Connect with us

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατροσόφια της γιαγιάς… για σύγχρονες παθήσεις

Μπαχαρικά, τρόφιμα και ποτά που «θεραπεύουν»

Τα κλασικά γιατροσόφια των γιαγιάδων μας μπορεί σε ορισμένους να φαντάζουν σήμερα ξεπερασμένα, αλλά η αλήθεια είναι, ότι πολλές φορές έχουν αποδειχτεί σωτήρια για διάφορες παθήσεις.

Καθημερινά βρισκόμαστε μπροστά σε γνωστά από όλους μας υλικά, τα οποία μπορεί να μην αντικαθιστούν τις ενδεικνυόμενες φαρμακευτικές αγωγές, πολύ συχνά όμως χρησιμεύουν στη θεραπεία πολλών ασθενειών.

Γαρίφαλο για τα κοψίματα 

Ψεκάστε με σκόνη από γαρύφαλλο (το μπαχαρικό) στην περιοχή που κοπήκατε για να περιορίσετε τη μόλυνση. Επίσης, το λάδι από το γαρύφαλλο είναι πλούσιο σε ευγενόλη, ένα χημικό που είναι αντισηπτικό και έχει καταπραϋντική δράση.

Γλυκόριζα για την καούρα
Η όχι ιδιαίτερα γνωστή και διαδεδομένη γλυκόριζα, μπορεί όχι μόνο να «διώξει» την καούρα αλλά να επιλύσει το πρόβλημα. Έχει φυσικές θεραπευτικές ιδιότητες για το στομάχι, καθώς είναι ουσιαστικά ένα φυτικό αντιόξινο. Προσοχή όμως στην κατάχρησητης γλυκόριζας, γιατί μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις στην υγεία σας, μιας και ανεβάζει την πίεση λόγω της μεγάλης περιεκτικότητάς της σε γλυκοριζικό οξύ.

Γιαούρτι για την κακή αναπνοή

Έρευνες έχουν δείξει, ότι τα ζωντανά βακτήρια στο γιαούρτι χωρίς ζάχαρη μπορούν να καταστείλουν τα επίπεδα της κακής αναπνοής, που προκαλούν τα βακτηρίδια. Ένα άλλο tip για την κακή αναπνοή, είναι να μασήσετε και ένα κλωναράκι μαϊντανό.

Ελαιόλαδο για το έκζεμα
Το ελαιόλαδο είναι πλούσια πηγή βιταμίνης E, γεγονός που το καθιστά φυσικό ενυδατικό για το δέρμα. Τοποθετήστε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο στο σώμα σας μετά από το ντους, ενώ το δέρμα σας είναι ακόμα υγρό. Το ελαιόλαδο έχει την ικανότητα να «φυλακίζει» την υγρασία και να απαλύνει τον πόνο από τα επώδυνα εκζέματα.

Στοματικό διάλυμα για τους μύκητες των ποδιών
Ένα ποδόλουτρο με …στοματικό διάλυμα για περίπου 15 με 20 λεπτά, δύο φορές την ημέρα, μπορεί να σας απαλλάξει από τους μύκητες των ποδιών. Τα αντισηπτικά και απολυμαντικά του συστατικά είναι αρκετά ισχυρά, για να «επιτεθούν» στους μύκητες, ειδικά αν σκεφτεί κανείς, ότι τα στοματικά διαλύματα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ποικίλες καταστάσεις, από τη θεραπεία της γονόρροιας μέχρι και τον …καθαρισμό δαπέδων. Το στοματικό διάλυμα είναι ιδανικό και για τις «φουσκάλες». Απλά, τοποθετήστε λίγη ποσότητα πάνω στη φουσκάλα 2 με 3 φορές την ημέρα και αφήστε το να στεγνώσει.

Ζάχαρη για το λόξυγκα
Αρκετά ενοχλητικός ο λόξυγκας, ο οποίος μπορεί να μην είναι …πάθηση, δεν είναι όμως και μια ευχάριστη κατάσταση την οποία μπορούμε να ανεχτούμε για πολλή ώρα. Για να τον σταματήσετε αρκεί ένα κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη. Οι ειδικοί πιστεύουν, ότι η ξαφνική γλυκύτητα στη γλώσσα, «παραφορτώνει» τις νευρικές απολήξεις στο στόμα και σταματά το σπασμό του λόξυγκα.

Μολύβι για τον… πονοκέφαλο
Ακούγεται περίεργο κι όμως το δάγκωμα ενός απλού μολυβιού μπορεί να σας θεραπεύσει από τον πονοκέφαλο. Αρκετές περιπτώσεις πονοκεφάλων οφείλονται στην ένταση που προκαλείται, όταν σφίγγετε ασυναίσθητα τα σαγόνια σας. Όταν όμως δαγκώσετε ένα μολύβι, στην ουσία, αναγκάζετε τους μυς των σαγονιών να χαλαρώσουν, απομακρύνοντας την ένταση από το κεφάλι.

Τσίχλα για την κούραση
Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, οι επιστήμονες έχουν καταλήξει πως αν μασάτε τσίχλα μέντας ή κανέλας αυξάνετε την εγρήγορση του εγκεφάλου σας και μειώνετε την κούραση μέχρι και 20%. Μάλιστα, σε ειδικά τεστ που έγιναν, αναφέρθηκε, ότι όσοι συνήθιζαν να μασούν τσίχλα μέντας ή κανέλας παρουσίασαν μειωμένα επίπεδα απογοήτευσης κατά 20% και αυξημένα επίπεδα εγρήγορσης κατά 30%.

Ελιές και λεμόνι για τη ναυτία
Η ναυτία συνήθως προκαλεί υπερβολική έκκριση σάλιου, το οποίο με τη σειρά του προκαλεί ζάλη. Τρώγοντας ελιές ή πιπιλίζοντας ένα λεμόνι, όταν ακόμα η ναυτία βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τη δυσάρεστη αίσθηση (της ναυτίας), λόγω των τανινών που περιέχουν τόσο οι ελιές όσο και τα λεμόνια.

Βότκα για τη μυρωδιά των ποδιών
Και πάλι έρχεται η γνωστή σε όλους μας βότκα να μας αποδείξει ότι λίγα πράγματα υπάρχουν, τα οποία μάλλον …δε μπορεί να θεραπεύσει! Στη συγκεκριμένη περίπτωση της δυσοσμίας των ποδιών, η βότκα είναι ιδανική λύση.

Σκουπίστε τα πόδια σας με ένα πανί, το οποίο προηγουμένως έχετε υγράνει με βότκα. Η βότκα έχει αντισηπτική δράση και μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ, το οποίο καταστρέφει την οσμή, που προκαλούν τα βακτηρίδια και οι μύκητες και παράλληλα, στεγνώνει την υγρασία, που αφήνουν αυτοί οι οργανισμοί μεγαλώνοντας.

Παγωτό για το κάψιμο

Ο ιστός στον ουρανίσκο της στοματικής μας κοιλότητας έχει μόλις μερικά χιλιοστά πάχος, γι ‘αυτό είναι πολύ ευαίσθητος στα ζεστά τρόφιμα. Στην περίπτωση, που καείτε από κάποιο ζεστό τρόφιμο, φάτε μία κουταλιά παγωτό ή παγωμένο γιαούρτι. Η δροσιά αυτή μπορεί να προσφέρει προσωρινή ανακούφιση. Ένα κρύο ποτό ή ένα παγάκι στο στόμα θα μπορούσε να κάνει την ίδια δουλειά, αλλά προσοχή: αφαιρέστε το παγάκι γρήγορα, πριν επιδεινώσει την κατάσταση.

Ντομάτες για την ακμή
Οι ντομάτες είναι πλούσια πηγή βιταμινών Α και C, αντιοξειδωτικών και όξινων στοιχείων, που συμβάλουν στην καταπολέμηση δερματολογικών παθήσεων ελαφριάς μορφής. Η θεραπεία της ντομάτας είναι μάλιστα ιδανική για λιπαρά δέρματα. Λιώστε μία μικρή ντομάτα σε πολτό και στη συνέχεια απλώστε τον στο πρόσωπό σας. Αφήστε τη για περίπου μία ώρα και έπειτα ξεπλύνετε με χλιαρό νερό και στεγνώστε (το πρόσωπό σας). Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για μία εβδομάδα.

Μαγειρική σόδα για την ουρολοίμωξη

Στα πρώτα σημάδια των συμπτωμάτων, πιείτε ένα διάλυμα το οποίο θα περιέχει ¼ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα και 8 κουταλιές νερό. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα. Η μαγειρική σόδα καθιστά το περιβάλλον της ουροδόχου κύστης πιο αλκαλικό, με αποτέλεσμα να μειώνεται η ικανότητα των βακτηρίων να πολλαπλασιάζονται.

Προσοχή: τα συγκεκριμένα «γιατροσόφια» δεν θα πρέπει επ’ ουδενί να αντικαθιστούν τις φαρμακευτικές αγωγές και τις συμβουλές του γιατρού σας.

Click to comment

Απάντηση

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Κόψτε αυτές τις τροφές για να κερδίσετε μακροζωία

Μερικές τροφές δεν έχουν να μας προσφέρουν τίποτα, παρά μόνο μια ψευδή αίσθηση νοστιμιάς. Μάθε ποιες είναι και άρχισε να τις αφαιρείς από τη λίστα του σουπερμάρκετ.

Κάθε φορά που μπαίνω στον πειρασμό να φάω από εκείνες τις τροφές που «έχω κόψει» εδώ και αρκετό καιρό, φέρνω στο μυαλό μου όλα όσα μπορεί να προκαλέσει μια κακή διατροφή. Παράλληλα, θυμάμαι αυτό που λένε οι ειδικοί, ότι η διατροφή επηρεάζει ακόμη και τη λειτουργία του εγκεφάλου μας. Και τότε περνάω με μεγαλύτερη ευκολία (και αρκετή ικανοποίηση) από ένα «πρόχειρο σνακ» σε ένα υγιεινό φρουτάκι.

Λένε ότι μια καλή διατροφή μπορεί να λειτουργήσει ακόμα και ως θεραπεία ή να καταπολεμήσει μια φλεγμονή. Συνολικά, μπορεί να μας χαρίσει ακόμα και χρόνια ζωής.

Με την τεράστια ποικιλία τροφών που υπάρχει εκεί έξω, πόσο εύκολο είναι, άραγε, να ξεχωρίσουμε τις θρεπτικές από τις βλαβερές; Εσείς ξέρετε ποιες τροφές μας προκαλούν τη μεγαλύτερη ζημιά και γιατί;

1. Αναψυκτικά

Τα αναψυκτικά πρέπει οπωσδήποτε να βγουν από τη λίστα του σουπερμάρκετ σας. Η τακτική κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να αυξήσει το σάκχαρο στο αίμα, ενώ έχει συνδεθεί και με υψηλά ποσοστά παχυσαρκίας, διαβήτη ακόμα και με αναφορές για υψηλή αρτηριακή πίεση σε καταναλωτές στις ΗΠΑ.

 

τροφές

Unsplash Niklas Du
Επιπλέον, μελέτες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η κατανάλωση αναψυκτικών μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις και στα οστά.

2. Τεχνητά γλυκαντικά

Αν η ζάχαρη είναι τοξική, τότε η πρόσληψη τεχνητών γλυκαντικών ουσιών μπορεί να σταθεί εμπόδιο στη μακροζωία.

Τα προστιθέμενα σάκχαρα και οι μη θρεπτικές γλυκαντικές ουσίες, οι οποίες μάλιστα έχουν αυξηθεί κατά πολύ την τελευταία δεκαετία, βλάπτουν τον οργανισμό με πολλούς τρόπους. Έρευνες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γλυκαντικών μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές στο μικροβίωμα του εντέρου και την αντοχή των ανθρώπων στη γλυκόζη, καθιστώντας τους επιρρεπείς στον διαβήτη.

Επίσης, έρευνες έχουν ενοχοποιήσει τα τεχνητά γλυκαντικά για την εμφάνιση ασθενειών και καταστάσεων όπως ο διαβήτης, η παχυσαρκία και οι τροφικές αλλεργίες.

τροφές

Unsplash Ignat Kushanrev

3. Κονσέρβες

Στην Ελλάδα τις θεωρούμαι κατά βάση λύση ανάγκης. Στο μυαλό μαςς είναι περισσότερο συνδυασμένες με το καλοκαίρι και το κάμπινγκ.

Ο λόγος για τον οποίο οι κονσέρβες πρέπει να αποφεύγονται εντοπίζεται στην επένδυση που έχουν τα κονσερβοποιημένα τρόφιμα. Ειδικότερα, οι περισσότερες κονσέρβες έχουν επένδυση από δισφαινόλη Α, ένα τοξικό χημικό το οποίο μπορεί να διαρρεύσει στο τρόφιμο ενώ αν καταναλωθεί μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Η δισφαινόλη Α έχει συνδεθεί με μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία και μορφές καρκίνου. Το να μην καταναλώνουμε τροφές σε κονσέρβες, μάλιστα, είναι μία από τις 15 αλλαγές στη διατροφή που συστήνονται για προστασία από τον καρκίνο.

4. Νουντλς στο λεπτό

Οι περισσότεροι από εμάς τα είχαμε στα ντουλάπια του φοιτητικού μας σπιτιού. Τα στιγμιαία νουντλς, όμως, είναι εξαιρετικά ανθυγιεινά αφού περιέχουν συντηρητικά, καρυκεύματα, τεχνητά χρώματα και τεχνητές γεύσεις. Έχουν πολλές βλαβερές χημικές ουσίες, αλλά ελάχιστη θρεπτική αξία.

Έρευνες το έχουν αποδείξει. Συγκεκριμένα, σε μελέτη που δημοσιεύτηκε το 2014 στο Journal of Nutrition συμμετείχαν συνολικά πάνω από 10 χιλιάδες ενήλικες στη Νότια Κορέα. Όσοι ανέφεραν υψηλή κατανάλωση στιγμιαίων νουντλς (2-3 φορές την εβδομάδα) επιβεβαιώθηκε ότι είχαν υψηλότερο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου, ένα σύνολο παραγόντων που αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης νοσημάτων. Το σύνδρομο αυτό έχει συμπτώματα όπως αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμαυψηλή αρτηριακή πίεση και αυξημένο κοιλιακό λίπος.

5. Γλυκά δημητριακά

Τα γλυκά δημητριακά μπορεί να είναι μια βολική και εύκολη επιλογή αλλά σίγουρα δεν είναι αυτή που θα σας χαρίσει μακροζωία. Όταν παράγονται, οι πρώτες ύλες περνούν από μια σειρά διεργασιών για να προκύψει το τελικό προϊόν. Κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας τους, προστίθενται πολλά συστατικά, θρεπτικά και βλαβερά. Τα περισσότερα από αυτά τα δημητριακά είναι φορτωμένα με πρόσθετη ζάχαρη και επεξεργασμένα σιτηρά.

 

τροφές

Unsplash Rod Long

6. Ντόνατς

Όσο απολαυστικά κι αν είναι τα ντόνατς, είναι από τις χειρότερες τροφές που μπορούμε να καταναλώσουμε. Κι αυτό γιατί περιέχουν έναν συνδυασμό συστατικών που τα κάνει εξαιρετικά ανθυγιεινά.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, τα ντόνατς περιέχουν επεξεργασμένο λευκό αλεύρι, το οποίο δεν έχει καμία θρεπτική αξία σε σύγκριση με τα προϊόντα ολικής άλεσης, πολλή ζάχαρη, και τρανς λιπαρά τα οποία προκύπτουν από τη «βουτιά» των ντόνατς στο λάδι κατά τη διαδικασία παρασκευής τους.

Υπολογίζεται ότι ένα ντόνατ μεσαίου μεγέθους περιέχει κατά μέσο όρο 15 γραμμάρια λίπους.

Continue Reading

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γιατί τα λιπαρά φρούτα αρχίζουν να θεωρούνται υπερτροφή

Ποια τα οφέλη τους για την υγεία

Μπορεί να μην σκέφτεστε το λίπος όταν σκέφτεστε τα φρούτα, αλλά υπάρχουν μερικά φρούτα που το περιέχουν. Μεταξύ αυτών είναι τα αβοκάντο, οι ελιές και οι καρύδες, με το μεγαλύτερο μέρος του λίπους σε αυτά τα φρούτα να είναι το υγιεινό, μονοακόρεστο είδος.

Η American Heart Association συνιστά, μάλιστα, το μεγαλύτερο μέρος του λίπους στη διατροφή σας να είναι μονοακόρεστα ή πολυακόρεστα, σε αντίθεση με τα κορεσμένα ή τρανς λιπαρά. Κι αυτό γιατί τα μονοακόρεστα λιπαρά είναι καλά για την υγεία της καρδιάς επειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της ποσότητας χοληστερόλης στο αίμα σας.

Γιατί τα λιπαρά φρούτα αρχίζουν να θεωρούνται superfood

Τα αβοκάντο είναι γνωστά ως υπερτροφή επειδή εκτός από το ότι περιέχουν υγιεινά λιπαρά, προσφέρουν πολλά άλλα βασικά θρεπτικά συστατικά, όπως φυλλικό οξύκάλιομαγνήσιο και βιταμίνες Β2, Β3, Β5, Β6, C, Ε και Κ. Επιπλέον, σύμφωνα με το Healthline, ένα αβοκάντο παρέχει 14 γραμμάρια φυτικών ινών και 4 γραμμάρια πρωτεΐνης. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει ότι υπάρχει ακόμη περισσότερος λόγος για να προσθέσετε το αβοκάντο στη διατροφή σας.

Το αβοκάντο μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων

Μια μελέτη του 2022 που δημοσιεύτηκε στο Journal of the American Heart Association έδειξε ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δύο μερίδων αβοκάντο την εβδομάδα αποδείχθηκε ευεργετική για την καρδιά. Στην πραγματικότητα, η κατανάλωση μισού αβοκάντο δύο φορές την εβδομάδα μείωσε τον κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου κατά 16% και στεφανιαίας νόσου κατά 21%. Κατά τη διάρκεια της μελέτης, οι συμμετέχοντες αντικατέστησαν μία μερίδα βούτυρο, μαργαρίνη, μαγιονέζα, αυγά, γιαούρτι, τυρί και επεξεργασμένο κρέας με μία μερίδα ή μισή μερίδα αβοκάντο. Οι ερευνητές παρατήρησαν 62.225 υγιείς γυναίκες μεταξύ 30 και 55 ετών και 41.701 υγιείς άνδρες ηλικίας μεταξύ 40 και 75 ετών. Και αυτό για διάστημα 30 ετών.

Η συγκεκριμένη μελέτη, μάλιστα, είναι σημαντική γιατί είναι μια από τις μεγαλύτερες μελέτες που εξέτασαν τη συσχέτιση μεταξύ του αβοκάντο και της υγείας της καρδιάς. Ενώ οι ερευνητές παρατήρησαν ότι υψηλότερες ποσότητες φυτικών λιπών βελτίωσαν την ποιότητα της διατροφής και μείωσαν τους κινδύνους για καρδιαγγειακές παθήσεις για τους περισσότερους ανθρώπους, δεν μείωσαν τον κίνδυνο εγκεφαλικού. Παρόλα αυτά, οι ερευνητές συνιστούν την προσθήκη του συγκεκριμένου λιπαρού φρούτου στη διατροφή για τη μείωση των παραγόντων κινδύνου για καρδιακές παθήσεις.

Continue Reading

ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Αυγά: Πώς αποθηκεύονται για να διατηρούνται μεγάλο χρονικό διάστημα

Το πολύ απλό κόλπο που αποδεικνύεται αποτελεσματικό

Μια πολύ απλή συμβουλή αποθήκευσης τροφίμων θα μπορούσε να αυξήσει τη διάρκεια ζωής των αυγών σας. Κι αυτή δεν είναι άλλη από το να τα αποθηκεύετε ανάποδα. Μιλώντας στο Well+Good, η Lisa Steele, παραγωγός αυγών και συγγραφέας του «Fresh Eggs Daily Cookbook», μοιράστηκε ότι αποθηκεύοντας τα αυγά με το μυτερό άκρο προς τα κάτω -το αντίστροφο του τρόπου με τον οποίο τα αυγά συσκευάζονται συνήθως- μπορείτε να προστατεύσετε τον κρόκο του αυγού από δυνητικά επιβλαβή βακτήρια που μπορεί να τον κάνουν να χαλάσει πιο γρήγορα.

Πώς ο τρόπος αποθήκευσης των αυγών επηρεάζει τη φρεσκάδα τους

Αυτό το βακτήριο βρίσκεται στον θύλακα αέρα που βρίσκεται στο πιο αμβλύ κάτω άκρο του αυγού. Έτσι με την πάροδο του χρόνου, οι μικροσκοπικοί πόροι του κελύφους του αυγού επιτρέπουν περισσότερο αέρα να εισχωρήσει στο αυγό. Αυτό προκαλεί την ανάπτυξη των βακτηρίων.

Ενώ όλα τα αυγά κοτόπουλου περιέχουν κάποια ίχνη βακτηρίων αυτό γίνεται κυρίως ανησυχητικό όταν φτάσει στο κέντρο της πυκνότητας θρεπτικών συστατικών του αυγού, εξηγεί το tastingtable.com. Μόλις διεισδύσουν στον κρόκο, τα βακτήρια μπορεί να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα σε πιάτα που περιέχουν μόνο μερικώς μαγειρεμένους κρόκους, όπως τα αυγά Benedict και τα ραβιόλια με κρόκο αυγού.

Πώς η ανάποδη αποθήκευση των αυγών εμποδίζει την εξάπλωση των βακτηρίων

Το ασπράδι του αυγού (γνωστό και ως λεύκωμα) περιέχει ένζυμα που σκοτώνουν τα βακτήρια και προστατεύουν τον κρόκο. Το Well+Good εξηγεί ότι καθώς τα αυγά γερνούν, οι πρωτεΐνες μέσα στο ασπράδι αρχίζουν να αλλοιώνονται και γίνεται ευκολότερο για τα βακτήρια να φτάσουν στον κρόκο. Όταν ένα αυγό αποθηκεύεται με το φαρδύ μέρος προς τα κάτω.

Ο αέρας μέσα στο κέλυφος θα προσπαθήσει να ανέβει προς τα πάνω, ερχόμενος σε επαφή με τον κρόκο. Αλλά αν αποθηκεύσετε τα αυγά σας αντίθετα. Τότε ο θύλακας αέρα βρίσκεται ήδη στην κορυφή και δεν πολεμάτε τη βαρύτητα για να διατηρήσετε τους κρόκους ασφαλείς.

Η Steele εξηγεί ότι, τι συμβαίνει αναποδογυρίζοντας τα αυγά σας στο κουτί.  «μειώνετε πιθανώς την πιθανότητα να κολλήσετε σαλμονέλα ή άλλες τροφιμογενείς ασθένειες. Αυτό γίνεται επειδή αυτά τα βακτήρια δεν είχαν τόσες πιθανότητες να φτάσουν στον κρόκο».

Η παραγωγός αυγών, επίσης, υποστηρίζει ότι…  Αν τα αυγά είναι αποθηκευμένα με την μυτερή πλευρά προς τα πάνω, μπορεί να προκαλέσει πιο γρήγορα ξήρανση του κρόκου. Αυτό θα κάνει τα αυγά να φαίνονται «λιγότερο φρέσκα».

Εάν μπορείτε, η Steele συνιστά, επίσης, να αγοράζετε άπλυτα αυγά, καθώς εξακολουθούν να έχουν μια επίστρωση που εμποδίζει τον αέρα και τα βακτήρια να εισέλθουν στο κέλυφος.

Continue Reading

Κατοικία

newsletter



Καιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: