Connect with us

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Γλυκά Νερά | Η ώρα της απόφασης για τη δολοφονία της Καρολάιν

Αναμένεται η εισαγγελική πρόταση- καταπέλτης για την πράξη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το ειδεχθές έγκλημα στα Γλυκά Νερά και τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο θα εκδοθεί άνευ απροόπτου την Δευτέρα, μετά την ανακοίνωση της εισαγγελικής πρότασης.

Η συνεδρίαση του Δικαστηρίου αναμένεται μαραθώνια, με την εισαγγελέα να αποτυπώνει επισήμως την πρότασή της για την ενοχή ή μη του πιλότου όπου σύμφωνα με πληροφορίες θεωρείται βέβαιο βάσει και των αναφορών στην προηγούμενη ακροαματική διαδικασία πως θα ζητήσει την καταδίκη του για ανθρωποκτονία από πρόθεση, για το θάνατο της σκυλίτσας Ρόξι, αλλά και για την ψεύδη κατάθεση που είχε δώσει ο 33χρονος στις αρχές σχετικά με την υποτιθέμενη ληστεία, καθώς όλες οι πράξεις είναι ομολογημένες.

Κρίσιμο δηλαδή θεωρείται κατά πόσον η εισαγγελέας θα υιοθετήσει τον ισχυρισμό του πιλότου περί τελέσεως της πράξης σε βρασμό ψυχικής ορμής ή εάν θα ζητήσει την ενοχή του για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, για την οποία έχει κατηγορηθεί.

Μετά το πέρας της εισαγγελικής αγόρευσης, τη σκυτάλη θα πάρουν οι δικηγόροι και των δυο πλευρών, που θα αγορεύσουν σχετικά με το εάν συντάσσονται ή όχι με την εισαγγελέα, εκθέτοντας στους δικαστές τους δικούς τους ισχυρισμούς. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις των συνηγόρων η έδρα θα αποσυρθεί για κάποιες ώρες προκειμένου να εκδώσει απόφαση.

Όταν ανακοινωθεί η απόφαση επί της ενοχής του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, θα ακολουθηθεί ο ίδιος κύκλος σχετικά με την παροχή ελαφρυντικών στον κατηγορουμένων και ο τελευταίος κύκλος θα αφορά στην τελική ποινή που θα του επιβληθεί.

Γλυκά Νερά: Πώς επιχειρεί να «σπάσει» τα ισόβια

Για την υπερασπιστική γραμμή του καθ’ ομολογία δολοφόνου, μίλησε όπως έγραψε το dikastiko.gr ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι». Όπως εξήγησε ο νομικός, δεν θα ζητηθούν από μέρος του ελαφρυντικά ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος.

«Ο εντολέας μου το έχει αποκλείσει, αλλά κι εγώ δεν θα το ζητούσα», είπε σχετικά. Για τα ελαφρυντικά που θα ζητήσει ο πιλότος είπε ότι, δεδομένου της καταδικαστικής απόφασης, θα ζητηθεί ελαφρυντικό για «ψυχική οδύνη» και αφετέρου «τα ελαφρυντικά που θα ζητήσουμε είναι ο σύννομος βίος πριν την πράξη και μόνο σε αυτό το επίπεδο, και τίποτε άλλο». Να σημειωθεί ότι, αν αναγνωριστούν τα ελαφρυντικά, «σπάνε» τα ισόβια.

Τέλος, σε σχετικό ερώτημα για τη σκηνοθεσία του εγκλήματος, απάντησε πως, «οι μεταγενέστερες πράξεις δεν συμπεριλαμβάνονται» στην εξέταση της ποινής. Δηλαδή, ο σκύλος, η τοποθέτηση του μωρού στη νεκρή μητέρα του και η σκηνοθεσία που ακολούθησε δεν αφορούν στην ποινή για το έγκλημα.

Γλυκά Νερά: Τι είπε στην απολογία του

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, σύμφωνα με το dikastiko.gr ο 33χρονος πιλότος έκλαψε, μίλησε για τον έρωτα της ζωής του απέναντι στη γυναίκα που δολοφόνησε στα Γλυκά Νερά και την οποία δεν θα άλλαζε, ισχυρίστηκε πως έβαλε την κόρη του, τη μικρή Λυδία, δίπλα στην πεθαμένη σύζυγό του για να μην μείνει μόνη της στο λίκνο, ενώ επεφύλαξε και ύστατο φόρο τιμής στο σκύλο που υπεραγαπούσε, αλλά κρέμασε.

Στη νέα “παράσταση” – όπως χαρακτηρίστηκε – κατά την απολογία του, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος από την πρώτη στιγμή εμφανίστηκε με δάκρυα στα μάτια, ζητώντας συγγνώμη από όλους για την πράξη του, στην οποία δεν χωρούν δικαιολογίες, σύμφωνα με τα πρώτα λεγόμενά του.

Σε μία θεατρική απολογία, ο ίδιος επιχείρησε να «χτίσει» το επιχείρημα πως όλα τελέστηκαν εν βρασμώ ψυχής, λέγοντας πως θόλωσε το βράδυ της δολοφονίας και δεν υπήρχε λογική στο ό,τι συνέβη.

«Κατάλαβα ότι είναι νεκρή από τους σφυγμούς και από ότι ήταν ανοιχτά τα μάτια της. Είχε αιμάτωμα. Άρχισα να κλαίω. Να κινούμαι πάνω κάτω στο δωμάτιο. Ακολούθησαν χαοτικές στιγμές. Τραβάω τα μαλλιά μου. Κλαίω, περπατάω πάνω στο δωμάτιο. Είμαι σε πλήρη σύγχυση και διάλυση» ανέφερε ο Μπαμπης Αναγνωστοπουλος έπειτα από πολλές ώρες απολογίας, όταν έφτασε η στιγμή να περιγράψει το έγκλημα του.

Απαιτήθηκαν πάνω από 5 ώρες για να φτάσει στην απολογία του στη στιγμή της δολοφονίας. Περιγράφοντας μια κανονική ημέρα ενός ζευγαριού, ο κατηγορούμενος έκανε λόγο για «ένα κομμάτι που άλλαξε τη ροή της ημέρας εκείνης» με πρωταγωνίστρια την κόρη του ζευγαριού.

Ο ίδιος μίλησε για τις περιπτώσεις που η Καρολάιν νευρίαζε όταν άνοιγε την πόρτα του υπνοδωματίου. «Στο άνοιγμα της πόρτας δεν κατάλαβε κάτι. Όταν κάθισα στο κρεβάτι δίπλα της το κατάλαβε. Κινήθηκε, γύρισε το κεφάλι. Πήγα να την πάρω αγκαλιά για να δείξω ότι τελείωσε. Πήγε να τιναχθεί και με τον αριστερό αγκώνα αντέδρασε, τύπου «μη με αγκαλιάζεις». Κατάλαβα ότι δεν ήταν θετική. Σαν να λέει «πάλι ήρθες;». Πίστευα ότι θα της είχε περάσει».

Γλυκά Νερά

Οι διάλογοι με τον Πρόεδρο

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι κατά την απολογία του πιλότου με την έδρα του Δικαστηρίου, όπου δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει το βρασμό ψυχικής οργής,

Πρόεδρος: Το είχατε δεδομένο ότι έχει αλλάξει κάτι στην ψυχολογία της;

Κατηγορούμενος: Το θεωρούσα το ποιο πιθανό και το ήλπιζα.

Πρόεδρος: Εγώ σας ρωτώ για αν το είχατε δεδομένο. Τι άλλαξε από τις προηγούμενες φορές;

Κατηγορούμενος: Σε όλα τα περιστατικά βίας που είχαν συμβεί μετά από λίγο ηρεμούσε.

Πρόεδρος: Τι ακολούθησε; Σας είπε κάτι;

Κατηγορούμενος: Γύρισε με κοίταξε, είπε «φύγε» και «μη μου φέρεις τη μικρή». Εγώ της είπα «αγαπη μου..»

Πρόεδρος: Το «αγαπη μου» δεν δηλώνει βρασμό ψυχικής οργής, το αγαπη μου δε δηλώνει κάτι τέτοιο.

Κατηγορούμενος: Όσο πιο έντονα έκανε κινήσεις «φύγε», η πρώτη μου κίνηση δεν θα ήταν να την πιάσω απότομα. Αρχικά πήγα να την αγκαλιάσω.

Πρόεδρος: Χρησιμοποιήσατε και τον κορμό σας;

Κατηγορούμενος: Ναι. Μετά το πρώτο χτύπημα ανέβηκα και στο κρεβάτι πάνω της.

Πρόεδρος: Γιατί ανεβήκατε πάνω της;

Κατηγορούμενος: Έτσι όπως χτυπιόταν προσπαθούσα να την αγκαλιάσω. Μη προσπαθείτε να βρείτε ιδιαίτερη λογική εκείνη τη στιγμή. Ήθελα να της πως «χτύπησες τη μικρή».

Πρόεδρος: Ναι αλλά όταν τη χτύπησατε εσείς φύγατε, δεν είπατε κάτι. Είχαν περάσει 2,5 ώρες.

Κατηγορούμενος: Εκείνη την ώρα είχα ένα κράμα θυμού, θλίψης και στενοχώριας. Δεν υπάρχει ένας φόβος για το παιδί.

Πρόεδρος: Υπήρχε συμπεριφορά της μάνας μέχρι εκείνη την ημέρα που να σας φόβισε για το παιδί;

Κατηγορούμενος: Όχι ήταν η πρώτη φορά, που το ξέσπασμα της αυτό επηρέασε και το παιδί.

Πρόεδρος: Το άθελα της δίνει άλλη βαρύτητα στην πράξη σας

Κατηγορούμενος: Δεν το πήρε και το χτύπησε, θα αντιδρούσα αλλιώς, ήθελα να κατευνάσω τα πνεύματα. Ήθελα να ηρεμήσει.

Πρόεδρος: Πως θα ηρεμούσε ενώ ήσασταν από πάνω της;

Κατηγορούμενος: Η συγκεκριμένη φορά ήταν η εξαίρεση

Πρόεδρος: Η εξαίρεση που αφαιρεί τη ζωή

Κατηγορούμενος: Το ξέρω. Ίσως έφτασα στα όρια μου. Από τις 1.000.000 την 1.000.001 αντέδρασα έτσι.

Πρόεδρος: Ποτέ νιώσατε εκτός ελέγχου;

Κατηγορούμενος: Όταν με έδιωχνε ενώ της έλεγα «κατάλαβες τι έκανες; Χτύπησες το παιδί».

Πρόεδρος: Το είχε κάνει άλλες τρεις φορές όταν ανεβήκατε ξανά και σας έδιωχνε.

Κατηγορούμενος: Στο μυαλό μου το θολωμένο δεν περίμενε ότι μετά από τόσες ώρες… περίμενα ότι θα δω μια φυσιολογική αντίδραση. Αντί της αντίδρασης που περίμενα, κάτι έστω προς το θετικό από μέρους της, συνέβη ακριβώς το αντίθετο.

Γλυκά Νερά

Γλυκά Νερά: Το πρώτο δείγμα γραφής από την εισαγγελέα

Καθοριστικές υπήρξαν οι ερωτήσεις της εισαγγελέως, στη διάρκεια της απολογίας του πιλότου, η οποία θα καταθέσει και την πρότασή της. «Βλέπουμε έναν άνθρωπο με ψυχρό συναίσθημα. Είδατε τη γυναίκα σας να πεθαίνει και να μην κάνετε πίσω» είπε χαρακτηριστικά, με τον ίδιο ολοκληρώνοντας την απολογία του να κάνει επίκληση στο Θεό και σε συγχώρεση.

Η εισαγγελέας του Δικαστηρίου είχε σειρά κρίσιμων ερωτήσεων προς τον πιλότο, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων πως «γνωρίζουμε από την ιατροδικαστική έκθεση ότι προσπαθούσατε εναγωνίως να σκοτώσετε. Δεν μπορεί σε αυτό το χρόνο να νομίζατε κάτι αντίθετο από αυτό που συνέβη» και πρόσθεσε πως «ο τρόπος που φερθήκατε εκείνο το βράδυ ήταν απόλυτα κυριαρχικός».

Όπως ανέφερε ακόμα και «η χρήση του μαξιλαριού έχει έναν σκοπό να μην ακούγεται. Άρα θέλω να καταλάβω αυτή την υπερδιέγερση. Εγώ μόνο έναν στρογγυλεμένο λόγο είδα. Δεν μπορώ να καταλάβω τι θα μπορούσε να σας προκαλέσει θυμό εκείνο το βράδυ».

Ο πιλότος είχε απαντήσει πως ήταν «σε μια ψυχική κατάσταση ήδη τεταμένη αλλά όχι σε βαθμό να φτάσω σε αυτό το σημείο. Είναι πράγματα τα οποία συσσωρεύονται και αθροίζονται και εκείνη η στιγμή τα έβγαλε εκτός ορίων».

Ωστόσο, η εισαγγελέας επεσήμανε πως «υπάρχει κάτι στους ισχυρισμούς σας που δεν συναντάει καθόλου τη λογική. Αν την είχατε ρίξει από τις σκάλες στον καβγά, αν την είχατε σπρώξει και είχε χτυπήσει σε ένα ντουλάπι. Βλέπω μια πρόθεση να τελέσατε φόνο και να την πιάσετε στον ύπνο. Για αυτό και αφήσατε κάτω το παιδί….».

Click to comment

Απάντηση

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ξάνθη | Έβαλε αγγελία και προσπάθησαν να τον κλέψουν!

Ανενόχλητοι φαίνεται πως συνεχίζουν να δραστηριοποιούνται οι απατεώνες που επιχειρούν με κάθε τρόπο και μέσο να εξαπατήσουν πολίτες στην Ξάνθη. 

Οι δράστες σκαρφίζονται διάφορα τερτίπια προκειμένου να ξεγελάσουν τα θύματά τους και να τους αποσπάσουν χρήματα. Συνήθως επιλέγουν τη μέθοδο της τηλεφωνικής απάτης προφασιζόμενοι πως θέλουν κάτι να αγοράσουν ή πως καλούν εξ’ ονόματος συγγενικού προσώπου των θυμάτων.

Μια τέτοια απόπειρα εξαπάτησης και μάλιστα δύο φορές μέσα σε διάστημα μικρότερο των 24 ωρών καταγράφεται στην Ξάνθη.

Κάτοικος της περιοχής τοποθέτησε αγγελία σε γνωστή ιστοσελίδα πώλησης μεταχειρισμένων οχημάτων.

Όπως καταγγέλλει, μιλώντας στο XanthiNea.gr, το πρωί της Κυριακής τον κάλεσε ένας άνδρας και προφασιζόμενος ότι ενδιαφέρεται να αγοράσει το όχημα επιχείρησε να τον εξαπατήσει.

Ο δράστης του ζήτησε αρχικά το IBAN καθώς όπως του ανέφερε θα προχωρούσε σε κατάθεση χρημάτων. Ακολούθως τον ενημέρωσε πως του έχει σταλθεί μήνυμα στο ηλεκτρονικό του ταχυδρομείο και τον παρότρυνε να ελέγξει τον φάκελο με την ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Εκεί όντως υπήρχε το σχετικό μήνυμα από την τράπεζα, το οποίο ωστόσο ήταν παραπλανητικό καθώς όταν πατούσε κάποιος πάνω τον οδηγούσε σε μια πλατφόρμα όπου έπρεπε να συμπληρώσει τους κωδικούς του.

Όταν ο υποψιασμένος πολίτης ανέφερε στον επίδοξο δράστη πως δεν ήταν πρόθυμος να συμπληρώσει τους κωδικούς του και πως επρόκειτο για απάτη, τότε ο δράστης άρχισε να τον βρίζει.

Οι απατεώνες ωστόσο δεν το έβαλαν κάτω. Λίγες ώρες αργότερα ένας άνδρας κάλεσε ξανά για την αγγελία, λέγοντας μάλιστα πως έχει ήδη κάνει κατάθεση προκαταβολής 500 ευρώ για την αγορά του οχήματος.

Ο ίδιος έστειλε και μήνυμα στο κινητό του αγοραστή στο οποίο γινόταν αναφορά σε κατάθεση εμβάσματος 500 ευρώ και πως για να ολοκληρωθεί η διαδικασία έπρεπε να πατήσει πάνω σε ένα link.

Φυσικά το εν λόγω link ήταν εξίσου παραπλανητικό και επρόκειτο για ακόμα μια απάτη.

Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί δεκάδες αντίστοιχα περιστατικά στην περιοχή και οι Αστυνομικές Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών, ζητώντας να μην προχωρούν σε «ύποπτες» συναλλαγές ούτε να δέχονται να δώσουν στοιχεία τηλεφωνικά.

Δείτε το μήνυμα που έστειλαν οι απατεώνες και εξασφάλισε το XanthiNea.gr

 

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Σέρρες | Πρώτα τσακώθηκε, μετά πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητο και στο τέλος πυροβόλησε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, στην περιοχή της Ηράκλειας Σερρών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thestival.gr, λίγο μετά τις 05:00 το πρωί, 32χρονος Ρόμα “ήρθε” στα χέρια με άλλα δύο άτομα. Ένας, 45χρονος που είδε τη συμπλοκή μπήκε στη μέση για να τους χωρίσει, με αποτέλεσμα να τσακωθεί με τον 32χρονο, ο οποίος, μάλιστα, πήγε να τον πατήσει με το αυτοκίνητό του

Στη συνέχεια, ο 32χρονος συναντήθηκε ξανά με τον 45χρονο, στο διπλανό χωριό, το Ποντισμένο. Ο δράστης που είχε καραμπίνα μέσα στο αυτοκίνητο, όταν είδε τον 45χρονο, ο οποίος βρισκόταν με την γυναίκα του, πυροβόλησε προς το μέρος του και τα σκάγια έσπασαν το τζάμι στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου.

Το θύμα μεταφέρθηκε για τις πρώτες βοήθειες στο Γενικό Νοσοκομείο των Σερρών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Η ΕΛ.ΑΣ. διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη.

Continue Reading

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ

Ορεστιάδα | Νεκρός αστυνομικός στην αυλή του σπιτιού του

Ένα δυσάρεστο περιστατικό σημειώθηκε στην Ορεστιάδα, καθώς εντοπίστηκε νεκρός ένας 48χρονος αστυνομικός στην αυλή του σπιτιού του και μάλιστα κρατούσε στο χέρι το υπηρεσιακό του όπλο.

Σύμφωνα με το evros-news.gr, το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στο χωριό Άρζος όπου έμενε με τους γονείς του, ενώ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα αν πρόκειται για ατύχημα και το υπηρεσιακό περίστροφο εκπυρσοκρότησε ενώ το καθάριζε ή αποφάσισε να βάλει τέρμα ο ίδιος στην ζωή του.

Τι ακριβώς συνέβη και τα ακριβή αίτια του θανάτου του άτυχου αστυνομικού, θα δείξει η νεκροψία-νεκροτομή που θα πραγματοποιηθεί στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: