Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμαρχος Σερρών | Προστατεύουμε τους τετράποδους φίλους μας

Ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων έστειλε το παρακάτω μήνυμα:

«Η σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους μας, που παλεύουν να ζήσουν στον δρόμο μέσα σε δύσκολες συνθήκες και συχνά πέφτουν θύματα κακομεταχείρισης και κακοποίησης. Είναι μία ευκαιρία να δείξουμε όλοι το ενδιαφέρον και τη φροντίδα μας και να αναλάβουμε δράση για τα αδεσποτάκια.

Για αυτό προστατεύουμε τους τετράποδους φίλους μας. Στειρώνουμε τα ζώα συντροφιάς και δεν τα εγκαταλείπουμε στον δρόμο. Αν είμαστε έτοιμοι να βάλουμε ένα ζώο στη ζωή μας, υιοθετούμε ένα αδέσποτο! Στον Δήμο Σερρών δίνουμε προτεραιότητα στη μείωση του αριθμού των αδέσποτων, στη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσής τους, καθώς και στην ομαλή συνύπαρξή τους με τους Δημότες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμος Σερρών προχώρησε σε συντονισμένες και εντατικές ενέργειες για την περισυλλογή και διαχείριση των αδέσποτων σε συνεργασία με τα Φιλοζωικά Σωματεία και ταυτόχρονα σε συνέργιες για την αύξηση των υιοθεσιών.

Έτσι, ολοκληρώθηκαν:

-1.250 περισυλλογές αδέσποτων

-1.810 υιοθεσίες

-671 στειρώσεις σκύλων

-1.488 εμβολιασμοί

Παράλληλα, για πρώτη φορά πραγματοποιήσαμε πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων για αδέσποτες γάτες σε συνεργασία με τον Φιλοζωικό Όμιλο Σερρών με εντυπωσιακά αποτελέσματα ολοκληρώνοντας, μόνο στην πόλη των Σερρών, 371 στειρώσεις. Επιπλέον, προχωράμε στην αναβάθμιση των υποδομών του Δημοτικού Κυνοκομείου, όπου δημοπρατούμε σύντομα σχετικό έργο ύψους 300.000 για την επισκευή των εγκαταστάσεων και την προμήθεια εξοπλισμού.Πρώτο μας μέλημα είναι να μην έχουμε κανένα ζώο αδέσποτο ή κακοποιημένο στους δρόμους της πόλης!»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Δήμος Καβάλας | Τι ισχύει για την Ακτή Καλαμίτσας

«Η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της» αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμος Καβάλας.

Η Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463 απεφάνθη ότι ισχύει η απόφαση 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καβάλας, με την οποία έγινε η αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής «Καλαμίτσα» από την ΕΤΑΔ στον Δήμο για 30 έτη.

Σύμφωνα με τον Δήμο Καβάλας πενθυμίζεται ότι:

Κατά της απόφασης 133/22 της Οικονομικής Επιτροπής είχε προσφύγει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η δημοτική σύμβουλος Αναστασία Ιωσηφίδου.

Ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έκανε εν μέρει αποδεκτή την προσφυγή της κ. Ιωσηφίδου.

Κατά της απόφασης του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης προσέφυγαν στην Επιτροπή του άρθρου 152 του νόμου 3463, οι αντιδήμαρχοι Λεωνίδας Παππάς και Γιώργος Μιχαηλίδης.

Μετά την σημερινή ανακοίνωση της Επιτροπής του άρθρου 152 του νόμου 3463, ο Δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, δήλωσε τα εξής:

«Η ομόφωνη απόφαση Επιτροπής μάς δικαιώνει, αναφέροντας ότι η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής κακώς προσεβλήθη από την κυρία Ιωσηφίδου και κακώς εξεδόθη η απόφαση του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, που ακύρωσε την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, επειδή ο συντονιστής δεν έχει την αρμοδιότητα να ακυρώνει ή να ελέγχει τη νομιμότητα τέτοιου είδους πράξεων.

Η σύμβαση του Δήμου με την ΕΤΑΔ είναι ιδιωτικού δικαίου και όποιος έχει πρόβλημα μπορεί να προσφύγει μόνο στα πολιτικά δικαστήρια.

Συνεπώς, η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την αποδοχή της παραχώρησης της Ακτής “Καλαμίτσα” βρίσκεται σε ισχύ και προχωρούμε κανονικά στην εφαρμογή της».

(Δήμος Καβάλας)

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Καβάλα | H εταιρία Kourtidis Group παρουσιάζει το νέο project «The Dolphin»

Ο Όμιλος επιχειρήσεων Kourtidis Group και η Remax Choice πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη παρουσίαση του The Dolphin, ενός νέου και μεγάλου project για την Καβάλα, την Τετάρτη 6 Ιουλίου 2022 στα γραφεία της RE/MAX Choice Καβάλας . 

Το βιομηχανικό κτήριο της πρώην βιοτεχνίας «Δελφίνι» μετατρέπεται σε εμβληματικό και πρότυπο συγκρότημα βιώσιμης αρχιτεκτονικής και πολυτελών κατοικιών. Ο σχεδιασμός έχει ήδη ολοκληρωθεί απο μια σπουδαία ομάδα συνεργατών και επιστημόνων.

 

Continue Reading

ΝΕΣΤΟΣ

Ο Δημαρχος Νεστου Σαββας Μιχαηλιδης στην ΕΡΤ 1«ΟΙ ΘΗΣΑΥΡΟΙ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ»

Ένα οδοιπορικό αναζήτησης, ένα ταξίδι στον Πόντο, όχι της Μικράς Ασίας, αλλά αυτού που συνεχίζει εντός της Ελλάδας, με ξεναγό την Ηρώ Σαΐα,προβλήθηκε στην ΕΡΤ1 .

Η εξαιρετική σειρά ντοκιμαντέρ έξι επεισοδίων, «Oι θησαυροί του Πόντου», που μεταδόθηκε κάθε Σάββατο και Κυριακή, ανάδειξε την πλούσια ιστορία, την πολιτισμική ταυτότητα, τα στοιχεία που μπόλιασαν την ψυχή των Ελλήνων του Πόντου με τόση ομορφιά και δύναμη. Ακριβώς 100 χρόνια μετά τη βίαιη επιστροφή τους, οι Ακρίτες που μεγαλούργησαν από το 800 π.Χ. έως το 1922 μ.Χ. στις περιοχές πέριξ της Μαύρης Θάλασσας, κατορθώνουν να διατηρούν την ιστορική ταυτότητά τους και εξακολουθούν να αποτελούν ένα από τα πιο δυναμικά κομμάτια του Ελληνισμού. Επισκέψεις σε τόπους όπου εγκαταστάθηκαν μετά τον ξεριζωμό για να αναδείξουν τις αξίες που κρατάνε τη ράτσα αυτή τόσο ξεχωριστή εδώ 3.000 χρόνια. Ποια είναι τα στοιχεία που μπόλιασαν την ψυχή των Ελλήνων του Πόντου με τόση ομορφιά και δύναμη;

Επεισόδιο 5ο: «Τόποι λατρείας | Επίσκεψη στον Νέστο ,συνάντηση με τον δήμαρχο Σάββα Μιχαηλιδη σε ένα από τα πιο σύγχρονα μνημεία που δημιουργήθηκαν για τον ξεριζωμό. (Έργο που σχεδιάστηκε και φιλοτεχνήθηκε από τον καλλιτέχνη Παγκόσμιας κλάσης Δημητρη Ναλπαντη ) Εκεί συναντάμε κι έναν παλαίμαχο παλαιστή τον Γιωτη Χατζηγεωργιου , ο οποίος μας τονίζει τη σπουδαία συνεισφορά των Ποντίων στις διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: