Connect with us

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Γ. Πασχαλίδης | Στα Τενάγη Φιλίππων για τις καταστροφές στα καλαμπόκια και ηλιόσπορους

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε χθες την περιοχή των Τεναγών Φιλίππων και συνομίλησε με τους καλλιεργητές καλαμποκιού και ηλιόσπορων.

Η κατάσταση που επικρατεί στα Τενάγη τα τελευταία χρόνια και πιο έντονα από τον περασμένο Νοέμβριο έχει ως αποτέλεσμα αλυσιδωτές αρνητικές συνέπειες στις καλλιέργειες.

Τα καλαμπόκια και τα ηλιόσπορα επλήγησαν από ισχυρούς ανέμους, με αποτέλεσμα να καταστραφούν. Για την καταστροφή αυτή, ο Βουλευτής έχει ήδη ενημερώσει τον Υποδιοικητή του ΕΛΓΑ κ. Δούκα κατά την συνάντησή τους, όπως αναφέρει στο από 15/10/2020 Δελτίο Τύπου του.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: “Βρίσκομαι στο πλευρό των αγροτών, όπως πάντα, εδώ και χρόνια. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να αποζημιωθούν, αλλά και να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα των Τεναγών.”

ΥΠΟΒΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Απάντηση

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Μακάριος | «Έμπρακτα θα στηρίξουμε τους καλλιεργητές ηλιόσπορου στα Τενάγη των Φιλίππων»

Δημοσιεύτηκε

στις

Με ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μακάριος Λαζαρίδης γνωστοποιεί ότι άμεσα θα ξεκινήσουν, μέσω του ΕΛΓΑ, οι ενέργειες για την αποζημίωση των καλλιεργητών ηλιόσπορου στα Τενάγη των Φιλίππων.

Όπως σημειώνει, φίλοι αγρότες τον πληροφόρησαν για την καταστροφή που υπέστησαν από θυελλώδεις ανέμους οι καλλιέργειες των ηλιόσπορων και περιγράφει τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε και το θετικό αποτέλεσμα αυτών όσον αφορά την αποκατάσταση των ζημιών εκ μέρους της Πολιτείας.

«Άμεσα επικοινώνησα με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, τον οποίο και ενημέρωσα για την καταστροφή. Συμφωνήσαμε να αντιμετωπίσουμε το τυπικό πρόβλημα του κανονισμού του Οργανισμού ότι τα ηλιόσπορα θα έπρεπε να έχουν θεριστεί τον Σεπτέμβριο, καθώς λόγω των εκτεταμένων πλημμυρικών φαινομένων της προηγούμενης περιόδου οι αγρότες μας αναγκάστηκαν να σπείρουν τον περασμένο Ιούλιο», τονίζει ο κ. Λαζαρίδης, ο οποίος στη συνέχεια επικοινώνησε και με την προϊσταμένη του ΕΛΓΑ Καβάλας κ. Κατερίνα Πούπου την οποία ενημέρωσε για την πρόθεση του προέδρου του ΕΛΓΑ.

«Ο ΕΛΓΑ Καβάλας κατά συνέπεια θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες για την αναγγελία των ζημιών», αναφέρει ο κ. Λαζαρίδης.

Με την κίνηση αυτή, όπως εξηγεί, «δείχνουμε για μια ακόμη φορά έμπρακτα τη στήριξη της Κυβέρνηση στον πρωτογενή τομέα. Στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας. Σε μια χρονική συγκυρία δύσκολη για όλους μας, λόγω της πανδημίας».

Ο κ. Λαζαρίδης ευχαριστεί για την κατανόηση και τις άμεσες ενέργειες τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη και τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο, καθώς και τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας κ. Κ. Αντωνιάδη, ο οποίος – όπως αναφέρει – «συνδράμει συνεχώς τη στήριξη των αγροτών μας».

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε. | Nέα ηλεκτρονική εφαρμογή για το Αντώνης Τρίτσης

Δημοσιεύτηκε

στις

Σε λειτουργία τέθηκε από τις 13 Οκτωβρίου η ηλεκτρονική εφαρμογή (https://tritsis.opekepe.gr/) του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) μέσω της οποίας θα στηριχθούν οι δήμοι κατά τη διαδικασία ένταξής τους στο Πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης”, το οποίο υλοποιεί το υπουργείο Εσωτερικών.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων “με τη συγκεκριμένη εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα στους Δήμους να εκδώσουν ηλεκτρονικά τη “Βεβαίωση ΟΠΕΚΕΠΕ για εξυπηρετούμενο πληθυσμό” η οποία αποτελεί απαραίτητο δικαιολογητικό του αιτήματός τους για την υλοποίηση έργων αγροτικής οδοποιίας στις περιοχές αρμοδιότητάς τους”.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΕΠΕ το πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” έχει ως σκοπό την “εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού αναπτυξιακής προοπτικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μέσω των φορέων της αυτοδιοίκησης και ειδικότερα της Πρόσκλησης ΑΤ05 με τίτλο “Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία”, οι Δήμοι της χώρας δύνανται να υποβάλουν προτάσεις έργων, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών τους”.

Το συγκεκριμένο αίτημα εντάσσεται στο πλαίσιο εφαρμογής της Πρόσκλησης ΑΤ05 με τίτλο “Ανάπτυξη της υπαίθρου-Αγροτική Οδοποιία”, μέσω της οποίας οι δήμοι της χώρας έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προτάσεις έργων, για τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των βασικών υποδομών τους.

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Διεθνή Ημέρα Αγρότισσας

Δημοσιεύτηκε

στις

Η Διεθνής Ημέρα Αγρότισσας καθιερώθηκε με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ να γιορτάζεται κάθε χρόνο  έχοντας ως στόχο να υπενθυμίζει τη συμβολή της γυναίκας στην αγροτική παραγωγή και για να αναγνωρισθεί η σημαντική της στήριξη στη συνοχή των αγροτικών κοινωνιών.

Ειδικά στην χώρα μας, η γυναίκα της υπαίθρου ήταν στην πρώτη γραμμή στηρίζοντας οικονομικά την οικογένεια της, καλλιεργώντας τη γη, εκτρέφοντας ζώα και συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.  Η ελληνίδα αγρότισσα συνεχίζει να αποτελεί σημαντικό στήριγμα για την ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής και της αγροτικής κοινωνίας, καθώς με την ανεξάντλητη δύναμη που διαθέτει εργάζεται στα χωράφια, μεγαλώνει τα παιδιά της και κρατάει την οικογένεια ενωμένη. 

Αλλά, η προσφορά της δεν εξαντλείται μόνο στην καλλιέργεια της γης, οι γυναίκες της υπαίθρου ήταν αυτές που δημιούργησαν την πλούσια άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά, με την παραγωγή εργόχειρων, υφαντών και άλλων ειδών οικιακής χρήσης και συνεχίζουν να είναι οι θεματοφύλακες της πολιτιστικής μας ταυτότητας διατηρώντας ζωντανές τις παραδόσεις και τα έθιμα της χώρας μας. 

Οφείλουμε πολλά στις ελληνίδες αγρότισσες και θα πρέπει να σκύψουμε με σεβασμό απέναντι στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν προσφέροντας σε αυτές υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας υψηλής ποιότητας και διασφαλίζοντας αξιοπρεπείς συντάξεις. 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

ΑΓΡΟΤΙΚΑ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ

Πασχαλιδης | Συνάντηση με Υποδιοικητή ΕΛΓΑ για αμπελοκαλλιέργειες

Δημοσιεύτηκε

στις

Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας Γιάννης Πασχαλίδης συνάντησε σήμερα τον Υποδιοικητή του ΕΛΓΑ κ. Νικόλαο Δούκα για το πρόβλημα που έχει προκύψει με τις ζημιές στις αμπελοκαλλιέργιες της Π.Ε. Καβάλας.

Έχοντας στη διάθεσή του οπτικοακουστικό υλικό, τον ενημέρωσε για τις καταστροφές που υπέστησαν οι αμπελοπαραγωγοί στη Φωληά, Μυρτόφυτο, Ελαιοχώρι, Πέραμο, Πλατανότοπο, Ακροπόταμο και Κάριανη, οι οποίες έρχονται να προστεθούν στις ζημιές που υφίστανται εδώ και τρία χρόνια.

Επίσης, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υποδιοικητή πως στον κάμπο των Τεναγών Φιλίππων πολλές καλλιέργειες καλαμποκιού και ηλιόσπορου καταστράφηκαν λόγω ισχυρών ανέμων.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Ο Αντιπρόεδρος αντιλήφθηκε το πρόβλημα και θα προσπαθήσει να βοηθήσει!»

 

ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ

Επαγγελματικος Οδηγος

.

ΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ

TAP

Monopolio Delivery

Mladen Group 28

Mladen Group 29

Mladen Group 16

Mladen Group 27

Mladen Group 26

Mladen Group 25

Mladen Group 17

Mladen Group 18

Mladen Group 19

Mladen Group 24

Mladen Group 20

Mladen Group 21

Mladen Group 23

Mladen Group 22

Mladen Group 01

Mladen Group 02

Mladen Group 03

Mladen Group 04

Mladen Group 05

Mladen Group 06

Mladen Group 07

Mladen Group 08

Mladen Group 09

Mladen Group 10

Mladen Group 11

Mladen Group 12

Mladen Group 13

Mladen Group 14

Mladen Group 15

Free Group 01

Δημοφιλή

Popular posts:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠIΣHΣ