Connect with us

ΚΑΒΑΛΑ

Γιαννάκος | Αυτή την στιγμή υπάρχουν μόνο τρεις κλίνες ΜΕΘ άδειες στα Νοσοκομεία Καβάλας-Αλεξανδρούπολης!

Για τεράστια προβλήματα και ελλείψεις στα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ENA Channel λόγω της αναστολής εργασίας των υγειονομικών.

Όπως λέει ο κ. Γιαννάκος τα νοσοκομεία Καβάλας και Αλεξανδρούπολης, έχουν πληγεί και τα δύο από τις αναστολές εργασίας και βρίσκονται σε οριακή κατάσταση.

«Δεν έχουν τις δυνατότητες πιά να αναπτύξουν τον ίδιο αριθμό κλινών ΜΕΘ και απλής νοσηλείας όπως στη κορύφωση του τρίτου κύματος λόγω των ελλείψεων προσωπικού που προέκυψαν από τις αναστολές. Είναι ήδη στα όρια τους. Το επιχειρησιακό σχέδιο λειτουργίας των νοσοκομείων μετά τις αναστολές απέτυχε παταγωδώς».

Παράλληλα, προσθέτει για το νοσοκομείο Καβάλας, ότι «από τους 1.050 συνολικά εργαζόμενους τέθηκαν 100 σε αναστολή εκ των οποίων 50 νοσηλευτικό προσωπικό που δεν αναπληρώθηκαν.

Σήμερα το Νοσοκομείο είναι στα όρια του με γεμάτη τη κλινική κορωνοιου 40 ασθενών και γεμάτη τη ΜΕΘ με 7 διασωληνωμένους ασθενείς. Χθες δύο διασωληνωμένοι νέοι σε ηλικία ασθενείς με κορωνοιο διακομίσθηκαν λόγω έλλειψης κλινών ΜΕΘ στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Στο τρίτο κύμα της πανδημίας νοσήλευαν 150 ασθενείς σε κλινικές κορωνοιου και 12 στη ΜΕΘ. Σήμερα έφτασαν σε οριακή κατάσταση με 40 ασθενείς με κορωνοιο στις κλινικές και 7 διασωληνωμένους με κορωνοιο στη μεθ. Επίσης για διασωληνωμένα γενικά περιστατικά λειτουργούσαν 8 κλίνες ΜΕΘ και τώρα 6.

Click to comment

Απάντηση

ΚΑΒΑΛΑ

Αλέξης Πολίτης | Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας

Το δικό του μήνυμα έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Αλέξη Πολίτη για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Στο μήνυμα του ο κ. Πολίτης αναφέρει τα εξής: Η 19η Μαΐου είναι ημέρα μνήμης και τιμής της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Είναι χρέος μας να μην ξεχνάμε και να θυμίζουμε στους νεότερους την τραγωδία του αφανισμού 353.000 προγόνων μας.

Ζητούμε τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας!

Continue Reading

ΘΑΣΟΣ

Θασιακή ‘Ενωση Καβάλας | Γενική συνέλευση και πλούσια δράση

Σε τακτική Γενική Συνέλευση στις 18 Μαΐου 2022, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Καβάλας, προχώρησε η Θασιακή Ενωση Καβάλας.

 

Continue Reading

ΚΑΒΑΛΑ

ENAMEDIA GROUP | Παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι πίνακες της δράσης «Τέχνη και Παιδί»

Παραδόθηκαν στο «Χαμόγελο του Παιδιού» οι πίνακες της δράσης «Τέχνη και Παιδί»

Το ΕΝΑchannel, και 36 ζωγράφοι από την Ελλάδα με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς, ολοκλήρωσαν τη δράση «Τέχνη και Παιδί» με σκοπό την οικονομική ενίσχυση του πολύπλευρου έργου του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και πιο συγκεκριμένα την δομή φιλοξενίας στη Νέα Ηρακλείτσα Καβάλας που φιλοξενεί παιδιά που είναι σε κίνδυνο και έχουν την ανάγκη ενός ασφαλούς περιβάλλοντος ηλικίας μέχρι 17 ετών.

Με το μήνυμα «Μέσα από την τέχνη γεννιέται η ελπίδα, το χρώμα, και η ευαισθησία» εικαστικοί από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στη δράση αφιλοκερδώς, προσφέροντας απλόχερα τα έργα τους. Με τον τρόπο αυτό, η εικαστική τέχνη έγινε αρωγός της προσπάθειάς του ENA MEDIA GROUP ώστε  να στηρίξει ενεργά τις δράσεις του Οργανισμού

Από την συγκεκριμένη προσπάθεια, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές είχαν την δυνατότητα να επιλέξουν έναν από τους πίνακες στους λογαριασμούς του “Χαμόγελου του Παιδιού” ενώ κατόπιν συνεργασίας με τους ζωγράφους οι υπολοίποι πίνακες παραδόθηκαν από τον Λευτέρη Κουκουτίνη Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο του ENAMEDIA GROYP στο σπίτι του χαμόγελου στην Ηρακλείτσα Καβάλας.

Το Σπίτι άνοιξε την αγκαλιά του το 2009 και αρχικά λειτούργησε ως εξοχική κατοικία για τα παιδιά που διαμένουν στον Οργανισμό. Από το 2018 «Το Χαμόγελο του Παιδιού» υλοποιεί τη δράση «Σπίτια φιλοξενίας παιδιών σε κίνδυνο ΙΙ».

Σκοπός η παροχή ενός επαρκούς πλαισίου προστασίας και φροντίδας των ασυνόδευτων ανήλικων και τη σταδιακή προετοιμασία για την αυτονόμησή τους όπου φιλοξενούνται παιδιά σε κίνδυνο: ασυνόδευτα παιδιά προσφύγων και παιδιά – θύματα κακοποίησης – παραμέλησης, ανεξαρτήτου εθνικότητας, που ζουν στην Ελλάδα και τα οποία έχουν απομακρυνθεί ή χωριστεί από το οικογενειακό τους περιβάλλον με απόφαση των εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

 

Continue Reading

Κατοικία


newsletterΚαιρος

Πρωτοσέλιδα

Χρήσιμα

Δρομολόγια Πλοίων από και προς Καβάλα

Γιατροί ΕΟΠΥΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

el Greek
X
Αρέσει σε %d bloggers: