Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Νέστου | 2η Συνάντηση Εμπλεκομένων Φορέων στο πλαίσιο του έργου «NEXOGENES»

Η 2ησυνάντηση θα διενεργηθεί στο πλαίσιο του Έργου H2020 NEXOGENESISμε τίτλο “Βιώσιμες, αποτελεσματικές και «έξυπνες» πολιτικές διαχείρισης των υδατικών πόρων αξιοποιώντας εργαλεία Τεχνητής Νοημοσύνης και ενισχύοντας την υπάρχουσα γνώση αναφορικά με το δεσμό (nexus) νερό-ενέργεια-τροφή-οικοσυστήματα» το οποίο χρηματοδοτείται απο το Πρόγραμμα “Ορίζοντας 2020”.

Η συζήτηση θα εστιάσει κυρίως: α) στην οριστικοποίηση του εννοιολογικού μοντέλου (conceptualmodel) μέσω του οποίου αναπαρίστανται οι σχέσεις και οι αλληλεπιδράσεις μεταξύ τωνστοιχείων του δεσμού Νερό-Ενέργεια-Τροφή-Οικοσυστήματα και β) σε προτάσεις υιοθέτησης/σχεδιασμού βέλτιστων πολιτικών ολοκληρωμένης διαχείρισης των στοιχείων του δεσμού Νερό-Ενέργεια-Τροφή-Οικοσυστήματα. Παράλληλα θα παρουσιαστούν οι διαδικασίες επεξεργασίας δεδομένων και τα αντίστοιχα αποτελέσματα που έχουν προκύψει από την έναρξη του έργου μέχρι σήμερα.
Η ημερήσια διάταξη(agenda)της 2ηςσυνάντησης θα σας αποσταλεί μετά την οριστικοποίησή της. Η 2ησυνάντηση εργασίας (Workshop) διοργανώνεται από τονΔήμο Νέστου με την υποστήρηση της Σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών –Μηχανικών Γεωπληροφορικής του Εθνικού ΜετσόβιουΠολυτεχνείου και του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καιστοχεύει στην από κοινού δημιουργία και στο σχεδιασμό λύσεων και πολιτικών για την αποτελεσματική διαχείρισητων υδατικών πόρων της διασυνοριακης λεκανης του ποταμού Νέστου μέσω της ολοκληρωμένης διαχείρισης του δεσμού (nexus) «νερό-ενέργεια-τροφή-οικοσυστήματα».
Το έργο H2020 NEXOGENESIS στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος ο ΔήμοςΝέστου έχει στόχο τη βελτίωση των πολιτικών που σχετίζονται με το νερό, την ενέργεια, τα τρόφιμα και τα οικοσυστήματα. Μέσω του έργου, το οποίο ξεκίνησε την 1ηΣεπτέμβρη 2021και έχει συνολική διάρκεια 48 μήνες, ο Δήμος Νέστου μαζί με τους υπόλοιπους εταίρους από την Ευρώπη (Ολλανδία, Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα, Σουηδία, Λετονία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Βέλγιο)και από τη Νότια Αφρική, θα στηρίξει την ανάπτυξη πολιτικών που αφορούν στην ενίσχυση της συνεργασίας και της συμμετοχικότητας όλων των εμπλεκομένων φορέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων και χάραξης πολιτικών με γνώμονα την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων της διασυνοριακής λεκάνης απορροήςτου Νέστου,τη διευθέτηση τυχόν αντικρουόμενων θέσεων μεταξύ των χρηστών και την από κοινού ανάπτυξη λύσεων.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Θλίψη στην κηδεία του 11χρονου στις Σέρρες | Πλήθος κόσμου είπε το τελευταίο «αντίο»

Το τελευταίο «αντίο» είπαν συγγενείς, δάσκαλοι και φίλοι στον 11χρονο από τις Σέρρες που σκοτώθηκε μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στο λεβητοστάσιο του 9ου δημοτικού σχολείου.

Πλήθος κόσμου έσπευσε στην εκκλησία για να συμπαρασταθεί στους γονείς και να αποχαιρετήσει τον 11χρονο Βασίλη. Η κηδεία ήταν προγραμματισμένη για τις 4 το μεσημέρι.

 

Το τραγικό περιστατικό, που είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο του 11χρονου και τον τραυματισμό ακόμη δύο μαθητών της πρώτης και της τετάρτης δημοτικού, έγινε στο διάλειμμα του ολοήμερου σχολείου, όταν τα παιδιά πήγαν να παίξουν μπάλα στην πίσω αυλή, κοντά στο λεβητοστάσιο, στο υπόστεγο επειδή έβρεχε.

ethnos.gr

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Συμπαράταξη Πολιτών | Καλούμε τον Δήμαρχο Καβάλας να πάρει άμεσα θέση για την απόφαση του ΣτΕ

Τελεσίδικα αντισυνταγματική αποτελεί η πολιτική λογική και πρακτική της κυβέρνησης της ΝΔ αναφορικά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Συγκεκριμένα μετά την απόφαση 2377/2022 της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, κρίνεται οριστικά και αμετάκλητα ως αντισυνταγματικός ο νόμος Θεοδωρικάκου τόσο για τη σύνθεση των Οικονομικών Επιτροπών και των Επιτροπών Ποιότητας Ζωής των δήμων, όσο και για τη μεταβίβαση σε αυτές αποφασιστικών αρμοδιοτήτων.

Με τις διατάξεις των νόμων 4623/2019 και 4625/2019 επιχειρήθηκε από τη σημερινή κυβέρνηση να «ψαλιδίσει» τις αρμοδιότητες των Δημοτικών Συμβουλίων μετατρέποντας τα σε διακοσμητικά όργανα. Να διαστρεβλώσει πλήρως την έννοια του δημοκρατικού διαλόγου εντός των οργάνων αλλά κυρίως να αλλοιώσει τη λαϊκή βούληση, καθώς η συγκρότηση των οργάνων δεν έγιναν με βάση το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Πρόκειται για την πλήρη δικαίωση της Συμπαράταξης Πολιτών, η μόνη δημοτική παράταξη στο δήμο Καβάλας που είχε εξαρχής και με επιμονή καταγγείλει το “νόμο Θεοδωρικάκου”, όπως και κάθε άλλο νομοθετικό πόνημα της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που είχε ως σκοπό να ανατρέψει τον «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι». Να υπενθυμίσουμε ότι ο «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι» περιελάμβανε τη θέσπιση της απλής αναλογικής στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και μια σειρά από διατάξεις με στόχο την ομαλή λειτουργία όλων των αυτοδιοικητικών οργάνων και με απόλυτο σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 η δημοτική μας παράταξη ζητούσε επανειλημμένως από τον δήμαρχο Καβάλας να τοποθετηθεί σχετικά με τις νομοθετικές παρεμβάσεις της σημερινής κυβέρνησης στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Ο κ. Μουριάδης με αλαζονικό και χλευαστικό ύφος, όπως συνηθίζει, όχι μόνο δεν ασκούσε κριτική στο νόμο Θεοδωρικάκου αλλά δήλωνε περιχαρής ότι τον επικροτεί!

Μετά από τις πρόσφατες εξελίξεις, καλούμε τον δήμαρχο Καβάλας, κ. Μουριάδη, να πάρει άμεσα δημόσια θέση για την απόφαση του ΣτΕ. Να απολογηθεί για την απόλυτη και τυφλή στήριξη που παρείχε στο αντισυνταγματικό έκτρωμα -νόμο Θεοδωρικάκου- το οποίο επέβαλε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Αυτοδιοίκηση, παραβιάζοντας τη λαϊκή βούληση.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να επαναφέρει και να αποδώσει όλες τις ουσιαστικές αρμοδιότητες στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Καβάλας.

Καλούμε τον κ. Μουριάδη να αποκαταστήσει τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής σύμφωνα με το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών του 2019.

Ο καιρός της ασυδοσίας του τελείωσε και θα λογοδοτήσει στις Καβαλιώτισσες και τους Καβαλιώτες για όσα έπραξε. Ο κ. Μουριάδης εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, όλες τις αντισυνταγματικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης για να ασκεί διοίκηση με αυταρχισμό, αδιαφάνεια, έπαρση και συγκεντρωτικό τρόπο. Με αποτέλεσμα να απαξιώσει και να υποβαθμίσει πλήρως το δημοτικό συμβούλιο και κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου.

Ο «σύγχρονος δήμος» του κ. Μουριάδη αποδεικνύεται μέρα με τη μέρα ένα κακόγουστο αστείο που προσβάλει την ιστορία του τόπου μας και υποτιμά τη νοημοσύνη των συμπολιτών μας. Είναι η ώρα να αποκατασταθεί η δημοκρατική λειτουργία στο δήμο Καβάλας και να δώσουμε προοδευτική διέξοδο.

Η Συμπαράταξη Πολιτών μετά από 12 συνεχή χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχής τόσο εντός δημοτικού συμβουλίου όσο και δίπλα στους συνδημότες μας είναι πιο έμπειρη και πιο έτοιμη από ποτέ ώστε να συμβάλει αποφασιστικά στο σκοπό αυτό. Οι πολίτες του δήμου Καβάλας, κάθε ηλικίας, αξίζουμε καλύτερη ποιότητα ζωής με όραμα και προοπτική για τον τόπο μας.

Θέλουμε ένα δήμο που να μας χωράει όλες και όλους.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Η Ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για την κινητοποίηση εξαφάνισης στο Παγγαίο – Συνελήφθη η μητέρα του ανήλικου

Χθες (5-12-2022) το βράδυ, σε δασική περιοχή του Παγγαίου Καβάλας κατόπιν άμεσης κινητοποίησης και συνεργασίας αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας και εθελοντών, εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας ανήλικο αγόρι τριών ετών, το οποίο είχε χαθεί λίγες ώρες νωρίτερα και αναζητούνταν από την ημεδαπή μητέρα του, με την οποία φέρεται να είχαν μεταβεί στην εν λόγω περιοχή πρωινές ώρες της ίδιας ημέρας για λόγους αναψυχής.

Όπως εξακριβώθηκε το παιδί ήταν καλά στην υγεία του, πλην όμως μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Καβάλας για παροχή πρώτων βοηθειών.

Σημειώνεται ότι, η μητέρα του ανήλικου συνελήφθη για αρπαγή ανηλίκου, καθώς σε προγενέστερο χρόνο είχε υποβληθεί σε βάρος της σχετική έγκληση από τον εν διαστάσει σύζυγό της, ο οποίος -σύμφωνα με σχετικές δικαστικές αποφάσεις-έχει την επιμέλεια του παιδιού.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Παγγαίου.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: