Connect with us

ΔΟΞΑΤΟ

Δήμους Δοξάτους | Όταν μπερδεύεται το γελοίο με το μεγαλείο !

Στις 28-8-2017 συνεδρίασε στις 15:00 το Δ.Σ. του Δ. Δοξάτου με 30 θέματα στην ημερήσια διάταξη. Παρόντες 21 δημοτικοί σύμβουλοι που στην πορεία της συνεδρίασης  έγιναν 8!!!

Τα κυριότερα θέματα ήταν:

 

  • Λήψη απόφασης περί εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του αγωγού  ΤΑΡ .

Ξαφνικά ο κ. Δήμαρχος ανακάλυψε την Αμερική! Παρουσίασε εισήγηση με την οποία πρότεινε να ζητήσουμε από την εταιρεία Τ.Α.Ρ. 2 απορριμματοφόρα και ένα πολυμηχάνημα (!) συνολικής αξίας 460.000€. Η πρόταση προκαλεί έκπληξη για δύο λόγους: πρώτον γιατί , όταν απαιτήσαμε με γραπτό αίτημά μας τη σύγκλιση του Δ.Σ. το Φεβρουάριο του 2017 με το ίδιο θέμα και ενώ έγινε η σύγκλιση του Δ.Σ., ο Πρόεδρος του Δ.Σ. μαζί με το δημοτικό μας Άρχοντα το απέσυραν! Δεύτερον, διαλαλεί ότι είναι αντίθετος με τον ΤΑΡ και μας εγκαλεί γιατί δεν αρνούμαστε να πληρώνουμε «νταβατζιλίκια» σε δικηγόρους για να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη ενάντια στον Τ.Α.Ρ.

Εμείς από τη μεριά μας προτείναμε να δοθεί ο λόγος πρωτίστως στις τοπικές κοινωνίες από τις οποίες διέρχεται ο αγωγός Τ.Α.Ρ. και στη συνέχεια να αποφασίσουμε στο Δ.Σ. Γιατί να μην αρνηθούμε γενναία τα 460.000€; Γιατί να μην ωφεληθούν οι τοπικές κοινωνίες που πλήττονται ιδιαίτερα; Γιατί ζητάς απορριμματοφόρα από τον ΤΑΡ και δεν τα προμηθεύεσαι  από τα 3.000.000€ που δηλώνεις (ψευδώς φυσικά, όπως πάντα) ότι έχεις στα ταμεία του Δήμου;

Τελικά κατατέθηκαν 3 προτάσεις προς ψήφιση με αποτέλεσμα να μην υπερψηφιστεί καμία.

 

  • Έκδοση ψηφίσματος για τις αρνητικές συνέπειες του αγωγού  ΤΑΡ και την άμεση επέμβαση της Ελληνικής Κυβέρνησης για την επίλυση αυτών.

Υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο! Για να μην χάσουμε την επαναστατικότητα μας και στρουθοκαμηλίζοντας ζητάμε: 1. από την κυβέρνηση να ψηφιστεί νόμος για μη εξόρυξη των λιγνιτών, λες και δεν μπορεί να αλλάξει νόμος σε μία νύχτα με νέο νόμο και 2. Να αποζημιώσει ο ΤΑΡ για τις ζημιές που κάνουν τα μηχανήματά του! 3. Σε ανάρτηση του ο Άρχοντας μας στο fb έγραψε: «ότι έκανε πορεία διαμαρτυρίας στη Δράμα μικρός με κοντό παντελονάκι ενάντια στην εξόρυξη των λιγνιτών». Μεγάλε επαναστάτη!

 

  • Τροποποίηση προϋπολογισμού

Μετά από προσφυγή μας, ακυρώθηκαν όλες οι αποφάσεις του Δ.Σ. της 6-7-2017, γιατί ήταν παράνομη η πρόσκληση του Προέδρου (όπως τον προειδοποιήσαμε και ανέλαβε την ευθύνη, αλήθεια, ποια ευθύνη ανέλαβε και με τι κόστος; Φυσικά κανένα!)

Ο μεγάλος μας Άρχοντας ξαναέφερε ως θέματα:

  • την κατάργηση της αγοράς μεταχειρισμένου απορριμματοφόρου 75.000€
  • την κατάργηση επιχορήγησης του Ν.Π.Δ.Δ. 45.482,17€

Προτείνοντας εκ νέου και μάλιστα ¨πακέτο¨ όχι χωριστά δηλαδή:

  • την επιχορήγηση των Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου, Δοξάτου και Καλαμπακίου με 20.000€ έκαστο
  • την αγορά εξοπλισμού live streaming Δ.Σ 7.500€ και
  • την παροχή συμβουλών για σημεία πρασίνου 20.000€

Δηλαδή, ενώ τα σκουπίδια μάς κατακλύζουν επικίνδυνα με πιθανές ολέθριες συνέπειες για τη δημόσια υγεία, ενώ δεν υπάρχει κανένας σχεδιασμός για την αποκομιδή των απορριμμάτων (πρώτα θέλει να αγοράσει GPS για να παρακολουθεί τα απορριμματοφόρα, μετά να παραχωρήσει την αποκομιδή σε ιδιώτη, μετά να προσλάβει νέους υπαλλήλους, μετά να μισθώσει επικίνδυνα και ακατάλληλα οχήματα κ.α.) ενώ η κοινωνία βογκάει από προβλήματα, ενώ οι λακκούβες επανήλθαν γιατί ξέφυγαν από τον ¨μπόγια¨  που τις μάζεψε, ενώ τα χόρτα μάς κατακλύζουν, ενώ, ενώ, ενώ… ο κ. Δήμαρχος με την μισθοδοτούμενη παρέα του επανέρχεται…. Και έχουν ως μείζον θέμα το live streaming, αν πραγματικά ήθελε θα μπορούσε να μεταδίδονται τα Δ.Σ. από την TV απευθείας ή σε μαγνητοσκόπηση. Ιποκριτή!

Κατά την διάρκεια της συζήτησης του εν λόγω θέματος, εκτοξεύτηκαν απίστευτοι χαρακτηρισμοί εναντίον του Δημάρχου όπως ¨Χίτλερ¨ κ.λ.π. από τον πρόεδρου του Ν.Π.Δ.Δ. Να σημειωθεί ότι ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. υπερψήφισε την εισήγηση του Δημάρχου για μείωση της επιχορήγησης του κατά 45.482,17€.

Φυσικά και δεν έγινε αποδεκτή από το Δ.Σ. η πρόταση του.

 

  • Λήψη απόφασης περί έγκρισης μετακινήσεων δημάρχου.

Ο μεγάλος μας Άρχοντας ήθελε να πάει πάλι πληρωμένο από το Δήμο ταξίδι στη Νορβηγία, όπου θα πραγματοποιηθεί το παγκόσμιο συνέδριο των Δημάρχων και θα συμμετέχουν 73 δήμαρχοι από όλον τον κόσμο. Φυσικά δεν ψηφίστηκε η μετακίνηση του, γιατί απλούστατα δεν προκύπτει κανένα όφελος για τον δήμο μας παρά μόνο για τον ίδιο.

Άρχοντα μας, ποιος θα πληρώσει το πρόστιμο για τους ¨μαύρους¨ εργαζομένους στο Δήμο;  

 

  • ορισμός πληρεξούσιου δικηγόρου Β.Μπ…. για παράσταση ενώπιον του Ειρηνοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της αγωγής των κ. Μ….., Κ…, Τ……, Μ… και Χ….. (Διαδικασία εργατικών διαφορών – Ειδική διαδικασία).
  • ορισμό πληρεξούσιου δικηγόρου για παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Δράμας για την εκδίκαση της αγωγής της Β. Μπ….. (ειδική διαδικασία).

Αναρωτιόμαστε πώς είναι δυνατόν να ορίζουμε δικηγόρο για υπόθεση του δήμου, και μάλιστα να ζητάμε την προσαύξηση της αμοιβής του, και ταυτόχρονα ο ίδιος δικηγόρος να προσφεύγει εναντίον του δήμου μας σε δικαστήριο; Τι κρύβεις, Άρχοντα μας, και δε μας το λες;

Στη συνέχεια της διαδικασίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποχωρήσαμε, γιατί στην αίθουσα του Δ.Σ. παρευρίσκονταν μόνον 8 Δ.Σ., ενώ η συνεδρίαση ξεκίνησε με 21.

Καλαμπάκι, 3-9-2017                                                                        

Για την  “ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ”

Μιχάλης Γ. Παπάζογλου

 Επικεφαλής

 

Click to comment

Απάντηση

ΔΟΞΑΤΟ

Το ΔΠΘ αντιδρά στην εξίσωση πτυχίων των ΑΕΙ με τα κολέγια

Η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή της με την νομοθέτηση από το Υπουργείο Παιδείας της υποχρεωτικής εγγραφής αποφοίτων Κολλεγίων στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδαw, στο Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, κά., και μάλιστα χωρίς εξετάσεις, όπως συμβαίνει με τους αποφοίτους των ελληνικών ΑΕΙ, προκειμένου να ασκήσουν τα αντίστοιχα επαγγέλματα (Μηχανικού, Οικονομολόγου, Γεωπόνου, Δασολόγου κά.) στην Ελλάδα.

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την υποβάθμιση του επιστημονικού κύρους των Μηχανικών, των Γεωτεχνικών και των Οικονομολόγων και την υποτίμηση των τίτλων σπουδών των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, και μάλιστα χωρίς προηγούμενη διαβούλευση.

Καμία άδεια άσκησης επαγγέλματος αρχιτέκτονα ή άλλου μηχανικού δεν μπορεί να δίνεται ανεξάρτητα από το αναγνωρισμένο αυτό δίπλωμα, διότι θέτει σε αμφιβολία την ικανή και αναγκαία συνθήκη του παραγωγικού σχεδιασμού της χώρας. Τα μέλη της Συγκλήτου δηλώνουν ότι θα υπερασπιστούν το ενιαίο αδιάσπαστο πενταετές δίπλωμα Μηχανικού και τις διεθνώς αναγνωρισμένες καλές πρακτικές του κλάδου που απαιτούν σπουδές μεταπτυχιακού επιπέδου για την απονομή της άδειας άσκησης του επαγγέλματος του Μηχανικού στη χώρα μας.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά επαγγέλματα, τα μέλη της Συγκλήτου συντάσσονται με τις θέσεις του Οικονομικού Επιμελητηρίου, αντιτίθενται σε οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση υποβάθμιση των πτυχίων των Οικονομικών και συναφών τους Τμημάτων και πιστεύουν ότι απαιτείται ενδελεχής και σε βάθος διάλογος με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη.

Με βάση τα παραπάνω η Σύγκλητος του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης θεωρεί ότι επιβάλλεται η αναθεώρηση της πρόσφατης νομοθετικής ρύθμισης για άκριτη απόδοση άδειας άσκησης επαγγέλματος σε όσους δεν κατέχουν αναγνωρισμένο δίπλωμα ή πτυχίο.

Continue Reading

ΔΟΞΑΤΟ

Υπογράφηκε η διάθεση των πρώτων Κονδυλίων μη επιστρεπτέας ενίσχυσης λόγω Covid-19

Υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ η διάθεση των πρώτων κονδυλίων μη επιστρεπτέας ενίσχυσης προς τις επιχειρήσεις λόγω Covid-19.

Περισσότερες από 19.000 αιτήσεις επιχειρήσεων από κάθε γωνία της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στους κλάδους του λιανικού και του χονδρικού εμπορίου, του τουρισμού, της εστίασης, της μεταποίησης, των κατασκευών, των ελεύθερων επαγγελμάτων, των μεταφορών, της ενημέρωσης κτλ. έχουν κατατεθεί μέχρι σήμερα στη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ από την ημέρα ενεργοποίησης του προγράμματος μη επιστρεπτέας ενίσχυσης επιχειρήσεων της Περιφέρειας ΑΜΘ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.

Από αυτές τις αιτήσεις, 4.000 περίπου βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας ενώ περισσότερες από 1.000 έχουν ήδη λάβει την τελική έγκριση, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα οι πληρωμές.

Η πορεία υλοποίησης του προγράμματος ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο κ. Μέτιος με την Πρόεδρο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ κ. Κατερίνα Ιωαννίδου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή.

«Σχεδόν όλες οι ενεργές, επιλέξιμες και πληττόμενες επιχειρήσεις της Περιφέρειας που καλούνταν από την πρόσκληση υπέβαλαν αίτηση. Υπολογίζουμε ότι μπορούν να φθάσουν τις 25.000», τόνισε ο κ. Μέτιος. Και συνέχισε: «Ο προϋπολογισμός του προγράμματός μας επαρκεί για να καλύψουμε τις αιτήσεις αυτών των 25.000 επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα εξετάζουμε, το αμέσως επόμενο διάστημα,  την ένταξη στο πρόγραμμα και νέων ΚΑΔ ώστε να επιχορηγηθούν.

Metios enisxsisi

Ο περιφερειάρχης κ. Μέτιος με την πρόεδρο

της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ κα. Ιωαννίδου

 

Σε αυτήν την πρώτη φάση, κάποιες αιτήσεις απορρίφθηκαν, κυρίως λόγω τυπικών ελλείψεων. Αυτές όμως μπορούν να διορθωθούν και να υποβληθούν εκ νέου μέχρι την τελική ημερομηνία της 18ης Μαρτίου.

Παρά το γεγονός ότι οι επιχειρήσεις της Περιφέρειας αξιολόγησαν θετικά το πρόγραμμά μας, αυτό πολεμήθηκε αδικαιολόγητα από ορισμένους.

Υπήρξε μια συστηματική προσπάθεια απαξίωσης, υπονόμευσης αλλά και παρεμπόδισής του.  Και τι δεν ειπώθηκε: από τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς “ξεφτίλα” και “φιλοδώρημα”, από την κινδυνολογία για την πιθανή αποτυχία του προγράμματος, την παραπληροφόρηση σχετικά με την ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα και τη δήθεν αδυναμία να πάρουν χρήματα όσοι χρωστούν στο Δημόσιο μέχρι το ότι δεν υπάρχουν τα χρήματα που ανακοινώθηκαν.

Το αποκορύφωμα ήταν οι αβάσιμες ενστάσεις για τον ορισμό του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΣΜΟΣ, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μη πρόσληψη νέων επιστημόνων από την Περιφέρειά μας προκειμένου να εργαστούν για την επιτάχυνση της διαδικασίας τόσο της αξιολόγησης όσο και των πληρωμών, όπως είχε προτείνει στη Γενική Συνέλευση της ΔΕΣΜΟΣ η κ. Ιωαννίδου.

Και βέβαια, η πρόταση των Προέδρων των Επιμελητηρίων για πρόσληψη εξωτερικών συνεργατών αντιμετωπίζει αποσπασματικά μόνο τη φάση της αξιολόγησης των προτάσεων και όχι το στάδιο καταβολής της ενίσχυσης. Παρόλα αυτά, εμείς προσηλωμένοι στο βασικό στόχο που είναι η άμεση πληρωμή των επιχειρήσεων, θα εξετάσουμε κάθε δυνατή λύση.

Το θλιβερό είναι ότι όλα αυτά προήλθαν από  εκπροσώπους θεσμικών φορέων, οι οποίοι υποτίθεται ότι κόπτονται για τη στήριξη των επιχειρηματιών και της αγοράς στην Περιφέρειά μας.

Τίποτα όμως δεν είναι αρκετό για να σταματήσει την πορεία του προγράμματός μας.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός, η σαφής στόχευση και η σωστή δόμηση του, μαζί με τις βελτιωτικές κινήσεις που κάναμε, θωράκισαν την υλοποίησή του.

Όσον αφορά δε την πορεία της αξιολόγησης των αιτήσεων και της καταβολής της ενίσχυσης, με την εγκατάσταση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΣΜΟΣ, θα προχωρήσει με πιο γρήγορους ρυθμούς».

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Βεβαιώθηκαν (18) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας και (430) για άσκοπες μετακινήσεις

Μόνο (11) βεβαιώθηκαν στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη

Συνεχίζονται οι συστηματικοί έλεγχοι που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας του τόπου κατοικίας και άσκοπες μετακινήσεις.

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα από 06:00 έως 15:00 ώρα, βεβαιώθηκαν σε όλη την επικράτεια: 

  • (18) παραβάσεις για μετακινήσεις εκτός περιφερειακής ενότητας τόπου κατοικίας ως ακολούθως:
  • (13) στην Αττική,
  •   (2) στην Κεντρική Μακεδονία 
  •   (2) στη Δυτική Ελλάδα και
  •   (1) στη Θεσσαλία.

Για τις παραβάσεις αυτές  επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (8) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

Σημειώνεται ότι από την έναρξη του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (1.117) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (300 ευρώ), ενώ σε (720) περιπτώσεις αφαιρέθηκαν επιπλέον και τα στοιχεία κυκλοφορίας των οχημάτων για (60) ημέρες.

  • (430) παραβάσεις για άσκοπες μετακινήσεις και επιβλήθηκαν ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ), ως ακολούθως:
  •  (133) στην Αττική,
  •    (57) στην Κεντρική Μακεδονία,
  •    (41) στη Θεσσαλονίκη,
  •    (37) στην Κρήτη,
  •    (35) στην Πελοπόννησο,
  •    (23) στα Ιόνια Νησιά,
  •    (20) στη Δυτική Ελλάδα,
  •    (19) στη Θεσσαλία,
  •    (18) στο Βόρειο Αιγαίο,
  •    (11) στο Νότιο Αιγαίο,
  •    (11) στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,
  •    (10) στη Στερεά Ελλάδα,
  •      (9) στην Ήπειρο και
  •      (6) στη Δυτική Μακεδονία.

Σημειώνεται ότι από τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, ημερομηνία έναρξης του μέτρου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά (50.916) παραβάσεις και έχουν επιβληθεί ισάριθμα διοικητικά πρόστιμα (150 ευρώ).

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση με σκοπό τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: