Quantcast
Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δήμος Παγγαίου | «100 νέοι μπλε κάδοι ανακύκλωσης στον Δήμο Παγγαίου»

Ο Δήμος Παγγαίου προέβη σε προμήθεια επιπλέον εκατό (100) μπλε κάδων ανακύκλωσης μετά από συντονισμένες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής και της Διεύθυνσης Καθαριότητας Ανακύκλωσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία Διαχείρισης Απορριμμάτων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ Α.Α.Ε.) και την  Ελληνική Εταιρία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης Α.Ε. (ΕΕΑΑ ΑΕ).

Οι επιπλέον μπλε κάδοι ανακύκλωσης θα ενισχύσουν το δίκτυο μπλε κάδων ανακύκλωσης που ήδη έχει αναπτυχθεί σ’ όλη την έκταση του Δήμου Παγγαίου από τον Ιούλιο του 2015 και λειτουργεί με πολύ καλά αποτελέσματα.

Επισημαίνεται ότι:

Ο μπλε κάδος ανακύκλωσης δέχεται τις εξής συσκευασίες:

(α) συσκευασίες από αλουμίνιο (όπως κουτάκια από αναψυκτικά, μπύρες κλπ)

(β) συσκευασίες από λευκοσίδηρο (όπως κονσέρβες από γάλα εβαπορέ, καφέ, τόνο, τοματοπολτό, τροφές, λάδι κ.α.)

(γ) συσκευασίες από πλαστικό (όπως μπουκάλια από νερό, αναψυκτικά, λάδι, απορρυπαντικά, είδη καθαρισμού, δοχεία από βούτυρο, γιαούρτι, σακούλες κ.α.)

(δ) συσκευασίες από χαρτί (όπως χαρτοκιβώτια και κουτιά από γάλα, χυμούς,  τρόφιμα, απορρυπαντικά κ.α.)

Οδηγίες για σωστή εφαρμογή ανακύκλωσης σε μπλε κάδο :

1.Ξεχωρίζουμε επιμελώς σε καθημερινή βάση τα υλικά συσκευασίας από τα κοινά σκουπίδια.

2.Αδειάζουμε εντελώς τις συσκευασίες από τα υπολείμματα.

3.Διπλώνουμε τα χαρτοκιβώτια.

4.Ρίχνουμε χύμα τα υλικά συσκευασίας μέσα στο μπλε κάδο και όχι μέσα σε δεμένες σακούλες. Εάν έχουμε χρησιμοποιήσει για τη συλλογή των υλικών χάρτινες ή πλαστικές σακούλες τις αφήνουμε και αυτές μέσα στον μπλε κάδο, αλλά πρώτα έχουμε αδειάσει το περιεχόμενο τους.

5.Κλείνουμε το καπάκι του μπλε κάδου μετά την απόρριψη ανακυκλώσιμων υλικών.

6.Δε ρίχνουμε ποτέ στους μπλε κάδους κοινά απορρίμματα.

7.Ο μπλε κάδος είναι μόνο για την ανακύκλωση και τις συσκευασίες.

Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας και τρόπος ζωής καθώς τα οφέλη της είναι σημαντικά, διότι:

(α) συμβάλλει στην μείωση απορριμμάτων που οδηγούνται είτε σε μονάδες επεξεργασίας είτε στους χώρους υγειονομικής ταφής (ΧΥΤΑ)

(β) συνεισφέρει στην εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας παρέχοντας έτσι και οικονομικά οφέλη στην ελληνική κοινωνία που σε μεγάλο μέρος τα εισάγει

(γ) δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και

(δ) προσφέρει στον πολιτισμό καθώς προωθεί την δημιουργία έμπρακτης περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Η επιτυχία της ανακύκλωσης εξαρτάται όχι μόνο από την ευαισθητοποίηση αλλά και από την ενεργό συμμετοχή όλων μας.  

Χρειάζεται να προσπαθήσουμε όλοι για να γίνει καλύτερο το περιβάλλον που θα ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας. Ας ανακυκλώνουμε όλοι μας τα υλικά συσκευασίας μας στο μπλε κάδο.

 

 

 

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Tον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. o Συλλόγος Τριτέκνων Καβάλας

Τον Σεβασμιότατο μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. κ. Στέφανο, επισκέφθηκε το Δ.Σ. του Συλλόγου της Π.Ε. Καβάλας. Σε εγκάρδιο κλίμα η συζήτηση περιστράφη κυρίως γύρω από το μείζον θέμα που αντιμετωπίζει η πατρίδα μας, το δημογραφικό. 

Συζητήθηκαν προτάσεις, για να αποφασίζουν ευκολότερα οι νέοι να κάνουν οικογένεια, αλλά και πως να στηριχθούν περισσότερο οι μεγάλες οικογένειες. Μνημονεύτηκαν οι βασικές προϋποθέσεις γι΄ αυτά, όπως εργασία, στέγη, κοινωνικές υποδομές και ουσιαστική βοήθεια από το κράτος. Ο Σεβασμιότατος ενημερώθηκε αναλυτικά και για το βασικό αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων, για την αναγνώριση της Τρίτεκνης οικογένειας ως Πολύτεκνης, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως και γενικότερα για τις δράσεις και τις επιδιώξεις του Συλλόγου μας σε τοπικό επίπεδο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκτακτο | Εξαφάνιση άνδρα απο την Καβάλα

Ο 34χρονος χρήστος Θώμος από την καβάλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου με τους συγγενεις του να τον αναζητούν.

Χάθηκε στις 10 π.μ, έχει ύψος 1,90 και φορούσε μαύρη ζακέτα north face με κουκούλα και κάτω φόρμα μαύρη η μπλε. Κουβαλάει ένα σακίδιο πλάτης. Παρακαλείτε όποιος τον έχει δει να επικοινωνήσει με τους οικείους του στο 6974341419 και τον πατέρα του χρήστου Θωμά Θωμο.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συνάντηση Περιφερειάρχη ΑΜΘ με τον Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης

Τον νεοεκλεγέντα Περιφερειακό Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια ΑΜΘ, δικηγόρο Κομοτηνής κ. Γιώργο Κυμπαρίδη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χριστόδουλος Τοψίδης.

Ο κ. Τοψίδης εξέφρασε τα συγχαρητήρια του στον κ. Κυμπαρίδη και του ευχήθηκε καλή και παραγωγική θητεία στην νέα του θέση. «Ο Περιφερειακός Συμπαραστάτης είναι ένας θεσμός που σεβόμαστε και τιμούμε, καθώς η εξυπηρέτηση των πολιτών και των επιχειρήσεων αποτελεί μείζονα προτεραιότητα της Διοίκησής μας, η οποία έχει σαφή ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό», δήλωσε ο κ. Τοψίδης, επισημαίνοντας ακόμη ότι «στόχος μας είναι οι υποθέσεις που απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις – σε σχέση πάντα με την Περιφέρεια ΑΜΘ- να επιλύονται άμεσα και με τον ενδεδειγμένο νομικό τρόπο και πιστεύω ότι ο κ. Κυμπαρίδης θα εκπληρώσει εξαιρετικά τις υποχρεώσεις του».

Ο Γιώργος Κυμπαρίδης εξελέγη Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, σε ψηφοφορία που έγινε κατά τη διάρκεια της 4 ης συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, την Τετάρτη 27/03/2024. Συγκέντρωσε 36 ψήφους σε σύνολο 39 ψηφισάντων Περιφερειακών Συμβούλων, η συνυποψήφια του, δικηγόρος κ. Γιαννούλα Τσιλιφίκα συγκέντρωσε δύο ψήφους και καταμετρήθηκε ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Continue Reading
Green logo ENA Club with text ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ

Κατοικία

a house with a green roof and road signs left and right
arrows as a circle symbol of recycling
paint cans
letters AG as logo
gear and tool as logo pavlidis

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

espa logo

espa_logo_en