Connect with us

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Γι’ αυτό ζηλεύουν οι Γερμανοί την Ελλάδα – Εκεί οι Έλληνες είναι πολύ μπροστά

Με έξι τερματικούς σταθμούς LNG, η Ελλάδα βάζει τα γυαλιά στη Γερμανία, η οποία θα έχει δύο σταθμούς το 2025 (αν όλα κυλήσουν ομαλά).

Ο σχεδιασμός κάνει λόγο ακόμη και για πέντε, όμως, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ούτε ένας.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει διαφοροποιήσει τα δεδομένα στην αγορά του φυσικού αερίου και η ανάγκη για σχετικές μονάδες είναι μεγάλη.

Η Ελλάδα κινείται με μεγάλη ταχύτητα και εντός των επόμενων ετών αναμένεται να έχει στο ενεργητικό της έξι ενεργές μονάδες.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ypodomes.com: Αυτή τη στιγμή η μοναδική υποδομή υποδοχής υγροποιημένου φυσικού αερίου με επιχειρησιακή ικανότητα είναι η Ρεβυθούσα, όπου αποτελεί και την κύρια πηγή εισόδου με ποσοστό 42,62% των εισαγωγών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΔΕΣΦΑ, στο διάστημα Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2022, η Ρεβυθούσα κατέγραψε ρεκόρ, καθώς εκφορτώθηκαν 60 δεξαμενόπλοια από 6 χώρες, έναντι 25 δεξαμενόπλοια στο αντίστοιχο διάστημα του 2021.

Το γεγονός επισφραγίζει με τον πιο εμφατικό τρόπο τη σπουδαιότητα και τον καθοριστικό ρόλο που θα παίξουν οι συγκεκριμένες υποδομές τα επόμενα χρόνια.

Εκτός από τη Ρεβυθούσα, το επόμενο διάστημα στην ελληνική επικράτεια αναμένεται να λειτουργήσουν ακόμα πέντε τερματικοί σταθμοί LNG, οι οποίοι θα είναι όλοι πλωτοί (FSRU – Floating Storage and Regasification Unit).

Από τις πέντε πλωτές μονάδες ΥΦΑ που δρομολογούνται, πιο κοντά σε λειτουργία βρίσκεται το FSRU Αλεξανδρούπολης, που προωθείται από τη Gastrade. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η εμπορική λειτουργία του έργου τοποθετείται στα τέλη του 2023. Η υποδομή θα έχει δυναμικότητα 153.500 κ.μ. LNG.

Την ίδια στιγμή η Gastrade δρομολογεί και δεύτερη υποδομή στην ίδια περιοχή. Πρόκειται για το το “FSRU ΘΡΑΚΗΣ”. Η υποδομή θα βρίσκεται στην Π.Ε. Έβρου και ειδικότερα στον Δήμο Αλεξανδρούπολης. Η θέση του πλωτού σταθμού απέχει περίπου 10 χλμ από την πλησιέστερη ακτή της Μάκρης, ενώ απέχει από την Αλεξανδρούπολη σχεδόν 15 χλμ.

.sportime.gr

Click to comment

Απάντηση

ΕΠΙΚΑΙΡΑ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας παλιννοστούντων για τα κόκκινα δάνεια στο δημοτικό κήπο Καβάλας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των παλιννοστούντων Ελλήνων πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στο δημοτικό κήπο Καβάλας. Ο λόγος της διαμαρτυρίας τα κόκκινα δάνεια που έχουν ως αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους.

 

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Η Φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” του Πολεμικού Ναυτικού στην Καβάλα

Με μήκος 130 μέτρα και μέγιστο πλάτος 14,5 μέτρα, η φρεγάτα “Νικηφόρος Φωκάς” εντάχθηκε στη δύναμη του Πολεμικού Ναυτικού στις 19 Νοεμβρίου 2004. Διαθέτει μέγιστο βύθισμα 5,8 μέτρα και εκτόπισμα πλήρους φόρτου 3.640 τόνους. Η μέγιστη ταχύτητά της φτάνει τους 32 κόμβους ενώ η μέγιστη ακτίνα ενέργειας τα 4.700 ναυτικά μίλια.

Είναι εφοδιασμένη με τορπίλες ενώ διαθέτει ελικοδρόμιο στο οποίο προσεγγίζει ελικόπτερο ΑΒ – 212. Το πλήρωμα της φρεγάτας αποτελείται από 30 αξιωματικούς και περισσότερους από 150 υπαξιωματικούς.

Η φρεγάτα φέρει το όνομα του στρατηγού και αυτοκράτορα της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας Νικηφόρου Φωκά. Ο θυρεός της απεικονίζει έναν δρόμωνα, κορυφαίο πλοίο του Βυζαντινού Ναυτικού. Στο ακρόπωρο του δρόμωνα διακρίνεται ο μηχανισμός που εκτόξευε το «υγρό πυρ». Στο δεξί μέρος του θυρεού παρουσιάζεται ο Νικηφόρος Φωκάς με πανοπλία.

Η φρεγάτα αποτελεί την «αιχμή του δόρατος» για το Αρχηγείο Στόλου, καθώς μπορεί να αντιμετωπίσει απειλές από αέρος, αντίπαλα πλοία αλλά και υποβρύχια ενώ θα παραμείνει στο Λιμάνι της Καβάλας μέχρι την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου για τον Εορτασμό του Αγίου Νικολάου.

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

Εκδηλώσεις για τον Εορτασμό του Πυροβολικού στην Ελευθερούπολη Καβάλας

Παρουσία πλήθους πολιτών, τοπικών και πολιτικών φορέων της Καβάλας πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 4 Δεκεμβρίου στο Στρατόπεδο Πυροβολικού και πιο συγκεκριμένα στη μονάδα 193 των MLRS στην Ελευθερούπολη Καβάλας εκδήλωση για τον εορτασμό της Προστάτιδας του Πυροβολικού Αγίας Βαρβάρας.

Το παρών Μεταξύ άλλων έδωσαν ο εκπρόσωπος του βουλευτή Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας και Υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, Άρης Μεντίζης, ο πρώην βουλευτής Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Εμμανουηλίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος Αρχέλαος Γρανάς, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και δημοσιογράφος Κώστας Παπακοσμάς αλλά και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης.

Την δοξολογία εντός του στρατοπέδου τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ελευθερουπόλεως κ.κ Χρυσόστομος.

Continue Reading

Κατοικία

newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: