των γενοσήμων  μειώνονται στο 65% (από 80% που είναι μέχρι σήμερα) της τιμής του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς.

Χθες, Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης με τις φαρμακευτικές εταιρίες.  Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων και των παρατηρήσεων που υπέβαλαν οι εταιρίες και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας.

Εφόσον ο υπουργός το αποδεχθεί, το δελτίο τιμών θα ενσωματωθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και θα «περάσει» στα ράφια των φαρμακείων.

Δείτε εδώ το Δελτίου Τιμών Φαρμάκων που επεξεργάστηκε ο αντροπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας

Click to comment

Απάντηση

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άλλες τιμές σε κάθε χώρα για το ίδιο προϊόν!

Σε χαμηλότερα επίπεδα εξακολουθούν να κυμαίνονται οι τιμές του τυπικού καλαθιού του νοικοκυριού στα ελληνικά σουπερμάρκετ σε σύγκριση με τα αντίστοιχα καταστήματα λιανεμπορίου σε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γερμανία και Ρουμανία, σύμφωνα με έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ).

Η συγκεκριμένη οργανωμένη έρευνα παρουσιάζει τα αποτελέσματα σύγκρισης τιμών (που βασίζονται σε στοιχεία από πλατφόρμες σύγκρισης τιμών σε κάθε χώρα, αλλά και σε τιμοληψίες από αλυσίδες σουπερμάρκετ) σε τυπικό καλάθι προϊόντων του νοικοκυριού του οργανωμένου λιανεμπορίου τροφίμων (σουπερμάρκετ) στην Ελλάδα τον Μάρτιο 2024 και αντίστοιχα στην Γαλλία, στο Ηνωμένο Βασίλειο, στην Ισπανία, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία, στη Γερμανία και στη Ρουμανία. Η σύγκριση τιμών γίνεται με και χωρίς την αξία του ΦΠΑ, ο οποίος διαφέρει σε κάθε χώρα.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Νικήτρια παράταξη η Δ.Κ.Μ στις εκλογές του ΤΕΕ ΑΜ

Ευχαριστούμε θερμά τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και έδωσαν ξανά στο συνδυασμό μας, τη ΔΚΜ – Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών , την 1η θέση στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας Αντιπροσωπείας ΤΕΕ στο Περιφερειακό Τμήμα της Ανατολικής Μακεδονίας!

Το αποτέλεσμα αποτελεί επιβράβευση της συντονισμένης, ομαδικής και μεθοδικής δουλειάς όλης της υπέροχης ομάδας μηχανικών της Καβάλας, της Δράμας και της Θάσου!

Συνεχίζουμε μαζί, με σοβαρότητα, σχέδιο και εξωστρέφεια, την προσπάθεια για αναβαθμισμένο ρόλο του ΤΕΕ, για μια πιο σύγχρονη Ελλάδα με κινητήρια δύναμη τους Μηχανικούς.

Δελτίο Τύπου

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Εναρκτήρια εκδήλωση για τα 100 χρόνια της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως & Θάσου στην Λυδία

Με λαμπρότητα πραγματοποιούνται και φέτος οι εκδηλώσεις εορτασμού της επετείου μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας στο ιερό Προσκύνημα-Βαπτιστήριο της Αγίας κατά το διήμερο 19 και 20 Μαΐου 2024.

Το απόγευμα της Κυριακής 19 Μαΐου 2024 τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής, ενώ παράλληλα σηματοδοτήθηκε και η επίσημη έναρξη του επετειακού εορτασμού της εκατονταετηρίδος (1924-2024) της τοπικής Εκκλησίας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
tractor in the background of the text
white night text
food track
blue circle with steel construction
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis
timetable

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en