Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δείτε σε ποια φάρμακα μειώνεται η τιμή

Το δελτίο του ΕΟΦ περιέχει 8.786 κωδικούς φαρμάκων…

Για 2.500 κωδικούς η νέα τιμή είναι μειωμένη κατά 15% – Σε 100 φάρμακα η μείωση κυμαίνεται από 20% έως 40%

Σημαντικές μειώσεις και καμία αύξηση στις τιμές των φαρμάκων «φέρνει» το νέο δελτίο τιμών που εξέδωσε ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) την περασμένη εβδομάδα.

Το δελτίο περιέχει 8.786 κωδικούς φαρμάκων. Όπως προκύπτει από την επεξεργασία του δελτίου τιμών που πραγματοποίησε ο αντιπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας (ΦΣΑ), κ. Γιάννης Δαγρές, περίπου το 10% των σκευασμάτων διατήρησαν την ίδια τιμή. Σε περίπου 3.500 φάρμακα καταγράφεται μείωση τιμής από 1% έως και 10%. Για περίπου 2.500 κωδικούς η νέα τιμή είναι μειωμένη κατά 15%.

Σε 100 φάρμακα η μείωση κυμαίνεται από 20% έως 40%. Ποσοστό μείωσης από 40% και άνω παρουσιάζουν μόλις 20 φάρμακα. Μεταξύ αυτών υπάρχει σκεύασμα ορμονολογικό του οποίου η τιμή μειώνεται από 241,4 ευρώ στα 43,92 ευρώ και άλλο  που χορηγείται όταν υπάρχει έλλειψη ασβεστίου με ποσοστό μείωσης 74% – η τιμή του μειώθηκε σε 1,96 ευρώ από 7,63 ευρώ.

Το δελτίο τιμών βασίστηκε στον νέο τρόπο τιμολόγησης, που προβλέπει ότι  για όσα φάρμακα έχει λήξει η πατέντα μειώνεται η τιμή στο 50% της τελευταίας τιμής υπό προστασία ενώ οι τιμές των γενοσήμων  μειώνονται στο 65% (από 80% που είναι μέχρι σήμερα) της τιμής του αντίστοιχου φαρμάκου αναφοράς.

Χθες, Τετάρτη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία διαβούλευσης με τις φαρμακευτικές εταιρίες.  Θα ακολουθήσει η επεξεργασία των προτάσεων και των παρατηρήσεων που υπέβαλαν οι εταιρίες και στη συνέχεια θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΕΟΦ η τελική πρόταση του προς το Υπουργείο Υγείας.

Εφόσον ο υπουργός το αποδεχθεί, το δελτίο τιμών θα ενσωματωθεί στο σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης και θα «περάσει» στα ράφια των φαρμακείων.

Δείτε εδώ το Δελτίου Τιμών Φαρμάκων που επεξεργάστηκε ο αντροπρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αθήνας

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

2η Έκθεση Φωτογραφίας Κλασσικού Αθλητισμού | Αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη

Η έκθεση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του Μιχάλη Γκάγκαλη που διετέλεσε γενικός γραμματέας του Συλλόγου Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Καβάλας.

Παρουσία αρκετού κόσμου εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Δευτέρας 28/11, στο ισόγειο της Μεγάλης Λέσχης ,η 2η Έκθεση Κλασσικού Αθλητισμού του Νομού Καβάλας.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση του Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη είχε ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστος Μέτιος στο γραφείο του στην Κομοτηνή.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν οι προοπτικές ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Οι κ. Σκυλακάκης και Μέτιος τόνισαν ότι τα επόμενα χρόνια θα διατεθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας σημαντικοί πόροι για έργα υποδομών, τα οποία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση των πόρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης και της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, καθώς επίσης των αυξημένων πόρων του νέου ΕΣΠΑ, θα συμβάλουν ουσιαστικά στην ενίσχυση της περιφερειακής οικονομίας, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην αναβάθμιση του ρόλου της
Περιφέρειας ΑΜΘ ως γεωπολιτικού κόμβου στις μεταφορές, στην ενέργεια και στο εμπόριο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Πατριωτική Ενωση | Αποτροπή της παράνομης μετανάστευσης σε κάθε επίπεδο

Η περίπτωση των Ελλήνων δικηγόρων στην Θράκη, που είχαν αναπτύξει «δεσμούς» οικονομικής φύσης με τα κυκλώματα δουλεμπόρων που συνεχίζουν να δρούν στην περιοχή αναδεικνύει την προβληματική φύση του συστήματος ασύλου. 

Όσο η λαθρομετανάστευση επιβραβεύεται αντί να δίδεται βάρος σε απελάσεις και επιστροφές τα κέρδη των δουλεμπόρων αυξάνονται. Κέρδη αστρονομικά που έχουν ως αποτέλεσμα την διάχυση της διαφθοράς. 

Η Πατριωτική Ένωση τονίζει ότι αντί η χώρα μας να διαφημίζει το «λειτουργικό» δήθεν σύστημα ασύλου της θα έπρεπε να αποτρέπει σε κάθε επίπεδο την παράνομη μετανάστευση.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: