Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | «Υπογραφή Σύμβασης του έργου: “Ανατολική Έξοδος Λιμεναρίων”»

Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023, υπογράφηκε από τον Δήμαρχο Θάσου κ. Ελευθέριο Κυριακίδη και τον κ. Χαράλαμπο Τσέλο, εκπρόσωπο του οικονομικού φορέα «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» με διακριτικό τίτλο «ΤΡΙΕΔΡΟΝ ΑΤΕ», η σύμβαση για την εκτέλεση του έργου:

“Ανατολική Έξοδος Λιμεναρίων”, συνολικής δαπάνης 461.025,99€ με ΦΠΑ. Η διάρκεια υλοποίησης του έργου ορίζεται σε 9 μήνες και χρηματοδοτείται από το
Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2014-2020, προσέγγιση CLLD LEADER¨, με συγχρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα (Ε.Γ.Τ.Α.Α).
Το έργο αφορά στην ολική αναβάθμιση της ανατολικής εξόδου του παραλιακού τμήματος του οικισμού των Λιμεναρίων, μέσω της ανακατασκευής της οδού εξόδου, της εγκατάστασης υποδομών για την κυκλοφορία των πεζών (πεζοδρόμιο) και ηλεκτροφωτισμού.

Ειδικότερα περιλαμβάνει, χωματουργικές εργασίες εκσκαφής, την κατασκευή τεχνικών έργων παροχέτευσης όμβριων υδάτων, την κατασκευή πεζοδρομίου
πλάτους 1,5 μέτρων, την ασφαλτόστρωση της οδού και την εγκατάσταση σήμανσης και φωτιστικών σωμάτων ύψους 4 μέτρων.

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε:

«Ακόμη ένα έργο, θεωρητικά “ώριμο και έτοιμο προς υλοποίηση”, που κληρονομήσαμε από την προηγούμενη Διοίκηση, μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης,
μετά την αποτελεσματική αντιμετώπιση και την επίλυση πολλών και σύνθετων προβλημάτων για την υλοποίησή του.

Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με συνέπεια, πρόγραμμα και ρεαλισμό, επιδιώκοντας τον σχεδιασμό έργων στοχεύοντας όχι μόνο στην υποβολή προτάσεων και στην ένταξή τους σε χρηματοδότηση αλλά και στην απρόσκοπτη υλοποίησή τους προς όφελος των κατοίκων και του τόπου μας».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Κοπή βασιλόπιτας στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023, η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου, στην Αίθουσα του Καλογερικού στην Θάσο (Λιμένας) Θάσου.

Σε μια άρτια εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Δ.Σ κ. Μανίτσας Δημήτριος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, παρουσία του Δημάρχου Θάσου κ. Ελευθέριου Κυριακίδη, έκοψαν την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του ΔΛΤΘάσου.
Αναγνώστηκαν στην εκδήλωση ευχητήριες επιστολές από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Βουλευτή Ν. Καβάλας κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο και τον Βουλευτή Ν. Καβάλας κ.Μακάριο Λαζαρίδη. Το φλουρί έτυχε ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Θάσου κ. Καραβούζης Στυλιανός.
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου κ. Δημήτριος Μανίτσας στην ομιλία του ανέφερε: «Είναι χαρά και τιμή για μένα να βλέπω τόσους ανθρώπους συγκεντρωμένους στη σημερινή μας εκδήλωση. Το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου είναι η εμπροσθοφυλακή του Δήμου Θάσου στην καθημερινή μάχη με τα προβλήματα. Ως διοίκηση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου εδώ και τρία χρόνια, αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες που αφορούσαν από την εύρυθμη λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου έως και την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων για την εκτέλεση χρηματοδοτούμενων έργων, που ο κίνδυνος να χαθούν ήταν ορατός. Με δουλειά και συλλογική προσπάθεια κατορθώσαμε να αλλάξουμε την εικόνα του χώρου αρμοδιότητας μας τόσο στο Λιμένα όσο και στον Πρίνο και την Καλλιράχη. Με συνεχείς παρεμβάσεις εντός και εκτός των λιμανιών πετύχαμε την καλύτερη δυνατή λειτουργία τους αλλά και την ευταξία στους γύρω χώρους.
Με συμμάχους μας τις ναυτιλιακές εταιρίες, τους ναυτικούς αλλά και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στους χώρους ευθύνης μας, λύνουμε προβλήματα της καθημερινότητας αναβαθμίζοντας την πρώτη εικόνα του κάθε επισκέπτη του νησιού μας. Πέραν όμως της καθημερινότητας σχεδιάζουμε με πρόγραμμα την επόμενη μέρα για τον τόπο μας διεκδικώντας χρηματοδοτήσεις για μεγαλύτερα έργα. Μετά από πολλή δουλειά και αφού λύθηκαν δεκάδες εκκρεμότητες, δημοπρατήσαμε τα έργα των εκβαθύνσεων των λιμανιών του Λιμένα και του Πρίνου καθώς και τον ηλεκτροφωτισμό του παλαιού λιμανιού του Λιμένα με νέα φωτιστικά.
Πρέπει να γίνει σε όλους κατανοητό ότι η λήψη μόνο της χρηματοδότησης χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις εκτέλεσης ενός έργου μόνο προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει με πιθανό τον κίνδυνο οι χρηματοδοτήσεις να μένουν κενό γράμμα. Σήμερα, με χαρά σας ανακοινώνω τη χρηματοδότηση του έργου «Κατασκευή προβλήτα λιμένα στο Βαθύ Δήμου Θάσου» από το Ταμείο Ανάκαμψης. Το έργο αυτό θα αναβαθμίσει τις υποδομές του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου και θα δώσει νέες προοπτικές στο λιμάνι αυτό.
Επίσης, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Θάσου σε συνεργασία με το Υπουργείο Νησιωτικής Πολιτικής συζητά την κατασκευή Λιμεναρχείου εντός του περίφραχτου χώρου του λιμανιού στο Λιμένα και ενός προσήνεμου μώλου με στόχο την αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού πλοίων αλλά και τη γενικότερη αναβάθμιση των λιμενικών εγκαταστάσεων του συγκεκριμένου λιμανιού μέσα σε πλαίσια που μπορούν να πραγματοποιηθούν. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Αντιπρόεδρο αλλά και όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους συνεργάτες και υπαλλήλους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θάσου για την άριστη συνεργασία, καθώς και τους συναδέλφους μου στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη συνεχή στήριξη και συμπαράσταση. Συνεχίζουμε το έργο μας προς όφελος των πολιτών, με δύναμη μας την εμπιστοσύνη τους. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας για ένα καλύτερο αύριο για τον τόπο μας, για εμάς, για τα παιδιά μας.Σας ευχαριστώ πολύ και εύχομαι σε όλες και όλους Χρόνια Πολλά και καλή Χρονιά, με Υγεία και Δημιουργία».
Ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης στην ομιλία του ανέφερε:
«Η Διοίκηση του ΔΛΤΘ από την πρώτη ημέρα αναλήψεως των καθηκόντων της έθεσε ως προτεραιότητα την αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας. Τρία (3) χρόνια μετά η μεταβολή της εικόνας των χώρων ευθύνης της είναι το λιγότερο εμφανής. Καθαριότητα, καλλωπισμός, οργάνωση και ευταξία είναι λέξεις που αντανακλούν σήμερα το έργο της.
Οι χώροι αρμοδιότητας του ΔΛΤΘ είναι η πρώτη και η τελευταία εικόνα των επισκεπτών στο νησί μας και γι’ αυτό η ευθύνη του είναι και μεγάλη και ιδιαιτέρως σημαντική. Η Διοίκησή του τα τελευταία τρία (3) χρόνια πέτυχε πολλά και αυτή τη στιγμή οραματίζεται το μέλλον με σχέδιο και πρόγραμμα. Αντιμετώπισε σοβαρά ζητήματα και τα κατάφερε. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρει και στα επόμενα βήματα της. Η δύναμη εμπιστοσύνης που έχει οικοδομηθεί αποτελεί το θεμέλιο για το νέο όραμα για τον τόπο μας.
Γνωρίζουμε ότι οι στόχοι δεν χαρίζονται αλλά κερδίζονται με αγώνα, σχέδιο και με την κοινωνία στο πλευρό μας. Και αυτό η Διοίκηση του ΔΛΤΘ το έχει πετύχει. Αυτή είναι η αλήθεια. Και αυτή η αλήθεια δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης μου και ως Διοίκηση του Δήμου αναγνωρίζουμε το σπουδαίο έργο που έχει συντελεστεί. Και αυτό αποδεικνύεται από την παρουσία σύσσωμης της Διοίκησής μας. Κύριε Πρόεδρε, Συνεχίστε με την ίδια αποτελεσματικότητα.
Με την ίδια διάθεση για καλύτερη οργάνωση. Με την ίδια συνοχή ως Διοικητικό Συμβούλιο. Μέτρο σύγκρισης για εσάς δεν είναι η εικόνα εγκατάλειψης που παραλάβατε αλλά ο δυναμισμός της νέας εικόνας που δημιουργήσατε με δουλειά, συλλογικότητα και διαφάνεια. Καλή δύναμη και καλή χρόνια με υγεία και δημιουργία».

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσο | Ψαράς κόντεψε να πνιγεί από τα ίδια του τα δίχτυα

Λίγο έμεινε για να καταλήξει τραγωδία το ψάρεμα για έναν επαγγελματία ψαρά στη Θάσο καθώς ο άτυχος άντρας μπλέχτηκε στα δίχτυα που είχε μαζί και έπεσε στη θάλασσα. Τελικά, διασώθηκε από δύο περαστικούς άντρες.

«Φώναζε για ώρα βοήθεια»

Ολα ξεκίνησαν την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου στη Θάσο, όταν ένας επαγγελματίας ψαράς  βρέθηκε μέσα στη θάλασσα, μπλεγμένος στα δικά του δίχτυα. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο μετά τις 09:00 το πρωί στη θαλάσσια περιοχή του Παχύ, κοντά στην Πευκοσπηλιά.

Ο 67χρονος ψαράς είχε ξεκινήσει το ψάρεμα σε ένα γνώριμο για τον ίδιο μέρος, με την μικρή του βάρκα. Λίγο αφότου άπλωσε τα δίχτυα του, βρέθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες και εκείνος μέσα στη θάλασσα, με πλήρη αδυναμία να κινήσει τα πόδια του. Μέσα στον πανικό του, όμως, πρόλαβε και κρατήθηκε με τα χέρια από τη βάρκα του, ώστε το κεφάλι του να μείνει έξω από το νερό.

Φώναζε για ώρα βοήθεια όταν κάποια στιγμή οι φωνές του έγιναν αντιληπτές από δύο άντρες που εργάζονταν σε κοντινό σημείο. Εκείνοι μην ξέροντας πού να απευθυνθούν, βγήκαν στον κεντρικό δρόμο, την εθνική οδό Λιμένα – Λιμεναρίων, και σταμάτησαν διερχόμενο αυτοκίνητο.

Ο διερχόμενος οδηγός πήγε μέχρι την παραλία, κατάλαβε ότι ένας άνθρωπος κόντευε να πνιγεί και κάλεσε άμεσα το Λιμενικό Σώμα. Στο μεταξύ, ειδοποιήθηκε και ο γιος του ψαρά, ο οποίος πήρε ένα σκάφος από το λιμανάκι της Σκάλας Ραχωνίου και κατευθύνθηκε προς το σημείο.

Αφού πλησίασε αρκετά στη βάρκα του πατέρα του, έκοψε τα δίχτυα για να τον απεγκλωβίσει. Στη συνέχεια έφτασε και άλλη βάρκα, με τον ξάδερφό του (τον ανιψιό του ψαρά) ο οποίος τράβηξε τον 67χρονο έξω από το νερό.

Ο ψαράς υπολογίζεται ότι βρισκόταν επί μία ώρα μέσα στη θάλασσα, κρεμάμενος από τη βάρκα του και χωρίς δυνατότητα να κινήσει τα πόδια. Υπήρχαν φόβοι ότι μπορεί να έχει πάθει υποθερμία.

Όση ώρα χρειάστηκε μέχρι να φτάσει η βοήθεια, όσοι συγκεντρώθηκαν στην ακτή προσπαθούσαν να επικοινωνούν μαζί του και να του κάνουν ερωτήσεις ώστε να μην χάσει τις αισθήσεις του. Αφού τον έβγαλαν στη στεριά, του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας Πρίνου για εξετάσεις.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, είναι καλά στην υγεία του, έφερε συμπτώματα υποθερμίας αλλά δεν κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του στην Καβάλα.

ethnos.gr

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Παραλίγο να καεί ζωντανός 11χρονος στα Βακουφικα

Εγκαύματα στο πρόσωπο και στα χέρια φέρνει ο 11χρονος από το λιμένα της Θάσου ο οποίος είχε κατακλύσει μαζί με τη γιαγιά του στα Βακουφικα του Λιμένα της Θάσου το οίκημα της Αιγυπτιακής κυβέρνησης βρίσκεται κοντά στο παλιό ξενοδοχείο Ξενία στο Λιμένα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η γιαγιά γύρω από τη σόμπα έβαλε εύφλεκτα υλικά ώστε να μη φεύγει η ζέστη τα οποία προκάλεσαν φωτιά με αποτέλεσμα να πέσουν επάνω στο παιδί. Ο 11χρονος ο οποίος έχει εισπνεύσει καπνό διακομίστηκε στο νοσοκομείο της Καβάλας.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: