Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δίκη Τοπαλούδη | Αλληλοκατηγορίες μεταξύ των δραστών για την δολοφονία της Ελένης

Κρατώντας ο καθένας για τον εαυτό του το ρόλο του λιγότερο υπεύθυνου που προσπαθούσε να σταματήσει τη βιαιότητα του άλλου, απολογήθηκαν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου οι δύο κατηγορούμενοι για τη βάναυση σεξουαλική κακοποίηση και δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη, το άψυχο σώμα της οποίας είχε βρεθεί να επιπλέει στην παραλία Φώκια της Ρόδου το πρωί της 28ης Νοεμβρίου 2018.

Οι δύο σχεδόν συνομήλικοι του θύματος κατηγορούμενοι, καταδικασμένοι σε πρώτο βαθμό σε ισόβια και σε επιπλέον 15ετή κάθειρξη ο καθένας, τήρησαν και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου την ίδια στάση που είχαν κατά τις απολογίες τους στο ΜΟΔ.

Ο 24χρονος Ροδίτης και ο 23χρονος συγκατηγορούμενος του με αλβανική καταγωγή, απολογήθηκαν σήμερα για όσα τους καταλογίζονται σχετικά με τον μαρτυρικό θάνατο της Ελένης Τοπαλούδη στο εξοχικό σπίτι του πρώτου κατηγορούμενου. Απόντες από τη σημερινή «δύσκολη» για αυτούς μέρα, οι δύο γονείς της φοιτήτριας.

Οι δύο νεαροί κατηγορούμενοι, παρά τις δεκάδες ερωτήσεις από την Έδρα, δεν άλλαξαν τη στάση που τηρούν από την αρχή, επιρρίπτοντας ευθύνες ο ένας στον άλλον.

Πρώτος απολογήθηκε ο μεγαλύτερος σε ηλικία κατηγορούμενος, γόνος εύπορης οικογένειας της Ρόδου, ο οποίος με την έναρξη της απολογίας του τόνισε πως «δεν φταίω, δεν την ακούμπησα καν». Ο 24χρονος αρχικά είπε πως η Ελένη συνευρέθηκε μόνο με τον 23χρονο φίλο του, εν συνεχεία ωστόσο είπε πως έκανε και ο ίδιος σεξ μαζί της και εν συνεχεία είπε ότι «έβλεπα τηλεόραση» και ότι άφησε την 21χρονη με τον έτερο κατηγορούμενο.

Ακολουθούν οι διάλογοι στο δικαστήριο

-Πρόεδρος: Σας έβρισκε κοπέλες; (ο 23χρονος κατηγορούμενος).

Κατηγορούμενος: Όχι δεν έβρισκε κοπέλες ο ένας στον άλλο.

Πρόεδρος: Εσείς είχατε σχέσεις;

Κατηγορούμενος: Είχα την Ορνέλα. Είπε καλά λόγια για μένα. Είχαμε σχέση έξι μήνες, μέναμε ή στο σπίτι της ή στο δικό μου. Είχα κι άλλες σχέσεις, με την Άναμπελ που είχα πάει στην Αγγλία μαζί της, είχα και κάτι άλλες σχέσεις, δεν θυμάμαι.

Πρόεδρος: Θέλετε κάτι άλλο να μας πείτε για προηγούμενη ζωή σας;

Κατηγορούμενος: Όχι. Ήμουν μπάι

Πρόεδρος: Δηλαδή;

Κατηγορούμενος: Όχι στρέιτ, μπαϊσέξουαλ

Πρόεδρος: Εξηγήστε μας..

Κατηγορούμενος: Μπορεί να σου αρέσει και κανένας άνδρας.

Πρόεδρος: Πηγαίνετε με άνδρες;

Κατηγορούμενος: Όχι με γυναίκες μόνο. Δεν φταίω..

Πρόεδρος: Αυτό δεν είναι πειστικό μην το λέτε.

Κατηγορούμενος: Δεν την βίασα.

Σύμφωνα με την απολογία του Ροδίτη κατηγορούμενου, ο συγκατηγορούμενός του χτύπησε βάναυσα την Ελένη, με μπουνιές και με ένα σίδερο σιδερώματος και πως αφού την πήγαν μαζί στην απόκρημνη παραλία ο 23χρονος την έριξε στον γκρεμό.

Πρόεδρος: Μήπως δεν ήθελε να κάνει σεξ και με τους δύο;

Κατηγορούμενος: Το ήθελε.

Πρόεδρος: Εάν το ήθελε, γιατί την χτυπήσατε;

Κατηγορούμενος: Εκείνος την χτύπησε.

Πρόεδρος: Δεν είναι δυνατό μόνος του να το έκανε αυτό, πρέπει να τον έχετε βοηθήσει. Μία κοπέλα πέθανε βασανιστικά, μαρτύρησε στα χέρια σας.

Κατηγορούμενος: Εγώ δεν την άγγιξα καν.

Πρόεδρος: Δεν θα μπορούσε μόνος του.

Κατηγορούμενος: Μπορούσε…

Πρόεδρος: Ο στραγγαλισμός πώς έγινε; Μόνος του;

Κατηγορούμενος: Ναι. Δεν θυμάμαι να την στραγγάλισε.

Πρόεδρος: Κύριε, μόνος του δεν θα μπορούσε, αντέδρασε η Ελένη.

Κατηγορούμενος: Δεν αντέδρασε…

Πρόεδρος: Περίμενε να την σκοτώσουν;

Κατηγορούμενος: Περίμενε.

Πρόεδρος: Εσείς τι κάνατε;

Κατηγορούμενος: Εγώ απλά έβλεπα.

Πρόεδρος: Τι βλέπατε;

Κατηγορούμενος: Να την χτυπάει και του έλεγα «σταμάτα».

Πρόεδρος: Την ρίξατε στη θάλασσα;

Κατηγορούμενος: Την έριξε εκείνος, ήταν μόνος. Μετά πήγαμε σπίτι καθαρίσαμε, ήταν γεμάτο αίματα. Μακάρι να είχα βοηθήσει περισσότερο.

Ο δεύτερος κατηγορούμενος στην έναρξη της απολογίας του ζήτησε συγγνώμη από τους γονείς της Ελένης, λέγοντας, με δάκρυα στα μάτια, πως με όσα έγιναν καταστράφηκαν τρεις οικογένειες, με την οικογένεια της Ελένης χειρότερα από όλες. «Μακάρι να με συγχωρέσουν κάποτε», ανέφερε ο κατηγορούμενος.

Σύμφωνα με αυτόν, ήταν ο 24χρονος που χτύπησε πρώτος την Ελένη και πως ο ίδιος επενέβη και της κρατούσε τα χέρια όταν το θύμα άρχισε να φωνάζει ότι θα πάει στην Αστυνομία. «Εκεί έκανα το λάθος… Την κρατούσα από τα χέρια και (ο 24χρονος) την χτυπούσε στα πόδια. Της κρατούσαμε τα χέρια και αυτός πήγε και έφερε δύο μαχαίρια, το ένα για μένα, για να μην μας καταγγείλει στην αστυνομία… Μετά πήγε και έφερε το σίδερο. Του λέω το παράκανες, άσ’ το. Φοβήθηκα ότι (η Ελένη) θα πάει να μας καταγγείλει. Έκανα το λάθος και υποστήριξα το φίλο μου».

Πρόεδρος: Γροθιά της δώσατε;

Κατηγορούμενος: Στη αρχή ναι. Έκανα λάθος.

Πρόεδρος: Ποιος της έσφιξε το λαιμό;

Κατηγορούμενος: Ο Μ. (Ροδίτης κατηγορούμενος) Έπειτα λιποθύμησε η  Ελενη. Τα έχασα πανικοβλήθηκα. Του είπα «τι κάνουμε;».

Πρόεδρος: Στα χέρια σας μαρτύρησε η κοπέλα, αυτό δεν είναι σεξ…

Κατηγορούμενος: Εκεί ήταν συναινετικό… Έπρεπε να αντιδράσω αλλιώς. Κατ’ αρχάς δεν πρέπει να μοιραζόμαστε μία κοπέλα. Θέλω να δώσω αυτό το μήνυμα στα νέα παιδιά, να μη μοιράζεται κανείς την κοπέλα του, να σέβεται την κοπέλα του.

Πρόεδρος: Ναι. Εδώ έγιναν άσχημα πράγματα.

Κατηγορούμενος: Τα χειρότερα. Θα με στοιχειώνουν μία ζωή.

Σύνεδρος: Ποιος την έριξε πρώτος στον γκρεμό;

Κατηγορούμενος: Και δύο αλλά μετά κατέβηκε ο Μ. διότι έπεσε στα βράχια.

Σύνεδρος: Ήταν ζωντανή; Σε τι κατάσταση ήταν;

Κατηγορούμενος: Νόμιζα ότι θα πεθάνει μέχρι να πάμε στο νοσοκομείο.

Σύνεδρος: Δεν είχε σημάδια ζωής;

Κατηγορούμενος: Ήταν λιπόθυμη…

Σύνεδρος: Όμως κατέβηκε τα σκαλοπάτια του σπιτιού.

Κατηγορούμενος: Ναι.

Σύνεδρος Επόμενο και λογικό με όσα είχε υποστεί να είναι σε άσχημη κατάσταση. Ξέρατε άρα ότι δεν είχε πεθάνει…

Κατηγορούμενης: Πίστευα ότι πέθαινε…

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 12 Μαΐου οπότε και θα αγορεύσει η εισαγγελέας Έδρας.

skai.gr

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Έβαλε αγγελία και προσπάθησαν να τον κλέψουν!

Ανενόχλητοι φαίνεται πως συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται οι απατεώνες που επιχειρούν με κάθε τρόπο και μέσο να εξαπατήσουν πολίτες στην Ξάνθη. 

Οι δράστες σκαρφίζονται διάφορα τερτίπια προκειμένου να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να τους αποσπάσουν χρήματα. Συνήθως επιλέγουν τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης προφασιζόμενοι πως θέλουν κάτι να αγοράσουν ή πως καλούν εξ’ ονόματος συγγενικού προσώπου των θυμάτων.

Μια τέτοια απόπειρα εξαπάτησης και μάλιστα δύο φορές μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών καταγράφεται στην Ξάνθη.

Κάτοικος της περιοχής τοποθέτησε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο XanthiNea.gr, το πρωί της Κυριακής τον κάλεσε ένας άνδρας και προφασιζόμενος ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το όχημα επιχείρησε να τον εξαπατήσει.

Ο δράστης του ζήτησε αρχικά το IBAN καθώς όπως του ανέφερε θα προχωρούσε σε κατάθεση χρημάτων. Ακολούθως τον ενημέρωσε πως του έχει σταλθεί μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και τον παρότρυνε να ελέγξει τον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Εκεί όντως υπήρχε το σχετικό μήνυμα από την τράπεζα, το οποίο ωστόσο ήταν παραπλανητικό καθώς όταν πατούσε κάποιος πάνω τον οδηγούσε σε μια πλατφόρμα όπου έπρεπε να συμπληρώσει τους κωδικούς του.

Όταν ο υποψιασμένος πολίτης ανέφερε στον επίδοξο δράστη πως δεν ήταν πρόθυμος να συμπληρώσει τους κωδικούς του και πως επρόκειτο για απάτη, τότε ο δράστης άρχισε να τον βρίζει.

Οι απατεώνες ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω. Λίγες ώρες αργότερα ένας άνδρας κάλεσε ξανά για την αγγελία, λέγοντας μάλιστα πως έχει ήδη κάνει κατάθεση προκαταβολής 500 ευρώ για την αγορά του οχήματος.

Ο ίδιος έστειλε και μήνυμα στο κινητό του αγοραστή στο οποίο γινόταν αναφορά σε κατάθεση εμβάσματος 500 ευρώ και πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έπρεπε να πατήσει πάνω σε ένα link.

Φυσικά το εν λόγω link ήταν εξίσου παραπλανητικό και επρόκειτο για ακόμα μια απάτη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά στην περιοχή και οι Αστυνομικές Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών, ζητώντας να μην προχωρούν σε «ύποπτες» συναλλαγές ούτε να δέχονται να δώσουν στοιχεία τηλεφωνικά.

Δείτε το μήνυμα που έστειλαν οι απατεώνες και εξασφάλισε το XanthiNea.gr

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες | Πρώτα τσακώθηκε, μετά πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο και στο τέλος πυροβόλησε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 05:00 το πρωί, 32χρονος Ρόμα “ήρθε” στα χέρια με άλλα δύο άτομα. Ένας, 45χρονος που είδε τη συμπλοκή μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να τσακωθεί με τον 32χρονο, ο οποίος, μάλιστα, πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητό του

Στη συνέχεια, ο 32χρονος συναντήθηκε ξανά με τον 45χρονο, στο διπλανό χωριό, το Ποντισμένο. Ο δράστης που είχε καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητο, όταν είδε τον 45χρονο, ο οποίος βρισκόταν με την γυναίκα του, πυροβόλησε προς το μέρος του και τα σκάγια έσπασαν το τζάμι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ορεστιάδα | Νεκρός αστυνομικός στην αυλή του σπιτιού του

Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε στην Ορεστιάδα, καθώς εντοπίστηκε νεκρός ένας 48χρονος αστυνομικός στην αυλή του σπιτιού του και μάλιστα κρατούσε στο χέρι το υπηρεσιακό του όπλο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Άρζος όπου έμενε με τους γονείς του, ενώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για ατύχημα και το υπηρεσιακό περίστροφο εκπυρσοκρότησε ενώ το καθάριζε ή αποφάσισε να βάλει τέρμα ο ίδιος στην ζωή του.

Τι ακριβώς συνέβη και τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου αστυνομικού, θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: