Connect with us

ΘΑΣΟΣ

Δήμος Θάσου | Εγκρίθηκαν παρεμβάσεις για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας

Με κοινή απόφαση των αναπληρωτών υπουργών εσωτερικών και οικονομικών, εντάχθηκε το έργο του Δήμου Θάσου: «Βελτίωση οδικής ασφάλειας Δήμου Θάσου», με ποσό χρηματοδότησης (με Φ.Π.Α.) 1.109.579,71 ευρώ, στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας», του έργου «Πρόγραμμα βελτίωσης οδικής ασφάλειας στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο», του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και οι παρεμβάσεις θα γίνουν στα ακόλουθα τμήματα:

α) οδός που διέρχεται από την δυτική πλευρά του νέου Δημαρχείου στον Λιμένα και συνδέει την Ε.Ο. 69 με την οδό Δημητριάδου, με την κατασκευή πεζοδρομίων και την βελτίωση του οδοστρώματός της,

β) οδός στον οικισμό του Λιμένα που είναι παράλληλη στην προαναφερθείσα οδό, στα δυτικά αυτής, με την κατασκευή πεζοδρομίων και την βελτίωση του οδοστρώματος,

γ) οδός που εκκινεί από το camping Πρίνου και φτάνει μέχρι το ξενοδοχείο Ilio Mare Beach, με την κατασκευή πεζοδρομίων, τοπική ασφαλτόστρωση και ανακατασκευή τμημάτων των υφιστάμενων πεζοδρομίων, από το camping προς το λιμάνι Σκάλας Πρίνου,

δ) οδός που βρίσκεται στην περιοχή «Δαίμονας», του οικισμού Λιμεναρίων, με την κατασκευή πεζοδρομίων,

ε) οδοί που ανήκουν στους οικισμούς Λιμένα, Σκάλα Ραχωνίου, Ραχώνι, Πρίνος, Καζαβίτι, Σκάλα Καλλιράχης, Καλλιράχη, Σκάλα Σωτήρος, Σωτήρας, Σκάλα Μαριών, Μαριές, Λιμενάρια, Κάστρο, Ποτός, Θεολόγος, Σκάλα Ποταμιάς, Σκάλα Παναγίας, με την τοποθέτηση κατακόρυφης και οριζόντιας σήμανσης.

Ο δήμαρχος Θάσου, Ελευθέριος Κυριακίδης, δήλωσε: «Μία ακόμα προσπάθεια μας έχει αποτέλεσμα. Ένας ακόμα στόχος μας, γίνεται πραγματικότητα. Ευχαριστώ την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για την άψογη συνεργασία, σε συνθήκες υποστελέχωσης, αλλά και την συνεχή και αδιάκοπη παρακολούθηση όλων των προτάσεων χρηματοδότησης προς όφελος της κοινωνίας μας. Συνεχίζουμε με σχέδιο και πρόγραμμα, για μία Θάσο καλύτερη για όλους μας».

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Παράδοση φορητών απινιδωτών από το Δήμο στους Ποδοσφαιρικούς και Αθλητικούς Συλλόγους

Σήμερα, Πέμπτη 30 Μαρτίου 2023, ο Δήμαρχος Θάσου κ. Ελευθέριος Κυριακίδης, παρουσία του Αντιδημάρχου Αθλητισμού, Πολιτισμού, Παιδείας και Νέας Γενιάς κ. Γεώργιου Τσουλκάνη, παρέδωσε σε εκπροσώπους των Ποδοσφαιρικών Συλλόγων της Θάσου και του Αθλητικού Συλλόγου Ανδροσθένης Θάσου από έναν φορητό απινιδωτή.

Ειδικότερα διατέθηκαν επτά (7) φορητοί απινιδωτές, από τους οποίους, έξι (6) στους Ποδοσφαιρικούς Συλλόγους της Θάσου που συμμετέχουν στα τοπικά πρωταθλήματα (Γ.Α.Σ. Αναγέννηση Λιμεναρίων Θάσου, Α.Μ.Σ. Άρης Πρίνου Θάσου, Α.Ο. Θεαγένης Θάσου, ΔΟΞΑ Θεολόγου Ποτού Θάσου, Α.Ο. Ποταμιάς Θάσου και Α.Μ.Σ Κεραυνός Καλλιράχης) και ένα (1) στον Α.Σ Ανδροσθένης Θάσου.

Σκοπός της σχετικής προμήθειας από το Δήμο Θάσου είναι η ενίσχυση των Ποδοσφαιρικών και Αθλητικών Συλλόγων με την δυνατότητα της άμεσης αντιμετώπισης στην απευκταία περίπτωση εκδήλωσης κάποιου έκτακτου περιστατικού σε ώρα αγώνα ή προπόνησης.

 

Σχετικά ο Δήμαρχος Θάσου. κ. Ελευθέριος Κυριακίδης δήλωσε: «Είναι γνωστό σε όλους ότι οι απινιδωτές σώζουν ζωές ανθρώπων που έχουν υποστεί καρδιακή ανακοπή. Διευρύνουμε το δίκτυο απινιδωτών που ήδη είχαμε αναπτύξει σε πολλά κεντρικά σημεία του Νησιού μας καθώς και σε Υπηρεσίες με έδρα τη Θάσο. Ο Δήμος Θάσου και με την συγκεκριμένη ενέργειά του συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα τους Ποδοσφαιρικούς και Αθλητικούς Συλλόγους της Θάσου και κατ’ επέκταση τους νέους της Θάσου, στα πλαίσια των δυνατοτήτων του».\

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο μάγεψε μικρούς και μεγάλους

Αέριοι γίγαντες, υπόγεια ποτάμια, αστέρια που μόλις γεννήθηκαν γαλαξίες, ήλιοι και πλανήτες…

Τα παιδιά ταξίδεψαν στο μακρινό διάστημα…
Μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά μας που είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν τον έναστρο ουρανό και τα Ουράνια σώματα με τηλεσκόπιο αλλά και να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες εκπαιδευτικές προβολές για το σύμπαν, τα άστρα και το πλανητικό μας σύστημα.
Το πρόγραμμα παρακολούθησαν οι μαθητές των σχολείων της Θάσου, Νηπιαγωγείων, Δημοτικών, Γυμνασίων, Λυκείων.
Η διαδικασία διεκπεραιώθηκε άρτια με τη συμβολή των δασκάλων, το συντονισμό και την καθοδήγηση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του Νησιού προσφέροντας μία εμπειρία σε μικρούς και μεγάλους που θα τους μείνει αξέχαστη!!
Ευχαριστούμε το “Planetarium on the go” και τον κ. Χρήστο Σακά για την απίστευτη εμπειρία που μας χάρισαν.
Κατερίνα Καζόλη

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θάσος | “Εφυγε” από την ζωή ο Πρόεδρος της κοινότητας Θεολόγου

Την είδηση έκανε γνωστή ο δήμαρχος Θάσου Ελευθέριος Κυριακίδης με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ειδικότερα ο κ. Κυριακίδης σημειώνει:

ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΜΑΣ ΕΓΙΝΕ ΦΤΩΧΟΤΕΡΗ!

Ο ΑΓΑΠΗΜΕΝΟΣ ΜΑΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ, Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΝΙΚΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ, ΑΦΗΣΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΟΥ ΠΝΟΗ! ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΛΟΓΟΥ ΕΧΟΝΤΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ, ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥ!

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΣ ΜΙΜΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ!

ΕΙΧΑ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΝΑ ΜΕ ΤΙΜΗΣΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΟΛΥΤΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΤΟΥ!

ΕΚΦΡΑΖΩ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΟΥ ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΕΥΧΟΜΕΝΟΣ ΚΑΛΗ ΑΝΑΠΑΥΣΗ ΣΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΟΥ!

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Αρέσει σε %d bloggers: