Quantcast
Connect with us

ΔΟΞΑΤΟ

Δήμους Δοξάτους | Όταν μπερδεύεται το γελοίο με το μεγαλείο !

Στις 28-8-2017 συνεδρίασε στις 15:00 το Δ.Σ. του Δ. Δοξάτου με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Παρόντες 21 δημοτικοί σύμβουλοι που στην πορεία της συνεδρίασης  έγιναν 8!!!

Τα κυριότερα θέματα ήταν:

 

  • Λήψη απόφασης περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγωγού  ΤΑΡ .

Ξαφνικά ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε την Αμερική! Παρουσίασε εισήγηση με την οποία πρότεινε να ζητήσουμε από την εταιρεία Τ.Α.Ρ. 2 απορριμματοφόρα και ένα πολυμηχάνημα (!) συνολικής αξίας 460.000€. Η πρόταση προκαλεί έκπληξη για δύο λόγους: πρώτον γιατί , όταν απαιτήσαμε με γραπτό αίτημά μας τη σύγκλιση του Δ.Σ. το Φεβρουάριο του 2017 με το ίδιο θέμα και ενώ έγινε η σύγκλιση του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με το δημοτικό μας Άρχοντα το απέσυραν! Δεύτερον, διαλαλεί ότι είναι αντίθετος με τον ΤΑΡ και μας εγκαλεί γιατί δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε «νταβατζιλίκια» σε δικηγόρους για να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη ενάντια στον Τ.Α.Ρ.

Εμείς από τη μεριά μας προτείναμε να δοθεί ο λόγος πρωτίστως στις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός Τ.Α.Ρ. και στη συνέχεια να αποφασίσουμε στο Δ.Σ. Γιατί να μην αρνηθούμε γενναία τα 460.000€; Γιατί να μην ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες που πλήττονται ιδιαίτερα; Γιατί ζητάς απορριμματοφόρα από τον ΤΑΡ και δεν τα προμηθεύεσαι  από τα 3.000.000€ που δηλώνεις (ψευδώς φυσικά, όπως πάντα) ότι έχεις στα ταμεία του Δήμου;

Τελικά κατατέθηκαν 3 προτάσεις προς ψήφιση με αποτέλεσμα να μην υπερψηφιστεί καμία.

 

  • Έκδοση ψηφίσματος για τις αρνητικές συνέπειες του αγωγού  ΤΑΡ και την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση αυτών.

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Για να μην χάσουμε την επαναστατικότητα μας και στρουθοκαμηλίζοντας ζητάμε: 1. από την κυβέρνηση να ψηφιστεί νόμος για μη εξόρυξη των λιγνιτών, λες και δεν μπορεί να αλλάξει νόμος σε μία νύχτα με νέο νόμο και 2. Να αποζημιώσει ο ΤΑΡ για τις ζημιές που κάνουν τα μηχανήματά του! 3. Σε ανάρτηση του ο Άρχοντας μας στο fb έγραψε: «ότι έκανε πορεία διαμαρτυρίας στη Δράμα μικρός με κοντό παντελονάκι ενάντια στην εξόρυξη των λιγνιτών». Μεγάλε επαναστάτη!

 

  • Τροποποίηση προϋπολογισμού

Μετά από προσφυγή μας, ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της 6-7-2017, γιατί ήταν παράνομη η πρόσκληση του Προέδρου (όπως τον προειδοποιήσαμε και ανέλαβε την ευθύνη, αλήθεια, ποια ευθύνη ανέλαβε και με τι κόστος; Φυσικά κανένα!)

Ο μεγάλος μας Άρχοντας ξαναέφερε ως θέματα:

  • την κατάργηση της αγοράς μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου 75.000€
  • την κατάργηση επιχορήγησης του Ν.Π.Δ.Δ. 45.482,17€

Προτείνοντας εκ νέου και μάλιστα ¨πακέτο¨ όχι χωριστά δηλαδή:

  • την επιχορήγηση των Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Δοξάτου και Καλαμπακίου με 20.000€ έκαστο
  • την αγορά εξοπλισμού live streaming Δ.Σ 7.500€ και
  • την παροχή συμβουλών για σημεία πρασίνου 20.000€

Δηλαδή, ενώ τα σκουπίδια μάς κατακλύζουν επικίνδυνα με πιθανές ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων (πρώτα θέλει να αγοράσει GPS για να παρακολουθεί τα απορριμματοφόρα, μετά να παραχωρήσει την αποκομιδή σε ιδιώτη, μετά να προσλάβει νέους υπαλλήλους, μετά να μισθώσει επικίνδυνα και ακατάλληλα οχήματα κ.α.) ενώ η κοινωνία βογκάει από προβλήματα, ενώ οι λακκούβες επανήλθαν γιατί ξέφυγαν από τον ¨μπόγια¨  που τις μάζεψε, ενώ τα χόρτα μάς κατακλύζουν, ενώ, ενώ, ενώ… ο κ. Δήμαρχος με την μισθοδοτούμενη παρέα του επανέρχεται…. Και έχουν ως μείζον θέμα το live streaming, αν πραγματικά ήθελε θα μπορούσε να μεταδίδονται τα Δ.Σ. από την TV απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση. Ιποκριτή!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος, εκτοξεύτηκαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί εναντίον του Δημάρχου όπως ¨Χίτλερ¨ κ.λ.π. από τον πρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. υπερψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου για μείωση της επιχορήγησης του κατά 45.482,17€.

Φυσικά και δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. η πρόταση του.

 

  • Λήψη απόφασης περί έγκρισης μετακινήσεων δημάρχου.

Ο μεγάλος μας Άρχοντας ήθελε να πάει πάλι πληρωμένο από το Δήμο ταξίδι στη Νορβηγία, όπου θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο συνέδριο των Δημάρχων και θα συμμετέχουν 73 δήμαρχοι από όλον τον κόσμο. Φυσικά δεν ψηφίστηκε η μετακίνηση του, γιατί απλούστατα δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον δήμο μας παρά μόνο για τον ίδιο.

Άρχοντα μας, ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για τους ¨μαύρους¨ εργαζομένους στο Δήμο;  

 

  • ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου Β.Μπ…. για παράσταση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της αγωγής των κ. Μ….., Κ…, Τ……, Μ… και Χ….. (Διαδικασία εργατικών διαφορών – Ειδική διαδικασία).
  • ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της αγωγής της Β. Μπ….. (ειδική διαδικασία).

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ορίζουμε δικηγόρο για υπόθεση του δήμου, και μάλιστα να ζητάμε την προσαύξηση της αμοιβής του, και ταυτόχρονα ο ίδιος δικηγόρος να προσφεύγει εναντίον του δήμου μας σε δικαστήριο; Τι κρύβεις, Άρχοντα μας, και δε μας το λες;

Στη συνέχεια της διαδικασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρήσαμε, γιατί στην αίθουσα του Δ.Σ. παρευρίσκονταν μόνον 8 Δ.Σ., ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε με 21.

Καλαμπάκι, 3-9-2017                                                                        

Για την  “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

 Επικεφαλής

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΟΞΑΤΟ

Εκλογή Προεδρείου Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ και μελών Περιφερειακής Επιτροπής

Ο Περιφερειακός Σύμβουλος Έβρου κ. Μιχάλης Πιτιακούδης, τον οποίο πρότεινε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Χριστόδουλος Τοψίδης αναδείχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο πλαίσιο της ειδικής συνεδρίασης του οργάνου, που διεξήχθη στην Κομοτηνή, την Πέμπτη 04/01 στην αίθουσα «Γεώργιος Παυλίδης».  

Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ εξελέγη η κα Αλεξάνδρα Γκουλιάμα Μανδαλίδου από την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» και Γραμματέας ο κ. Χαρίλαος Σεϊτανίδης από την παράταξη «Μαζί για την Αλλαγή». 

Στην ίδια συνεδρίαση εξελέγησαν και τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής στην οποία, ως εκ του νόμου προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης ή κάποιος από τους Αντιπεριφερειάρχες που θα οριστεί με απόφασή του.

Ως εκ του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, τα μέλη της Περιφερειακής Επιτροπής είναι: 

Τακτικά μέλη 

  1. Μπαχαρίδου Φανή (Περιφερειακή Σύνθεση) 
  2. Παυλακάκη Βασιλική (Περιφερειακή Σύνθεση) 
  3. Ιγνατιάδης Στυλιανός (Περιφερειακή Σύνθεση)
  4. Ισμαήλκο Φατήχ (Περιφερειακή Σύνθεση)
  5. Κόντος Κωνσταντίνος(Περιφερειακή Σύνθεση)
  6. Δελησταμάτης Βασίλης (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  7. Κουρτίδης Κωνσταντίνος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  8. Παπαεμμανουήλ Γρηγόριος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 

Αναπληρωματικά μέλη 

  1. Ιωσηφίδης Αλέξανδρος (Περιφερειακή Σύνθεση)
  2. Ταπατζάς Εμμανουήλ (Περιφερειακή Σύνθεση)
  3. Κατσογριδάκης Στυλιανός  (Περιφερειακή Σύνθεση)
  4. Οσμάν Πεχλιβάν Αχμέτ (Περιφερειακή Σύνθεση)
  5. Μολλά Ισά Ριτβάν (Περιφερειακή Σύνθεση)
  6. Μποδούρογλου Κατερίνα (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  7. Αντωνιάδης Κωνσταντίνος (Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση) 
  8. Λυμπεράκης Δημήτριος (Ανεξάρτητη Ενωτική Πρωτοβουλία) 

Στην ίδια συνεδρίαση ο κ. Περιφερειάρχης έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του Περιφερειακού Συμβουλίου ευχόμενος σε όλους και όλες «Καλή Χρονιά» και δηλώνοντας ότι στόχος του είναι «η συναίνεση, η σύνθεση των απόψεων και οι αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι χρήσιμες για τον τόπο μας και να αφορούν αναπτυξιακά έργα και δράσεις που θα ενισχύουν την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής μας και των ανθρώπων της». 

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Η Ορκωμοσία του Διονύση Κλάδη ως Περιφερειακού Συμβούλου ΑΜΘ

Την ορκωμοσία του εκλεγμένου Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης κ. Διονύση Κλάδη, τέλεσε σήμερα Τετάρτη 27/12, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης. 

Ο κ. Κλάδης έδωσε πολιτικό όρκο, ενώ ορκίστηκε σε δεύτερο χρόνο, καθώς είχε απουσιάσει από την ορκωμοσία του Περιφερειάρχη και των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ στις 18/12 για λόγους υγείας. 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Π.Α.Μ.Θ. | Μηνιαίος απολογισμός στα θέματα Οδικής Ασφάλειας

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης δημοσιεύει συνολικά στοιχεία που αφορούν θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν, κατά τη διάρκεια του μηνός Νοεμβρίου του 2023, στην εδαφική αρμοδιότητα των Περιφερειακών Ενοτήτων Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Θάσου και Δράμας. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.  

α. Τροχαία Ατυχήματα   

Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σημειώθηκαν 26 τροχαία δυστυχήματα (έναντι 22 το 2022). Ειδικότερα σημειώθηκαν:

  • 6 θανατηφόρα τροχαία ατύχημα (έναντι 5 το 2022)
    • 2 σοβαρά τροχαία ατυχήματα (έναντι 4 το 2022)
  • 18 ελαφριά τροχαία ατυχήματα (έναντι 13 το 2022)

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των ανωτέρω περιφερειακών ενοτήτων καταγράφηκαν συνολικά 39 παθόντες (έναντι 40 το 2022). Ειδικότερα καταγράφηκαν:

  • 7 νεκροί (έναντι 5 το 2022)
  • 3 βαριά τραυματίες (έναντι 4 το 2022)
  • 29 ελαφρά τραυματίες (έναντι 31 το 2022)

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν:

  • Οδήγηση σε κατάσταση μέθης
  • Μη τήρηση απόσταση ασφάλειας
  • Απόσπαση προσοχής του οδηγού
  • Παραβίαση προτεραιότητας
  • Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα
  • Παραβίαση σήμανσης
  • Πεζός δεν βάδιζε στις διαβάσεις
  • Αντικανονικό προσπέρασμα

β. Δράσεις Τροχονομικής αστυνόμευσης 

Οι Υπηρεσίες Τροχαίας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο.    

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον μήνα Νοέμβριο του 2023, βεβαιώθηκαν συνολικά 6.267 παραβάσεις, από τις οποίες οι 1.604 ήταν επικίνδυνες παραβάσεις, ως ακολούθως: 

  • 939 για υπερβολική ταχύτητα
  • 174 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση
  • 155 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση 
  • 139 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα 
  • 78 για οδήγηση υπό την επήρεια οινοπνεύματος (μέθη)
  • 45 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση  
  • 34 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη 
  • 18 για φθαρμένα ελαστικά
  • 16 για αντικανονικούς ελιγμούς
  • 6 για αντικανονικό προσπέρασμα  

γ. Συμβουλές Οδικής Ασφάλειας 

Η Ελληνική Αστυνομία ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη στα θέματα ασφαλούς οδήγησης και οδικής ασφάλειας με σκοπό να συμβάλλει στη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων υπενθυμίζει σε όλους τους οδηγούς και τους χρήστες του οδικού δικτύου ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας. 

Στο πλαίσιο αυτό οι οδηγοί οφείλουν να εφαρμόζουν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, να οδηγούν με σύνεση και προσοχή και να ακολουθούν τις υποδείξεις και τις συμβουλές του προσωπικού της Τροχαίας. 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οδηγώ με ασφάλεια σημαίνει:

  • Μαθαίνω και εφαρμόζω τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας 
  • Έχω διαρκώς τεταμένη την προσοχή μου στην οδήγηση και τον έλεγχο του οχήματος
  • Όταν οδηγώ δεν έχω καταναλώσει οινοπνευματώδη ποτά 
  • Δεν παραβιάζω τα όρια ταχύτητας 
  • Φορώ πάντα ζώνη ασφαλείας 
  • Τοποθετώ τα παιδιά σε παιδικό κάθισμα στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου και τους φορώ ζώνη ασφαλείας 
  • Σε περίπτωση που οδηγώ ή είμαι συνεπιβάτης σε μοτοσικλέτα φορώ πάντα κράνος 
  • Δεν κάνω αντικανονικά προσπεράσματα 
  • Δεν παραβιάζω τον κόκκινο σηματοδότη 
  • Σταματώ στο STOP και δίνω προτεραιότητα 
  • Δεν μιλώ στο κινητό όταν οδηγώ 
  • Δίνω προτεραιότητα στους πεζούς 
  • Σέβομαι τα σήματα και τις υποδείξεις των τροχονόμων.

Οι παραπάνω συμβουλές θα επαναλαμβάνονται διαρκώς με σκοπό να συμβάλλουν στην εμπέδωση της κυκλοφοριακής και οδικής κουλτούρας.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en