Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δάνειο «μαμούθ» για ασφαλτοστρώσεις ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας!

Δημοσιεύτηκε

στις

4 μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο δήμος Καβάλας αποφάσισε να ζητήσει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το ύψος του οποίου θα είναι 3 ή 5 εκατομμύρια €, με σκοπό να χρηματοδοτήσει τα έργα βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου (ήτοι έργα οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομήσεων, αναπλάσεων πλατειών και δημοτικού φωτισμού).

Το θέμα αυτό συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (ως έκτακτο), κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας (η οποία, με τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή να επικαλείται την μείωση των χρηματοδοτικών πόρων από τις Σ.Α.Τ.Α. για την εκτέλεση έργων υποδομής και να ζητά την κατάθεση απόψεων για την έγκριση ή μη της συνομολόγησης δανείου ύψους είτε 3 εκατομμυρίων € προς εξυπηρέτηση των ως άνω σκοπών, είτε 5 εκατομμυρίων € προς εξυπηρέτηση ομοίως των ως άνω σκοπών. Σύμφωνα και με την εισήγηση του θέματος, η γνωμοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα δώσει την τελική έγκριση για την λήψη του δανείου.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή, καθώς τόσο η Στέλλα Παπαδοπούλου όσο και ο Ηλίας Καλανταρίδης εξέφρασαν αντιρρήσεις κυρίως όσον αφορά την χρονική στιγμή της έγκρισης του δανείου. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που ανέφεραν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ήταν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση του δήμου Καβάλας, η οποία μπορεί και να μην είναι η ίδια (με την κ. Παπαδοπούλου να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ως “παρακινδυνευμένη». Ο κ. Σιμιτσής, ωστόσο, τόνισε ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν, ενώ επεσήμανε ότι μέσα στο 2013 έχουν γίνει ασφαλοστρώσεις ύψους μόλις 100.000 €, και αυτές για να καλυφθούν “μπαλώματα» σε σημεία όπως οι οδοί Κουντουριώτου και 7ης Μεραρχίας, οι Καμάρες και ο Βύρωνας.

Όσον αφορά τους όρους του δανείου, σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος αυτοί θα είναι οι εξής:

  1. Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι μέχρι 300 μήνες από τη σύναψή του.
  2. Οι καταβαλλόμενες δόσεις θα είναι τουλάχιστο τριμηνιαίες.
  3. Το επιτόκιο χορήγησης θα μπορεί να είναι σταθερό ή κυμαινόμενο, να μετατρέπεται, οι δε τυχόν μετ’ αυτού εισπραττόμενες προμήθειες και οι τυχόν υποχρεωτικά επιβαλλόμενες μετ’ αυτού εισφορές (Ν. 128/75) θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται στην προσφορά και στη δανειακή σύμβαση. Το επιτόκιο του δανείου αν θα είναι κυμαινόμενο θα βασίζεται στο εκάστοτε ισχύον Ελάχιστο Επιτόκιο Δανείων.
  4. Σε περίπτωση δανεισμού από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα η ελάχιστη περίοδος χάριτος, με την παρέλευση της οποίας θα καταβληθεί η 1η τοκοχρεωλυτική δόση, θα είναι δώδεκα (12) μήνες. Ειδικά για δάνεια με σκοπό την εκτέλεση έργου η τυχόν χορηγούμενη περίοδος χάριτος δεν μπορεί να υπερβαίνει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο αυτού που προβλέπεται για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο μπορεί να παραταθεί για ένα (1) ακόμη έτος, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το έργο.
  5. Το κάθε φορά υπόλοιπο του δανείου θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό μόνο σε περίπτωση μη καταβολής τριών (3) συνεχόμενων δόσεων του δανείου. Ουδεμία άλλη συνέπεια θα επέρχεται σε βάρος του Δήμου.
  6. Θα επιτρέπεται η πρόωρη μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου χωρίς συνέπειες.
  7. Οι ασφάλειες – εγγυήσεις προς διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου θα είναι οι προβλεπόμενες από το άρθρο 176 παρ. 5 του Ν. 3463/2006 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν
  8. Δεν θα προβλέπονται ποινικές ρήτρες σε βάρος του Δήμου ούτε θα περιέχονται στη δανειακή σύμβαση όροι που έχουν κριθεί από τη νομολογία του δικαστηρίου παράνομοι και καταχρηστικοί.
  9. Το ποσό της τοκοχρεωλυτικής δόσης δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 60.000,00 €

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Κιφνίδης | Πυροβολισμός από μπροστά και όχι πισώπλατα στην “Δολοφονία της Καντίνας”

Δημοσιεύτηκε

στις

Πυροβολισμό στην κοιλιακή χώρα από μπροστά από κυνηγετική καραμπίνα δέχτηκε τελικά ο άτυχος 59χρονος ιδιοκτήτης της καντίνας που “βάφτηκε με αίμα”.

Όπως έκανε γνωστό στο enanews.gr ο 59χρονος δέχτηκε τελικά πυροβολισμό από μπροστά και όχι πισώπλατα όπως μετέφεραν τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης ενώ ο θάνατος του ήταν ακαριαίος.

Υπολογίζεται ότι η δολοφονία έγινε περίπου στις 17:00 – 18:00 το απόγευμα της Κυριακής. 

Ακούστε τα όσα μετέφερε ο κ. Κιφνίδης στο enanews.gr

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Πηγές για σύλληψη του δράστη στην δολοφονία της καντίνας που “βάφτηκε με αίμα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες συνελήφθη και κρατείται στην Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας ο δράστης της δολοφονίας στις Κρηνίδες.

Πρόκειται για έναν 49χρονο από την Καβάλα φίλο του θύματος, ο οποίος  κάτω από την επήρεια αλκοόλ  φέρεται να διαφώνησε με τον άτυχο 59χρονο για προσωπικούς λόγους και προχώρησε στην αποτρόπαια αυτή πράξη.

Οι τελευταίες πληροφορίες επίσης κάνουν λόγο ότι το θύμα δέχτηκε πυροβολισμό από μπροστά και πιο συγκεκριμένα μεταξύ αριστερού χεριού και αγκώνα ενώ ο θάνατος φαίνεται πως ήταν ακαριαίος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

“Χτυπημένος” από την μοίρα ο 59χρονος – θύμα της δολοφονίας στη καντίνα των Κρηνίδων

Δημοσιεύτηκε

στις

Σοκάρουν οι μαρτυρίες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής των Κρηνίδων οι οποίοι μετέφεραν στο enanews.gr και στο ENA Channel ότι ο 59χρονος είχε δυστυχισμένη ζωή.

Παρά το γεγονός ότι οι μάρτυρες ανέφεραν ότι ο 59χρονος δεν είχε απασχολήσει στο παρελθόν κανέναν με την συμπεριφορά του, καθώς ήταν ήσυχος και δεν είχε δώσει δικαιώματα, κάτοικοι της περιοχής έκαναν λόγο πως ο ίδιος είχε χάσει πριν από σύντομο χρονικό διάστημα τον γαμπρό αλλά και τον γιο του σε τροχαίο!

Ακούστε τα όσα μετέφεραν αποκλειστικά στην κάμερα του ENA Channel οι κάτοικοι της περιοχής σχετικά με την δύσκολη ζωή που περνούσε ο 59χρονος.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Μαρτυρία κατοίκου για την δολοφονία στην καντίνα | “Πίναμε μπύρα μαζί, δεν είχε δώσει δικαιώματα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Μάρτυρας μετέφερε στην κάμερα του ENA Channel και στο enanews.gr ότι ο άτυχος 59χρονος ήταν ήσυχος άνθρωπος και δεν φαίνεται να είχε δώσει δικαιώματα σε κανέναν. 

Όπως μετέφερε ο μάρτυρας μάλιστα μαζί έπιναν και μπύρες δίχως να είχε δημιουργηθεί στο παρελθόν κανένα απολύτως θέμα.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

TAP

teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
professional camera ad
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ