Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γ.Πασχαλίδης | Συνάντηση με Υπ.Δικαιοσύνης σχετικά με την υποστελέχωση και κτηριακό του Ειρην. Θάσου

Ο Βουλευτής Π.Ε Καβάλας και Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης θα ήθελε να ενημερώσει τους συμπολίτες του, και δη τους κατοίκους της Θάσου, σχετικά με την συνάντηση που πραγματοποίησε τη προηγούμενη Παρασκευή με τον Υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα, κατά την διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το επείγον ζήτημα της στελέχωσης του Ειρηνοδικείου Θάσου, αλλά και κτηριακού προβλήματος.

Ο Υπουργός δήλωσε πως είναι γνώστης του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει το Ειρηνοδικείο Θάσου, το οποίο υπολειτουργεί εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και διαβεβαίωσε το Βουλευτή πως θα επιληφθεί άμεσα του θέματος, ώστε να βρεθεί λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όσον αφορά το κτηριακό, ο Υπουργός διαβεβαιώσε τον Βουλευτή πως το Υπουργείο είναι σε θέση να εξασφαλίσει τα απαραίτητα κονδύλια για την ανακαίνιση και την αναδιαμόρφωση του χώρου, εφόσον ξεκαθαριστεί το τοπίο σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Επίσης, ο Υπουργός αναφέρθηκε στην πρόθεση του, αφενός να δημοσιευτεί άμεσα Προκήρυξη που θα αφορά το διορισμό Δικαστικών Υπαλλήλων, ώστε να καλυφθούν όλα τα υπαλληλικά κενά των δικαστηρίων της χώρας και αφετέρου την δημιουργία Σχολής Δικαστικών Υπαλλήλων, η οποία θα διασφαλίσει την ορθή κατάρτιση τους.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης δήλωσε σχετικά: «Στη σημερινή συνάντηση, συζητήσαμε τα μείζονα οργανωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Δικαστήρια της Π.Ε. Καβάλας και Θάσου. Αναδείξαμε τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα αυτά. Ευχαριστώ τον Υπουργό για το ενδιαφέρον του και τη διάθεση του να βοηθήσει.»

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ποταμιά Θάσου | Υπεράνθρωπες προσπάθειες από πυροσβέστες και εθελοντές

Ολονύχτια θα είναι η μάχη όσων επιχειρούν στο πύρινο μέτωπο της Θάσου. Η εικόνα είναι βελτιωμένη και χαρακτηρίζεται διαχειρίσιμη.

Επί ποδός επίγειες δυνάμεις της πυροσβεστικής, του στρατού και ομάδων εθελοντών, υπό τον φόβο νέων αναζοπυρώσεων.

Στην Ποταμιά, καλύτερη η εικόνα στην κορυφογραμμή. Παράλληλα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες.

Σταμάτησαν λίγα λεπτά μετά τις 20:00 να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα στην περιοχή ενώ όλοι αναμένουν την αυριανή βροχή στην Θάσο που φαίνεται πως θα βοηθήσει την κατάσβεση.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Σε αναμονή για τις αποζημιώσεις οι αγρότες του Δ. Παγγαίου

Για τις τεράστιες ζημίες που προκάλες η τελευταία κακοκαιρία στις καλλιέργειες του Δήμου Παγγαίου μιλάει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ena Channel, ο πρόεδρος του αγροτικού Συλλόγου του Δ. Παγγαίου, κ. Γρηγόρης Γρουζίδης.
Όπώς δηλώνει ο κ. Γρουζίδης, εχούν γίνει πολλές συναντησείς τόσο με τον Δήμο Παγγαίου όσο και με τις αρμόδιες υπηρεσίες, ωστόσο ακόμα όλοι βρίσκονται σε στάση αναμόνης για τις αποζημιώσεις που δικαιούνται, αποζημιώσεις που όπως δήλωσε ο ίδιος θα αργήσουν ακομα αρκετούς μήνες.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Αναζωπύρωση φωτίας στην Θάσο – Στο σημείο οι εναέριες δυνάμεις

Συνεχίζονται οι προσπάθειες για να τεθεί υπο έλεγχο η αναζώπυρωση της φωτιάς η οποία ξεκίνησε λίγο πρίν απο τα μεσάνυχτα της Παρασκεής 13 Αυγούστου.

Με το πρώτο φως της ημέρας στο σημείο της φωτιάς στην Σκάλα Ποταμιάς στην Θάσο επιχειρούν τόσο επίγειες όσο και πολλές εναέριες δυνάμεις, με την φωτιά πλεον να είναι πολύ κοντά σε οικισμό.
Πιο συγκεκριμέν, φωτιά έχει φτάσει εως και τον Προφήτη Ηλία, μια ακόμα δύσβτη περιοχή στα ορεινά της θάσου.

 

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: