Connect with us

ΠΑΓΓΑΙΟ

Δήμος Παγγαίου | Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου του κ.Πέτρου Παναγιώτου

Ο Δήμος Παγγαίου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου του π. Δημάρχου Ελευθερούπολης κ Παναγιώτου την Κυριακή 19 Μαρτίου 2023 και ώρα 11:00 π.μ. στο Αμφιθέατρο Φ.  Παπαχρηστίδης στην Ελευθερούπολη.
Για το βιβλίο και τον συγγραφέα μεταξύ άλλων θα μιλήσει και ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ν. Παναγιωτόπουλος.

 

Δελτίο Τύπου

Click to comment

Απάντηση

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές ο 6ος Παπαχρηστίδειος Δρόμος στην Ελευθερούπολη

Ο Δήμος Παγγαίου με την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Παγγαίου, σε συνεργασία με τον ΟΚΑΚ και με την υποστήριξη της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Αν. Μακεδονίας-Θράκης, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές τον 6ο αγώνα δρόμου σε δημόσια οδό, στη μνήμη του μεγάλου ευεργέτη της περιοχής, Φρίξου Παπαχρηστίδη.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ :

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | 2.400.000€ για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια

Νέα χρηματοδότηση ύψους 2.400.000€ για παρεμβάσεις που βελτιώνουν την οδική ασφάλεια  πέτυχε ο Δήμος Παγγαίου. Σε ανάρτηση του ο Δήμαρχος Παγγαίου Φίλιππος Αναστασιάδης αναφέρει τα εξής:

Γνωρίζοντας πολύ καλά το σοβαρό θέμα της οδικής ασφάλειας και της εσωτερικής οδοποιίας που αφορούν τόσο την κυκλοφορία όσο και την ασφάλεια των πολιτών, διαμορφώνουμε εμπεριστατωμένες μελέτες και συνεχίζουμε την λήψη μέτρων για την επίτευξη καλύτερων συνθηκών στα εν λόγω ζητήματα.
Το συνολικό ποσό που θα δαπανηθεί τόσο από χρηματοδοτήσεις όσο και από ιδίους πόρους ανέρχεται στα 8.100.000€. Αναλυτικά τα έργα :
Αποκατάσταση και συντήρηση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 500.000€ – Αρ. Μελέτης 1010/2022(Εκτελείται)
Κατασκευή δικτύου αποχέτευσης όμβριων υδάτων στο Δήμο Παγγαίου – 3.100.000€ – Αρ. Μελέτης 1008/2019 (Εκτελείται)
Παρεμβάσεις Επισκευών οδοποιίας στο Δήμου Παγγαίου – 220.000€ – Αρ. Μελέτης 1073/2022 (Δημοπρατήθηκε)
Παρεμβάσεις αποκαταστάσεων ζημιών και συντηρήσεις υποδομών στον Δήμου Παγγαίου – 480.000€ – Αρ. Μελέτης 1082/2022(Δημοπρατήθηκε)
Βελτίωση βατότητας και αποκατάσταση δημοτικών οδών Δήμου Παγγαίου – 400.000€ – Αρ. Μελέτης 1087/2022(Δημοπρατήθηκε)
Παρεμβάσεις επισκευών-αποκαταστάσεων οδοστρωμάτων δημοτικών οδών στον Δήμου Παγγαίου – 1.000.000€ (Δημοπρατήθηκε)
Η σημερινή χρηματοδότηση που αφορά την διαμόρφωση δυο κυκλικών κόμβων και παρεμβάσεις βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο του Δήμου Παγγαίου – 2.400.000€ (Αναμένεται δημοπράτηση)
Με τα παραπάνω έργα που προέκυψαν μετά την καταγραφή των αναγκών από την διοίκηση και τις υπηρεσίες προχωρούμε σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε κόμβους, διαγραμμίσεις, συντηρήσεις δρόμων – πεζοδρομίων, ασφαλτοστρώσεις, επεκτάσεις ασφαλτοστρώσεων και διάνοιξη οδών ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ του Δήμου μας .
Ο Δήμαρχος Παγγαίου Αναστασιάδης Φίλιππος ευχαριστεί θερμά για την κατανόησή σας και δεσμεύεται για την άμεση υλοποίηση των έργων με τα οποία πετυχαίνουμε :
Εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία
Βελτίωση της κίνησης των πεζών
Βελτίωση της αισθητικής της ευρύτερης περιοχής μας
ΝΑ παραμένουμε φιλικοί προς το περιβάλλον

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | 43 απινιδωτες σε περιφερειακά ιατρεία και εξωτερικούς χώρους

Κάθε χρόνο περίπου 350.000 Ευρωπαίοι υπόκεινται σε έξω-νοσοκομειακή καρδιακή ανακοπή και για αυτό έχουν αναπτυχθεί οι αυτόματοι εξωτερικοί απινιδωτές. Σύμφωνα με τα διεθνή στάνταρ, χρειάζεται ένας απινιδωτής ανά 1.500 άτομα.

Στον Δήμο Παγγαίου, ένα δήμο με έκτασης 698 τετραγωνικών χιλιόμετρων και με πληθυσμό 29.572 κατοίκων ( απογραφή 2021-22) με 30 δημοτικές κοινότητες περιλαμβάνουν 37 οικισμούς με ποικίλες γεωγραφικές ιδιαιτερότητες, αναπτύχθηκε ένα εκτεταμένο δίκτυο με 33 AED σε δημόσιους χώρους με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό, κυρίως στα Περιφερειακά Ιατρεία, αθλητικές εγκαταστάσεις αλλά και τουριστικά-παραθεριστικά μέρη ( (beach bars ,πολυσύχναστες παραλίες), από τον Δήμο Παγγαίου , από την Π.Ε Καβάλας (2) από δωρεά του βουλευτή κ. Λαζαρίδη (4) αλλά και ιδιωτών (3) ,ενώ είναι σε αναμονή παραλαβής άλλων 10 από τον Δήμο ,που επίσης θα τοποθετηθούν στα περιφερειακά ιατρεία αλλά και σε εξωτερικούς χώρους αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό σε 43.
Έτσι ξεπερνάμε το μέσο όρο της Κοπεγχάγης που θεωρείται πόλη πρότυπο (με την σχέση 1 AED ανά 1000 κατοίκους ), αλλά και αυτό της Δράμας ( 1 AED ανά 1100 κατοίκους) κατεβάζοντας ακόμη πιο χαμηλά σε 1 AED ανά 688 κατοίκους από 1 ανά 896 που έχουμε σήμερα και με σαφέστατη διαφορετική γεωγραφική και αστική αποτύπωση.
Η αναλογία δε, απινιδωτών ανά κάτοικο αποτελεί την μέγιστη απόδειξη της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζεται στον δήμο μας, που έχει ως στόχο να βελτιώσει σημαντικά τα ποσοστά επιτυχούς ανάνηψης πιθανών θυμάτων καρδιακής ανακοπής.
Παράλληλα με τους 175 εκπαιδευμένους και πιστοποιημένους εθελοντές διασώστες καρδιακής ανακοπής πετυχαίνουμε πολύ υψηλή σχέση 1/169 (175 διασώστες προς 29.572 κατοίκους), που προέρχονται από την ελληνική αστυνομία, αθλητικά σωματεία, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτιστικούς συλλόγους, την εκκλησία και την εκπαίδευση. Ο αντικειμενικός δε στόχος είναι να διευρυνθεί το φάσμα των εκπαιδευόμενων και από άλλες κοινωνικές ομάδες, φθάνοντας στου τριακόσιους και ρίχνοντας τον μέσο όρο 1/100.
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο που λέει "ΑΥΤΟΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΣ ΕΞΩΤ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗΣ Automated external defibrillator Δήμος Παγγαίου ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΩΤΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΑΠΙΝΙΔΩΤΩΝ ANA ΚΑΤΟΙΚΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ AED 33 ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1 ΠΡΟΣ 896 ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΣΥΝΤΟΜΟΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ME ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΛΛΩΝ 10 10 ΑΠΙΝΙΔΙΤΩΝ ΦΤΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΙΑ 1 ΠΡΟΣ 688"

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: