Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δέμπας | Η Kavala Expo επέστρεψε επίσημα και πιο δυναμικά!

Άκρως ικανοποιητική ήταν η Μεγάλη Εμπορική Έκθεση Kavala Expo 2022 στην Νέα Καρβάλη Καβάλας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Μάρκος Δέμπας προχώρησε σε συνέντευξη στον ΑΝΑΛΥΤΗ

Ποιες είναι οι εντυπώσεις από τους επισκέπτες και από τους εκθέτες;

Οι εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Αυτά αποτυπώθηκε στη συμμετοχή των εκθετών και στη μεγάλη προσέλευση των επισκεπτών. Είχαμε ένα γεμάτο 3ημερο στην έκθεση μας με εκθέτες και επιχειρηματίες που εξέθεταν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Με επισκέπτες οι οποίοι ήρθαν να δούνε την έκθεση και τις παράλληλες εκδηλώσεις. Φέτος είχαμε πολλές εκδηλώσεις γύρω και κατά την διάρκεια της έκθεσης μας και νομίζω αυτό αποτυπώνεται στα ερωτηματολόγια στα οποία και απάντησαν οι εκθέτες ήταν απόλυτα ικανοποιημένοι και του χρόνου θα ξανά συμμετέχουν στην έκθεση μας και αυτό εισπράξαμε και από τους επισκέπτες που μας δίναν συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Μετά από 3 χρόνια επιστροφή να έχουμε μια πολύ δυναμική έκθεση και να είμαστε ικανοποιημένοι.

Ποιο το οικονομικό αποτύπωμα. Τι σας είπαν οι επαγγελματίες;

Ο στόχος μιας έκθεσης είναι καταρχήν για τους εκθέτες κυρίως για τους επισκέπτες είναι να προβάλλουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους σε επαφή με το καταναλωτικό κοινό. Αυτό το αποτύπωμα φάνηκε στους πάνω από οκτώ χιλιάδες επισκέπτες που ήρθαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης να συνομιλήσουν με τους επιχειρηματίες να δούνε τα προϊόντα τους μεταξύ αυτών να κλείσουν και συμφωνίες από κει και πέρα νομίζω ότι το αποτύπωμα της επιχειρηματικότητας και των επιχειρηματικών συμφωνιών σε αυτή τη φετινή έκθεση μας αφήνει ικανοποιημένους και ένα πολύ θετικό αποτύπωμα .

Πέτυχαν το αναμενόμενο οι παράλληλες εκδηλώσεις;

Οι παράλληλες εκδηλώσεις πέτυχαν απόλυτα. Οι βασικές εκδηλώσεις ήταν το σαλόνι γαστρονομίας όπου είχαμε καλεσμένη την Μαρία Εκμεκτσίογλου την γνωστή Κωνσταντινοπολίτισσα σεφ. Η έκθεση φέτος ήταν αφιερωμένη στα 100 χρόνια μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής και το σαλόνι γαστρονομίας κινήθηκε γύρω από αυτό το γεγονός. Άρα η γαστρονομία (το σαλόνι θα λέμε) περιείχε μαγειρικές συνταγές τα χορευτικά συγκροτήματα που ήρθανε μας χάρισαν ένα χορευτικό και χαρμόσυνο παλμό. Την Κυριακή είχαμε και μεγάλη συναυλία των αδελφών Τσαχουριδη τα επιχειρηματικά forum των επιχειρηματιών μας. Πραγματικά όλο αυτό το κομμάτι των εκδηλώσεων άφησε καλή ικανοποίηση σε όλους μας.

Πέτυχε το στοίχημα εξωστρέφειας και πως;

Το κομμάτι εξωστρέφειας που αυτή τη στιγμή που κατορθώσαμε τη τιμώμενη χώρα πλέον την Σερβία με όλα τα Επιμελητήρια της Σερβίας που ήρθανε στην έκθεση μας με δεκάδες επιχειρήσεις από το εξωτερικό τη Βουλγαρία και από τη Τουρκία . Αυτό επομένως το κομμάτι της εξωστρέφειας και της διεθνοποίησης της έκθεσης μας πέτυχε. Να το θέσουμε να φέρουμε σε επαφές τους δικούς μας επιχειρηματίες. Με επιχειρηματίες αυτών των τριών χωρών που ήταν στην διάρκεια της έκθεσης. Όλοι μιλήσαμε με πολύ θετικά σχόλια, είναι ικανοποιημένοι από τις συναντήσεις αυτές και μας δίνανε κουράγιο και του χρόνου να επανέλθουμε πολύ δυναμικά.

Για πρώτη φορά το Επιμελητήριο Καβάλας στην έκθεση είχε τιμώμενη χώρα. Σκέφτεστε να καθιερωθεί;

Αυτό το συμφωνήσαμε από το 2018 όπου είχε τιμώμενες περιοχές μέσα από τη χώρα μας για 2 χρονιές την πρώτη χρονιά είχαμε την Λήμνο και από την άλλη χρονιά το Ρέθυμνο. Φέτος είπαμε να έχουμε και το στίγμα της διεθνοποίησης να έχουμε τιμώμενη χώρα. Ναι σκεφτόμαστε να το συνεχίσουμε ήδη σκεφτόμαστε για του χρόνου να έχουμε τη Νυρεμβέργη ουσιαστικά να έχουμε τη Γερμανία είμαστε μια αδελφοποιημένη περιοχή η Νυρεμβέργη με την Καβάλα είναι μια χρήση ευκαιρία. Ίσως του χρόνου να βολέψει να έχουμε τη Νυρεμβέργη το Επιμελητήριο της Νυρεμβέργης και την πόλη της Νυρεμβέργης τιμώμενη περιοχή και έχουμε έναν
εσωτερικό ανταγωνισμό τα πολλά Επιμελητήρια πλέον τής χώρας όπως για παράδειγμα το Επιμελητήριο της Χίου μακάρι να έχουμε τέτοιες σπαζοκεφαλιές να έχουμε προσφορές για το ποιες θα είναι οι τιμώμενες περιοχές. Αυτό μας τιμάει και εμάς είναι ότι αυτοί που το ζητάνε βρίσκουν μια θετική ανταπόκριση ένα θετικό αποτύπωμα της έκθεσης μας και για αυτό ουσιαστικά θέλουμε.

Υπάρχουν σενάρια αλλαγής στην ημερομηνία της έκθεσης;

Ναι, βεβαίως έχει ξεκινήσει προ πολλού αυτή η συζήτηση δεν έγινε λόγω κορονοιού δεν κατορθώσαμε να το εξακριβώσουμε εκτιμώ από αυτά τα οποία βλέπουμε η έκθεση αυτή θα έπρεπε να έρθει νωρίτερα ίσως προς τις αρχές Απριλίου-Μαϊου την Άνοιξη τότε που ακόμα οι επιχειρήσεις αρχίζουνε και σχεδιάζουν τις τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής. Δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη έκθεση είναι η προσπάθεια που ήδη έχουμε ξεκινήσει να οργανώσουμε επιπρόσθετες εκθέσεις, μοναδικές εκθέσεις, στοχευμένες εκθέσεις άλλες εκδηλώσεις που θα φέρουμε κόσμο. Το σημείο αναφοράς που μπορεί να πιάσει ένα σημαντικό ρόλο και στην ανάπτυξη της περιοχής μας πολύ σύντομα να το έχουμε να το τελειοποιήσουμε.

 

Συνέντευξη : Γιάννης Γεωργαλής – Δημοσιογράφος

Click to comment

Απάντηση

ΘΑΣΟΣ

Η ΔΕΕΛ ανακήρυξε την Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου ως εκπροσώπο Ανατολικής Μακεδονίας

Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών & Καλλιτεχνών σε κλίμα χαράς και πνευματικής ευφορίας έκοψε την καθιερωμένη Πρωτοχρονιάτικη πίτα στις 29 Ιανουαρίου 2023 στον προαύλιο χώρο του Φιλόξενου Φιλανθρωπικού Πολιτιστικού Ιδρύματος «Σπίτι του Ηθοποιού».

Ευλόγησε ο Πατέρας Ευάγγελος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου. Το συμβολικό φλουρί του έτους 2023 έτυχε στην δημοσιογράφο της ΕΡΤ ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ.

Η Πρόεδρος της ΔΕΕΛ κ. Αικατερίνη Μπατάλια ευχήθηκε εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Πολιτιστικού Φορέα της Διεθνούς Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών σε όλους, ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ , ΕΥΛΟΓΙΑ, ΔΥΝΑΜΗ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΠΡΟΚΟΠΗ. “Προσδοκία όλων το 2023 ΦΩΣ, ΠΟΛΥ ΦΩΣ στο νου και στην ψυχή , να αναγεννήσει τις ελπίδες, τα ανεκπλήρωτα όνειρά μας και να διατηρηθεί το δικαίωμα για ένα καλύτερο αύριο, χωρίς φτώχεια, με ίσες ευκαιρίες για όλους, με ισότητα, ειρήνη, αδελφοσύνη.Είναι ανάγκη να έχουμε την δυνατότητα της έρευνας του συνειδητού μας γίγνεσθαι με αναμμένο πάντα το λυχνάρι των δυνατοτήτων μας . Το 2022 έφυγε και ένας νέος χρόνος δράσης απλώνεται μπροστά μας”.

Η Διεθνής Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών και Καλλιτεχνών συμπλήρωσε τριάντα χρόνια έργου και προσφοράς από το 1993 με ιδρύτρια και επίτιμο Πρόεδρο σήμερα την κ. Χρυσούλα Βαρβέρη –Βάρρα.

Η Πρόεδρος Αικατερίνη Βλαχοπαναγιώτου Μπατάλια έκανε σύντομη αναφορά με την μορφή απολογισμού δράσεων της Δ.Ε.ΕΛ. από το 2019 οπότε και ανέλαβε καθήκοντα, μολονότι βρεθήκαμε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις με τον κορονοιό έχουμε στο ενεργητικό μας να σας παρουσιάσουμε αξιόλογο έργο, όπως για παράδειγμα

  • στην έκδοση της του Διεθνούς Επετειακού Ανθολογίου «200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821», εκδόσεων Καμπύλη, έγχρωμο, με 824 σελίδες με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού
  • στις δύο παρουσιάσεις του, την πρώτη στο Πολεμικό Μουσείο και την δεύτερη στον ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος στο πλαίσιο των δράσεων Δημήτρια 2022.
  • Στη διήμερη εκδήλωση της Διεθνούς Πολιτιστικής Ολυμπιάδας της Ειρήνης στους Δελφούς , στο Θέατρο Φρύνιχος με τίτλο : ΕΙΡΗΝΗ – ΠΡΟΩΘΗΣΗ, ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑΣ» με τις αιγίδες: Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Αθηναίων, Ιδρύματος Ελληνικού Πολιτισμού, Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής εκεχειρίας, Δήμου Δελφών, Με την συμμετοχή των: πολλών φορέων

Την εκδήλωση χαιρέτησαν:

  • Ο Πρόεδρος της Ένωσης ηθοποιών , Σπύρος Μπιμπίλας ο οποίος αναφέρθηκε στην μεγάλη μάχη που δίνει αυτόν τον καιρό για τα εργασιακά δικαιώματα των ηθοποιών και προσπαθεί να πετύχει την ανάκληση του νομοσχεδίου που κατατροπώνει τους τίτλους των σπουδών τους.

 

  • Η εκπρόσωπος της Άννας Φόνσου, Μαρίνα η παρέλαβε και το τιμητικό δίπλωμα για την προσφορά της στην Τέχνη , στον Πολιτισμό , στον Άνθρωπο.

 

  • Η Αντιπρόεδρος Ευφροσύνη Λιβανίου- Κακογιαννάκη, εξέφρασε με πνεύμα αγάπης και συνεργασίας τις ολόθερμες ευχές της.

 

  • Η Ανδρομάχη Διαμαντοπούλου – Φιλιππίδου (φωτογραφία), η «Ανδρομάχη της Θάσου» Εκπρόσωπος Ανατολικής Μακεδονίας και Θάσου: η οποία ταξίδεψε από το όμορφο νησί μόνο για να παραστεί στην εκδήλωση της κοπής της Πίτας. Ο λόγος της αισθητικός, εύστοχος, λυρικός, βαθυστόχαστος για τις πανανθρώπινες, διαχρονικές, καθολικές αξίες της αγάπης , αδελφοσύνης, ειρήνης, αρετής, πίστης, του ανθρωπισμού που πραγματικά κατάφερε να μας συγκινήσει όλους και στην οποία αποδόθηκε ο τίτλος του εκπροσώπου μαζί με βραβείο ευποιίας για αυτά που προσφέρει στα Γράμματα και τον Πολιτισμό με τιμητικό μετάλλιο.
  • Ο Αντιπρόεδρος Γεώργιος Γιακουμινάκης ευχήθηκε όπως πάντα ποιητικά.

 

  • Οι εκπρόσωποι της Δ.Ε.Ε.Λ., Β.Εύβοιας: Ιωάννα Μπουλουγούρη , Ν. Λάρισας :Σταματία Καππέ, Ν.Ευβοίας & Σκύρου:Σφέτσας Χαράλαμπος οι οποίοι παρέλαβαν και έγγραφο πιστοποίησης της νέας τους θητείας 2023 -2025, οι υπόλοιποι εκπρόσωποι θα το παραλάβουν ηλεκτρονικά

 

  • Αχαΐας: ΠΑΤΟΥΧΑ ΣΟΦΙΑ ,Ν.Ευβοίας & Σκύρου:ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ, Δ. Μακεδονίας: ΚΑΡΥΠΙΔΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ, Ηπείρου: ΝΤΟΒΑΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ, Κρήτης: ΠΕΤΡΑΚΗΣ ΣΗΦΗΣ, Δυτ Στερεάς Ελλάδος (Φθιώτιδος Ευρυτανίας): ΠΡΑΠΑΣ ΖΑΧΑΡΙΑΣ, Αναλ.Στερεάς(Φωκίδας – Βοιωτίας): ΠΡΑΠΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ,Τυνησίας: ABDALLAH GASMI, Αυστραλίας: ΣΟΪΤΑΡΙΔΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο έργο των Καλλιτεχνών Ζωγράφων οι οποίοι δώρισαν έργα τους και συγκεκριμένα πίνακες για τονώσουν τα αισθήματα ικανοποίησης και χαράς των Μελών και Φίλων μας και για να τους ευχαριστήσει το Διοικητικό Συμβούλιο τους τίμησε με έγγραφη πιστοποίηση Δωρεάς.

Έτσι τιμήθηκαν αλφαβητικά για το έργο τους οι:

ΓΑΒΑΛΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΓΙΔΑΚΟΥ ΓΙΟΥΛΑ, ΓΚΙΚΑ –ΕΥΘΥΜΙΑΔΟΥ ΓΙΟΥΛΑ, ΚΑΠΠΕ ΣΤΑΜΑΤΙΑ ,ΚΑΤΣΟΥΛΑ – ΚΟΡΩΝΑΙΟΥ ΕΛΕΝΗ, ΛΟΥΚΑΤΟΥ ΑΡΤΕΜΙΣ, ΜΠΟΥΛΟΥΓΟΥΡΗ- ΚΟΡΕΛΗ ΙΩΑΝΝΑ, ΡΟΥΤΣΙΕΡΗ ΜΑΡΙΑ , ΤΖΑΡΤΟΥ ΕΛΙΣΑΒΕΤ, ΦΟΥΝΤΟΥΛΑΚΗ ΣΟΦΙΑ, ΦΟΥΡΦΟΥΡΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ .

Ακόμη εκφράζουμε τις εγκάρδιες ευχαριστίες μας στον κ. Γιάννη Γαλάνη Εκπρόσωπο των Ενώσεων Πολιτισμού-Ανάπτυκης ΕΝ.Π.ΑΝ. για την δωρεάν έντεχνη Φωτογράφηση όλων των εκδηλώσεων μας και φυσικά και της παρούσας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Πάρις Κατσίβελος ηθοποιός – σκηνοθέτης, Καθηγητής Aνωτέρων Σχολών Δραματικής Τέχνης – Θεατρικών Εργαστηρίων,Καθηγητής Μεταπτυχιακού Ποιοτική Δημοσιογραφία και Νέες Τεχνολογίες, Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Επικοινωνίας και Αυστριακού Πανεπιστημίου DUK, Επίτιμος Διδάκτωρ της Ακαδημίας Παιδαγωγικής και Επιστημών της Ουκρανίας, Διδάκτωρ Πρακτικής Φιλοσοφίας και Φιλοσοφίας των Επιστημών W.PH.F.  University (USE – Ο.Η.Ε.- U.N.O.

Ο  Χρήστος Λάζαρης κοινωνιολόγος, συγγραφέας, σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαίδευσης, στον τομέα αξιοποίησης ανθρωπίνων πόρων των τμημάτων πωλήσεων.

Καθώς επίσης ο δωδεκανήσιος συγγραφέας και εκπαιδευτικός, Κωνσταντίνος Πατούρης

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν η διευθύντρια – εκδότρια του λογοτεχνικού περιοδικού ¨Δευκαλίων Ο Θεσσαλός¨  Σταμάτα Νικ. Καππέ, καθώς και του τριμηνιαίου λογοτεχνικού περιοδικού ¨Περιήγηση¨ ο εκδότης, κύριος Σταύρος Δασκαλάκης.

Ο μουσικοσυνθέτης – τραγουδιστής και τραγουδοποιός Μάριος Καπνιάς, ο ποιητής Σταύρος Φοινικάκος εκπρόσωπος του περιοδικού Νέα Αριάδνη

Επίσης η Δέσποινα Τσολάκη Διπλωματούχος μονωδίας, Τραγουδίστρια – Ηθοποιός και Παρουσιάστρια και η Έλενα Κρυστάλλη Ζωγράφος – Αγιογράφος και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Κοπή Πίτας για τον Σύλλογο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας

Την Κυριακή, 5/02/2023, στα γραφεία του Συλλόγου μας, στο Πολυκέντρο του Αγίου Λουκά, ο Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Ν. Καβάλας «Γλυκιά Αγκαλιά», διοργάνωσε με επιτυχία την εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Την εκδήλωση άνοιξε και απηύθυνε χαιρετισμό ο πρόεδρος του Συλλόγου, κος Καλφόπουλος Φώτης, ο οποίος με ιδιαίτερη χαρά χαιρέτισε τα μέλη του αναφέροντας «πως μετά από 2 χρόνια περιοριστικών μέτρων, είναι εφικτό πια να συγκεντρωθούμε όλοι μαζί και να ενημερωθούμε χωρίς τον φόβο του κορονοϊού».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης πολλοί εκλεκτοί καλεσμένοι από την Πολιτική και Δημοτική Αρχή, οι οποίοι απηύθυναν χαιρετισμό.
Αφού κόπηκε η πίτα και δόθηκε το φλουρί στον τυχερό, βραβεύτηκαν τα παιδιά που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2021-2022 αλλά και τα παιδιά που
εισάχθηκαν στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Επίσης, ιδιαίτερη ευχαριστία με βράβευση για το κοινωνικό έργο της, απονεμήθηκε στην κα Γκουλούση Κορίνα, Πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου «Νέστος», η οποία δώρισε στον Σύλλογο τα έσοδα που προέκυψαν από την πώληση των έργων από την έκθεση ζωγραφικής που πραγματοποίησε στις 19-22/1 στην Αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης.

Τέλος, η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ομιλία του κου Τούρτα Ιωάννη, Ειδικού Παθολόγου-Μετεκπαιδευθεί στην Διαβητολογία, ο οποίος ανέπτυξε το θέμα για τις νέες τεχνολογίες στον Διαβήτη. Ευχαριστούμε πολύ τον Πρόεδρο του ΝΠΔΔ, κ. Ανέστη Δημητριάδη, για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την υλοποίηση της εκδήλωσης όπως επίσης και τον κο Βουλγαρίδη Βασίλη, Διευθυντή του ΙΕΚ της ΔΥΠΑ Καβάλας, τον Ηλία Λαζαρίδη και τον Βασίλη Συμιτλιώτη από το Τμήμα Μαγειρικής- Ζαχαροπλαστικής του ΙΕΚ όπως και τους σπουδαστές του τμήματος που μας προμήθευσαν με την πρωτοχρονιάτικη πίτα και με ποικιλία κερασμάτων και γλυκισμάτων. Τέλος, ευχαριστούμε ιδιαίτερα όλους όσους παρεβρέθηκαν στην εκδήλωση και μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου ο Γιάννης Χατζηγερακούδης

Νέος επικεφαλής του συνδυασμού “Πορεία με Όραμα”, μετά την χθεσινή συνεδρίαση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων και υποψήφιος Δήμαρχος Νέστου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ο κ. Γιάννης Χατζηγερακούδης.

Νέστος Τώρα

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: