Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Δάνειο «μαμούθ» για ασφαλτοστρώσεις ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Καβάλας!

Δημοσιεύτηκε

στις

4 μόλις μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο δήμος Καβάλας αποφάσισε να ζητήσει δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών ή άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, το ύψος του οποίου θα είναι 3 ή 5 εκατομμύρια €, με σκοπό να χρηματοδοτήσει τα έργα βελτίωσης του υφιστάμενου οδικού δικτύου (ήτοι έργα οδοποιίας, ασφαλτοστρώσεων, πεζοδρομήσεων, αναπλάσεων πλατειών και δημοτικού φωτισμού).

Το θέμα αυτό συζητήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (ως έκτακτο), κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής του δήμου Καβάλας (η οποία, με τον δήμαρχο Κωστή Σιμιτσή να επικαλείται την μείωση των χρηματοδοτικών πόρων από τις Σ.Α.Τ.Α. για την εκτέλεση έργων υποδομής και να ζητά την κατάθεση απόψεων για την έγκριση ή μη της συνομολόγησης δανείου ύψους είτε 3 εκατομμυρίων € προς εξυπηρέτηση των ως άνω σκοπών, είτε 5 εκατομμυρίων € προς εξυπηρέτηση ομοίως των ως άνω σκοπών. Σύμφωνα και με την εισήγηση του θέματος, η γνωμοδότηση της Οικονομικής Επιτροπής θα κατατεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο και θα δώσει την τελική έγκριση για την λήψη του δανείου.

Το θέμα πέρασε κατά πλειοψηφία από την επιτροπή, καθώς τόσο η Στέλλα Παπαδοπούλου όσο και ο Ηλίας Καλανταρίδης εξέφρασαν αντιρρήσεις κυρίως όσον αφορά την χρονική στιγμή της έγκρισης του δανείου. Πιο συγκεκριμένα, αυτό που ανέφεραν οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι ήταν ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα δεσμεύσει την επόμενη διοίκηση του δήμου Καβάλας, η οποία μπορεί και να μην είναι η ίδια (με την κ. Παπαδοπούλου να χαρακτηρίζει την όλη διαδικασία ως “παρακινδυνευμένη». Ο κ. Σιμιτσής, ωστόσο, τόνισε ότι τα θέματα αυτά χρειάζονται αρκετούς μήνες για να ολοκληρωθούν, ενώ επεσήμανε ότι μέσα στο 2013 έχουν γίνει ασφαλοστρώσεις ύψους μόλις 100.000 €, και αυτές για να καλυφθούν “μπαλώματα» σε σημεία όπως οι οδοί Κουντουριώτου και 7ης Μεραρχίας, οι Καμάρες και ο Βύρωνας.

Όσον αφορά τους όρους του δανείου, σύμφωνα με την εισήγηση του θέματος αυτοί θα είναι οι εξής:

  1. Η διάρκεια εξόφλησης του δανείου θα είναι μέχρι 300 μήνες από τη σύναψή του.
  2. Οι καταβαλλόμενες δόσεις θα είναι τουλάχιστο τριμηνιαίες.
  3. Το επιτόκιο χορήγησης θα μπορεί να είναι σταθερό ή κυμαινόμενο, να μετατρέπεται, οι δε τυχόν μετ’ αυτού εισπραττόμενες προμήθειες και οι τυχόν υποχρεωτικά επιβαλλόμενες μετ’ αυτού εισφορές (Ν. 128/75) θα πρέπει οπωσδήποτε να αναφέρονται στην προσφορά και στη δανειακή σύμβαση. Το επιτόκιο του δανείου αν θα είναι κυμαινόμενο θα βασίζεται στο εκάστοτε ισχύον Ελάχιστο Επιτόκιο Δανείων.
  4. Σε περίπτωση δανεισμού από χρηματοπιστωτικό ίδρυμα η ελάχιστη περίοδος χάριτος, με την παρέλευση της οποίας θα καταβληθεί η 1η τοκοχρεωλυτική δόση, θα είναι δώδεκα (12) μήνες. Ειδικά για δάνεια με σκοπό την εκτέλεση έργου η τυχόν χορηγούμενη περίοδος χάριτος δεν μπορεί να υπερβαίνει χρονικό διάστημα μεγαλύτερο αυτού που προβλέπεται για την αποπεράτωση του έργου, το οποίο μπορεί να παραταθεί για ένα (1) ακόμη έτος, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία το έργο.
  5. Το κάθε φορά υπόλοιπο του δανείου θα καθίσταται ληξιπρόθεσμο και απαιτητό μόνο σε περίπτωση μη καταβολής τριών (3) συνεχόμενων δόσεων του δανείου. Ουδεμία άλλη συνέπεια θα επέρχεται σε βάρος του Δήμου.
  6. Θα επιτρέπεται η πρόωρη μερική ή ολική αποπληρωμή του δανείου χωρίς συνέπειες.
  7. Οι ασφάλειες – εγγυήσεις προς διασφάλιση της αποπληρωμής του δανείου θα είναι οι προβλεπόμενες από το άρθρο 176 παρ. 5 του Ν. 3463/2006 όπως έχουν τροποποιηθεί και ισχύουν
  8. Δεν θα προβλέπονται ποινικές ρήτρες σε βάρος του Δήμου ούτε θα περιέχονται στη δανειακή σύμβαση όροι που έχουν κριθεί από τη νομολογία του δικαστηρίου παράνομοι και καταχρηστικοί.
  9. Το ποσό της τοκοχρεωλυτικής δόσης δεν θα υπερβαίνει το ποσό των 60.000,00 €

 

Πηγή: kavalapress.gr

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Στις φλόγες τυλίχτηκε τουριστικό λεωφορείο στο ύψος του Αγίου Σίλα

Δημοσιεύτηκε

στις

Στις φλόγες τυλίχτηκε τουριστικό λεωφορείο λίγο πριν την είσοδο στον Αγ. Σίλα. Τα αίτια της φωτιάς ακόμα διερευνώνται ενώ από την φωτιά δεν κινδύνεψε κανείς.

Αναλυτικό ρεπορτάζ στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Δράμα | Σύλληψη 35χρονου για παράβαση του νόμου περί όπλων

Δημοσιεύτηκε

στις

Κατασχέθηκε 1 πιστόλι κρότου – αερίου.

Συνελήφθη την Παρασκευή (19-7-2019) το βράδυ, σε χωριό της Δράμας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Νευροκοπίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Δράμας, 35χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί όπλων. 

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 35χρονο, διότι τον εντόπισαν να κατέχει στο εσωτερικό του Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου του, ένα (1) πιστόλι κρότου – αερίου, το οποίο και κατασχέθηκε. 

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Νευροκοπίου. 

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ένωση Καλαθοσφαίρισης Καβάλας | Συμμετοχή της Σ. Κελεμένη στην Εθνική ομάδα Κορασίδων

Δημοσιεύτηκε

στις

Η αθλήτριά μας Σοφία Κελεμένη κλήθηκε να συμμετάσχει στην Εθνική ομάδα των  Κορασίδων που αρχίζει και αυτή την προετοιμασία της.
Θα πάρει μέρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U16 που θα διεξαχθεί στα Σκόπια από 22 ως 30 Αυγούστου.
Ο Πρόεδρος και η Διοίκηση της ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ, συγχαίρουμε για μία ακόμη φορά την αθλήτριά μας Σοφία Κελεμένη και της Ευχόμαστε Καλή Επιτυχία!

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Φωτιά σε καλάμια κοντά στον Πρίνο Θάσου

Δημοσιεύτηκε

στις

Φωτιά σε καλάμια σημειώθηκε λίγο μετά τη 13:00 το μεσημέρι κοντά στον Πρίνο της Θάσου. Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο βρίσκονται ήδη πυροσβεστικές δυνάμεις έτσι ώστε να θέσουν άμεσα υπό έλεγχο την φωτιά ενώ εντατικοποιούνται οι έρευνες για τα αίτια.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο καπνός είναι ορατός από την Καβάλα.

Νεότερη ενημέρωση στα δελτία ειδήσεων του ENA Channel.

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ
teliko filiagkos-plio
HOLIDAY-Car-Rental-banner
aigaion
Island-thassos-banner
professional camera ad
filippidis marmara banner
post_head_image
300x250_ANOIKSI

300x250_ANOIKSI

karta 1
geotech_banner
old_town_inn
ergasia_syn
epikairotita

Social

Facebook
INSTAGRAM
Twitter
YOUTUBEΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ