Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Παγγαίου | Επίσκεψη κλιμακίου της ΝΔ ενόψει ΔΕΘ

Την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκαν τον Δήμο Παγγαίου ο κ. Πλακιωτάκης, Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, και η κ. Ζαχαράκη, υφυπουργός Τουρισμού, όπου είχαν συνάντηση εργασίας για θέματα του Δήμου, με το Δήμαρχο Παγγαίου κ. Φίλιππο Αναστασιάδη, καθώς και ευρεία συνάντηση με φορείς της περιοχής.

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, οι Βουλευτές Καβάλας κ. Λαζαρίδης και κ. Πασχαλίδης, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης κ. Γκιουλέκας, ο Βουλευτής Σερρών κ. Λεονταρίδης, οι Γενικοί Γραμματείς των Υπουργών, καθώς και στελέχη της ΝΟΔΕ, ο κ. Δράκος και η κ. Στέλλα Παπαδοπούλου.
Στη συνάντηση μεταξύ άλλων, τέθηκαν τα ζητήματα αρμοδιότητας των δύο Υπουργείων όπως η αναβάθμιση του Λιμανιού της Ν. Περάμου ώστε να δέχεται και τουριστικά σκάφη, καθώς και της Ν. Ηρακλείτσας (όπως και του αλιευτικού καταφυγίου Κάριανης, αν και αρμοδιότητας του Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης) και της γενικότερης αξιοποίησης των λιμενικών εγκαταστάσεων.
Επίσης, συζητήθηκε το σοβαρό θέμα της ναυαγοσωστικής κάλυψης και του κόστους αυτής. Αναφορικά με την Τουριστική Ανάπτυξη, συζητήθηκαν θέματα αξιοποίησης θεματικών εκθέσεων, αλλά και θεματικού τουρισμού όπως αγροτουρισμού, οινοτουρισμού, οικοτουρισμού, θρησκευτικού, αλιευτικού, περιπατητικού, ορειβατικού, αναρριχητικού και εκπαιδευτικού τουρισμού, κ.α. και τα θέματα προστασίας των ακτών και ανάδειξής της βιοποικιλότητας, με αειφορική προσέγγιση αξιοποίησης των προστατευόμενων περιοχών.
Επίσης, τέθηκε το θέμα της καλύτερης ανάδειξης της περιοχής και της ανάπτυξης ειδικών θεματικών εργαστηρίων για τον τουρισμό, τα οποία θα στηρίξει το Υπ. Τουρισμού. Ο Δήμαρχος Παγγαίου, αφού ευχαρίστησε τους Υπουργούς και τους παρεβρισκόμενους, τους κάλεσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοϊας 2023 που θα γίνει στη Ν. Ηρακλείτσα Παγγαίου.

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Νίκος Παναγιωτόπουλος | Η Ελλάδα δυναμώνει αλλά θα δυναμώσει κι’ άλλο

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Άμυνας :
Πραγματικά είναι τιμή και χαρά να βρίσκομαι σήμερα εδώ. Πριν από 25 χρόνια έγινε ένα ξεκίνημα για αυτή την έκθεση που γεννιόταν τότε ως θεσμός.
Αυτό εγχείρημα είναι πλέον ένας καταξιωμένος θεσμός του τοπικού επιχειρείν και όχι μόνο . Το επιχειρείν πρέπει να υπάρξει να αντέχει και να υπερνικά τα προβλήματα καθώς είναι ο πυλώνας της οικονομίας.
Είναι ευκαιρία για μια τέτοια προσέγγιση σε τοπικό και όχι μόνο επίπεδο.  Το περιβάλλον είναι πλέον ασταθές και επικίνδυνο . Οι μηχανές της οικονομίας σταμάτησαν για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα , χρειάζεται νέο σχέδιο και νέα προσέγγιση .
Οι κυβερνήσεις θα κάνουν κυβερνήσεις κρίσεων
Ξέρω πως η ασφάλεια συνδέεται με την οικονομική ασφάλεια και όλες τις παραμέτρους.  Δείχνουμε ότι θεωρούμε σημαντικό τον παράγοντα της ασφάλειας

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Γιώργος Καββαθάς | Με συνδέουν συνθηματικοί λόγοι με την πόλη σας

Σημαντικά μηνύματα πέρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ από την 28η Kavala Expo 2022.

Όπως τόνισε ο ίδιος

” Με συνδέουν συνθηματική λόγοι με την πόλη σας . ΝΑ συγχαρώ και το επιμελητήριο αλλά και τους εκθέτες που αποδεικνύουν ότι το επιχειρείν είναι σήμερα εδώ και πλέον ξεπεράσαμε αυτά τα δώδεκα χρόνια κρίσης . Δυστυχώς όμως πρέπει να πούμε και την πραγματικότητα που βιώνουν οι επαγγελματίες τις χώρας μας. Στην οικονομική κρίση πλήρωσαν ακριβά το τίμημα. Στην πανδημία οι επιχειρήσεις άντεξαν. Δυστυχώς σήμερα ζούμε μια ενεργειακή κρίση και περίμενα να δώσει ο πρωθυπουργός  μέτρα στήριξης της επιχειρηματικότητας. Βλέπουμε πως αιμορραγεί ο προϋπολογισμός και για αυτό χρειαζόμαστε μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών ”

Continue Reading

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Δέμπας από Kavala Expo 2022 | Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια και πετύχαμε

” Δύο χρόνια δυστυχώς μέσα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και με τις αρνητικές οικονομικές συγκυρίες που ακόμα πληρώνουμε, το επιμελητήριο Καβάλας και η επιχειρηματικότητα της περιοχής μας , επιστρέφει και δίνει βήμα στις επιχειρήσεις να φροντίσουν να παρουσιάσουν τα προϊόντα και όλες τις υπηρεσίες. Είμαστε βέβαιοι και δουλέψαμε πολύ γι’ αυτό ώστε αυτή η έκθεση να είναι εποικοδομητική για τις επιχειρήσεις χρόνων που συμμετέχουν.

Είχαμε ένα καλό καλοκαίρι όπου αυξήσαμε του τζίρους μας αλλά αυτό που θα υπολογίσουμε στο τέλος είναι το ενεργειακό κόστος .Η εκτόξευση του ενεργειακού κόστους όντως μας έχει λυγίσει. Η Χώρα μας είναι λογικό ότι χρειάζεται μόνιμες πολιτικές που έτσι μπορούμε να σταθεροποιήσουμε την κατάσταση. Θα ήθελα να σταθώ σε κάποια σημεία που καταφέραμε να βρούμε λύσεις . Διεκδικήσαμε σαν επιμελητήρια τον συμψηφισμό και πλέον οι επιχειρήσεις βρήκαν την δικαίωση τους. Δεύτερο το Βιοτεχνικό πάρκο, ένας χώρος που θα μπορέσει να αναπτυχθεί με νέα επενδυτικά σχέδια. Τρίτο υποστηρίζουμε την νεοφυή επιχειρηματικότητα . Τέταρτο , τουρισμός κρουαζιέρας με πλάνο και για το νησί της Θάσου για το 2023. “

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X